עבור לתוכן

רוצה לקנות netstick, ממי כמה ולמה?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות netstick, מודם סלולרי שיתחבר למחשב נייד דרך USB, ויש לי כמה שאלות לבעלי הנסיון בנושא:

1. החברות מציעות כמה סוגים של מודמים, מישהו יכול לאמוד על ההבדלים, או להמליץ על אחד אמין וטוב - ממה שהבנתי יש מודמים החל מ-500 שקל עד ל-1000 שקלים ויותר..

2. מה לגבי המהירות, הבנתי שהחבילות כרגע מוצעות ללא הגבלת מהירות / נפח גלישה, האם יש אמת בדברים הללו?

3. האם ניתן להשכיר מודם?

4. איזו חברה אתם ממליצים?

אשמח אם מישהו יוכל לשפוך לי אור בנושא

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

בוא נתחיל עם מספר שאלות לפני הכל

איזה מחשב נייד יש לך?

אתה חייב מודם USB?

מה השימוש שאתה מתכוון לעשות עם המודם?

פורסם
  • מחבר

מדובר במחשב נייד יחסית חדיש של טושיבה.. אני לא חייב מודם USB, מה שאני מחפש זה אינטרנט סלולרי - גישה מכל מקום שארצה (כמובן איפה שיש כיסוי רשת..) והשימוש הוא שימוש של אינטרנט, לא שיתוף קבצים או משהו בסגנון..

פורסם

אם מדברים על אינטרנט סלולרי אז מודם USB הוא MUST. אין טעם להשקיע בכרטיס EXPRESS CARD שלא מתחבר למחשבים שולחניים (ויש גם לפטופים שאין להם את הכניסה הזאת). המודמים שנתקלתי בהם כוללים את תוכנת ההתקנה והדרייבר בתוכם כך שההתקנה בכל מחשב פשוטה מאד. כל ההגדרות שמורות ב SIM שהחברה הסלולרית מכניסה לתוך המודם ואין צורך בהגדרות נוספות.

מבחינת מחירים לא ראיתי הבדלים גדולים בין שלוש החברות הסלולריות בארץ אבל מבדיקות מהירות שיצא לי לעשות, פלאפון לוקחים בגדול עם מהירויות UP ו-DOWN שלא מביישות קו ADSL ביתי.

(גילוי נאות-אני לא עובד בחברה סלולרית או אצל אחד המשווקים ובבית יש לי מודם של אורנג' ואני מודה שהנטסטיק של פלאפון פשוט מהיר יותר וכל הכבוד להם על כך.)

פורסם

^^^

לא מסכים, כי לרוב האנשים יש אינטרנט נייח בבית, אז הם לא צריכים USB...

מודם סלולרי USB, תמיד בעל קליטה נמוכה יותר מהחיבורים המקבילים, והכי גניב מכולם.

שנייה שאתה לא מסתכל על הלפטופ, מישהו יכול להעיף לך אותו משם.

תלוי בדגם עצמו, יש מחשבים שיש להם מקום למודם פנימי, ויש מחשבים אחרים עם EXPRESS CARD.

למחשבים ישנים היה גם PCMCIA.

USB זו האופציה האחרונה שמומלץ לבחור אותה. (כמובן על פי השימושים).

מבחינת חברות הסלולר, ההבדלים הם בעיקר, במהירות הגלישה או כמות הנתונים שתצרוך.

סלקום עם החבילה הגדולה ביותר מבחינת נפח, אך לא המהירה ביותר.

פלאפון המהירה ביחד, אבל עם חבילה יחסית קטנה.

הכל בסופו של דבר תלוי בתשלום שלך.

אתה היום ברשת סלולרית כלשהי? (מבחינת הטלפון)

פורסם

בפלאפון החבילה בנפח 10 ג'יגה, נשמע לי די והותר.. אתה לא הולך להוריד סרטי FULL HD בחיבור סלולרי בכל מקרה וגם ה "ללא הגבלה" של סלקום מוגבל מבחינת נפח גלישה רק שאצלם זה מופיע באותיות הקטנות שלא כל אחד טורח לקרוא (וכבר היו על זה הרבה דיונים פה בפורום).

לגבי המודם עצמו, לא מתכוון להתחיל ויכוח עם המגיב שמעלי אבל בשימוש של כמה שנים במודם של אורנג' לא נתקלתי בשום בעיות קליטה עם מודם USB , גם לא במשרד פנימי ללא חלונות, גם לא ברכב נוסע, בבתי מלון, צימרים וכו' ואני כן חושב שכדאי להשאיר את האופציה של חיבור המודם גם למחשב שאין בו express card או לראוטר שתומך במודם 3G.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים