עבור לתוכן

I7 2600 או I5 2500K ? (בשביל משחקים,GNS ועריכה בסיסית בPS)

Featured Replies

פורסם

ההפרש ביניהם לא כזה ענק אבל לא מבוטל.

הבנתי שההבדל ביניהם זה שהK מסמל את העובדה שהמכפלה של המעבד פתוחה.

אז יש שתי שאלות -

• לאיזה OC אפשר להגיע עם כל אחד ?
  • מה ההבדל בביצועים ביניהם עם OC ?

*מדובר בP67 כמובן ובקירור ‏Noctua NH-D14

פורסם

מה השימושים במערכת? תוסיף אותם בבקשה לכותרת.

1. עם מעבד בעל סיומת K (מכפלה פתוחה) ניתן לבצע OC בשילוב ערכת שבבים P67 או Z68. כל שילוב אחר (I7-2600 לדוגמה) לא מאפשר לבצע OC רציני.

2. למרות שלא כתבת שימושים, אם השימוש העיקרי במערכת הוא משחקים אז תעשה לעצמך טובה ותוותר על ה-Core i7, הוא מעבד ממש לא משתלם, בייחוד למשחקים ופשוט חבל על הכסף. כל ההבדל בין המעבדים הוא תמיכה שיש ל-Core i7 ב-Hyper Threading.

3. עם פלטפורמת SB ניתן להגיע עם קירור מתאים (וספק מתאים) ל-OC יציב של 4.5-4.8GHz. אבל ממש אין לך צורך ב-OC אלא אם כן מדובר ב-OC לשם תחביב.

פורסם

תשמע, כפי שראית בדיון שלי גם אני הייתי בדילמה הזאתי של איזה מ-2 המעבדים האלה לקחת,

ובסוף הגעתי למסקנה שעבורי עדיף לקחת את ה 2500K, כי תכלס אני לא עובד עם תוכנות גרפיות או בכללי

תוכנות שדורשות מאמצים מרובים. משחקים, ועוד שימושים פשוטים שתכלס לא דורשים מעבר לזה.

מצאתי אתר BENCHMARKING נחמד שעושה השוואה בין כרטיסי מסך / מעבדים,

ושם הגעתי להבנה שעבור משחקים ה Core i7 2600 לא מהווה יתרון או ביצועים רבים מזה של ה Core i5 2500K,

הביצועים הם כמעט אותם הביצועים ואף לפעמים ה Core i5 2500K עולה בביצועים מעל ה 2600 (במשחקים).

מבחינת תוכנות שדורשות עיבוד רב, יש הבדל די משמעותי, אבל אם אתה לא צריך אז אין לך צורך ב Core i7.

תכלס אצלי התוכנה הכי כבדה שדורשת עיבוד זה אשכרה Winrar :>

קח, תראה בעצמך:

http://www.anandtech.com/bench/Product/287?vs=288

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה.

מעניין איך GNS מתפקד על הI7 כי אני באמת עושה סימולציות כבדות שמנצלות לי את רוב הE8400

אני אגש לבן דוד שלי יש לו I7 920 לראות איך הGNS מתפקד שם

פורסם

תכלס את ה i5 לא אמור לדגדג יותר מדי. בטח יהיה בניצול של 10-20% חח.

פורסם

Core i7 לא יותר "חזק" מה-Core i5 זה אותו מעבד, רק של-Core i7 יש תמיכה ב-Hyper Threading.

הסיבה לבחור ב-Core i7 היא רק אם אתה משתמש ביישומים ש:

1) יכולים בכלל לנצל HT.

2) ה-HT נותן שיפור מובחן בפעולה שאותה אתה מבצע.

דוגמה יחסית טובה לכך היא קידוד וידאו. בחלק גדול מתוכנות קידוד הוידאו יש תמיכה ב-HT וזמן הקידוד מתקצר. אולם, הרבה פעמים ההפרש הוא ממש לא משמעותי (אולי משמעותי למי שמתפרנס מזה וחסכון של עשרות שניות בודדות בכל פעולה כשהוא מבצע הרבה פעולות כאלה ביום משמעותי עבורו), או שבכלל עדיף מעבד עם מספר גדול יותר של ליבות פיזיות.

כל זה כמובן נכון בהנחה שהיישומים בכלל משתמשים ביותר מ-2-3 תהליכונים לביצוע הפעולה (לא דבר שהוא מובן מאליו נכון להיום). כמו כן, למרות שבפלטפורמת SB ה-HT עבר תהליך של ייעול, בעבר הטכנולוגיה אפילו פגעה לפעמים בביצועים ביישומים שלא מנצלים HT.

לכן הנטייה לחשוב על ה-Core i7 כמעבד "חזק" יותר באופן כללי בהשוואה לסדרת ה-Core i5 היא שגויה מיסודה, זה ממש ליפול למלכודת המיתוג של היצרנית, וזה עוד מבלי להתעלם בכלל מהעובדה שנכון להיום למשתשמ ביתי ממוצע (ואף יותר מזה) ה-Core i5 הוא הרבה יותר ממה שהוא צריך ויצטרך לאורך חיי המערכת.

תעשה כמובן מה שאתה מוצא לנכון, אבל פשוט כל פעם מחדש עולה השאלה הזאת ואני לא מבין למה אנשים בכלל מסתכלים על ה-Core i7 כשהם לא באמת ובאופן חד-משמעי זקוקים ל-HT. אם יש לך כסף "לזרוק" עדיף שתחסוך אותו (כי תמיד תצטרך לשדרג מערכת בסופו של דבר) או שתשקיע במשהו שייתן לך תמורה טובה יותר לכסף (כרטיס גרפי אם מדובר במשחקים שם הוא חשוב יותר, עוד נפח אחסון, קירור טוב יותר ל-OC, מארז מרווח ונוח יותר, ספק כוח, מקלדת או מסך איכותיים יותר וכו').

מה השימושים במערכת? תוסיף אותם בבקשה לכותרת.

פורסם
  • מחבר

מר BLANK ונאו , תודה על העזרה.

אני אקבל את דעתך ואלך על הI5 , יש הרבה במה שאמרת , ולכן עדיף לחסוך קצת במעבד כי בין כה וכה אני מתכוון לבזבז 1600 ש"ח על SSD של 550MB/S

וניאו לגבי ה"לדגדג" - הוא ידגדג ואף יותר , אני מריץ סימולציות של CORE שלם + לקוחות - שזה אומר 7 PROVIDER EDGE ו8 נתבי לקוחות - אצלי אחרי IDLE PC שמשפר משמעותית את הביצועים אני מגיע לניצול של כ85 אחוז מהמעבד שלי (חלק מהזמן וחלק על 10%) ומנצל את רוב ה4GB RAM שלי

תודה על העזרה :)

פורסם
  • מחבר

אכן כן , עם IMGים של 7200ים , GSR , Junos , כמובן 3750ים , 2760ים בסך הכל לא קצת שרצים במקביל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים