עבור לתוכן

צריך עזרה קטנה בCCNA,לראות אם עשיתי VLAN נכון

Featured Replies

פורסם

היום הייתה לנו מתכונת ועשיתי אותה ככה ככה...

האם הVLAN שעשיתי הוא בסדר?,מדובר על 4 מחלקות+מחלקה אחת נוספה עם ה2 מחשבים שמחוברים לAP ככה שבסך הכל 5.

תמונה למטה

ואם מישהו רוצה ממש לעזור לי ולבדוק את העבודה שעשיתי מה טוב,הנה הלינק להורדה http://f2h.nana10.co.il/bekznys2pwn1#

כמובן שהתוכנה שאיתה פותחים את השמירה הוא PAKET TRACER של סיסקו.

***אם זה יותר מתאים לרשתות תעבירו לשמה.

תודות. :jump:

[attachment deleted by admin]

פורסם

מועבר לרשתות/מערכות מידע?

פורסם
  • מחבר

??

מלא חברה בפורום מתעסקים בעולם המחשבים,המון למדו CCNA בג'ון ברייס או וואט אבר,ואף אחד לא יכול לעזור? :facepalm:

פורסם

אם כל כוונתך הייתה להפריד את הרשתות הללו למרות שהן מחוברות יחדיו הצלחת.

חסרים המון דברים, ניתובים בין הVLAN בעזרת router on a stick, יישום של VTP וTRUNK, נכון לכרגע התכנון שלך הוא פרימיטיבי מאוד.

מה ניסית להשיג?

פורסם

את התרגיל אבדוק כשאחזור מהעבודה אך.

הקו המנחה הוא

בין כל Switch ו-Switch שמעבירים מידע על גבי Vlans יש צורך ליצור Trunk.

כדי לנתב בין ה-Vlans (הסיבה לכך היא שאתה מרים את ההודעה לרמה 3 ומבטל את ה-Tagging שה-Vlan נותן) יש צורך ב-Dot1q או -Router On a Stick.

הפעולה נעשית ע"י יצירת virtual interface ו-Dot1q Encapsulation.

דבר נוסף, VTP לא דרוש כאן לעניות דעתי אלא אם כן אתה מעוניין ללמוד מעט מהו. הסיבה לכך היא שכל מתג מחזיק Vlan שונה וכולם מתחברים למתג יחיד שאמור להחזיק את כל ה-Vlans ברשת.

שאלות ספציפיות יתקבלו בברכה.

פורסם

קבל את הגרסא עם השינויים שלי, עם טראנקים וסאבאינטרפייסים עם הנתב, בנוסף VLAN ניהול ויישום בסיסי של VTP

http://www.f2h.co.il/saghlrx0u4pk

אם יש שאלות אשמח לענות

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה שלכם אבל הייתי צריך את זה בידיוק לבוקר שאחרי ככה שזה היה כבר לא אקטואלי לצערי :/

בכל מקרה מה שעשיתי היה דיי בסדר לפי המורה למחשבים אצלי-הVLANים כאילו,הייתי רק צריך לחבר את הISP דרך ניתוב של הראוטר שזה דיי פשוט.

בסופו של דבר עברתי את הבגרות וקיבלתי CCNA ;D

וזה בעיקר בגלל שזה היה השנה הראשונה בארץ שעשים בגרות בCCNA היה בוחן זורם רצח נתן לי 70,כולה על שאלות בע'פ של מה עשית פה בעבודה שלך,מה זה AP מה זה SWITCH וכדומה..

תודה שוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים