עבור לתוכן

מעבד 2500k חדש וקצת אוברקלוק

Featured Replies

פורסם

התחדשתי אתמול בלוח אם מעבד וזכרונות חדשים... המעבד הוא 2500k המדהים ללא שום מאמץ וללא קירור מיוחד הגעתי אתמול לתדר 4700mhz ול 8 שניות ב super pi 1mb מעבד פשוט מדהים... גם הלוחות החדשים של אסוס פשוט עולם אחר,כל כך קל להשתמש בביוס גם מי שלא מבין הרבה יכול לבצע אובר קלוק מעולה עם התוכנה שמגיעה איתו מבלי להתעסק בשום מתחים ושטויות הכל אוטומטי...בקיצור ללא ספק המעבד המושלם ביותר שיש כרגע בשוק.

פורסם

מה המפרט המלא ? מלבד מכפלה שינת גם מתח ?

פורסם
  • מחבר

מפרט מלא :

לוח אם :‏P8P67- M B3

מעבד: ‏Core i5 2500K

זכרונות: ‏2x2GB G.Skill Ripjaws X Edition

דיסק קשיח: ‏‏1TB 103SJ‎ samsung

כרטיס מסך : 1gb hd6850 sapphire

קירור : ‏Scythe Katana 3

ספק כוח : ‏750W Modular Chieftec

ולא נגעתי בכלום חוץ מלהגדיר לתוכנה של אסוס על האוברקלוק והיא עושה את כל השינויים כולל בדיקת יציבות.... גם הלוח כמה שהוא פשוט יחסית בסדרה הוא ממש מדהים...

פורסם

1. הייתי ממליץ לבדוק טמפרטורות במנוחה ובמאמץ. ה-Katana 3 לא ממש מיועד לאפשר עבודה רציפה בתדר של 4.7GHz לאורך זמן. בדיקת טמפרטורות תגלה מה המצב נכון לרגע זה.

2. הייתי ממליץ לבדוק ב-UEFI מה המתח שמקבל המעבד. למיטב ידיעתי ה-P8P67- M לא מאפשר העלאת מתח ידנית ועושה זאת אוטומטית. ייתכן מצב שבו המערכת מספקת מתח יתר למעבד וזה לא מומלץ לאורך זמן. בפלטפורמת SB לא מומלץ לעבור ב-OC מתח של 1.38V.

3. תריץ בדיקת יציבות במשך מספר שעות. כך תוכל לנטר גם את יציבות המערכת וגם את הטמפרטורות.

פורסם

תבצע בדיקות יציבות עם OCCT או PRIME95 ותוודא שהכל יציב..

כמו כן תבדוק עם CPU-Z מה המתח במאמץ..

ומה לגבי טמפ' מנוחה/מאמץ ?

פורסם
  • מחבר

בדקתי מתחים וטמפרטורה הכל תקין היה על 33 במנוחה ו 71 במאמץ בכל מקרה לא משאיר את ה oc זה היה רק לנסיון המעבד הזה לא ממש צריך אוברקלוק לפחות כרגע הוא מספיק חזק בשביל משחקים (השימוש העיקרי שלי) בסטוק הטמפרטורות עם הקטאנה 3 הם טובות איזה 30 במנוחה ו55 במאמץ

כרגע יש צורך בכלל לאוברקלוק למעבד כזה אם השימוש הוא רק משחקים? נראה לי שהחוליה החלשה אצלי כרגע היא הכרטיס מסך

hd6850 1gb ...

פורסם

OC למעבד כזה (וגם לאחרים) לא נדרש היום עבור משחקים וכמעט עבור שום שימוש מלבד יישומים מאוד ממוקדים שבהם התדר מניב שיפור מהותי בזמן הפעולה (נניח קידוד, אם כי זה גם לא לגמרי נדרש). ה-OC במעבדים נעשה בעיקר לשם תחביב ולא כי יש צורך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים