עבור לתוכן

אילו ספקיות, מספקות את האינטרנט הטוב ביותר.

Featured Replies

פורסם

שאלה קטנה ופשוטה נכון?

מבדיקות, עדויות ומאמרים, הרבה ספקיות כבר יצאו מהתמונה. חלקן עוד מהעבר (פעם רמאי - תמיד רמאי). במקרה שלנו, רמאי גדול במיוחד; שכן כולם רמאים.

הספקיות שיצאו מהתמונה הן: נטוויז'ן, ו-012.

אחרי 8 שנים ב"נזק בינלאומי", אני יודע שגם שם קיבלתי אינטרנט גרוטאה; אבל הם עכשיו מציעים לי "תעדוף לחו"ל" A.K.A "מסלול גיימר", וגם במחיר כמעט הכי נמוך. כך שהחברות האחרות צריכות להיות לא פחות טובות מזה. אחרת אני חוזר לנזק.

התחברתי ל-CCC ואפילו לעומת מסלול הגיימר, הביצועים שלהם ב-SpeedTest היו יותר טובים קצת. לעומת זאת בפועל ראיתי בעיות בהעלאה ועוד דברים. אז כנראה שהם כבר מנסים ללחוץ הרבה משתמשים ברוחב פס במידה קטנה מדי. אז הם בחוץ גם.

נשארו רק: אורנג', אקספון ו-Fast.

למישהו יש ניסיון או ידע לגבי החברות האלה?

2 מהחברות מאוד זולות; אז אם הן די בסדר, לפחות אוכל לחסוך קצת. מה שמעניין אותי, זה למה אורנג' כאלה יקרים? יש לזה סיבה מבחינתנו? האם הם באמת יכולים לתת משהו שאחרות לא יכולות לתת? ולהם יש שרתים משלהם בחו"ל? ועד כמה טובים?

קראתי באינטרנט שהשרתים של אקספון ו-CCC הם של נזק. באקספון כששאלתי, אמרו לי "לא". האם שיקרו לי?

אז מסתבר שגם SpeedTest לא מספיק בשביל לדעת את התשובה. אתם מכירים עוד בדיקות שאפשר לראות מספרית ולא רק לנסות לנחש על פי ההרגשה הכללית?

פורסם
קראתי באינטרנט שהשרתים של אקספון ו-CCC הם של נזק. באקספון כששאלתי, אמרו לי "לא". האם שיקרו לי?

אין דבר כזה ISP שיוצאת רק דרך קו אחד לאינטרנט, לרוב יש 2 קווים ומעלה מספקים שונים והכל מגובה ב BGP- וזה רק לחול.

בתוך הארץ לרוב הספקיות הגדולות (וגם לכמה מהקטנות) יש bgp peers אחת לבין השניה (מתוך אינטרס) וגם כולם מקושרים דרך IIX.

http://www.isoc.org.il/iix/2x_list.html

מעבר לזה גם קווים לחול שספקית קונה מספקיות אחרת (בזק, 012, נטוויז'ן) הם קווים dedicated, קווים נקיים שהספקית (הקטנה) קונה ומקבלת קו מלא לחול ומחליטה בעצמה מה\מי יעבור עליו.

פורסם
  • מחבר

תודה באמת על כל המושגים שאצטרך ללמוד במשך שבועיים. :xyxthumbs:

חבל שאף אחד לא עונה על השאלה העיקרית.

פורסם

הקישורים לIIX כבר מזמן (כמה שנים לפחות) לא רלוונטייים. לכל ISP יש קישור ישיר אחד לשני ברמשת full mesh ואין שום צורך בצומת יותר.

כמובן שיש "ספקי משנה" שקונים רוחב פס מספקים יותר גדולים, זה היה קיים גם לפני 15 שנה בתקופת dial-up ולא חדש בכלל.

פורסם
  • מחבר

טוב, לא באמת התכוונתי ללמוד את המושגים האלה בגלל שזה לא באמת עוזר להבין את העיקר בכלל.

פורסם

מה אתה רוצה לדעת איזה ספק ייתן לך את הניתוב הכי טוב לחו"ל ?

אף אחד לא ממש יכול לענות לך על זה בגדול כולם אותו חרא מה שאתה יכול לעשות

הוא לקחת יוזר ללא התחייבות לנסות אותו אם לא מתאים לך לעבור לספקית אחרת עד שתמצא את

הספקית שהכי עונה לך על הצרכים שלך מהאינטרנט, לגבי FAST לפי איך שהאתר שלהם נראה

אסור להתקרב אליהם

פורסם
  • מחבר

כן, זה מה שהחלטתי לעשות; לקחת כל אחד לחודש ניסיון.

בקשר ל-Fast והאתר שלהם. סבא שלי תמיד היה אומר לי "לעולם, אל תביט בקנקן!"; הוא פשוט היה מחביא שם את הסמים. לא יודע מה זה קשור בכלל... בקיצור, אפשר לבדוק גם אותם. לא חושב שזה חכם לוותר על לבדוק משהו בגלל דבר שהוא לא העיקר בכלל.

פורסם

תראה איזה אתר חובבני ומחירים לא הגיוניים אני אגיד לך משהו שסבא שלי

אמר לי, איפה שאין היגיון יש סירחון.

פורסם
  • מחבר

אמת שהמחיר (רציתי להגיד את זה ושכחתי), הוא שגרם לי דווקא לחשוד; אבל כולם דיברו על האתר, שדווקא לא נראה לי כל כך נורא.

עדיין, להבין דברים בקשר לישות, דרך תכונה אחת ששמים לב אליה מהר, זה דבר חכם; לחשוד תמיד ולא לקבל דבר כמובן מעליו. מצד שני לא לבדוק משהו, כשאפשר לבדוק ולדעת טיבו בלי קשיים מיוחדים; זה אף פעם לא חכם (ולא הולך על פי חוקי ההגיון).

למשל, אם נלך בכיוון ההפוך לפי ההגיון הזה, אני יכול להגיד שהאינטרנט של אורנג' בטוח טוב יותר מאחרים.

פורסם

כשאתה רואה אתר כזה זה מעיד על חוסר מקצועיות מוחלטת אבל תנסה אותם

אולי תגלה אחרת תודיע לי אם כן

פורסם
  • מחבר

אוקיי. סביר להניח שלא תשמע ממני. :-)

פורסם

אני באותה דילמה.

בבזק בינלאומי קיבלתי שרות טוב לטעמי אבל התנתקתי לפני 3 חודשים כי נמאס לי שאני מנסה לראות סרטון ב YOUTUBE והוא רק נתקע כל הזמן

בנטויזין האינטרנט היה סביר בהחלט אבל אחרי מה שהם עשו לי אני בשלבי עזיבה (אתם מוזמנים לקרוא בפורום צרכנות).

לסמייל אני לא מתקרב שרות גרוע אינטרנט גרוע

חשבתי לנסות טריפל סי אני מקבל ממך את הרושם שהם לא משהו.

בקיצור או שאני הולך לנסות את טריפל סי או שגם אני יחזור לבזק.

ההיתי רוצה לדעת ממי שמחובר לבזק אם הבעיות שהיו איתם לפני כמה חודשים עדין קימות

פורסם
  • מחבר

(תיקנתי את ההודעה)

שכח מטריפל סי; יש הגבלות חמורות על המהירות; כולל את מהירות ההעלאה, שגם ככה פי 10 קטנה. אז אכן עדיף שתחזור לנזק; כי שם יש הכי פחות נזק. P-:

עוד לא ניסיתי את שאר החברות; כי בטריפל, אתה חייב לשלם על חודש מראש, ולא לפי ימים. (ללא התחייבות עלק).

פורסם

אני באותה דילמה.

בבזק בינלאומי קיבלתי שרות טוב לטעמי אבל התנתקתי לפני 3 חודשים כי נמאס לי שאני מנסה לראות סרטון ב YOUTUBE והוא רק נתקע כל הזמן

בנטויזין האינטרנט היה סביר בהחלט אבל אחרי מה שהם עשו לי אני בשלבי עזיבה (אתם מוזמנים לקרוא בפורום צרכנות).

לסמייל אני לא מתקרב שרות גרוע אינטרנט גרוע

חשבתי לנסות טריפל סי אני מקבל ממך את הרושם שהם לא משהו.

בקיצור או שאני הולך לנסות את טריפל סי או שגם אני יחזור לבזק.

ההיתי רוצה לדעת ממי שמחובר לבזק אם הבעיות שהיו איתם לפני כמה חודשים עדין קימות

כן, אותו זבל.

מעדיף הסרת כליה ללא הרדמה על לנסות לטעון סרטון ביוטיוב.

מה עם אורנג'? בא לי לנסות אותם לשבוע...

פורסם
  • מחבר

נסה וספר על התוצאות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים