עבור לתוכן

התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים?

Featured Replies

פורסם

האם ע"פ חוק מכתב התראה שכזה חייב להגיע בדואר רשום או "מספיק" (כלומר קביל) לשלוח אותו בפקס?

תודה.

פורסם

אין שום חוק שקובע שצריך להעביר מכתבים בצורה כזאת או אחרת לגבי הליכים שמתנהלים בין אנשים וחברות ולא באמצעות בתי המשפט.

בכל מקרה, אין שום סיבה שלא תשלח את המכתב הזה בדואר רשום. פקס יכול ללכת לאיבוד גם בלי כוונת זדון ואני רוצה להגיד לך מנסיון שחברות מתייחסות אחרת למכתב שמגיע בדואר רשום. מכתב רשום כולל מעטפה עולה לדעתי פחות מ 10 שקלים, וזה מגיע לרוב הארץ בתוך יומיים.

היה לי כבר מקרה שחברת תקשורת גדולה טענה שלא קיבלה את המכתב הרשום ולכן הוצאתי מרשות הדואר את אישור המסירה לחברה. זה הציג אותם באור מאוד בעייתי בבית המשפט.

פורסם
  • מחבר

:xyxthumbs:

תודה על התגובה.

יש לך במקרה "תבנית" למכתב שכזה? אני כרגע עורך את המכתב.. לא יזיקו כמה טיפים לניסוח. תודה שוב.

פורסם

אין שום תבנית למכתב כזה, מכיוון שאין פה איזה הגדרה לעניין. אתה צריך מכתב שיתאר את המקרה ויגיד מה אתה מבקש. יש כמה דברים שאני יכול להגיד לך שכדאי להקפיד עליהם:

1. המכתב חייב להיות קצר ותמציתי. לא צריך לבלבל את המוח. אין סיבה להגיע ליותר מעמוד אחד, זה רץ יותר מהר במערכת.

2. צריך לתאר את העובדות תוך המנעות מהבעת רגשות ודעות. "התקשרתי ביום א' ה 12.10.11 לנציגה בשם א', בשיחה הובטח לי כי אקבל את התוכנית X בתשלום Y. בחשבונית שנשלחה אליי מתאריך 10.11.11 קיבלתי סכום לתשלום אחר. פניותיי לבירור העניין לא צלחו למרות שיחות עם מספר נציגים".

3. צריך לזכור שהמכתב הזה יכול להופיע בבית המשפט ולכן חשוב לשמור על שפה עניינית ומכובדת.

4. על המכתב אפשר לתת בין 10-14 יום לתגובה, זאת בהנחה שהעניין שלך כבר נמצא בטיפול. אפשר לחכות עוד כמה ימים אחרי זה, ואז להפוך את המכתב הזה לכתב תביעה בצירוף המסמכים המתאימים. שים לב היום אפשר לפתוח תביעה קטנה דרך האינטרנט באמצעות כרטיס אשראי ללא הגעה לבית המשפט.

חשוב מאוד!!! מהרגע הזה אסור לך לנהל התדיינות עם החברה הזאת באמצעי שאינו מודפס. כל מה שהם רוצים ממך שישלחו לך בכתב על נייר רשמי שלהם בפקס, במייל או בדואר. אני רואה פה הרבה פעמים בפורום אנשים נכנסים לסרטים ומתחילים להקליט שיחות עם נציגי שירות, השתגעו לגמרי. כל תגובה חייבת להיות בכתב וזהו זה הכי יעיל.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

אפשר לבקש מהם בנוסף לזיכוי המקורי, זיכוי ע"ס 12 ש"ח על עמלת דואר רשום? אם כן איך לבקש את זה? אני לא חושב שיש להם אפשרות לזכות אשראי יותר ממה שחויב.. להוסיף מס' חשבון בנק?

תודה.

פורסם

אל תהיה קטנוני. אם הסכום הוא כמה מאות שקלים, אז להתחיל להוסיף לזה גם על הדואר זה מגוחך. הפסדת 10 שקל דואר רשום ופעם הבאה לא תקנה מהם כלום.

אם זה יגיע לכדי תביעה אתה מוסיף 200-300 שקלים על אגרות והוצאות. אז ככה שזה לא משנה.

פורסם
  • מחבר

מדובר בסכום זעום - וכן הוספתי בקשה לקבל החזר על דואר רשום.

בכלל, הכל מסתכם ב 106 שקל.. זה כלום בשבילי, אני עושה את זה בשעתיים עבודה - זה בעיקר העיקרון שחברות כאלו יכולות בכזאת קלות ראש לעשוק לקוח ולמרוח אותו, אז הינה, שיקבלו בראש! :xyxthumbs:

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים