עבור לתוכן

הבדל בין 2 סוגים של זכרונות של G.Skill SNIPER ו G.Skill RipJaw X

Featured Replies

פורסם

שלום, אני בדרך לקנות בקרוב מחשב חדש... והחלטתי שאני הולך על 8GB.

אני רואה של G.Skill יש 2 ערכות ממש טובות עם CL7 ושתי הערכות בהפרש מחירים של 15 ש"ח (כן, אני יודע שזה קצת מגוחך).

ואני אישית לא ממש מבחין מה ההבדל בין 2 הערכות, אז תהיתי אם תוכלו להאיר לי את עיניי...

‎2x4GB G.Skill RipJaw X Edition Dual Channel CL7-8-7-24‎

או:

‎2x4GB G.Skill SNIPER Edition Dual Channel CL7-8-7-24 ‎

תודה. :)

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לה את שמות הדגמים.

כמו כן, עבור איזו מערכת אתה קונה אותם? ההמלצה היא כמו תמיד לקנות את הזכרון הזול ביותר שאתה מוצא מחברה מוכרת בנפח הרצוי ומהסוג הרצוי.

לפעמים קניית ערכה יוצאת יקרה יותר מקניית שני מודולים בודדים זהים. שווה לבדוק.

ברוב המקרים גם 8GB הם לגמרי מיותרים, אבל מכיוון שלא ציינת שימושים ייתכן שעבורך הם דווקא כן הכרחיים.

פורסם
  • מחבר

סליחה, תיקנתי את הכותרת.

אני קונה ממש בקרוב מערכת די חזקה בסביבות ה 6.5K, ואני קונה במיוחד עבור משחקים כבדים והכי חשוב... לטווח הרחוק.

זו הסיבה שאני רוצה לקנות 2 סלוטים של 4GB, שיהיה לי אופציה לשדרוג עתידי אם יידרש (וזה כבר לא יידרש אני מניח, כי תכלס יותר מ-8 ג'יגה אין שום צורך לכך).

אגב, אני גם תוהה לעצמי.. האם שווה להשקיע כסף נוסף על זכרונות CL7 ולא פשוט לקנות CL9 במחיר הרבה יותר מוצדק,

האם באמת יש הבחנה כה גדולה בביצועים בין זיכרון CL7 או CL9 ?

פורסם

בוא נתחיל עם כמה אמיתות:

1. אי אפשר לקנות מערכת לטווח הרחוק ולא משנה כמה כסף תשקיע בה. ההנחה שאם תשקיע היום יותר כסף ברכיבים מוגזמים לצרכים שלך אז המערכת תחזיק יותר זמן היא מיתוס. מערכות מחשב מתיישנות. קצב ההתיישנות משתנה בהתאם לשימושים. עבור משחקים לרוב המערכות מתיישנות יחסית מהר.

2. לזכרון למעט נפח אין שום השפעה על הביצועים בפועל. לא תרגיש שום הבדל בין זכרון DDR בתדר 1333 לבין זכרון בתדר 1600. כנ"ל לגבי תזמונים וכנ"ל לגבי עבודה בערוץ זכרון בודד או כפול. מכאן ההמלצה לקנות את הזכרון הזול ביותר מיצרן מוכר שעונה על הדרישות שלך.

3. לדעתי מיותר לקנות 8GB של זכרון, בטח שעבור משחקים. בעתיד תוכל להוסיף אם תרצה. מצד שני זאת גם לא "טעות". אם אתה קונה מערכת SB אז תוודא שהזכרון עובד במתח של עד וכולל 1.5V.

4. אני לא יודע מה בדיוק מפרט המחשב שלך ואם הוא כולל ציוד היקפי או לא, אבל לדעתי הוא קצת יקר. אם תוכל לפרט על המעבד, לוח-אם והזכרון המיועדים במערכת אוכל לפחות להחוות דעה עליהם.

לסיכום, קנה את הזכרון הזול ביותר שאתה מוצא מיצרן מוכר שעונה על הדרישות שלך. אני באופן אישי הייתי אפילו מסתפק במודול זכרון 4GB בודד, אבל כמובן שגם קניית 2x2GB היא לא טעות.

פורסם
  • מחבר

1. אתה צודק לגמרי. בגלל זה אני לא משקיע מעבר ל 6.5K (שאולי גם זה נראה לך מוגזם). מצד שני, אני גם לא מהאלו שמשדרגים כל כמה חודשים

עד שנה את המערכת שלהם, לכן חידושים טכנולוגיים הם לא כל כך מעניינים אותי לפחות לשנתיים לאחר קניית המחשב, כל עוד המערכת שאקנה

תריץ הכל כמו שצריך לשנתיים-שלוש.

2. הבנתי אותך. נראה לי אך בכ"ז אלך על ה 2x4GB G.Skill SNIPER 1600Mhz Edition Dual Channel CL9-9-9-24 ואחסוך לי כ-200 ש"ח.

3. נראה לי אלך על 8GB בכ"ז כל עוד התקציב מרשה לי זאת. וכן, אני קונה מערכת SB אז למה זה חשוב לוודא שהזיכרון עובד במתח של עד כ-1.5V? (סתם לידע כללי)

4. הנה המפרט שאני מתכנן לקראתו:

cue-jrdyim668D.png

בנוגע ללוח-אם, אני יודע שהוא יקר, ואני בטוח שגם תעיר לי על זאת חח, אך כמו ששמת לב אני מתכנן על זיכרון של 1600Mhz והלוחות-אם האחרים שבדקתי

או שלא תומכים ב 1600Mhz או שתומכים ב 1600Mhz אך רק לאחר OC, ולפי מה שהבנתי מטכנאי ב KSP שזה לא מבטיח לי יציבות ב 100% של הזכרונות.

אלא אם כן פספסתי, ואתה מכיר לוחות שתומכים ב 1600Mhz שהם זולים יותר, אשמח אם תצביע לי על משהו כזה. אולי אמצא איך לחסוך גם פה משהו כמו 100-200 ש"ח.

נ.ב.

המארז לא נכלל במפרט הזה, משום שהמארז שאני רוצה לקנות לא נמכר ב-KSP ולכן אקנה אותו כנראה מ RSM.

תודה רבה. :)

פורסם

קודם כל אתחיל בתקין קטן למשהו שכתבתי. בהמשך למה שאמרתי על התיישנות המערכת, שכחתי לציין פרט חשוב :) וחשוב לתקן את הטעות. כשאמרתי מתיישנת הכוונה היא לא שהמערכת לא תתפקד בעוד X זמן לשימושים המיועדים. מה שהתכוונתי להגיד הוא שלצורך הדוגמה עדיף לחלק תקציב של 6000 ש"ח על פני 4 שנים (3000 ש"ח פעם בשנתיים) מאשר לקנות מערכת יקרה סתם ולקוות שהיא תחזיק יותר זמן. במערכות למשחקים הכי חשוב הוא הכרטיס הגרפי ולמעבד חשיבות משנית (וכלל שעולים ברזולוציה זה הופך למובחן יותר). לכן ברוב המקרים עם הבסיס (מעבד, לוח-אם וזכרון) תוכל להשאר זמן ארוך יחסית אך ייתכן שלאורך חיי המערכת תצטרך לשדרג כרטיס גרפי.

לגבי המערכת שלך:

1. תעשה לעצמך טובה ואל תקנה את המעבד זה. תקנה את ה-Core i5-2500K ותחסוך את הכסף. ההבדל היחידי בין המעבדים הוא תמיכה ב-Hyper Threading שיש ל-Core i7. עבור משחקים אין בזה צורך ואם מתוכנן OC אז הרבה פעמים תצטרך בכלל לכבות את הטכנולוגיה.

2. לא תרגיש שום הבדל בפועל בין זכרון בתדר 1600 לבין זכרון בתדר 1333 כך שממש לא שווה לשלם על זה הרבה יותר. אתה גם יכול לקנות את הלוח GA-P67A-UD3-B3 שאלא אם כן חסר בו משהו מבחינתך יהיה הרבה יותר משתלם.

3. אני באופן אישי הייתי קונה פשוט שני מודולים של 1x4GB G.Skill RipJaw Edition CL9-9-9-24 אם חשוב לך זכרון בתדר 1600 למרות הנאמר לעיל. אין שום סיבה לקנות משהו יקר יותר מזה. לגבי OC, מה שנאמר לך בחנות לא מדויק. נכון ש-OC במהותו הוא שינוי נתוני העבודה של הרכיב שלפיהם הוא נמצא כעובד בצורה יציבה על-ידי היצרן, אך זה לא אומר שתהיה פגיעה ביציבות. לדוגמה, אם אתה יכול לשנות את מחלק הזכרון בלוח כדי שהזכרון יעבוד בתדר של 1600, זאת למעשה פעולת ה-OC. אם תקנה זכרון בתדר 1333 ייתכן שבאמת הוא לא יהיה יציב בתדר הגבוה יותר, אך אם מראש תקנה זכרון שנמצא כעובד בצורה יציבה בתדר של 1600 לא תהיה לך שום בעיה.

4. כאן המקום לשאול. האם בכלל מתוכנן OC למערכת? כי אם לא אז אתה יכול לקנות מעבד ללא הסיומת K ולוח המבוסס על ערכת השבבים H67.

פורסם
  • מחבר

עם המשחקים שיוצאים כיום, לא נראה לי בכלל שיש אפילו צורך לשדרג כרטיס גרפי.

עד היום שמתי לב, שאם מישהו למשל קנה מחשב חזק לפני כשנתיים, כל משחק שיצא עד היום תכלס עובד אצלו על הגדרות גבוהות.

אני בטוח שזה גם המצב לגבי התקופה שעתידה לבוא.

1. הבנתי אותך. אשקול זאת ועוד איך, יכול להיות שאפשרי יהיה לחסוך גם כאן בעיקרון.

2. אני חושב על להתעקש בכ"ז על זכרונות בעלי תדר של כ-1600. ובנוגע ללוח-האם שהצגת לי, איך הוא לדעתך?

למשתמש כמותי, לא נראה לי שחסר לו עבורי משהו... יש תמיכה בזכרונות בעלי תדר 1600Mhz, אפשר לעשות OC, יש תמיכה ב USB 3.

אך אם אני מבין נכון, אין תמיכה ב SLI או שאני טועה? למרות שאני לא מתכנן על SLI, ובטח שלפי מה שהבנת אחרי שאני קונה את המערכת

אני לא אשדרג הרבה זמן, לכן עד שאשדרג משהו כבר לא יהיה כרטיס תואם בשוק שאוכל לקנות כדי לעשות SLI.

3. הבנתי אותך, תודה רבה, טוב לדעת. :)

4. כן, כמובן. אני אעשה OC. עוד לא התעמקתי וחשבתי כמה לעשות באמת OC... אך אעשה זאת.

בשביל זה אני שמתי מערכת קירור די טובה למעבד.

פורסם

אני מסכים. לא אמרתי שחובה לשדרג כרטיס גרפי. אני רק אומר שעם מערכת כזאת סביר להניח שתוכל בעתיד פשוט להחליף כרטיס גרפי (אם וכאשר יגיע הצורך לכך) ולהמשיך על המעבד הקיים, הכי הרבה כשהוא תחת OC.

1. Core i7 הוא מעבד מיותר למשחקים שלא ייתן לך כלום בשימושים הללו. באמת שתעשה לעצמך טובה ותחסוך פה את הכסף. אם אתה מתכנן בעתיד OC גבוה אז ייתכן שאפילו תצטרך לבטל את טכנולוגיית ה-HT (תורמת לפליטת חום) ואז עוד תשאר בסוף בפועל עם Core i5-2500K ששילמת עליו מחיר מופרז לחינם.

2. אם הלוח מכיל כל מה שאתה צריך, אז הוא בסדר גמור ואם הוא זול יותר מאחרים, אז הרי שהוא משתלם יותר. אכן אין תמיכה ב-SLI, אבל אם אתה שואל אותי, מערך מרובה כרטיסים (ולא משנה אם זה CFX או SLI) לאור בעיותיו וחסרונותיו הוא מיותר גם ככה. ניתן להשיג בכל רזולוציה שגרתית היום (כולל גבוהות) חווית משחק מלאה באמצעות כרטיס גרפי בודד. כאשר הכרטיס הגרפי כבר לא מספיק, פשוט מחליפים אותו.

4. נכון להיום ובעתיד הנראה לעין אין לך שום סיבה לבצע OC אלא אם כן זה למטרת תחביב. אבל בעתיד תוכל לנצל את יכולת ה-OC הטובה של המעבד (ניתן להגיע איתו ברוב המקרים לעבודה יציבה בתדר של 4.6~) כדי ל"סחוט" מהמערך עוד זמן שירות. והערת אגב, אם כי זה לא הפורום המתאים לכך, אם אתה מתקין את הקירור בעצמך, וגם באופן כללי, ה-Schyte Yasya יהיה קירור נוח יותר מה-Mugen II. הביצועים (והמחיר) שלהם זהים פחות או יותר (הפרשים של מעלות בודדות שהן זניחות) וה-Yasya גם קצת "קטן" יותר, גם נוח יותר להתקנה וגם מגיע עם מאוורר בעל בקר מה שיאפשר לך לשלוט על מהירות הסיבוב שלו.

ועוד הערה, גם הכונן הקשיח שבחרת לא משתלם בעליל. תוכל לקנות כונן קשיח משתלם הרבה יותר כדוגמת ה-HD103SJ‎ של SAMSUNG שעולה הרבה פחות.

פורסם
  • מחבר

1. טוב, אני לא מתכוון לעשות OC אכזרי מדי. אז מה אתה בעצם אומר? שכל OC שאבצע על ה Core i7 2600K אצטרך לבטל את טכנולוגיית ה HT?

או החל מתדר גבוה מסויים אצטרך לעשות זאת? אולי לא בדיוק הבנתי למה אתה מתכוון בנושא הזה.

2. גם אני חושב שהוא בסדר גמור. אך לדעתך, האם חסר משהו שהוא קצת חשוב? גם אם הוא טכני ביותר.

4. עד 4.6? עד כדי כך? :o נשמע לי גבוה מדי. בטח עבור OC גבוה שכזה נדרש קירור מים וכו', לא?

בנוגע לקירור, מה הכוונה? אני לא מתקין אותו בעצמי, אלא בחנות יתקינו לי אותו. יש חשיבות כלשהי?

ובנוגע ל Schyte Yasya, איפה בדיוק תהיה הבקרה על המאוורר שלו? והמאוורר הזה שקט בנוסף? עוד פרמטר שיחסית חשוב לי אם כבר.

ה- Mugen II שקט גם כן, נכון? במידה ויצא לך להתעסק איתו.

תודה. :)

פורסם

1. לא. לא בכל OC תצטרך לבטל, אבל ב-OC גבוה הנושק לגבול ה-4.6-5.0GHz ייתכן שכן כדי לחסוך בפליטת החום במטרה להגיע לתדר הזה.

ואולי אני מציק בנושא, אבל מאוד חשוב לי להדגיש, אין לי מספיק מילים להדגיש כמה קניית Core i7-2600K למערכת משחקים הוא בזבוז כסף. אתה משלם עוד כ-500 ש"ח על ה-HT בלבד. משום בחינה אחרת אין הבדל בין המעבדים.

2. חסר או לא חסר זה בהתאם לדרישות שלך. אם הלוח מכיל כל מה שאתה צריך אז הרי שלא חסר בו כלום. לדעתי מכיוון שלא הצבת דרישה מיוחדת (כמות חיבורי SATA מסוימת, תמיכה במערך מרובה כרטיסים כדוגמאות) אז עבורך לא חסר בו כלום.

4. מעבדי SB יכולים להגיע על קירור אוויר לתדר של 5Ghz בערך. לא בטוח שזה תדר שאפשר לעבוד איתו 24/7 אבל אין שום בעיה לעבוד איתם באופן יציב ורציף בתדר של 4.6-4.8Ghz. עכשיו אתה לא זקוק לזה, אבל בעתיד זה יאפשר לך לסחוט עוד מהמערכת.

5. ה-Mugen II שקט. גם ה-Yasya שקט, למעשה את השולט על דרגת השקט שלו באמצעות הבקר. את הבקר תוכל לראות פה http://www.scythe-usa.com/product/cpu/052/scys1000-detail.html (מחובר למאוורר). אתה מתקין אותו במקום שנוח לך, הרבה פעמים בגב המארז.

6. לאור מה שכתבתי על הכונן הקשיח, אני חושב שלאחר שתחליט מהם המעבד, לוח-אם וזכרונות שתקנה, אולי כדאי שתפתח דיון בפורום מפרטי מחשב כדי לקבל חוות דעת על שאר הרכיבים (כונן קשיח, מארז, ספק וכו').

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך על המענה ועל כל התשובות, באמת תודה. :)

אשקול שנית כל חלק וחלק במחשב הזה בקפידה רבה לפי הצרכים שלי.

פורסם

זה נכון שלא ממש משתלם לקנות I7 2600K במחירים של החנות שהבאת.

אני לעומת זאת רכשתי את המעבד הספציפי הזה מחנות מוכרת אחרת ב 1200 ש"ח במזומן. וזה רבותיי כבר שווה את ההפרש למול ה 2500K. (הפער ביניהם אצלהם הוא 250 ש"ח בלבד).

אגב, ל 2600 יש גם אקסטרה 2MB של זיכרון מובנה במעבד (מהרמה השלישית אאל"ט).

עוד דבר באותה חנות רכשתי את ה ASROCK EXTREME4 בכמה שקלים יותר מ 700 ש"ח. מחיר ממש משתלם (במיוחד עם אחריות ל 4 שנים..) בהשוואה ל GIGABYTE מרמת הכניסה ל P67.

המחירים במזומן, החנות - בפרטי..

פורסם

זאת דעתך ואתה זכאי לה כמובן, אבל:

זה נכון שלא ממש משתלם לקנות I7 2600K במחירים של החנות שהבאת. וזה רבותיי כבר שווה את ההפרש למול ה 2500K. (הפער ביניהם אצלהם הוא 250 ש"ח בלבד).

למערכת משחקים ה-Core i7-2600 מיותר בלי שום קשר למחיר. ההפרש במחיר בינו לבין ה-Core i5-2500K רק הופך את הקנייה שלו לטעות, ולא משנה אם ההפרש במחיר גדול יותר או פחות.

אגב, ל 2600 יש גם אקסטרה 2MB של זיכרון מובנה במעבד (מהרמה השלישית אאל"ט).

יש לו עוד 2MB של Smart Cache שזה לא יותר ממשהו לכתוב במפרט כהבדל. ההבדל הזה זניח ובטח שלא מצדיק תוספת כספית.

עוד דבר באותה חנות רכשתי את ה ASROCK EXTREME4 בכמה שקלים יותר מ 700 ש"ח. מחיר ממש משתלם (במיוחד עם אחריות ל 4 שנים..) בהשוואה ל GIGABYTE מרמת הכניסה ל P67.

אני לא מסכים. לוח בוחרים לפי דרישות. אם הדרישות של המשתמש צנועות, אז אין שום סיבה שבעולם לקנות לוח יקר יותר גם אם הוא עשיר יותר בתכונות. מה הטעם לקנות משהו שלא תשתמש בו?

המחירים במזומן, החנות - בפרטי..

אם כי אני לא יוצא בהאשמות, נוסח ההודעה שלך מעט מוזר ובעל אופי שיווקי. אם יש לך המלצה לפותח הדיון על רכיבים מסוימים אתה יכול להמליץ, להסביר את עצמך ואף לקשר לחנות המסוימת כדי שפותח הדיון יוכל לקבל גם מדד למחיר. אבל לכתוב סתם שמות של מותגים, להגיד שבחנות ה"סודית" הזאת המחירים זולים יותר וכו', זה לא נראה טוב ולא מקובל פה בפורום מעבדים, לוחות-אם וזכרונות. אבקש שתמנע מכך בעתיד. תודה.

פורסם

אתה צודק. לא הייתי בטוח שאני יכול לפרסם פה את החנות ממנה רכשתי.

החנות היא LOGIC PC והמחירים, כאמור, הם למזומן.

לעניין המעבד, סביר להניח שאתה צודק שאין באמת טעם אבל יש כאן פער של 250 ש"ח שמתבטא ב"קצת" יותר ביצועים, ואת האפשרות לאמר לעצמך שקנית את המעבד הכי טוב שיש.

לעניין לוח האם, לדעתי אתה טועה ומטעה ( :) ), מדובר בלוח בעל פתרונות קירור טובים משמעותית לצ'יפסט ביחס למתחרים הישירים שלו במחיר והוא גם נמכר עם 4 שנות אחריות, כל זה בשביל פער של פחות מ 60 ש"ח לעומת GIGABYTE UD3. בנוסף יש לו גם כמה פיצ'רים שלא ממש צריך (וגם כמה שנחמד שיש..). אגב, הוא גם מגיע בונוס קטן של תושבת חיצונית ל USB3 שיכולה להכיל כונן SSD - אז איפה כאן השאלה ??

פורסם

רק לשם הבהרה, ניתן לקשר אל מוצרים בחנויות או לציין מחירים בחנויות. מה שאסור לעשות על-גבי הפורום הוא לפרסם חנויות או להתנגח בחנויות. עבור חוות דעת על חנות נפתח מדור צרכנות בפורום ולשם יש להפנות דיונים מסוג זה. לכן, אתה יכול ללא שום בעיה לקשר למוצרים בחנות מסוימת כחלק מההמלצה שלך.

לגבי המעבד אני ממש לא מסכים, לרוב אין אפילו תוספת ביצועים קטנה, אבל כל אחד ודעתו.

לגבי הלוח, אני חושב שלוח צריך לקנות לפי דרישות ולאו דווקא לפי מחיר גם אם יש לוח עשיר יותר בתכונות שאין בהן צורך למשתמש במחיר קרוב. אבל שוב, כל אחד ודעתו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים