עבור לתוכן

למתאמנים שבנינו, אבקות חלבונים - לא מומלץ בעליל?

Featured Replies

פורסם

אהלן אהלן..

אני מתאמן כבר חודש בחד"כ, והמליצו לי חברים וגם מהחדר כושר עצמו לשתות אבקת חלבונים.

אני תמיד היתי אנטי נגד הדברים האלו ויודע שכמה מהר זה עוזר, ככה מהר זה גם נעלם כשאתה מפסיק להתאמן לתקופה כלשהי (חודש חודשיים הנפח יורד).

בכל מקרה, העסק עצמו הוא גם לא זול וברור לי שלא מסתמכים רק על אבקות אלא רק כתוספת לאוכל.

יש פה מישהו שמשתמש בזה?

לא מזמן אמרו לי שהיתה כתבה בערוץ 2 שם נאמר לא לגעת בזה בכלל...עד היום לא ניסיתי, גם לא לנסות?

• תגובות 44
  • צפיות 8.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קודם כל תן לי לנפץ לך כמה מיתוסים.

אבקת חלבון זה לא סטרואידים ואם תפסיק איתה לא תאבד נפח.

אבקת חלבון זה חלבון חצי מפורק בדרך כלל מגבינה שמרוכז מאוד ואין בו ויטמינים,פחחמות ושומנים כמעט.

כדי לתחזק את השרירים שיש לך אתה צריך לצרוך 1 גרם חלבון לכל 1 ק''ג משקל שלך.

כדי להתנפח אתה צריך לצרוך 1.8 גרם חלבון לכל 1 ק''ג משקל.

נניח ואתה שוקל 80 ק''ג ואתה רוצה להתנפח - אתה צריך לאכול ביום 144 גרם חלבון שזה המון.

חלבון צמחי הרבה פחות טוב מחלבון מן החי כשהחלבון הכי טוב הוא חלבון ביצה.

חלבון טוב למתאמנים יש בבשר , ביצים , עוף , דגים (אל תתחיל לאכול הרבה טונה בגלל הכספית) , מוצרי חלב (שים לב שבחלב עצמו אין כל כך הרבה חלבון) .

אתה יכול להכניס את כמות החלבון שאתה רוצה עם או בלי האבקה רק שעם האבקה יותר קל לבלוע כמויות כאלו גדולות של חלבון.

אני למשל שוקל 86 ק''ג ואני צורך בערך 155 גרם חלבון ביום - ארוחה אחת גדולה ביום של בשר\עוף שנותנת לי 40-50 גרם

3 גביעי גבינת סקי (22 גרם חלבון לגביע) ושני שייקים מאבקת חלבון.

לולא אבקת החלבון לא הייתי מצליח להכניס מספיק חלבון לגוף ביום

פורסם

אני רוצה לקנות אבקת קריאטין מה אתם אומרים יש המלצות?

פורסם

אני רוצה לקנות אבקת קריאטין מה אתם אומרים יש המלצות?

קריאטין זה לא אבקת חלבון, פעם השתמשתי בזה.

קריאטין עושה עבודה די דומה לסטרואידיםרק שזה חוקי, מהנסיון שלי עם זה

זה לא מוסיף נפח אלא נותן לך BOOST של כוח לא רגיל.

למשל כשהייתי שוקל 75 קילו, הייתי דוחס חזה 105 קילו(נשמע הזוי) אבל נכון.

זה מה שקראטין עשה לי, הייתי חזק מאוד משמעותית.

אך יש גם צדדים פחות טובים, קראטין דופק כליות במידה ומשתמשים יותר מדי.

אני לא ממליץ, אתה חייב לשתות המון ואז אתה גם משתין המון.(לא נעים)

רצוי להצמד לאבקת חלבון או מי גבינה.

---

מהניסיון שלי עם אבקת חלבון היא עזרה לי מאוד לפתח את הגוף.

לי יש חילוף חומרים מהיר לכן זה עזר לי מאוד.

כל עוד אתה צורך את זה בצורה הנכונה ובנוסף מתאמן ואוכל נכון הדרך שלך לעלות במסה תהיה מהירה יותר.

הנפח יורד במידה ואתה מפסיק התאמן ולא כאשר הפסקת עם האבקה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך.

קודם כל תודה רבה על התשובות המפורטות קצת סידרת לי מה צריך ומה לא.

התחלתי רק בחודש האחרון חדר כושר, ועדיין לא נסגרתי על מה לאכול כמה איך ואיפה.

אני מתחיל עכשיו ממשקל נמוך של 56 קילו. בעבר שכן היתי פעיל בספורט שקלתי 66 ואיבדתי 12 קילו בשלושה חודשים (משוגע לגמרי) וזה כי הפסקתי בבום, לא נגעתי באבקות אף פעם פשוט הפסקתי ספורט לגמרי.

אם ככה זה אומר שאני צריך לאכול בערך ה 100 גרם חלבון ליום.

אגב, אתה מדבר על גבינת סקי 3 קופסאות ביום, אתה אוכל אותם במכה?? כי ממה שאני יודע הגוף מסוגל לספוג עד 60 גרם חלבון וזה תלוי גם בגוף של בן אדם.

החילוף חומרים אצלי גם מאוד מהיר, אני אוכל המון ועדיין במשקל הנ"ל, רק שמתי לב שבנתיים מאז שהתאמנתי עליתי ק"ג בודדים 3 בערך וזה עדיין, ללא התמדה כי עוד לא נכנסתי לקצב (גם העבודה שלי היא 24 שעות סביב השעון אז לא תמיד יוצא לי להתאמן, בד"כ 3 פעמים בשבוע).

אתה ממליץ על אבקות כלשהן?

צורת אכילה כלשהי?

אני אשמח לתשובות הנ"ל.

ושוב תודה על העזרה :)

פורסם

פותח האשכול, בתחום הזה אף פעם לא תוכל לקבל תשובה חד משמעית, תמיד יבוא מישהו שיספר לך סיפור כזה או אחר.

אבל בחייאת, (G), קריאטין זה כמו סטרואידים?? סטרואידים הם הורמונים מלאכותיים, מה הקשר בינם לקריאטין... עזוב את זה שלכל אחד מהם יש השפעות שונות.

ושום דבר לא "דופק" את הבריאות אם משתמשים נכון.

בנושא כושר עדיף לשאול את השאלות בפורומים המתאימים...

פורסם

אבקת חלבון - חלבון נקי

פשוט שלא תצטרך לאכול כל כך הרבה, או כי מאכלים מסויימים שמכילים את החלבון שאתה צריך אבל גורמים לך לחרוג מהפחמימה וכ'

קיצר תחליף חלבון אחי

פורסם

היתי מדריך חדר כושר ולצערי יש המון מסחור בתחום ודוחפים לך דברים שאתה לא צריך

למתאמן מתחיל ואני מדגיש מתחיל -אין שום צורך לא באבקות חלבון לא בקריאטין ולא במשקעות אנרגיה ודברים אחרים

עכשיו טיפה סדר

1-אבקות חלבון ותוספי תזונה באופן כללי

לוקחים אותם עם עושים תוכנית מורכבת של אימונים ותזונה כדי להגיע למצב שהשרירים גודלים בלי יותר מידי אחוזי שומן

פשוט כי חלבון מגיע מהחי -והרבה פעמים עם הרבה שומן

אבל מי שלוקח בלי תוכנית סתם אדיוט -צריך לדעת מה לקחת וכמה לקחת לפי שלבים -ועוד הפעם לא יעיל למתחיל

מתאמן מתחיל לא מתפתח מספיק להצדיק את זה

רק אחרי חודשים בערך עם מתאמנים קבוע ומספיק אפשר להכניס את זה וגם אז עם רוצים באמת תוצאות טובות מהאימון כמו אחוזי שומן נמוכים לדוגמה

2-קריאטין

קשור למעגל אנרגיה ATP -CP

זה מוסיף C למעגל ובמילים אחרות נותן לך יותר כוח אנארובי לאימון

זה חוקי לגמרי -אבל אני לא ממליץ להתחלה פשוט כי בהתחלה עובדים על יתרגלות לתנועות והרבה פחות על שיפור הגוף

מי שרוצה לנפח או סתם מרגיש שאין לו מספיק כוח -זה מאוד עוזר -אבל אל תיקנה ממדריכים או חדרי כושר כי הרבה מהם מאוד יקרים

3-משקאות וחטיפי אנרגיה -בדרך כלל קפאין וממתיק מסוג כזה או אחר

יש כאלו שיש להם סוכר רגיל שזה כבר כמו לשתות קולה ויש כאלו יותר נורמלים

אבל בכללי זה עוזר באימונים חזקים שצריך אנרגיה מהירה אבל אפשר לאכול סתם פרי כמו בננה לדוגמה

בכל מקרה אל תקנה מחדרי כושר או מדריכים אף אחד מהדברים האלו -כי בהמון מקרים אפשר להשיג הרבה יותר זול לחלק מהדברים אפשר להזמין מחול בעלות הרבה יותר זולה מחנויות אבל גם בארץ חפש מקומות במחיר סביר -הדברים האלו מגעים סגורים ברוב המקרים

פורסם
  • מחבר

יש לי חבר שהוא בעל חנות כזו..ככה שמבחינת מחירים אני יכול להשיג במחיר שפוי, כבר ראיתי בהולמס פלייס איפה שאני הולך שיש שם במחירים משוגעים של 700-500 שקל לקופסה..אבל אני לא בקיא במחירים ככה שאני לא מכיר השוואות.

בכל מקרה קרירין תודה על התשובות וכמובן אני יודע שלא כל אחד הוא בעל מבנה גוף וניצול של אנרגיה דומה לאחר, בנו לי כבר תוכנית אימונים לאחר שהיו לי איזה 3 אימונים אישיים עם המאמן בחד"כ. אבל באמת שהוא לא ניסה לדחוף לי שום דבר לקנייה של אבקות וכדומה הוא גם המליץ לי לא להתחיל עם זה כרגע, אבל המליץ על תוכנית אימונים אישיים איתו אבל זה יקר, בערך 1800 ש"ח שאין לי כרגע :P

על הקריאטין שמעתי דברים לא טובים שזה מאמץ את הגוף יותר מדי אבל כמו שכבר אמרתם כנראה תלוי בשימוש ובהגזמה..

תודה על התשובות אנשים.!

פורסם

הבנתי אותך.

קודם כל תודה רבה על התשובות המפורטות קצת סידרת לי מה צריך ומה לא.

התחלתי רק בחודש האחרון חדר כושר, ועדיין לא נסגרתי על מה לאכול כמה איך ואיפה.

אני מתחיל עכשיו ממשקל נמוך של 56 קילו. בעבר שכן היתי פעיל בספורט שקלתי 66 ואיבדתי 12 קילו בשלושה חודשים (משוגע לגמרי) וזה כי הפסקתי בבום, לא נגעתי באבקות אף פעם פשוט הפסקתי ספורט לגמרי.

אם ככה זה אומר שאני צריך לאכול בערך ה 100 גרם חלבון ליום.

אגב, אתה מדבר על גבינת סקי 3 קופסאות ביום, אתה אוכל אותם במכה?? כי ממה שאני יודע הגוף מסוגל לספוג עד 60 גרם חלבון וזה תלוי גם בגוף של בן אדם.

החילוף חומרים אצלי גם מאוד מהיר, אני אוכל המון ועדיין במשקל הנ"ל, רק שמתי לב שבנתיים מאז שהתאמנתי עליתי ק"ג בודדים 3 בערך וזה עדיין, ללא התמדה כי עוד לא נכנסתי לקצב (גם העבודה שלי היא 24 שעות סביב השעון אז לא תמיד יוצא לי להתאמן, בד"כ 3 פעמים בשבוע).

אתה ממליץ על אבקות כלשהן?

צורת אכילה כלשהי?

אני אשמח לתשובות הנ"ל.

ושוב תודה על העזרה :)

אתה יכול בקלות לאכול 3 גביעי סקי ביום ביחד עם ארוחה גדולה עם בשר.

תיקח אחרי אימון שני גביעים ובערב עוד אחד.

אני לוקח אבקת חלבון כי פשוט אין לי מקום בבטן לאכול עוד.

קריאטין אני מתחיל לקחת שבוע הבא - רוצה לראות מזה יעשה

מאמר על קריאטין

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3042396,00.html

פורסם

אבל בחייאת, (G), קריאטין זה כמו סטרואידים?? סטרואידים הם הורמונים מלאכותיים, מה הקשר בינם לקריאטין... עזוב את זה שלכל אחד מהם יש השפעות שונות.

בזמנו לפני שלקחתי ביררתי מה זה קריאטין, והיה כתוב שחשבו לאסור שימוש במוצר זה עקב ההשפעה שלו.

והיה כתוב שזה כמו "סטרואידים חוקיים".

לפי מה שקראתי ולפי הנסיון שלי, ככה זה השפיעה עליי.

כמתאמן מתחיל אני הייתי ממליץ לו לשלב אבקות וכו... בשלבים מאוחרים יותר.

קריאטין אני מתחיל לקחת שבוע הבא - רוצה לראות מזה יעשה

מאמר על קריאטין

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3042396,00.html

הרבה כוח והרבה פיפי. 8)

פורסם

יש הבדל גדול בין קריאטין לסטרואידים ויש מספיק סיבות למה סטרואידים לא חוקים חוץ מעולם הרפואה והווטרינריה

אני אישית לא לוקח אף תוסף -אבל גם לא מתאמן קרוב למספיק

אבל מי שרוצה להגיע להשגים טובים יותר ויש לו זמן וכוח אחרי החודשים הראשונים -אפשר לקחת עם התוכנית טובה

פורסם
  • מחבר

אז קריאטין במילים אחרונות זה טוב להתחלת אימונים כמו שאני נמצא עכשיו?

כמה זה עולה בכלל ומה מומלץ?..

אגב אני בתור התחלה המאמן כושר האישי אמר לי לא לעשות יותר מ 3 פעמים בשבוע כולל ריצה קצרה לפני או בתחילת האימון, ואחרי חודש לעלות לאיזור ה 5-4 פעמים בשבוע.

פורסם

אין טעם להתחיל עם קריאטין

פורסם

קריאטין תיקח בעוד כמה חודשים כשהגדילה שלך תתחיל להיות איטית

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים