עבור לתוכן

מה המעבד המקביל ב-AMD ל intel i3 2100 ?

Featured Replies

פורסם

השאלה בכותרת

תודה רבה

פורסם

תלוי במה, במשחקים בקושי הפנום 6 ליבות, במולטי טסקינג אטלון משולש\מרובע ליבות

אתה צריך להיות הרבה יותר ספציפי ולבדוק בנצ'ים בישום המסויים.

פורסם
  • מחבר

היי - תודה על התשובה

לא הבנתי כל כך - האם במשחקים האינטל חזק יותר ממעבד משושה ליבות של amd ?!

אני מכוון לשימושים משרדיים (אינטרנט, אופיסף מוזיקה סרטים) וקצת פוטושופ

פורסם

הבנת נכון

Intel Has GAME!

לשימושים משרדיים אתה לא כ"כ תרגיש הבדל ביניהם, בפוטושופ ריבוי ליבות פיזיות עוזר כך ש AMD מרובע ליבות שעולה אותו הדבר יתן לך קצת יותר ביצועים

תעבור פה קצת על הבנצ'ים זה יתן לך תמונה למצב:

http://www.tomshardware.com/reviews/sandy-bridge-core-i7-2600k-core-i5-2500k,2833-12.html

פורסם
  • מחבר

תודה רבה !

פורסם

אני לא רוצה להשוות בין מעבדים הi3 הוא דו ליבתי לעומת ‏Athlon II x3 Triple Core 445 3.1Ghz

התדר בסיס שלהם הוא אותו דבר רק שהאטלון הוא בעל ליבה נוספת,

הi3 2100 הוא המעבד החלש ביותר בסידרה החדשה של אינטל, היתי אומר שהאטלון המשולש בהחלט יכול להיתחרות איתו.

אני לא מסתמך על בנצים כלשהם אני אישית היתי לוקח מעבד עים ליבה פיזית נוספת.

עריכה: יכול להיות שיחלקו עלי לפי בנצים למינהם אבל לפי ההיגיון ליבה נוספת יכולה לעזור בהמון משימות במחשב.

פורסם

זה כמו לקחת בן אדם 3 מטר גובה וגם שש אצבעות בכל יד שחובב כדורסל ולהעמיד אותו מול ג'ורדן

AMD מתקדמים לשם לאט לאט, הם מנסים יותר ליבות, הם מנסים תדר גבוה יותר הם פשוט עדיין לא שם, עוד מעט נקווה שהבולדוזר יכניסו אותם קצת למשחק

פורסם

^ זאת סתם סיסמה שמציגה את AMD כנחותה וזה ממש לא נכון. AMD מציעה היום דברים (ריבוי ליבות במחיר משתלם בעיקר) ש-Intel לא ולהפך. יש פה כיוונים ומגמות שונות וזה לא שיצרנית אחת יותר טובה מהאחרת.

נכון להיום ב"ביצועים" לכל מחזור שעון Intel מובילה, אבל בפועל אין לזה כמעט משמעות. כשבוחנים מעבד צריך לבדוק אותו לאור השימושים.

1. משחקים - במשחקים מרזולוציה בינונית ומעלה לכרטיס הגרפי חשיבות הולכת וגדלה. במשחקים ברזולוציות גבוהות למעבד (מרמה מסוימת) חשיבות נמוכה מאוד.

2. עבודה משרדית (גלישה/מדיה/מסמכים וכו') - כמעט שאין שום הבדל בין מעבד מרובע ליבה או כפול ליבה מהדור האחרון לבין מעבדים כפולי ליבה ישנים יותר. גם ההבדלים שאולי כן יש לרוב לא מורגשים בפועל.

3. Photoshop - תלוי מאוד בסוג השימוש בתוכנה וסוג חומר הגלם. לרוב מה שצריך יותר ממעבד "חזק" זה דווקא לדאוג לנפח זכרון מספק. חבילת התוכנה של Adobe עברה באופן היסטורי אופטימיזציה למעבדי Intel לכן רצה עליהם טוב יותר (ולא כי הם בהכרח יותר "טובים"). מצד שני אותה אופטימזציה לפעמים מובנחת יותר ולפעמים זניחה - כאמור, תלוי שימוש.

אני באופן אישי חושב שעבור עבודה משרדית אין לך צורך ביותר מ-Athlon IIx2 אבל לאור המעבר ההדרגתי של שוק התוכנה לכיוון תמיכה בריבוי ליבות בהחלט שמעבד כמו Athlon IIx3 ואם התקציב מאפשר אז גם Athlon IIx4 יהיה משתלם מאין כמוהו. אם רוצים להשוות בכוח אז שני המעבדים הללו הם ה"מקבילים" ל-Core i3-2100 אבל זה בעיקר אם משווים לפי רמת המחיר. ה-Core i3 משתלם במקרים די בודדים שבהם אין כמעט ניצול של ריבוי ליבות ואילו יש כן השפעה גדולה ומובחנת לתדר העבודה (תחום שנכון להיום Intel עדיפה בו) במקרה של עבודה משרדית שוטפת ואפילו משחקים, עדיף לקנות מעבד בתדר מספק עם 3-4 ליבות פיזיות.

מצד שני, מחיר המעבד לבד הוא רק חצי ממחיר הפלטפורמה שכוללת גם לוח-אם. צריך להשוות בין פלטפורמת ולאו דווקא בין מעבדים. כאן גם נכנס עניין התקציב, אם תציין מה התקציב שלך למעבד, לוח-אם וזכרון, ומהן הדרישות שלך מלוח האם (בעיקר הכוונה לסוג וכמות חיבורים) ניתן יהיה להמליץ לך על רכיבים מתאימים.

ובקשר להשוואה שנערכה בין ה-Phenon IIx6 לבין ה-Core i3-2100. מדובר בהשוואה שגויה מיסודה מהסיבות הבאות:

1. ברזולוציות גבוהות לכרטיס הגרפי חשיבות גבוהה הרבה יותר מלמעבד כך שלא תקבל הבדלים מהותיים בין מעבדים שונים (מסף מסוים כמובן).

2. רוב המשחקים נכון להיום מנצלים 2-4 (ובממוצע שניים-שלושה) תהליכונים, כך שארבעת הליבות הפיזיות הנוספות של ה-Phenom IIx6 גם ככה לא באות לידי ביטוי כשזה נוגע למשחקים. מלכתחילה לא מדובר בכלל במעבד שמיועד לשוק המשחקים אלא מעבד לשימושים אחרים שמנצלים ריבוי ליבות.

3. לא מדובר בכלל במעבדים באותו טווח מחיר.

פורסם

זה כמו לקחת בן אדם 3 מטר גובה וגם שש אצבעות בכל יד שחובב כדורסל ולהעמיד אותו מול ג'ורדן

AMD מתקדמים לשם לאט לאט, הם מנסים יותר ליבות, הם מנסים תדר גבוה יותר הם פשוט עדיין לא שם, עוד מעט נקווה שהבולדוזר יכניסו אותם קצת למשחק

למשחק הזה?

http://www.cpubenchmark.net/multi_cpu.html

או למבחן SPEC? או לזה שחצי מעשרה מחשבי העל בעולם הם אופטרונים של AMD?

אני לא אומר בדוגמאות האלה שAMD "יותר טובים" או "פחות טובים" מאינטל. העובדה היא שבמעבדים שלוחניים אינטל עדיפה אבל AMD בהחלט תחרותיים אם לוקחים את הפרמטרים הבאים:

- ביצועים למחיר

- שיקלול ביצועים כולל

- ביצועים להספק שנצרך

השורה התחתונה היא, שלכל מטרה שהיא, לכל שימוש כלשהו, אפשר לבנות מפרט מבוסס על AMD שיבצע את הנדרש משימושי המחשב בצורה מעולה ושיהיה משתלם, ועל פי רוב משתלם יותר מאינטל.

באשר להשוואה האומללה של X6 ל core i3

- במשחקים, עבודה משרדית, שימושי דסקטופ "רגילים" המשתמש במחשב לא ירגיש הבדל.

- בקידוד, קומפילציה, מערכת שרת, ריבוי יישומים, עומס גבוה, דרישות תפוקה גבוהה - מי שיבחר X6 לא יצטער לשנייה על הבחירה הזאת.

פורסם

נכון להיום ל 6 ליבות בהחלט אין שימוש למעט אולי קידוד סרטים וריבוי משימות וכדומה,

אים משחקים היו תומכים ב 6 ליבות יכול להיות מאוד שהיתה רואה דברים אחרת בבנצים שאני אישית לא מסתמך עליהם.

דוגמא לנושא שהיה בפורום כרטיסי מסך:

פלוני עים מעבד E8500 דו ליבתי שהומלץ לו HD6950 אולי כרטיס הביניים הטוב ביותר כיום.

כל מעבד מרובע כולל AMD עים תדר בסיס גבוה יהיה מצויין למשחקי מחשב.

ממש לא נכון להגיד שאינטל היא החברה למשחקי מחשב.

פורסם

עשיתם עלי לינץ' :s05:

על כל מקרה לא היתה לי כוונה להשמיץ, אני תמיד בעד מה שמשתלם יותר ולפני ה i3 SB מבחינת משחקים ל AMD היה הרבה מה להציע אבל במבחן המציאות יהיה קשה מאוד למצוא משחקים עם מעבד AMD שנותנים יותר ממה שה SB i3 נותן, העקומה נוטה בצורה חדה לכיוון אינטל.

לגבי תוכנות שדורשות כמה שיותר ליבות פיזיות יש ל AMD יתרון ברמות המחירים הנמוכות בינוניות מכיוון שהם יכולים להציע משולש ומרובע מחירים באיזור ה 400 ש"ח.

אבל ברמות המחיר של ה 800 ש"ח ומעלה, איפה שה i5 נכנס אין ל AMD כלום מכלום בכלום.

אגב, שים לב שהטבלה שקישרת מציגה בשני המקומות הראשונים 2 מערכות עם 4 מעבדי AMD ובמקום השלישי אינטל עם 2 מעבדים.

אבל אין לא יודע איך אפשר לקשר את זה למשתמש ביתי :nixweiss:

פורסם

זה לא לינץ', בטח לא מעשה מכוון אלא בסך הכל תגובות של אנשים, שכמו שאפשר להבין מתוכנן, חושבים אחרת ממך.

בנושא של AMD נגד Intel בכלל ושל ה-Athlon IIx4 כנגד ה-Core i3-2100 בפרט יש לא מעט דיונים פה בפורום, לא מעט מהתקופה האחרונה. ניתן לסכם אותם כ'כל אחד והשקפת עולמו'.

אם יש למשתתפים הערות לסיכום אז בבקשה, אבל אבקש בכל לשון של בקשה לא לגרור את הדיון לאחד מבין סוגי הדיונים הנ"ל. זה לא הוגן כלפי פותח הדיון. אם פותח הדיון יחזור ויגיב עם שאלה, מידע נוסף או כל דבר אחר, כולם כמובן מוזמנים לענות לו בהתאם ועל-פי השקפת עולמם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים