עבור לתוכן

אינטרנט למחשב הנייד

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

רכשתי מחשב נייד ואני מתלבט לגבי החיבור לאינטרנט. שימוש בנסטיק נראה לי מופרף היות וזה דורש התחייבות לחברות הסלולר (הבנתי שאין קניה חד פעמית של נסטיק ושימוש חופשי...) למרות היתרון העצום של אינטרנט בכל מקום.

הציעו לי לא להתעסק עם החברות אינטרנט ולככת לקנות ראוטר - אבל לא הבנתי בדיוק איך זה עובד העסק (ההתקנה, מה זה למעשה מדמה רשת אלחוטית)?

כמובן שהפתרון השלישי הוא רשת אלחוטית. האם עדיף ראוטר על פניה?

אשמח לעזרה,

ארז.

פורסם

נדמה לי שעשית כאן סלט שלם. קצת סדר, ברשותך:

1. נטסטיק הוא מודם לכל דבר. זה אומר שהוא מאפשר למחשב לגשת לאינטרנט, כמובן, אך רק בתנאי שהוא מחובר לרשת כלשהי - בדיוק כמו שמודם חוטי "ישן" יהיה חסר תועלת בחיבור לקו טלפון שלא הזמנת עבורו תשתית+ספק (כאשר שניהם יכולים להיות אותה החברה, כמובן). זה אומר שגם אם יכולת לקנות מודם סלולרי ללא התחייבות (ואגב, עד כמה שאני יודע זו לא בעיה, אם מחפשים בחנות מחשבים ולא בחנות רשת סלולר), הוא חסר תועלת לחלוטין מבלי שתוזמן עבורו חבילת גלישה כלשהי. שימוש חפשי? לא בחינם.

2. אני לא מבין מדוע אתה מתייחס למושגים "ראוטר" ו"רשת אלחוטית" כשני מושגים בלתי תלויים. כדי שבמקום כלשהו תהיה רשת אלחוטית, חייב שיהיה שם ראוטר, שמצידו צריך להיות מחובר לאינטרנט, בחיבור חוטי או סלולרי. למשל, אם יש לך ראוטר אלחוטי בבית וחיבור (קווי) לאינטרנט, אתה יכול לחבר אליו את הנייד באופן אלחוטי ולהסתובב איתו ברחבי הבית, אך זה לא יעזור לך אם אתה מתרחק מהראוטר. בכל מקום בו יש רשת אלחוטית זמינה (בית קפה, מוסדות מסויימים) זה אומר שיש שם איפשהו ראוטר. כאמור, לא מדובר באיזשהו "מכשיר קסם" שיתן לך אינטרנט בכל מקום, כי הוא, מצידו, חייב להיות מחובר לאינטרנט בעצמו, ורק "מפזר" את החיבור באופן אלחוטי בסביבתו הקרובה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה.

רק לסכם את העניין - למעשה הראוטר מתחבר (דרך כבל?) למודם של המחשב הנייח שממנו אני כותב כעת.... ואז למעשה ברחבי הבית יש לי גישה לאינטרנט מהמחשב הנייד, למעשה, יש לי רשת אלחוטית (ברחבי הבית כמובן לא מבאר שבע להרצליה..) ?

אם כן, אז מה ההבדל בין קניית ראוטר בחנות מחשבים לבין פנייה לחברת אינטרנט כדי לעשות רשת אלחוטית?

פורסם

הראוטר הוא מכשיר שמתחבר דרך כבל לשקע בקיר המספק חיבור לאינטרנט, או למודם, ומפזר אות אל-חוטי שאותו המחשב הנייד קולט, בטווח של כמה עשרות מטרים~.

כיום כל המחשבים הניידים מגיעים עם כרטיס רשת אלחוטית, ולכן הם יכולים להתחבר לרשת האלחוטית המסופקת על ידי הראוטר. כדי שגם המחשב הנייח יוכל להתחבר אלחוטית - אפשר לקנות בכמה עשרות שקלים כרטיס רשת אלחוטית.

בנוסף,

אם תקנה רק ראוטר ותחבר לקו הטל' - לא תהיה מחובר לאינטרנט; אתה צריך להתקשר לבזק/הוט ולהזמין מהם תשתית + להתקשר לאחת מספקיות האינטרנט ולהזמין חבילת גלישה המתאימה לך. למיטב ידיעתי, כשאתה מזמין תשתית, יש לך אפשרות לקבל או לקנות ראוטר מהחברה המספקת לך אותה, אבל אתה לא חייב להשיג אחד דווקא מהם.

פורסם

אם כן, אז מה ההבדל בין קניית ראוטר בחנות מחשבים לבין פנייה לחברת אינטרנט כדי לעשות רשת אלחוטית?

אין דבר כזה "פנייה לחברת אינטרנט כדי לעשות רשת אלחוטית". בהנחה שחיבור אינטרנט באופן כללי יש לך, מה שיש בפועל זה פנייה לחברת האינטרנט (תשתית, לא ספק!) עם בקשה לקבל מהם ראוטר במקום המודם שיש לך כיום, וזאת הבנחה שאין לך ראוטר ממילא. רוב החברות מספקות את הראוטר בחינם, תמורת התחייבות לתקופה מסויימת, אבל הראוטרים שהן מספקות אינם הכי איכותיים בעולם. בכל זאת, לדירה רגילה הם יתאימו. ברגע שקיבלת את הראוטר, התקנתו הבסיסית פשוטה למדי, ולרוב תמצא הסבר מלא באתר החברה (אותו, כמובן, מומלץ לשמור על המחשב לפני שמנתקים את המודם הישן).

מה שאתה מוצא בחנויות זה ראוטרים בנפרד. זו אופציה אם אינך רוצה להתחייב לחברת תשתית כלשהי, או שדרוש לך ראוטר איכותי יותר (תמיכה ביותר משתמשים במקביל, טווח קליטה משופר וכו' - לרוב אין שום הבדל במהירות החיבור למחשב יחיד).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים