עבור לתוכן

למתאמנים שבנינו, אבקות חלבונים - לא מומלץ בעליל?

Featured Replies

פורסם

קריאטין נשמע נהדר, איפה אני קונה וכמה זה עולה?

• תגובות 44
  • צפיות 8.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לפותח הדיון ...

אתה מתאמן בחד"כ אך ורק חודש ....לשם הבנת המושג רק שתדע שמתאמן נחשב "מתחיל" בחצי השנה הראשונה שלו ( ולא כמו שאומרים בחד"כ בארץ 3 חודשים) וזה בתנאי שהגעת לכל האימונים שלך אני משאר שאתה מתאמן כ3 פעמים בשבוע באופן מסודר עם תוכנית וכו'....

בינתיים אין לך מה לקחת שום תוסף תזונה ...את כל החלבון אתה תוכל לקבל מהמזון בשלב הזה (טונות,ביצים,מוצרי חלב,בשר) במידה ותאכל כמו שצריך ...

במידה ותתמיד ולאחר חצי שנה של אימונים (מסודרים!) או יותר תרצה להתקדם ותעלה את רמת האימונים שלך ל4-5 פעמים בשבוע ותשנה את התוכנית שלך בהתאם הייתי אז ממליץ לך לקחת תוסף חלבון מי גבינה ואולי כמה מינרלים אבל לא יותר מזה...וכמובן לאכול את התוסף בשילוב עם תזונה נכונה....לגבי קריאטין אין לך בכלל מה לחשוב על זה כי אין לך צורך בו, כמו שאמרו קודם הוא פועל פשוט על הוספת הC ל ATP-CP שזהו מעגל אנרגיה מסויים (לא נכנס למושגים כרגע) שבעזרתו הגוף יודע לייצר אנרגיה ואם נקביל את זה לאימון הוא יהיה הכי אפשרטיבי באימוני כח מירבי/כח מתפרץ ,ולא לאימוני היפרתרופיה . אבל למה בכל מקרה אנשים שמתאמנים גם באימוני היפרטרופיה נוטלים אותו? 2 סיבות : מתאמנים ברמת אימון גבוהה (מעטים בארץ) נוטלים אותו בתקופות מסויימות כשהם משנים את תוכנית האימון שלהם לכח מירבי ולאחר תקופה קצרה באותה תוכנית עוברים לתוכנית שונה וכן הלאה ...מתאמנים שמחפשים "להתנפח" אבל לא מתאמנים ברמה גבוהה ואין להם צורך בו נוטלים אותו והוא באמת עוזר להם "להתנפח" בגלל שהוא סופח המון נוזלים לתאי השריר (מכאן נוע גם שצריך לשתות המון בזמן נטילת התוסף) והמראה "|הנפוח" בעצם מגיע רובו מהנוזלים שנכנסו לתוך השריר וברגע שתפסיק לקחת את התוסף תוך זמן קצר מאוד כלל הנוזלים שאגרת בזכות התוסף יופרשו מהשריר והירידה בנפח תהיה תלולה מאוד.

בקיצור, תאכל כמו שצריך בצורה "טבעית" ולא יחסר לך כלום בתקופת האימונים הראשונה שלך.

למען הסר ספק:

בוגר קורס מדריכי חד"כ של וינגייט

בוגר קורס הכשרת מאמנים אישיים של וינגייט

ועוסק בתחום

פורסם

אותי באופן אישי, לא מושך לצרוך את כל התוספים האלו. למה בנאדם שאינו אתלט, או עובד בתחום. זקוק לתוספים הללו?

פורסם

אותי באופן אישי, לא מושך לצרוך את כל התוספים האלו. למה בנאדם שאינו אתלט, או עובד בתחום. זקוק לתוספים הללו?

ברמות חובבניות אין באמת מה להשתמש בהם אבל אחרי הרבה זמן של תזונה נכונה ניתן לשלב תוספים מסויימים ( נניח חלבון מי גבינה ומינרלים מסויימים, לא יותר מזה) אך ורק עקב נוחות וגיוון. לא קל לצרוך כמויות חלבון של מתאמן לאורך זמן בלי "להשתעמם" או אפילו לפתח דחיה ממזונות מסויימים אז בהחלט ניתן לשלב את התוספים אך בהחלט לא להחליפם בתזונה נכונה ומאוזנת

פורסם

בחדר כושר יש מתאמנים מכל מיני סוגים ומינים

תראה אפילו סטרואידים שמזיקים לאדם בריא -יכולים מאוד לעזור לאנשים במצב בריאותי מסוים -כמובן רק בטיפול רפואי

ולפי מינון ותקופת זמן מסוימת -זה הראה הגיעה מהרפואה ובשימוש גם היום

פורסם

תראו, אני מתאמן כבר חצי שנה. עליתי מ63 ק''ג ל86 וההתקדמות שלי מכאן הפכה למאוד איטית וגם מאוד קשה לצרוך 160 גרם חלבון ביום.

פורסם

תראו, אני מתאמן כבר חצי שנה. עליתי מ63 ק''ג ל86 וההתקדמות שלי מכאן הפכה למאוד איטית וגם מאוד קשה לצרוך 160 גרם חלבון ביום.

עכשיו לא כדאי לחטב? או שאתה על אחוז שומן נמוך ועלית ב-23 קילו שריר נקי?(מה שלא קורה).

פורסם
  • מחבר

קודם כל קרירין גילומן ומישל תודה על התשובות המפורטות!

לגבי תוספים תמיד אמרתי שאני לא אוהב..אבל אם זה לא מזיק לבריאות ודיי מועיל, אז אפשר לנסות כמובן.

וכמובן שאני לא הולך לקנות ולנסות דברים כאלה לפני שאני הולך להתייעץ עם חצי עולם רופאים וכדומה..אני מזל בתולה אני דיי משוגע בנוגע לדברים קטנים שכאלה ובטח שבריאות (לא מעשן ולא נגעתי בשום דבר הקשור לזה בחיי, אוכל עם יותר מדי שמן וכו' וכו')

וכן מי שכתב אני מתאמן מתחיל בחודש הראשון, 3 פעמים בשבוע לבנתיים וככה המאמן אישי אמר לעשות בחודש הראשון לפחות ולאחר מכן לעבור הלאה ל 4-5 פעמים בשבוע..

אני לא יודע עד כמה זה, אבל בחודש האחרון עליתי בערך ה 2 קילו, ולא זה לא בגלל שלא עשיתי קקי :)

פורסם

עכשיו לא כדאי לחטב? או שאתה על אחוז שומן נמוך ועלית ב-23 קילו שריר נקי?(מה שלא קורה).

כשאני אגיע לבנצ' פרס 100 קילו , 60 לכתפיים , 125 קילו של סקוואט , ולפחות 20 קילו כל יד ליד קדמית אז אז אני אתחיל חיטוב.

חלפינו - היום יום העצמאות , תאכל הרבה על האש ולא תצטרך שום אבקת חלבון :xyxthumbs:

דרך אגב. ראיתי אתמול את הכתבה של ערוץ 2 על אבקות החלבון ולא נאמר שם כלום על זה שהאבקה מזיקה אלא על זה שדוחפים אותה יותר מידי

ויותר מידי חלבון זה לא טוב.

פורסם

יש גם להבדיל את האבקות חלבון שהם נטו חלבון לאבקות גיינר שהן ממש תוספת/תחליף ארוחה (גם מעושרות בחלבון כמובן),

שהן בד"כ מה שמומלץ למתאמנים מתחילים/בן אדם נורמלי שלא יכול עקב אילוצי עבודה/לימודים

לאכול 4 ארוחות מלאות ביום

פורסם
  • מחבר

אני לא בדיוק מאלו שמספיקים לאכול 4 ארוחות מלאות ביום..בגלל זה גם לא גדלתי מספיק שהיתי מתאמן בעבר לצערי.

giloman

אתמול דפקתי כל כך הרבה בשר...במיוחד שהממנגל היה שף לשעבר במסעדה צרפתית עם כוכב מישלן :P

אחחח...

פורסם

ציינתם כאן כמה פעמים שהאבקות השונות מיועדות יותר למתאמן וותיק ולא למתחיל.

אצלי הבעיה הייתה שלמרות שהייתי מגיע לחדר כושר לפי לו"ז קשוח ומתמיד כמה חודשים, ההתקדמות בקושי הורגשה בגלל תזונה לקויה. לא משנה מה ניסיתי לעשות (דיאטנית קופ"ח, דיאטן ספורט וכו') אף פעם לא יכולתי לעמוד בכמויות האוכל המטורפות (מבחינתי) שאני אמור להכניס כל יום לגוף!

מכאן השאלה, אבקות וגיינרים כן מתאימים לאנשים כמוני? כאלה שהם שחיפים טבעיים ( :P ) שבקושי נוגעים באוכל, אז אפשר להחליף ארוחה או שתיים בתוספים? זאת פשוט הסיבה היחידה שאני כבר לא בחדר כושר, אני יודע שאין סיכוי שאוכל לעמוד בתפריט מאוזן, ולא משנה כמה מוטיבציה יש לי!

אני שוקל היום 61 ק"ג, גובה 1.82 מטר אגב.... :-\

פורסם

fuck..

אחי תתחיל לאט,על תדחוף אוכל אם אתה לא יכול.לאט לאט תתחיל להוסיף קולוריות.

נראה לי שגיינר מתאים לאנשים כמוך :xyxthumbs:

פורסם

אצלי הבעיה הייתה שלמרות שהייתי מגיע לחדר כושר לפי לו"ז קשוח ומתמיד כמה חודשים, ההתקדמות בקושי הורגשה בגלל תזונה לקויה. לא משנה מה ניסיתי לעשות (דיאטנית קופ"ח, דיאטן ספורט וכו') אף פעם לא יכולתי לעמוד בכמויות האוכל המטורפות (מבחינתי) שאני אמור להכניס כל יום לגוף!

מכאן השאלה, אבקות וגיינרים כן מתאימים לאנשים כמוני? כאלה שהם שחיפים טבעיים ( :P ) שבקושי נוגעים באוכל, אז אפשר להחליף ארוחה או שתיים בתוספים? זאת פשוט הסיבה היחידה שאני כבר לא בחדר כושר, אני יודע שאין סיכוי שאוכל לעמוד בתפריט מאוזן, ולא משנה כמה מוטיבציה יש לי!

אבקה זה להמשך

אתה צריך גיינר

פורסם

לא נורא כל עוד אין אחוזי שומן גבוהים מידי

זה שאתה רזה היום לא אומר שאתה לא יכול ליתנפח

גם אנשים עם גנטיקה שיותר נוטה לכיוון האירובי מאשר אנאירובי יכולים לפתח מסה נחמדה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים