עבור לתוכן

מידע לגבי לימודים אקדמיים

Featured Replies

פורסם

שלום,

התחלתי לברר לגבי לימודים אקדמיים ונתקלתי עם מונחים של התמחות בתחום מסויים ורב תחומי במשהו שצריך להוסיף לזה עוד מקצוע לימוד.

רציתי לשאול מה ההבדל בין שניהם, מה כדאי יותר ללמוד, מה ההבדל בין מכללה שמעניקה תואר מבר אילן שמציעה רב תחומי לבין מכללה למנהל שתיתן התמחות.

פורסם

אתה יכול להיות קצת פחות לא-ספציפי?

פורסם

אולי אתה יכול לצרף להודעתך מפתח לפענוח הצופן?

פורסם

טיפה חמלה אנשים!

שוטפים אותו ים של אנשי שיווק במסווה של יועצים ללימודים אקדמאים, ואלו המונחים היחידים שמשתמשים בהם.

התשובה הקצרה והממצה:

אם יש לך אפשרות- תואר באוניברסיטה. יש סדר עדיפויות באוניברסיטאות שאפשר להתווכח עליו (המקומות הראשונים הם ת"א, עברית, טכניון ובן גוריון)

בכל מקרה אוניברסיטה בכללי זו עדיפות מס' 1 שלך.

תעשה פסיכומטרי אם צריך, נסה ללכת ככל האפשר על האופציה הזו.

אם אי אפשר, תתחיל לחקור על מכללות ונסה לראות איזו ברמה הכי גבוהה.

אם יש לך סיבה כלשהי לקבל מלגה, אז תחקור גם על המכללות היקרות בטירוף (בינתחומי/מנהל), שחמישית מהסטודנטים שם על מלגות שהופכות את השכר לימוד מממש יקר, ליקר למדי.

אם משום מה אין לך נתונים להתקבל גם למכללות טובות, תעשה חושבים אם הבעיה בציונים שלך או בך.

כל הקשקושים על רב-תחומי, מקצועי, בלה בלה זה חרטוט אחד גדול.

בכל מקום יש את ההיצע קורסים שלו, באוניברסיטאות ההיצע פחות מגוון, וההתמחויות יותר אקדמאיות ופחות מעשיות.

במכללות יש התמחויות שאתה רוכש כלים מעשיים, שיכולים לעזור לך בלמצוא עבודה ראשונה, אבל אתה מפסיד את האפשרויות למצות את הלימודים האקדמאים והתיאורטיים שמכללה פשוט לא יכולה להציע באותו משקל, כי היא מציעה גם קורסים כמו פיתוח משחקי מחשב והנדסת תוכנה.

פורסם
  • מחבר

אני מציע שתקראו שוב את מה שרציתי לשאול..כי זה היו שאלות על הבדלים של מושגים.

ולא בטוח שהמידע ברובו..ואף בכולו נכון..

פורסם

^^^

אתה מצליח להבין את עצמך?

קראתי את השאלה שלך 3 פעמים ועדיין לא הצלחתי להבין מה רצית.

מה זאת אומרת להוסיף לזה משהו? יכול להיות שאתה מתכוון ל-BA כללי עם התמחות מסוימת? או אולי ל-BSc במדעי המחשב (שזה למעשה מתמטיקה עם התמחות במחשבים) עם התמחויות ספציפיות? או אולי בכלל לתואר משולב (דו-תחומי).

ולגבי אם עדיף מוסד א' על פני מוסד ב', זה מאוד תלוי בתחום הלימוד.

תנסה לנסח את עצמך באופן הבא :

"אני מעוניין להתחיל לימודים אקדמאים בתחום X ו/או מתוך כוונה לעבוד בתחום Y, יש לי רקע כזה וכזה, שמעתי על מסלולים כאלו ואחרים במכללות A,B ו-C, כאשר המסלול בכל מכללה כולל כך וכך וגם סופר לי שמכללה C נותנת תואר מטעם אוניברסיטת D. אשמח לעצות שיעזרו לי לבחור את המסלול המתאים לי ביותר"

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני אתן לך דוגמא שתבין.

יש מכללות כמו מכללת הגליל המערבי שמציעה מקצועות שהם רב תחומיים, כלומר דו חוגי כזה שאתה משלב מקצוע נוסף איתם.

ויש מכללות כמו המנהל שהם מציעות התמחות במקצוע מסויים ספציפי.

והכוונה אם ללמוד פקולטה שצריך לשלב אותה בדו חוגי או להתעסק הפקולטה אחת ותהמחות רק בה.

פורסם

תנסה לנסח את עצמך באופן הבא :

"אני מעוניין להתחיל לימודים אקדמאים בתחום X ו/או מתוך כוונה לעבוד בתחום Y, יש לי רקע כזה וכזה, שמעתי על מסלולים כאלו ואחרים במכללות A,B ו-C, כאשר המסלול בכל מכללה כולל כך וכך וגם סופר לי שמכללה C נותנת תואר מטעם אוניברסיטת D. אשמח לעצות שיעזרו לי לבחור את המסלול המתאים לי ביותר"

או בקצרה - אולי תספר לנו קודם מה אתה רוצה ללמוד?

פורסם

אוקיי אני אתן לך דוגמא שתבין.

יש מכללות כמו מכללת הגליל המערבי שמציעה מקצועות שהם רב תחומיים, כלומר דו חוגי כזה שאתה משלב מקצוע נוסף איתם.

ויש מכללות כמו המנהל שהם מציעות התמחות במקצוע מסויים ספציפי.

והכוונה אם ללמוד פקולטה שצריך לשלב אותה בדו חוגי או להתעסק הפקולטה אחת ותהמחות רק בה.

אני אנסה להציל אותך לפני שהדיון הזה ינעל. אנשים פה מסבירים לך שתפסיק ללהג על כל מיני דברים גדולים כמו איזה סוג קורס לקחת.

תכוון את השאלה שלך. תסביר לנו איזה מקצוע אתה רוצה ללמוד,ואולי מה אתה רוצה לעשות בתור קריירה אם יש לך שאיפה (ואם לא,אז לפחות תחום שמעניין אותך),אחרי זה תתחיל לחשוב על שילובים צירופים וכו'. בהצלחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים