עבור לתוכן

למתאמנים שבנינו, אבקות חלבונים - לא מומלץ בעליל?

Featured Replies

פורסם

קודם כל תן לי לנפץ לך כמה מיתוסים.

אבקת חלבון זה לא סטרואידים ואם תפסיק איתה לא תאבד נפח.

אבקת חלבון זה חלבון חצי מפורק בדרך כלל מגבינה שמרוכז מאוד ואין בו ויטמינים,פחחמות ושומנים כמעט.

כדי לתחזק את השרירים שיש לך אתה צריך לצרוך 1 גרם חלבון לכל 1 ק''ג משקל שלך.

כדי להתנפח אתה צריך לצרוך 1.8 גרם חלבון לכל 1 ק''ג משקל.

נניח ואתה שוקל 80 ק''ג ואתה רוצה להתנפח - אתה צריך לאכול ביום 144 גרם חלבון שזה המון.

חלבון צמחי הרבה פחות טוב מחלבון מן החי כשהחלבון הכי טוב הוא חלבון ביצה.

חלבון טוב למתאמנים יש בבשר , ביצים , עוף , דגים (אל תתחיל לאכול הרבה טונה בגלל הכספית) , מוצרי חלב (שים לב שבחלב עצמו אין כל כך הרבה חלבון) .

אתה יכול להכניס את כמות החלבון שאתה רוצה עם או בלי האבקה רק שעם האבקה יותר קל לבלוע כמויות כאלו גדולות של חלבון.

אני למשל שוקל 86 ק''ג ואני צורך בערך 155 גרם חלבון ביום - ארוחה אחת גדולה ביום של בשר\עוף שנותנת לי 40-50 גרם

3 גביעי גבינת סקי (22 גרם חלבון לגביע) ושני שייקים מאבקת חלבון.

לולא אבקת החלבון לא הייתי מצליח להכניס מספיק חלבון לגוף ביום

אין דבר כזה חלבון "טוב" וחלבון "לא טוב" - לכל סוג חלבון יש מטרה - אך כן, יש חלבונים איכותיים יותר ופחות בכל קטגוריה (צמחי וחלבון מן החי):

חלבון מן החי נספג מהר יותר בגוף, ולכן הוא מתאים ל-10 דק' עד שעה אחרי האימון - החלבון הלא מנוצל נשמר כשומן.

חלבון מן הצומח נספג לאט יותר, ולכן הוא מתאים לעד 6 שעות אחרי האימון - החלבון מנוצל במלואו בגוף (שרשרת המולקולות שלו ארוכה יותר ולכן לגוף לוקח יותר זמן לפרק אותו)

באבקות חלבון זולות (כל אלה שרשום עליהם 100% WHEY ומגיעות בדליים של 6 קילו ב-100 שקל) יש רק חלבון מן החי (תוצר הלוואי של הגבינה הוא זול מאוד, זה למה המחיר הזול)

באבקות חלבון יקרות ואיכותיות יש שילוב מאוזן של חלבון מן החי ומן הצומח - שילוב שכזה יתן לך הן חלבון מהיר לעיכול וספיגה של הגוף ישר אחרי האימון והן חלבון איטי יותר שיתעכל במשך מספר שעות ויספק לשרירים עוד יותר חלבון ובכך הגוף שלך מקבל את מלוא החלבון מהאבקה.

ד"א - הכתבה בערוץ 2 או 10 או מה שלא יהיה מדברת על אבקות החלבון הזולות, שום דבר ממה שנאמר שם לא תקף לאבקות חלבון איכותיות.

ההסבר שלי די חורג מגבולות הדיון הזה, כך שאם אתה מעוניין לדעת עוד - אתה יכול לפנות אלי בפרטי.

• תגובות 44
  • צפיות 8.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא מבין למה זה עדיף על חלבון רגיל שמגיע מגבינה למשל

פורסם

כמה כבר גבינה אתה יכול לאכול?

מלבד זה, בגבינה יש לך גם שומן שהוא לא רצוי במקרה שלנו. (20%! למרות שיש גבינות רזות יותר)

אבקת חלבון היא אפשרות נוחה יותר, זמינה יותר ומהירה יותר להכנה (לא לכולם יש זמן להכין עוף, סלט טונה או סנדוויץ' גבינה לפני אימון, וגם לא לכולם יש אפשרות נוחה לקחת את זה לאימון ולאכסן את זה בנוחות)

מלבד זה שאתה חייב גם חלבון ממקור צמחי, וחלבון שמכיל את כל 10 חומצות האמינו הדרושות לגוף נמצא אך ורק בסויה. הבעיה שבסויה יש לך הרבה מאוד סיבים תזונתיים, לכן אתה לא יכול לאכול הרבה סויה - אלא אם כן מדובר בחלבון סויה מבודד ללא הסיבים התזונתיים - ושוב, אנחנו חוזרים לאבקת חלבון.

פורסם

קריאטין זה לא אבקת חלבון, פעם השתמשתי בזה.

קריאטין עושה עבודה די דומה לסטרואידיםרק שזה חוקי, מהנסיון שלי עם זה

זה לא מוסיף נפח אלא נותן לך BOOST של כוח לא רגיל.

למשל כשהייתי שוקל 75 קילו, הייתי דוחס חזה 105 קילו(נשמע הזוי) אבל נכון.

זה מה שקראטין עשה לי, הייתי חזק מאוד משמעותית.

אך יש גם צדדים פחות טובים, קראטין דופק כליות במידה ומשתמשים יותר מדי.

אני לא ממליץ, אתה חייב לשתות המון ואז אתה גם משתין המון.(לא נעים)

רצוי להצמד לאבקת חלבון או מי גבינה.

---

ו-ו-א-ו ! ! כמה שטויות??

אתה כנראה צריך ללמוד על מולקולות ATP וADP לפני שתהיה לך הזכות בכלל להשמיץ את הקריאטין ולהשוות אותו לסטרואידים.

ולאדון ליאב היקר( ;D ),

למה לעזאזל אתה שואל שאלות על פיתוח גוף ותזונה בפורום מחשבים?

פעם הבאה חפש בגוגל מאמרים על תזונה ואימונים ותסיק מסקנות או שתרשם לאחד מאתרי פיתוח הגוף בישראל.

פורסם

בגילי זה הכל מניסיון.

כתבתי שזה די דומה ולא זהה לסטרואידים.

היתה כתבה בזמנו האם לאסור את השימוש בקריאטין לאנשים בתחרויות שונות כי הרי אדם המשתמש

בקריאטין גורם לגופו להיות טוב יותר.

למה לעזאזל אתה שואל שאלות על פיתוח גוף ותזונה בפורום מחשבים?

כי יש כאן אנשים שמבינים בדברים אחרים ולא רק במחשבים.

פורסם

גם אדם המתאמן ואוכל בריא נראה טוב, צריך לאסור גם את זה? ::)

פורסם
  • מחבר

כי כמו שאמרו יש פה אנשים שגם מבינים בזה ולא רק במחשבים ( גם אני אחד מהם :) )

קראתי גם באינטרנט על החלבונים האלו וראיתי שכמעט ואין דברים רעים שנכתבים עח קריאטין, רק שהוא גורם להמון שתן כחומר משתן ומצריך שתיה מרובה של מים כדי לא להתקל בתופעות עצירות. מה שנשמע הגיוני בתאכלס, ושאסור להשתמש בו לאורך זמן מוגבר מדי.

אני כבר מתלבט אם כן לנסות או לא, במילים אחרונות, מומלץ?

תודה על התשובות אנשים!

פורסם

כי כמו שאמרו יש פה אנשים שגם מבינים בזה ולא רק במחשבים ( גם אני אחד מהם :) )

קראתי גם באינטרנט על החלבונים האלו וראיתי שכמעט ואין דברים רעים שנכתבים עח קריאטין, רק שהוא גורם להמון שתן כחומר משתן ומצריך שתיה מרובה של מים כדי לא להתקל בתופעות עצירות. מה שנשמע הגיוני בתאכלס, ושאסור להשתמש בו לאורך זמן מוגבר מדי.

אני כבר מתלבט אם כן לנסות או לא, במילים אחרונות, מומלץ?

תודה על התשובות אנשים!

צריכים קצת פרטים עליך לפני שאפשר לתת לך המלצה שכזו...

גיל,כמה זמן אתה מתאמן,מה סוג האימון שלך,מה המטרות שלך,כיצד בנויה תוכנית האימונים שלך ,כמה פעמים אתה בחד"כ ואיך התזונה,שינה שלך...

פורסם

מתאמן חצי שנה

כרגע תוכנית ABC (בקרוב היא נגמרת ועוברים לסקוואטים וכו')

התוכנית בנויה מ3 תרגילים לשריר

יום אימון א' - בטן רגליים וכתפיים

יום אימון ב' - בטן יד אחורית וגב

יום אימון ג' - בטן יד קדמית וחזה

מתאמן 3 פעמים בשבוע בחדר כושר

ישן 8 שעות בלילה

אוכל ארוחה אחת רצינית ביום (אחורה גדולה ) עם הרבה חלבון פחממות וקצת שומן

מנשנש קצת דברים בריאים במשך היום (פירות , פריכיות אורז וכו')

אוכל 3 גביעי סקי 3 אחוז ביום

3 שייקים של חלבון

כפית של קריאטין שעה לפני אימון

מטרה - גדילה מקסימלית

4 סטים לתרגיל וכולם 8 חזרות

מתיחל סט ראשון במשקל מקסימלי ואז לפי הכח שיש לי בשריר ממשיך (בדרך כלל יורד מסט לסט)

דקה הפסקה עם סטופר בין סטים

פורסם

giloman = חלפינו? :s05:

פורסם

מאיפה הבאת את זה ?!

לקחת יותר מידי אבקת חלבון ?

אם התכוונת שאני חוטף את הת'רד אל תדאג כי הפותח כבר קיבל את התשובה שלו ועכשיו זה הפך להיות דיון על כושר ותוספי תזונה

פורסם

הבחור שם שאל את חלפינו ואתה ענית במקומו, הנחתי שזה 2 חשבונות למשתמש אחד ;D

פורסם

הוא כתב גיל - אני giloman ...

חשבתי שהוא מדבר אליי

פורסם

מתאמן חצי שנה

כרגע תוכנית ABC (בקרוב היא נגמרת ועוברים לסקוואטים וכו')

התוכנית בנויה מ3 תרגילים לשריר

יום אימון א' - בטן רגליים וכתפיים

יום אימון ב' - בטן יד אחורית וגב

יום אימון ג' - בטן יד קדמית וחזה

מתאמן 3 פעמים בשבוע בחדר כושר

ישן 8 שעות בלילה

אוכל ארוחה אחת רצינית ביום (אחורה גדולה ) עם הרבה חלבון פחממות וקצת שומן

מנשנש קצת דברים בריאים במשך היום (פירות , פריכיות אורז וכו')

אוכל 3 גביעי סקי 3 אחוז ביום

3 שייקים של חלבון

כפית של קריאטין שעה לפני אימון

מטרה - גדילה מקסימלית

4 סטים לתרגיל וכולם 8 חזרות

מתיחל סט ראשון במשקל מקסימלי ואז לפי הכח שיש לי בשריר ממשיך (בדרך כלל יורד מסט לסט)

דקה הפסקה עם סטופר בין סטים

גיל כשאמרתי גיל התכוונתי לגיל הכרונולוגי של המתאמן אבל לא נורא בכל אופן עניתי לך גם

כמה דברים...

התוכנית שלך ממש לא מתאימה לצרכים שלך ולפי מה שכתבת עליה עושה רושם או שכתב לך אותה חבר או "מדריך" (ולא חסרים כאלו)..

אני יסביר לך מה לא בסדר ואיך ניתן לתקן...

דבר ראשון תוכנית ABC ממש לא מתאימה למתאמן שמגיע 3 פעמים לחד"כ ..למה? ,נורא פשוט...משך הזמן שעובר עד שאתה נותן שוב גירוי לאותה קבוצת שרירים (בשבילך A,B או C) הוא שבוע ! שזה המון ..

פתרון: מעבר לתוכנית AB ולהגיע 4 פעמים בשבוע לחד"כ יהוו בשבילך פתרון מעולה .. הכוונה היא ( AB הפסקה של יום ושוב AB) כך נשמור על מרווחים נמוכים יחסית וגירוי חזק יותר לשריר.

בעיה שניה: ביום ה B שלך אתה עובד על יד אחורית וגב וביום C על חזה ויד קדמית...הבעיה כאן היא שבכל תרגיל ישנם שרירים עיקריים שעובדים וכאלו שתומכים בפעולה או מייצבים את הגוף .... כאשר אתה עובד על החזה היד האחורית עובדת חזק כמסייעת ולכן עדיף לאמן אותה ביחד עם החזה משום שכרגע אתה מאמן את היד האחורית גם כאשר אתה מבצע אימון עליה וגם יום למחרת כמסייעת בתרגילי חזה מסויימים מה שבעצם יגרום לך לאי יכולת לממש את הפוטנציאל השרירי ...אותו דבר בדיוק לגבי יד קדמית וגב...

פתרון: להחליף בינהם ולהעביר את היד הקדמית ליום הגב והיד האחורית לשלב עם החזה...

עוד דברים:

אתה אוכל המון המון חלבון...אני לא יודע כמה אתה שוקל אבל אתה בטוח לא מתקרב לערכים שמצריכים כל כך הרבה חלבון...

3 שיקיים ביום 3 גביעי סקי ועוד ארוחת מלאה בחלבון זה המון ואין לך צורך בזה... תנסה לפזר את החלבון שלך לאורך היום כשלאחר אימון תשתה שייק (אני מדבר על חלבון ולא גיינר) ושאר החלבון שלך מפוזר נכון לאורך היום ותגוון בו גם לא רק סקי וכו'...תנה גם מוצרי דגים,בשר וביצים בגלל שאתה עדיין חובבן ולא מקצועי (בלי להעליב כמובן) הייתי מחשב לפי 1.6 גרם חלבון לק"ג ...אם תבדוק תראה שאתה צורך יותר מדי ... (תזונה זה נושא בפני עצמו ולא ניתן לדון בו על רגל אחת)

לגבי צורת העבודה שלך באימון, הייתי עובד לרב סט לתקופה של 4-5 שבועות (3-4 סטים של 6-8 חזרות תלוי בתוכנית לכל תרגיל ועם משקל קבוע לאורך כל התרגיל בלי להוריד או להוסיף , לאחר מכן הייתי ממליץ לעבור לשיטת סופר רב סט לתקופה של 5-6 שבועות) עם זמני מנוחה של דקה וחצי בין סט לסט

כמובן שזה על רגל אחת אבל אלה הדברים המהותיים ששמתי לב אליהם בלי לראות אותך או לראות איך אתה מתאמן או להתחשב באורח החיים השלך

פורסם
  • מחבר

סורי על התשובה המאוחרת :P

ולא אני לא Giloman חחח

בכל מקרה אני עושה 3 פעמים בשבוע ועובד כרגע על אותם השרירים שזה ידיים רגליים בטן וחזה, לחודשיים הקרובים זה מה שהמדריך אמר לי לעשות, לאחר מכן להתחיל סדרה אימונים כוללת לכל השרירים בגוף ועל פי ימים :P

הבעיה שלי היא עם השינה, אני לא ישן סדיר כי אני עובד 24 שעות סביב השעון, כלומר משמרות לילה בוקר וכדומה... לצערי.

מנסה להסתדר עם זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים