עבור לתוכן

האם אפשר לחבר עוד מחשב לחיבור עם חייגן, עם ראוטר.

Featured Replies

פורסם

התחברתי לטריפל-סי; אליהם אפשר להתחבר רק עם חייגן.

עד עכשיו הייתי מחובר ללא חייגן. שני מחשבים היו מחוברים למודם דרך סוויץ'.

נציג תמיכה שלהם אמר לי שאפשר לחבר את שני המחשבים עם ראוטר. הבעיה היא שיש לי ראוטר שעשה לי כל מיני בעיות עם האינטרנט. אין לי בעיה לחבר את המחשב השני דרכו; אבל אני לא רוצה לחבר את המחשב שלי דרכו. כלומר, אני חשבתי לחבר את הראוטר אחרי הסוויץ'. התומך אמר לי שזה בלתי אפשרי.

מישהו יודע אם זה אפשרי; או יכול לתת פתרון אחר?

טוב, כבר די הסבירו לי למה זה בלתי אפשרי; וגם חשבתי על שני פתרונות אפשריים:

1) להתחבר לעוד ספק ללא חייגן ואז אפשר לחבר את אחד המחשבים לאחד, ואת השני לשני.

2) לקנות (או לבקש בחינם) עוד יוזר מה.

אם יש לכם עוד פתרונות אז בבקשה.

פורסם

ממה שאני מבין, התשתית שלך היא כבלים והיה לך חיבור MPLS (ללא חייגן). כשיש לך חיבור כזה, לספק התוכן אין בקרה למי שמחובר אליהם ברגע זה. נניח נציג תמיכה של HOT רוצה לחבר את חבר שלו שיש לו רק תשתית והוא לא מחובר לאף ספק, הוא יכול לחבר אותו לכל ספק עם רוחב פס כלשהו. כמובן שזה לא חוקי, ואני די בטוח שיש להם בקרה על הדברים האלה.

ב-HOT יש להם "פירצה" בתשתית לעומת בזק. אם אתה נמצא בחיבור MPLS, המחשב שלך מקבל כתובת IP שזמן החיים של Session הוא די ארוך (מס' ימים אולי אפילו שבועות). אם אתה מחליט לחבר מחשב אחד למודם, אז תאורטית היית צריך להתקשר ל-HOT שיבצעו Clear Host - ימחקו את ה-Session הקיים, כדי לאפשר חיבור חדש. כדי למנוע עומס על מוקד התמיכה, מודמים מוגדרים כך שהם מאפשרים 3 Sessionים, כלומר היית יכול לקחת רכזת רשת, לחבר 3 מחשבים, וכל אחד היה מקבל כתובת IP חיצונית חוקית עם ערוץ משלו (כל אחד היה מקבל את רוחב הפס המלא, והם לא צריכים להתחלק). ת'כלס, גם זה לא חוקי, אבל אין על זה בקרה. אז אתה צריך שיחזירו לך את החיבור ל-MPLS, אבל בפועל זה ניצול לא חוקי. להגיד להם שיפתחו לך חשבון נוסף ללא תשלום, כי יש לך נתב שעולה 50 ש"ח שלא תומך בחיבור L2TP/PPTP (חייגן בכבלים). זה כבר חוצפה. אתה רוצה שתיהיה לך רשת ביתית נורמאלית תקנה נתב סביר ב-200 ש"ח.

פורסם

קיימת אופציה שהמחשב הראשון יתחבר והמחשב השני יתחבר דרכו באמצעות כרטיס רשת נוסף (בווינדוס זה נקרא ICS)

כמובן שבמקרה הזה המחשב הראשון יצטרך לדלוק כדי שהשני ישתמש באינטרנט.

פורסם

כמו שאני מבין יש לך מודם הוט שמחובר לסוויץ היית מחובר MPLS ואז בעצם כל המחשבים היו מתחברים דרך הסוויץ היום אתה מחובר

עם חייגן L2TP ולא יכול להתחבר פעמיים זה הגיוני ונכון, יש לספק אינטרנט אפשרות להוסיף לך עוד צאנל לחיבור ואז יצא מזה שתוכל להתחבר

פעמיים בשני חייגנים ב2 המחשבים ללא צורך בראוטר, אני די בטוח שיש את האופציה הזאת בטריפל C תבדוק את זה מולם

פורסם
  • מחבר

ראוטר לא אופציה כי היה לי והיו בעיות שונות. זאת הסיבה שעברתי לסוויץ'; זאת אחרי שהתיעצתי בפורום הזה. כך שמוזר שפתאום אומרים לי שזה לא אמור להיות אפשרי, כשבפורום הזה המליצו לי על זה.

כשהתקשרתי לאקספון ושאלתי אם יש להם חיבור ללא חייגן (כי חשבתי שבמקרה זה, אי אפשר לחבר 2 מחשבים עם סוויץ'), הנציג (שאמר שהוא גם נציג תמיכה) אמר שאפשר גם עם חייגן לחבר 2 מחשבים דרך סוויץ'.

בקיצור, מ-10 אנשים אקבל 10 דעות שונות אני רואה.

כנראה שהדרך היחידה היא לבדוק בעצמי. בכל אופן CCC כבר לא אופציה שכן יש בעיות בגלישה.

vitalik.t - לא ממש הבנתי; אתה אומר שאני יכול להגיע בכל אחד מהמחשבים למהירות המקסימלית שאני משלם עליה? או שזה רק אם אני אומר להם לעשות לי עוד ערוץ?

בכל אופן, לא נראה לי שהם יסכימו, אם זאת חוצפה ולא חוקי; לא כך?

לגבי עניין הלא חוקי וחוצפה; למכור את אותו המוצר ל-10 אנשים שונים זאת לא חוצפה, וחוקי? אם זה היה נעשה עם דירה, אז זה היה מגיע לכלבוטק. בתחום הזה משום מה זה בסדר. כנראה כי בעולם הוירטואלי - הכל מותר.

- WarezMen

אמרו לי שעוד יוזר (אם זה זה), עולה עוד 30 ‏₪, ולא נתנו לי עוד אופציות.

פורסם
- WarezMen

אמרו לי שעוד יוזר (אם זה זה), עולה עוד 30 ‏₪, ולא נתנו לי עוד אופציות.

לא דיברתי על עוד יוזר, מניסיון יש להם אפשרות להוסיף לך עוד צאנל לחיבור ומזה יוצא שאתה יכול להתחבר פעמיים

לא נוהגים לעשות את זה אבל תנסה ללחוץ עליהם זאת האפשרות היחידה שלך אם אתה שולל ראוטר

פורסם

לחבר רכזת עם שני מחשבים למודם = 2 מודמים עם מחשבים לכל אחד. כלומר, עם יש לך MPLS, כל מחשב יקבל כתובת IP חיצונית תקינה ולכל אחד יהי ערוץ משלו = כל מחשב יקבל את המהירות "המקסימאלית" שאתה משלם עלייה. נניח יש לך חבילה של 5 מב"ש ובמחשב אחד אתה מוריד במהירות מקסימאלית, זה לא ישפיע על המחשב השני והוא יוכל לנצל את כל הרוחב פס לעצמו. עם יש לך חיבור עם חייגן, אז בכל אחד מהמחשבים אתה צריך להגדיר חייגן.

למה אמרתי שזאת חוצפה לקבל עוד משתמש ללא עלות, כי תיאורטית זה אומר שאתה תוכל לנצל כפליים רוחב הפס ממה שאתה משלם עליו. אני יודע שבפועל זה לא כך, אבל תראה מה הולך בישראל, אינטרנט זול, גודל כוח אדם עצום בחברות שצריך לשלם להם משכורת ובעלי החברה כנראה לא יסתפקו בהכנסה של 10,000 ש"ח. בשורה התחתונה, לעומת שאר מקומות בעולם, חלק מאוד קטן ממה שאנחנו משלמים הולך בפועל לציוד ולרכישת רוחב פס מספקי חוץ. אינטרנט בארץ הוא נורא איטי.

בקשר ל-Multisession (חיבור לאינטרנט עם אותו משתמש בכמה מקומות), אם אני לא טועה, אז 012 מאפשרים זאת, אבל האינטרנט שלהם הכי זוועתי.

פורסם
  • מחבר

הוממ מעניין...

פורסם

vitalik.t זה ממש לא נכון אתה טועה ומטעהבמצב שתיארת כל מחשב יקבל כתובת IP ציבורית, אבל הם יתחלקו ברוחב הפס, לא יהיה 5 לכל אחד אלא 5 בסה"כ לשניהם.

פורסם
  • מחבר

כן נראה לי באמת לא סביר.

ובכל מקרה בתשתית לא יתנו לי עוד רוחב פס.

פורסם

vitalik.t זה ממש לא נכון אתה טועה ומטעהבמצב שתיארת כל מחשב יקבל כתובת IP ציבורית, אבל הם יתחלקו ברוחב הפס, לא יהיה 5 לכל אחד אלא 5 בסה"כ לשניהם.

אני מדבר על מה שהלך בשנת 2007. אולי באמת שינו את זה. לא חסר פרצות ב-HOT, והגיע הזמן שיסתמו אותם. אם אני לא טועה עדיין ניתן גם לצפות בשידורים אנלוגיים באמצעות מפצל, אם אתה מנוי רק של אינטרנט. אבל עוד מעט זה לא יהיה, כי משרד התקשורת אישר או חייב את חברות שידורי טלוויזיה לעבור לשידורים דיגיטליים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים