עבור לתוכן

המלצה למסך 1920X1200 עד 1500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

בסך הכל עניתי לו.

את השיקולים שלי כבר עשיתי, אני רוצה מסך רבוע ככל האפשר, וכרגע מה שיש (במחיר סביר) זה 16:10. אז שיהיה.

אבל בפעם האחרונה שבדקתי, לסובב מסך לא עושה אותו יותר רבוע. אז מה זה עוזר לי?

אני חושב שכבר נתנו לך את כל האופציות האפשריות, ואין לך יותר מדיי כאלה. או להתפשר על 22" 16:10 ברזולוציה נמוכה יותר, או 24" 16:10 ברזולוציה טובה אבל תקציב כפול.

מסכי 3:4 וכו' נכחדים מעולמנו, והמעטים שקיימים הם במחיר מופרז ולא הגיוני.

הציעו לך להפוך אותו, לחבר שני מסכים ועוד. עכשיו תעשה את השיקולים שלך מה הכי נוח לך. אני אישית לא מבין את ההסתייגות המוגזמת ממסכי 23" רחבים, אז נכון שזה לוקח 8 דקות להתרגל, אבל אתה עדיין מקבל רזולוציה אנכית יותר גבוהה ממסכי 22" אינץ "מרובעים".

• תגובות 35
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני חושב שכבר נתנו לך את כל האופציות האפשריות, ואין לך יותר מדיי כאלה. או להתפשר על 22" 16:10 ברזולוציה נמוכה יותר, או 24" 16:10 ברזולוציה טובה אבל תקציב כפול.

או 24" ברזולוציה טובה ובתקציב אבל TN. יכול להיות שבמקרה הנדון זו האופציה המועדפת.
פורסם

^

לשימושי טקסט ממושכים אני אישית לא ממליץ...

פתרון נחמד יהיה להביא שני חתיכות של u221h שהוא זול יחסית ולהעמיד אותם צמוד ב Pivot.

ברוב המכריע של הדגמים יש ירידה משמעותית באיכות הטקסט במצב PIVOT - ראו הוזהרתם!

אם אתה רוצה רווח אנכי של ממש, תאלץ להוציא מעל 3800 ש"ח ל-DELL U2711 בגודל 27' ברזולוציה של 2560X1440 - אחד המסכים האיכותיים ביותר כיום במחיר שפוי בקושי.

פורסם

אפשר לקבל סימוכין? אף פעם לא שמעתי על זה ::)

פורסם
  • מחבר

מסכי 3:4 וכו' נכחדים מעולמנו, והמעטים שקיימים הם במחיר מופרז ולא הגיוני.

הציעו לך להפוך אותו, לחבר שני מסכים ועוד. עכשיו תעשה את השיקולים שלך מה הכי נוח לך. אני אישית לא מבין את ההסתייגות המוגזמת ממסכי 23" רחבים, אז נכון שזה לוקח 8 דקות להתרגל, אבל אתה עדיין מקבל רזולוציה אנכית יותר גבוהה ממסכי 22" אינץ "מרובעים".

לא הבנתי מה האפשרוית שאתה מדבר עליהן עכשיו. הציעו לי פה את ה 2443BW שהוא 24" ו 1920x1200 במחיר סביר. מצא חן בעיני, אמרתי שכנראה אקח אותו. אח"כ אנשים המשיכו להציע הצעות, אז עניתי להם. זה הכל. את ההצעה להצמיד שני מסכים כבר הצעתי לעצמי קודם, אז מן הסתם אני מודע לאפשרות.

אני יודע שמסכי 4:3 נכחדים, הבנתי את זה בפעם הראשונה. אין מה לעשות, אבל זה לא מונע ממני לקטר על זה קצת.

ההסתיגות שלי ממסכים רחבים:

אין דבר כזה מתרגלים. אם צריך להתרגל, סימן שזה לא טוב. גם לכלא מתרגלים. ניסיתי לעבוד עם מסכים רחבים בעבר - יותר מ8 דקות - וזה לא נוח לי. תחשוב על אתר אינטרנט ממוצע - רובם נעולים על רוחב 800 או 1024, ככה יש לך חצי מסך ריק בצדדים - ובכל זאת אתה צריך לגלול כדי להגיע אל התוכן, כי גובה המסך קטן מדי. אותו דבר גם בעבודה על מסמכי טקסט - או שאתה מגדיל ורואה רק את חתיכה מהדף, או שחצי מהמסך שלך לא בשימוש.

לסובב את המסך לאנכי - רעיון נהדר. נסה לראות סרטים ככה. לסובב אותו הלוך ושוב לפי השימוש - בכלל מבריק.

הרבה מאד אנשים סובלים ו"מתרגלים" כי זה מה יש. במיוחד בעבודה משרדית. או קונים מסך מרובע במחיר מופרז כי אין להם ברירה. אפילו להתלונן אסור - תראו איך מתנפלים עלי פה שאני מעז לרצות משהו שאין.

ואה, כן, בטח רזולוציה אנכית יותר גבוהה - ב56 פיקסלים. זה ממש אמור לעשות את ההבדל, בזמן שבאופקית מוסיפים לי 640 - יותר מפי עשר.

וסליחה על ההתפרצות - אבל שאלת, אז לא יכולתי להתאפק.

לשימושי טקסט ממושכים אני אישית לא ממליץ...

אני משתמש כרגע בTN יום יום, כל היום. לא מפריע לי בכלל. וכל זמן שלא ניסיתי IPS לראות שההבדל משמעותי בשבילי, אני לא הולך להוציא סכום כפול בשביל זה.

ברוב המכריע של הדגמים יש ירידה משמעותית באיכות הטקסט במצב PIVOT - ראו הוזהרתם!

בפאנל מסוג מסויים דווקא, או בכולם? וממש מסקרן אותי מה הגורם לזה (בהנחה שזה נכון).

פורסם

הסיבה לכך שאיכות הטקסט במצב portrait יורדת נובעת מכך שרוב האנשים עושים שימוש בהחלקות פונטים ברמת התת-פיקסל (בסגנון cleartype של windows, לmac/linux יש דברים דומים), כדי לשפר את מראה הטקסט במסכי LCD, וזה עובד ממש טוב. הבעיה היא שזה מותאם לסידור אופקי ספציפי של התת-פיקסלים, וכאשר אתה מסובב את המסך, אלה מתהפכים לסידור אנכי, ואלגוריתם ההחלקה כבר לא עובד (ולפעמים עושה יותר נזק מתועלת).

פורסם

הרבה מאד אנשים סובלים ו"מתרגלים" כי זה מה יש. במיוחד בעבודה משרדית. או קונים מסך מרובע במחיר מופרז כי אין להם ברירה. אפילו להתלונן אסור - תראו איך מתנפלים עלי פה שאני מעז לרצות משהו שאין.

ואה, כן, בטח רזולוציה אנכית יותר גבוהה - ב56 פיקסלים. זה ממש אמור לעשות את ההבדל, בזמן שבאופקית מוסיפים לי 640 - יותר מפי עשר.

וסליחה על ההתפרצות - אבל שאלת, אז לא יכולתי להתאפק.

ראשית, נתחיל מזה שאני מכיר רבים, ביניהם אני שעברתי ממסך 19" 3:4, שממש לא "סובלים" ממסך רחב. יש לזה יתרונות רבים במיוחד בעבודה בחלונות מרובים, סקייפ וכו'.

שנית, מי שמתנפל פה בינתיים זה אתה, כל הצעה שנותנים לך אתה מנפנף בציניות. מה אתה רוצה שיעשו, ימציאו לך משהו שלא קיים? אז נתנו לך את כל האופציות האפשריות, תבחר מה שמתאים לך. הסמסונג נראה לך - אני אומר לך על זה. כולה נותנים לך יתרונות וחסרונות בכל דבר, זה שתקטר על זה לא יעזור ממש...

פורסם
  • מחבר

אני מתנצל אם העלבתי מישהו, זו לא היתה הכוונה. נכון, הסמסונג נראה לי מתאים, ולכאורה אני מרוצה. אנשים המשיכו להביא רעיונות, והתפתיתי לענות להם, רק לשם הדיון - כנראה שזו היתה טעות. סליחה.

רק אם תרשו לי להעיר על משהו שמציק לי (ואני מקווה שתקבלו את זה בהבנה, אני באמת לא מתכוון להתנפל):

נראה שכל מי שפותח פה בקשת המלצה למסך, אוטומטית מקבל תשובה אחת: U2311H.

זה לא משנה אם הוא בכלל ביקש מסך 19" בתקציב של 600שח. שהרי הוא לא יודע מה טוב לו.

אז יכול להיות שאתם צודקים, וU2311H הוא המסך המושלם שכל אחד באמת צריך גם אם הוא לא מבין את זה.

אבל במקום לתת לכל אחד לפתוח דיון עם דרישות ותקציב, ובסוף לקבל אותה תשובה, אולי כדאי לעשות איזה סטיקי שאומר משהו כזה:

"לפני שאתה שואל, המסך שאתה רוצה הוא ללא ספק U2311H. גם אם יש לך דרישות אחרות, שקול אותו ברצינות קודם. רק אם החלטת שהוא בשום אופן לא מתאים לך, פתח דיון בקשת המלצה בפורום."

נראה לי שזה יחסוך הרבה ויכוחים, אי הבנות ואי נעימויות. לשיקולכם.

פורסם

אולי כדאי לעשות איזה סטיקי שאומר משהו כזה:

"לפני שאתה שואל, המסך שאתה רוצה הוא ללא ספק U2311H. גם אם יש לך דרישות אחרות, שקול אותו ברצינות קודם. רק אם החלטת שהוא בשום אופן לא מתאים לך, פתח דיון בקשת המלצה בפורום."

יש את זה: דיל השבוע

למרות ההיתממות לכאורה בפוסט שלך, אענה לך ברצינות גמורה - הרוב המכריע של מבקשי "מסך 19' ב-600 ש"ח" באמת אין להם צל צילו של מושג מה מציע השוק, מה החלופות ומה המחירים (שלא נדבר על ההבדלים בין הפאנלים, אחידות צבע, ניגודיות ארגונומיה וכדומה). גם אם הוא מאוד מאוד יתאמץ לדמיין "מה מתאים לו" יהיה לו קשה מאוד להגיע להחלטה מושכלת - אלא אם הוא ממש התנסה בפועל בדגמים המומלצים והחליט מסיבות קונקרטיות שהם לא מעשיים עבורו.

יותר מזה - גם אז יהיה קשה מאוד להמליץ לו על מסך TN נחות וקטן, ברזולוציה מצחיקה ומחיר מופקע.

ד"א - אם כבר להשמיץ, אז לפחות תדייק... ההמלצה הכמעט גורפת היא דווקא על הסמסונג 2333T המצויין והסופר-משתלם.

פורסם
  • מחבר

היתממות? להיפך, למרות הסגנון הציני, התכוונתי ברצינות גמורה.

כשאדם מצהיר על תקציב של 500 ש"ח, ומציעים לו משהו כפול מהתקציב, זה גובל בזלזול. מילא לא מבין במסכים, אבל לך תגיד למישהו שהוא לא יודע מה התקציב שלו. וכן, יש מסכי 19" ב500 ש"ח ובאיכות סבירה (בהתחשב במחיר, ובדרישות הצרכן הפשוט). אם זה התקציב של מישהו, תציע לו כזה. אם יש לך משהו יותר טוב באותו מחיר, תציע לו את זה. תמיד תוכל להוסיף שמומלץ לשלם יותר על מסך שאתה רואה כמומלץ.

אם בכל זאת אתה חושב שיש רק מסך אחד מומלץ וכל השאר לא כדאיים, אכן כדאי להדביק איזה סטיקי, או אפילו לערוך את חוקי הפורום - לא בסגנון הציני שלי, משהו יותר סביר, רק שיבהיר לשואלים שישי מסך אחד מומלץ (או שניים?), וזה קרוב לוודאי התשובה שיקבלו. הלינק שהבאת לא מספיק משני סיבות: א. הוא נמצא בפורום צרכנות, ולא בפורום הזה, כך שמי שבא לשאול פה קרוב לוודאי דילג עליו. ב. נכון שיש שם מסך מומלץ, אבל לא ברור משם בכלל שזה המסך היחיד המומלץ, לא משנה לאיזה מטרה ובאיזה תקציב.

עריכה: שמתי לב שה2333T גם מומלץ פה, אבל הזכרתי דווקא אתU2311H בגלל שהוא זה שהופיע ברוב הדיונים האחרונים שקראתי - כולל הנוכחי.

פורסם

אם זה התקציב של מישהו, תציע לו כזה. אם יש לך משהו יותר טוב באותו מחיר, תציע לו את זה. תמיד תוכל להוסיף שמומלץ לשלם יותר על מסך שאתה רואה כמומלץ.

ומה בדיוק גורם לך לחשוב שזה לא בדיוק מה שאנחנו עושים כאן?

אנחנו אולי נציע לו כזה מסך אבל ודאי שלא נמליץ עליו ונציין בבירור את הפשרות שנדרשות במקרה והוא כן יבחר בכזה מסך.

פורסם
  • מחבר

יצא לי כבר לקרוא את התגובה הזו שלך, והיא אכן מתאימה שם, כי מדובר באדם שהציב דרישות גבוהות וקבע תקציב נמוך. לא כך המקרה כשאדם בא עם דרישות נמוכות ואומרים לו שהוא לא יודע מה טוב לו.

אגב, אם אתה מגיב ברמה כזו כל הזמן - כל הכבוד. אבל זה עדיין לא "אנחנו" (כפי שאתה מתבטא). רוב התגובות שקראתי כאן היו הרבה פחות מועילות, בסגנון של "קח את <המסך המומלץ>, לא תצטער" בלי להסביר כראוי למה מתעלמים מהדרישות ומהתקציב. (לא בדיוק, אני מקצין קצת כדי להעביר את הנקודה. סלח לי.)

ואני עדיין חושב שהמסכים המומלצים הנ"ל צריכים להופיע במקום ברור פה בפורום (לא רק בצרכנות, או לפחות לינק לשם).

ושוב, אני מתנצל אם נראה למישהו שאני מתכוון לתקוף (או "להשמיץ" כלשונך), ממש לא היתה לי כוונה כזו, רק להביע דעה על משהו שהפריע לי, בתור ביקורת בונה. יכול להיות שהסגנון הציני שלי גורם שאני נראה מתקיף או מזלזל, אם כן זה לא בכוונה, אני צריך לעבוד על זה..

פורסם

לא כך המקרה כשאדם בא עם דרישות נמוכות

גם כאלה יש, למשל:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=431302.msg3706457#msg3706457

תמיד יהיה מי שיזרוק משהו שהוא שמע קודם בלי פירוט והסבר - זה לא מדד למשהו. אם היינו פורום נוקשה יותר אולי היינו מעלים את סף ההגדרה לספאם, אבל אנחנו מעדיפים לא להילחם עם הגולשים ולסמוך על השכל הישר של הקוראים שלא יסתפקו באמירות סתמיות כאלה.

הצד השני של המשוואה הוא כמובן - מי ששואל... אם תבקש "תנו לי מסך 19' ב-600 ש"ח" זו כנראה גם רמת התשובות שתקבל.

אם תפרט מה השימושים, ההעדפות והגמישות התקציבית שלך אני בטוח שברוב המכריע של המקרים תקבל תשובות רציניות ומנומקות בהרבה.

פורסם
  • מחבר

תגובות רציניות ומנומקות... כמו "קח 1080, לא תרגיש בהבדל" - בדיון הזה, כשביקשתי 1200. כי בטח לא שמתי לב ש1080 הרבה יותר נפוץ, וסתם ביקשתי 1200. אז בטח לא ארגיש בהבדל.

ומה עם הדיון הזה שבו מישהו מבקש מסך 21", והעונה (בלי להסביר) מתעקש להציע לו U2311H שהוא 23" בלי להזכיר אפילו את U2211H שהוא בגודל המבוקש ובאותה רמת איכות? הוא עדיין מחכה לתשובה..

זה גם לא מאד הוגן שיש חוקים (דיי נוקשים) איך לשאול, אבל אין הגבלות על המגיבים למרות שהם יכולים להטעות.

זו הסיבה שהעליתי את רעיון הסטיקי - שיכול גם להכיל הסבר קצר כללי למה המסכים האלה דווקא מומלצים. ואם מישהו שואל בלי לקרוא אותו, תמיד אפשר לשלוח אותו לקרוא, זה יהיה יותר קל מהלינקים שיש עכשיו בסטיקי שמובילים בעיקר לדיונים ישנים וקצת קשה לאדם הממוצע להבין מה אתה רוצה ממנו, ויותר עוזר מאשר החזרה האוטומטית על אותם מסכים מומלצים בלי להסביר למה, שקורה כרגע בהרבה דיונים בפורום.

פורסם

ראשית, החוקים ה"נוקשים" לכיצד לשאול אמנם קיימים, אך אתה רואה איך הם נאכפים (רמז, הם לא), ואני מנהל הפורום הזה, כפי שאתה רואה. הסיבה שהם לא נאכפים היא כמו שtmpusr אמר - אנחנו לא רוצים להילחם בגולשים, אלא לעזור להם. ההנחיות שם כדי שאפשר יהיה להפנות אליהם מישהו שממש לא ממוקד ולא יודע מה הוא רוצה, או מפר את החוקים בצורה בוטה.

לגבי רעיון סטיקי המסכים המומלצים - הרעיון הוצע לי מספר פעמים, ודחיתי אותו משתי סיבות - אחת, קוצר זמן שלי - סטיקי כזה דורש גם השקעה ראשונית (סתם לתת פירוט של דגמים בלי הסבר זה די מעפאן) וגם תחזוקה (כי גם במסכים דגמים מתחלפים, נעלמים, מתווספים), והסיבה השנייה: מי אני שאקבע למישהו מה מומלץ? להבדיל ממעבד או כרטיס מסך, ששם יש מדידות אובייקטיביות של ביצועים ואפשר בקלות יחסית לפי יחס תועלת/עלות לבחור את החבורה המוצלחת - במסכים כל הקריטריונים הם סובייקטיביים. אני יכול לצעוק עד מחר שהU2311H הוא המסך המומלץ (לדוגמה), אבל איך זה יתיישב עם מישהו שחשובה לו כניסת HDMI ורוצה מסך יותר גדול וממש לא מזיז לו האם זה TN או IPS?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים