עבור לתוכן

עזרה אנשים - מחפש סכין

Featured Replies

פורסם

מישהו יודע איפה אני יכול למצוא לקנות סכין פרפר איכותית?

בארץ בחו"ל לא משנה לי. (כמובן שבמידה וזה מחו"ל שהמוכר יישלח לישראל)

פורסם

א. תעיף מבט על שרשורים מאוד גדולים בנושא זה בפורומים של אספני סכינים ונשק בישראל.

ב. החזקת סכין כזאת לכל צורך מלבד אספנות, היא בלתי חוקית (ואפילו אז זה בתחום האפור). אם שוטר תופס אותך עם סכין כזאת עליך ואין לך סיבה ממש, אבל ממש טובה, אתה בצרות. אם חו"ח אתה מעורב בקטטה, לא משנה מי התחיל, ואתה פוצע או הורג מישהו עם סכין כזאת, אתה בצרות צרורות, אפילו אם תטען שהסכין הייתה עליך להגנה עצמית.

ג. אפילו אם הסכין לצרכיח אספנות, יכולות לצוץ בעיות ברכישתה, אני מפנה אותך לסעיף א'.

פורסם
  • מחבר

א. תעיף מבט על שרשורים מאוד גדולים בנושא זה בפורומים של אספני סכינים ונשק בישראל.

ב. החזקת סכין כזאת לכל צורך מלבד אספנות, היא בלתי חוקית (ואפילו אז זה בתחום האפור). אם שוטר תופס אותך עם סכין כזאת עליך ואין לך סיבה ממש, אבל ממש טובה, אתה בצרות. אם חו"ח אתה מעורב בקטטה, לא משנה מי התחיל, ואתה פוצע או הורג מישהו עם סכין כזאת, אתה בצרות צרורות, אפילו אם תטען שהסכין הייתה עליך להגנה עצמית.

ג. אפילו אם הסכין לצרכיח אספנות, יכולות לצוץ בעיות ברכישתה, אני מפנה אותך לסעיף א'.

תודה על ההצעה אני אסתכל בפורומים.

ואני מתכוון לקנות אחת כי פעם הייתה לי אחת כזו (לפניי הרבה זמן) ואין לי מושג איפה היא היום.

ד"א יש לך מושג למה הסכין הזאתי לא חוקית להגנה עצמית?

פורסם

פחות או יותר כל סכין היא לא חוקית להגנה עצמית.

פורסם
  • מחבר

עוד שאלה: יעבירו לי במכס סכין בעלת להב קהה? (זה בעצם לא סכין כי "זה" לא חותך..)

פורסם

עוד שאלה: יעבירו לי במכס סכין בעלת להב קהה? (זה בעצם לא סכין כי "זה" לא חותך..)

אולי, זה הרבה עניין של מזל. למכר שלי העבירו במכס סכין ציד מתקפלת גדולה (לא חוקית) מושחזת בלי שאלות.

עכשיו שים לב --

על פי חוק העונשין התשל"ז, סעיף 184 "סכין" - כלי בעל להב או כלי אחר שמסוגל לדקור או לחתוך;

"אולר" - סכין מתקפלת שאורך להבה אינו עולה על עשרה סנטימטרים ושלא ניתן להפכה, בעזרת קפיץ או באמצעי אחר, לסכין שלהבה קבוע;

שם, סעיף 185 (ייבוא סכין)

הסוחר, מייצר או מייבא סכין שלא נועדה לשמש במקצוע, במלאכה, בעסק, לצרכי בית או למטרה כשרה אחרת, דינו - מאסר שבע שנים.

שם, סעיף 186 (החזקה)

א. המחזיק אגרופן או סכין מחוץ לתחום ביתו או חצריו ולא הוכיח כי החזיקם למטרה כשרה, דינו - מאסר חמש שנים.

ב. לענין סעיף זה, חזקה היא כי החזקת אולר הנה למטרה כשרה. החזקה לפי סעיף קטן זה לא תחול על החזקת אולר במוסדות חינוך או במקומות אחרים, הכל כמפורט בתוספת השניה, או בסמוך אליהם.

ניתן להתפלפל ולומר שסכין קהה אינה עונה להגדרה של סכין על פי סעיף 184 - ועל כן ניתן לייבא אותה ולהחזיק אותה גם מחוץ לבית.

חשוב לציין שעל מנת שהסכין לא תהיה מסוגלת לדקור או לחתוך היא צריכה להיות ממש, אבל ממש קהה. סתם סכין לא מושחזת עדיין מסוגלת לדקור (תוך הפעלת יותר כוח).

לגבי ההגדרה של סכין פרפרית - ניתן לומר שהלהב בה מקובע על ידי התפס בתחתית או בעצם אופן החזקתה ביד ולכן היא אסורה ולא משנה מה אורך הלהב. בכל מקרה, גם להב לא מקובע מעל 10 ס"מ מוגדר כסכין.

חושב לציין בנוסף - החזקת סכין להגנה עצמית, אינה החזקה למטרה כשרה והעניין ממוסמר בתקדימים רבים.

בכלל - במקרה של סכין פרפרית כמעט ולא ניתן להמציא מטרה כשרה לנשיאתה.

פורסם

אסור להסתובב עם סכין להגנה עצמית במדינת ישראל.

וסכין פרפר נחשבת להכי גרועה מכל הסכינים המתקפלים.

אם שוטר יעצור אותך עם זה אתה בצרות צרורות.

יותר ממה שזה ישמש להגנה עצמית זה ישמש להפללה עצמית.

פורסם
  • מחבר

וסכין פרפר נחשבת להכי גרועה מכל הסכינים המתקפלים.

אם שוטר יעצור אותך עם זה אתה בצרות צרורות.

יותר ממה שזה ישמש להגנה עצמית זה ישמש להפללה עצמית.

דווקא מהתגובה של הבנאדם שמעלייך ממש נרגעתי..

סכין פרפרית היא מתקפלת ואורך להבה אינו עולה על 10 ס"מ (9.5 ס"מ בערך, 3.75"),

אמנם להבה מתקבע (אני מניח שיש פה כוונה כמו ללדרמן, הלהב לא מתקבע אצלו, אבל עם סכין פרפר אפשר להחזק ב - 2 הידיות ושהלהב לא תזוז..)

והסכין הקה ששאלתי עלייה היא לא סכין,

היא אמורה להדמות סכין פרפר, רק שבמקום להב יש לה חתיכת מתכת עגולה בעלת משקל ואורך דומים ללהב רגיל

(למי שרוצה להתאמן בסיבובים עם סכין פרפר ולא באל א להיחתך בטעות, למתחילים)

פורסם

איך אתה עושה הגנה עצמית במדינת ישראל?

האופציה היחידה היא ללמוד אומנויות לחימה כי זה סיפור עכשיו ללכת לשלם וזה...

פורסם

אין הגנה עצמית בישראל :pissed:

פורסם
  • מחבר

יעבירו לי סכין קהה?

פורסם

אם זה לא יכול לדקור ולא ניתן להשחזה, כן, בלי שום בעיה.

בד"כ גם ניתן להוכיח שזה לא ניתן להשחזה עפ"י החומר של הלהב, סגסוגת אלומיניום-אבץ נפוצה בלהבי קישוט/אימון.

פורסם
  • מחבר

אממממ....פלדת אל-חלד?

פורסם

לא אופטימלי, אולי אם זה חד כמו כדור באולינג ממוצע.

פורסם

תאמינו לי שבמדינה שאנחנו חיים היום גם פצצת אטום אתה יכול להחזיק בבית פשוט בזיון של ממשלה!!!ומערכת בתי המשפט!!!

על רצח מבלים שנה מאסר!

על אונס חודש!

על שוד בנק חצי יום !

על גניבת סוכריה ממכולת 25 שנה!

ככה שלא נראה לי שתיהיה לך בעיה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים