עבור לתוכן

תקלה| 6950 קורס

Featured Replies

פורסם

אצטרך בבקשה עזרה לגבי קריסה של הכרטיס הנ"ל.

קניתי מלפני שבועיים את הכרטיס מדגם ג'יגהבייט, 2gb,gddr5,265 bit.

פתחתי אותו ל6970 ללא כל בעיה, הריץ לי משחקים והכל היה תקין עד לרגע שבו עדכנתי את הדרייבר ע"י windows update(אני חושב שזה היה הגורם לתקלה..) ישר לאחר מכן, בכל פעם שהדלקתי את המחשב, המערכת קרסה בדיוק בשלב שלאחר starting windows.

לדעתי הבעיה היא בדרייבר, כי בsafe mode המחשב עובד תקין, וגם כאשר אני עושה uninstall לדרייבר דרך הdevice manager המחשב עולה ללא כל בעיה.

ניסיתי להעלות את הגיבוי של הביוס שלקחתי מלפני פתיחת הכרטיס - לא עזר.

אח"כ ניסיתי לעדכן את הדרייבר דרך האתר של ati ולמרבה הפלא הכל חזר לעבוד, אז ניסיתי לפתוח שוב את הכרטיס - ומאז שוב חזרה הקריסה בעצם.

ניסיתי להתקין את ווינדוס מחדש אח"כ, לשנמך את גרסת הביוס של הכרטיס, להתקין מחדש את הדרייבר ושום דבר לא עוזר.

הקריסה שוב ושוב חוזרת על עצמה בשלב שלפני ה"welcome" של המערכת הפעלה ולפעמים מוצג לי מסך כחול לכמה שניות לפני הקריסה(שאומר על בעיה בזכרון לפי מה שהצלחתי לראות).

אשמח מאוד אם תוכלו לתת לי רעיונות.

יום עצמאות שמח :)

פרטי המערכת: מעבד:Q6600, לוח אם: gigabyte ep45ds4, ספק: coolermaster 700W מודלרי,זכרון:4gb RAM, מערכת הפעלה: ווינדוס 7.

פורסם

אין צורך לצרוב 40 פעם

צרוב על 1 ואם לא יעלה תעביר ל 2 (זה הביוס הרגיל)

תתקין את הדרייבר הכי עדכני

ותיראה עם עובד ( כשהמתג על 1)

פורסם
  • מחבר

אתה גאון! זה עבד.. אתה יכול להסביר לי אבל לוגית מה זה שינה? ואתה חושב שכדאי לי לנסות שוב לפתוח ל6970? או כבר לא להתעסק עם זה..?

פורסם

אין לך ממה לפחד ;D

על הכרטיס הזה יש שני ביוסים שאתה בוחר איזה מהם אתה רוצה להפעיל פשוט

ביוס מספר 1 זה בשביל לשחק איתו (לצרוב עליו )

ביוס 2 זה גיבויי למקרה שביוס 1 לא עובד אחרי הצריבה (לא ניתן לצרוב עליו)

עכשיו מה שתעשה זה ככה

תפעיל את המחשב רגיל כשהמתג על מספר 2

תכין את המחשב לצריבת הביוס

ולפני שאתה לוחץ על הכפתור של להתחיל לצרוב תעביר את המתג ל 1 (כשהמחשב עוד עובד ) תן לתהליך הצריבה להסתיים ואז תכבה ותדליק את המחשב

ותעלה את המחשב כשהמתג על 1

הייתי ממליץ לך לנסות ביוס אחר ממה שניסית לפני (של ספיר או אוסוס)

אם אחרי כול זה לא יעבוד לך

פשוט תעביר את המתג שוב ל 2 והכרטיס יעבוד בתור 6950 עוד פעם

פורסם
  • מחבר

שוב תודה על העזרה :)

ניסיתי באמת את מה שאמרת.. וקרה משהו כזה, לאחר הריסטרט הראושני הכל עבד פיקס, אח"כ כשכיביתי והדלקתי את המחשב.. שוב פעם הקריסה קורת, אבל בצורה יותר מפחידה.. כל המאווררים של המחשב שלי התחילו לעבוד ממש מהר.. כאילו שכל המערכת מנצלת את כל המשאבים שלה, ואז המחשב כמו שאמרתי, קורס ונדלק מחדש..

התופעה מוכרת? או שפשוט לנסות צריבת ביוס של חברה אחרת?

(גם שיניתי בקאטליסט ל+20, לא יודע אם זה אומר משהו..)

פורסם

קורסת ונדלקת מחדש ?

יש תמונה על המסך ?

הוא מראה את כול הבדיקות שהמחשב עושה לפני שהוא עולה ?

אחרי שהמחשב קורס ונדלק מחדש הוא קורס שוב ? באותו מקום ?

כשהמתג על 2 אין את זה נכון ?

צרבת את אותו הביוס ?

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז ככה.. הוא עושה את ה veryfing pool dmi data.. מגיע לשלב שבו ווינדוס עולה(starting windows), מציג את הלוגו.. ואז הוא קורס.(בדיוק כשווינדוס מתחיל לעלות, ולפי ההשארה שלי כשהוא מתחיל להעלות גם את כל הדרייברים...)

לפעמים הוא מציג את המסך הכחול של "שימוש יתר בזכרון" ולפעמים פשוט נכבה. הסיבה שהוא נדלק מחדש זה לדעתי בגלל אחת מהפונקציות של הלוח אם שלי..

ולשאלתך, כן.. הוא קורס כל פעם בדיוק באותו שלב.

וכן, כשאני אח"כ מכבה את המחשב ומעביר ל-2 הכל עובד..

ולגבי הביוס, צרבתי ביוס אחר שהורדתי(החבילה המלאה שכוללת הכל מ(techpowerup) שלא מצויין בה איזה גרסא זה, אבל אני חושב שכן, גם זה של ספיר(-הגרסא שהתקנתי מקודם). במקרה שאני אנסה לצרוב גרסא אחרת, איזה גרסא לצרוב?(http://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?page=1&architecture=&manufacturer=&model=HD+6970&interface=&memSize=0)

פורסם

הגירסה ששמת בסדר ...

אמרת שלפני שהיה עדכון לווינדוס הכול עבד נכון ?

תנסה להעלות בביוס מספר 2 ולעשות שיחזור מערכת לפני העדכון

תתקין שוב דרייבר עדכני מהאתר של AMD(כי השיחזור ימחק אותו) ואז תעלה את מחשב כשהמתג על 1

פתחתי אותו ל6970 ללא כל בעיה, הריץ לי משחקים והכל היה תקין עד לרגע שבו עדכנתי את הדרייבר ע"י windows update(

אם זה היה הכרטיס מסך שעושה את הבעיה אני מאמין שהמחשב היה קורס עוד בשלב הראשון כשהמחשב נדלק + לא מראה תמונה

פורסם
  • מחבר

מאז התקנתי את מערכת ההפעלה מחדש, ככה שאין לי איך לעשות שיחזור..(בעצם כשהכל התחיל, ישר עשיתי שיחזור מערכת וזה לא עזר למצב.. למרות שאז לא ניסיתי את המשחק בין המתגים,פשוט שנמכתי ב-1,מחקתי את הדרייבר ואח"כ שדרגתי את אחד ואז התקנתי את הדרייבר בחזרה..)

פורסם

מוזר מאוד

אני מצטער לא יודע מה להגיד לך

חוץ מלהתקין את המערכת הפעלה מחדש

כי הכרטיס עבד לפני זה והוא לא עובד רק כשהביוס על 1 וזה ממש מוזר ...

פורסם

אני חושב שעדיף שתוותר על הפתיחה שלו ל6970,

אתה יכול לעשות לו OC לתדר של 6970 ותפסיד (אם בכלל) כמה FPS בודדים.

אם אתה רואה שהתהליך עושה בעיות עדיף לרדת מזה..

פורסם

לפי מה שהבנתי אתה מנסה תמיד להתקין דריוור אחרון

תנסה אולי להתקין גירסה יותר ישנה

פורסם

אפשרות ^^

אפשרות נוספת זה להתקין את הביוס שפותח את השאדרים בלי להעלות מתחים ושעונים ואז לשים את המתח על +5 ואת השעונים יותר גבוהה

זה יתן פחות או יותר אותו הדבר ואולי יעבוד

אני מציעה שתנסה כמה ביוסים עד שתצליח

או כמו שאמרו תנסה להשתמש בדרייבר ישן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים