עבור לתוכן

מישהו יכול להסביר לי איך עובד העיקרון של ג'ל לידיים ללא שטיפה?

Featured Replies

פורסם

אם אני זוכר נכון הפעולה של סבון: המולקולות אמורות להקיף את הלכלוך ואז המים שוטפים את הסבון ביחד עם הלכלוך. אז מה הפעולה שמתרחשת בג'ל הזה?

פורסם

חיטוי בלבד.

פורסם

עד כמה שאני יודע הוא לא ממש מנקה את היידים אלה יותר מחטא אותם מחיידקים בעזרת ריכוז אלכוהול גבוה.

אבל אני לא ממש בטוח בזה ואף פעם לא השתמשתי בג'ל הזה.

פורסם

האמת שזה מבוסס אלכוהול בלבד ולא באמת מנקה אלא משאיר את הלכלוך על הידיים שלך, אבל מחטא אותן. דרך אגב, שטיפה במים היא הדרך הטובה ביותר לנקות את הגוף, סבון זאת המצאה שהשימוש העיקרי שלה הוא ריח. אין שום בעיה לבנאדם לא להשתמש בסבון כל החיים ועדין לא לקבל שום מחלה אם הוא משתמש רק במים.

פורסם

להתנקות ללא סבון אולי אפשרי, אבל מצריך עבודה די קשה כדי להתנקות באמת.

פורסם
  • מחבר

אז עניתם שזה לחיטוי בלבד. לא עדיף לנגב עם מגבון? נראה לי פשוט יותר. מקסימום אפשר אחרי זה להשתמש בג'ל אם המגבון לא מספיק

דרך אגב, שטיפה במים היא הדרך הטובה ביותר לנקות את הגוף, סבון זאת המצאה שהשימוש העיקרי שלה הוא ריח. אין שום בעיה לבנאדם לא להשתמש בסבון כל החיים ועדין לא לקבל שום מחלה אם הוא משתמש רק במים.

אני חושב שהגזמת מאוד. יש לכלוך שלא יורד במים בלבד. הסברתי בשאלה שהסבון שוטף את הלכלוך, כלומר בלעדיו הוא היה נשאר. אף פעם לא היה לך שמן בידיים? או גריז? או סתם לכלוך של חול/צבע/קטשופ או כל דבר אחר ???
פורסם

האמת שזה מבוסס אלכוהול בלבד ולא באמת מנקה אלא משאיר את הלכלוך על הידיים שלך, אבל מחטא אותן. דרך אגב, שטיפה במים היא הדרך הטובה ביותר לנקות את הגוף, סבון זאת המצאה שהשימוש העיקרי שלה הוא ריח. אין שום בעיה לבנאדם לא להשתמש בסבון כל החיים ועדין לא לקבל שום מחלה אם הוא משתמש רק במים.

להגיד שבנאדם לא ימות אם לא ישתמש בסבון, ניחא.

אבל לומר ש"סבון זאת המצאה שהשימוש העיקרי שלה הוא ריח" זה פשוט לא נכון. הסבון נקשר לחלקיקים שומניים ומסיר אותם מהידיים המלוכלכות שלך. ואם אתה משתמש רק במים על מנת לנקות אותן, סמוך עליי - הן יותר מלוכלכות מן הממוצע.

לפירוט אתה מוזמן לקרוא בויקיפדיה.

פורסם

אז עניתם שזה לחיטוי בלבד. לא עדיף לנגב עם מגבון? נראה לי פשוט יותר. מקסימום אפשר אחרי זה להשתמש בג'ל אם המגבון לא מספיק

אולי עדיף, אבל אז איך ימכרו לך את הג'ל לניקוי ידיים?

או גריז?

גריז מנקים בעזרת זה שדוחפים את היד לתוך הפודרה ואז שותפים ידיים.

פורסם

באיכילוב יש מכשיר שוסי שאתה מכניס לתוכו את כפות הידיים והוא מזריק עליהן אלכוהול קריר ונעים. כעקרון היחידים שמשתמשים בו הם רופאים ופנימאים היסטריים.

אז בפעם הבאה שאתם באיכילוב, צ'אלו איפה המכשיר הקרוב. הוא יעשה לכם טואוווווובבבבבב.

פורסם
  • מחבר

אולי עדיף, אבל אז איך ימכרו לך את הג'ל לניקוי ידיים?

בדיוק מה שחשבתי :xyxthumbs:

באיכילוב יש מכשיר שוסי שאתה מכניס לתוכו את כפות הידיים והוא מזריק עליהן אלכוהול קריר ונעים. כעקרון היחידים שמשתמשים בו הם רופאים ופנימאים היסטריים.

אשמח לדעת את שמו של המכשיר או לפחות לראות תמונה
פורסם

דרך אגב, שטיפה במים היא הדרך הטובה ביותר לנקות את הגוף, סבון זאת המצאה שהשימוש העיקרי שלה הוא ריח. אין שום בעיה לבנאדם לא להשתמש בסבון כל החיים ועדין לא לקבל שום מחלה אם הוא משתמש רק במים.

בלי להיכנס לאם עניין המחלות נכון או לא, שאר מה שאמרת בהחלט לא נכון. לא ניתן להסיר כל "לכלוך" באמצעות מים. הדוגמה הקלאסית היא שומנים רבים, שכמעט ולא ישטפו ע"י מים, וכן ע"י סבון, וזה מסיבות של מסיסות, פולריות, מטענים ועוד. החומר הזה לדוגמה לא יתמוסס במים בכלל, באתנול (אלכוהול) יתמוסס חלקית ובחומר אחר בשם הקסאן הוא יתמוסס לגמרי.

פורסם

כאחד שיוצא לו להתעסק הרבה עם אוכל (טבח) אני יכול להגיד לך בוודאות

שאולי חיצונית הרוב יורד עם מים, אבל כל החיידקים עדיין נשארים,

לדוגמא, אחרי שאתה נוגע בבשר חי אתה חייב להשתמש בסבון.

פורסם

ניקוי עם סבון גם הוא לא מסיר את החיידקים לחלוטין. מה גם שלרוב שניה אחרי זה אנחנו נייבש את היד עם מגבת - שהיא בעצמה מזוהמת.

שלא נדבר על זה שלרוב אחרי זה גם נגע בידית כלשהי או במקלדת, אשר הם מזוהמים ברמה קיצונית.

בכל מקרה, גם אם נשטוף ידיים בצורה יסודית לחלוטין ולא נייבשם במגבת רב-פעמית, עדיין יהיו עליהם חיידקים. לכן הרופאים שוטפים בסבון שמכיל גם חומר אנטי בקטריאלי.

כאמור, הג'לים האלו לידיים הם לחיטוי ומן הסתם הם לא גורמים ל"לכלוך" להתנדף לאוויר. כמובן שמבחינה היגניות, החיידקים הם החלק הגרוע ביותר - אז זה כן משהו. בנוגע למגבון - תלוי במגבון. מגבונים רבים לא מכילים אלכוהול, לכן בהחלט יתכן שהג'לים האלו מחטאים בצורה טובה יותר.

אני מעריך שהשילוב הכי טוב הוא גם לשטוף בסבון וגם לנקות עם ג'ל מדי פעם לחיטוי. הבעיה - הג'לים האלו נועדו לבנות, ולכן תוקעים בהם ריחות מעצבנים ומציקים. כבר עדיף להשאר עם ריח של אלכוהול ביד מכל הבשמים הזולים האלה שתוקעים שם.

פורסם

סבון משמש להסרה של לכלוך שומני, והוא עושה את זה מעולה. בקשר לחיידקים אז הוא לא ממש מוריד את כולם. לצורך העניין החיידקים על העור חיים בשכבה קשיחה שנקראת ביופילם. הסבון מפרק את השיכבה הזו חלקית ככה שהחיידקים שנשארו יורדים בקלות. ככה שאם תבדקו מה מספר החיידקים על היד לפני או אחרי שטיפת ידיים אז אחרי שטיפה עם סבון יהיו לכאורה יותר.

הג'ל לחיטוי מבוסס על איזופרופיל אלכהול שזה כמו אתנול (וודקה) והיעילות שלו הוכחה בחיטוי משטחים ולא ידיים. בכל מקרה וירוסים זה לא הורג, וגם לא חיידקים במצב ספורה (ויש לא מעט כאלו על העור). מה גם שיכולות החיטוי שלו לידיים לא הוכחו.

לכלוך אגב הוא לא מסיר נקודה.

חשוב לדעת כמה נקיות ידיים צריכות להיות, אם אתה מתעסק במזון אז מספיק לשטוף טוב מאוד את הידיים אחרי השרותים, זה יסיר כמעט את כל החיידקים הפתוגנים ואלו החיידקים שצריך לחשוש מפניהם. ידיים סטריליות מחיידקים לא צריך אף אחד.

פורסם

לשטוף ידיים עם םמיים חמים וסבון - לא צריך יותר מדי שטויות ולא צריך גם להיות כפייתי בנושא

אם תשטוף ידיים לאחר השירותים\לפני האוכל הם יהיו די נקיות

אישית אני גם שוטף ידיים לפני ואחרי שאני נוגע במחשב (כדי לא לזהם המקלדת + לנקות אחרי השימוש)

פעם בכמה ימים אני מעביר מטלית על המקלדת - אין לי ספק שהיא עדיין די מזוהמת אבל אני לא פוחד מחיידקים אלא רק נשמר מפניהם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים