עבור לתוכן

מתלבט בין Phenom 955 ל I3 2100 - למשחקים ...

Featured Replies

פורסם

בדוגמאות הבודדות שמצאת השוואת את ה I3 למעבדי AMD שעולים 400 ש"ח יותר, על איזה ניצול מקסימלי של התקציב אתה מדבר?

תוספת קטנה לביצועים בתמורה להפרש משמעותי במחיר

לא השוויתי אחד מול אחד אלא יש שם קבוצה.

מה רואים שם:

הגרף די שטוח אין חשיבות למעבד

מעבד אתלון משולש/מרובע יתן תוצאות דומות ןיעלה פחות.

הכרטיס הגרפי הוא המשמעותי. המעבד לא חשוב בכלל.

• תגובות 44
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שים לב להשואות של ANANDTECH : http://www.anandtech.com/bench/Product/88?vs=289

במקרה הזה פנום 955 מול I3 2100 - ה I3 עדיף כמעט בכל משימה ולפעמים בהפרש גדול ! למעט משימות שמאוד תלויות במולטי ט'רדס (ולגיימינג זה כמעט לא משנה..)

כמובן שזה בתדרי סטוק ואם יש גם כוונה ל OC אז ל I3 2100 אין הרבה מה להציע.

* בכללי אפשר לומר שה I3 2100 עושה עבודה טובה יותר בגיימינג מ 955 וזה בעוד שהוא עולה הרבה פחות (נכון מעט מתקזז עם הלוח..) ולא פחות חשוב צורך כחצי מהחשמל (ופליטת החום) מה פנום !!!

פורסם

אם אתה יוכל לחכות חודש אז בחודש הבא יוצא הדור הבא של מעבדי amd ואז תהיה ירידת מחירים לכל המעבדים של הדור הנוכחי ואולי גם למעבדי אינטל לשוק הנמוך ותוכל לקנות מערכת יותר משתלמת בתקציב שיש לך

ובקשר לשאלתך אני הייתי לוקח את ה955 עם כרטיס חזק (יחסית לתקציב שיש )

פורסם

לא השוויתי אחד מול אחד אלא יש שם קבוצה.

מה רואים שם:

הגרף די שטוח אין חשיבות למעבד

מעבד אתלון משולש/מרובע יתן תוצאות דומות ןיעלה פחות.

הכרטיס הגרפי הוא המשמעותי. המעבד לא חשוב בכלל.

בגרפים האלה אין מעבד אתלון אחד! לא משולש ליבה ולא מרובע, הכנסת את ה 2100 ל"גוב האריות" עם המעבדים הכי חזקים של אינטל וAMD (ולא עם המתחרה הישיר שלו האתלון 640) שעולים כמעט פי 2 ממנו, איתם התמודד יפה ומכאן גזרת שאין חשיבות למעבד, וואלה אחלה דרך להסיק מסקנות.

ככה נראת השוואה אמיתית מול פנומים ואתלונים משולשי\מרובעי ליבה

AveragePerformance.png

ה 2100 חזק מה 640 ב 15% בממצוע על רזולוצית FHD (עם אותו כ.מסך)

ולא רק ממנו, הI3 חזק מהפנומים מרובעי ומשושי הליבות ועולה רק חצי

פורסם

מאחר וה2100 גם זול יותר, גם קריר יותר - צורך פחות חשמל ואפשר למצוא לוחות h67 במחירים סבירים לחלוטין, ברוב המקרים האינטל יהיה הבחירה הטובה יותר. אם לעומת זאת יש שאיפה לoc אז האינטל לא מוצלח וה955 דווקא כן.

פורסם

מאחר וה2100 גם זול יותר, גם קריר יותר - צורך פחות חשמל ואפשר למצוא לוחות h67 במחירים סבירים לחלוטין, ברוב המקרים האינטל יהיה הבחירה הטובה יותר. אם לעומת זאת יש שאיפה לoc אז האינטל לא מוצלח וה955 דווקא כן.

מחזק :) (ומדובר על 955 black edition שהוא עדיף)

פורסם

ה 955 הוא אינו זה שעומד בעץ זה מול ה I3 אלא ה 640, לגבי OC אם המטרה היא "רק בכדי לעשות OC" אז אכן לא ניתן להמהיר את ה 2100

אבל אם הכוונה להעלות את ביצועי המעבד אז לאיזו רמה יגיע 640 מומהר ל : 955, 965, 970 אולי ל 1075? עדיין כל אלה יהיו פחות מוצלחים בגיימינג מה I3

פורסם

אם אתה יוכל לחכות חודש אז בחודש הבא יוצא הדור הבא של מעבדי amd ואז תהיה ירידת מחירים לכל המעבדים של הדור הנוכחי ואולי גם למעבדי אינטל לשוק הנמוך ותוכל לקנות מערכת יותר משתלמת בתקציב שיש לך

כלל לא בטוח שתהיה ירידת מחירם. תראה מה קרה למעבדי Nehelan/Clarkdale עם יציאת פלטפורמת Sandy Bridge, מחירם נשאר קבוע ושווה כמעט לזה של החומרה החדשה. גם אם תהיה ירידת מחירים לא בטוח שהיא תהיה משמעותית וחוץ מזה, זה לא אומר שלא יהיה משתלם כבר לקנות את דור המעבדים החדש גם אם יהיה קצת יקר יותר.

אני גם מציע להפסיק את הדיון הזה בנקודה הזאת. לדעתי פותח הדיון קיבל את כל המידע שלו הוא זקוק כדי לקבל את ההחלטה הטובה ביותר בשבילו. אם יהיו לו שאלות נוספות אז כמובן שהוא מוזמן לשאול או להתייעץ בכל-עת, בינתיים ועד שפותח הדיון לא יגיב, הדיון הזה הופך לעקר. כל אחד ודעתו, הבנתו והשקפת עולמו ואני בטוח שזה רק מבלבל את פותח הדיון.

פורסם
  • מחבר

באמת שזה מאוד מבלבל ...

למזלי המחשב מיועד לחבר ואני יתן לו את זכות הבחירה עם ציון היתרונות והחסרונות לכל מעבד.

OC בטוח לא יבוצע.

אני מודה לכולם ! :yelclap:

פורסם

שים לב להשואות של ANANDTECH : http://www.anandtech.com/bench/Product/88?vs=289

במקרה הזה פנום 955 מול I3 2100 - ה I3 עדיף כמעט בכל משימה ולפעמים בהפרש גדול ! למעט משימות שמאוד תלויות במולטי ט'רדס (ולגיימינג זה כמעט לא משנה..)

אנאנדטק לא משהו שראוי להסתמך עליו.

למי שרוצה לדעת למה, אפשר לקרוא כאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=490430.msg4197847#msg4197847

אפשר גם לקרוא מה שאני כתבתי בפורום אחר לנציג אנאנדטק כאן:

http://www.amdzone.com/phpbb3/viewtopic.php?f=532&t=138343&start=75#p197572

ה 955 הוא אינו זה שעומד בעץ זה מול ה I3 אלא ה 640, לגבי OC אם המטרה היא "רק בכדי לעשות OC" אז אכן לא ניתן להמהיר את ה 2100

אבל אם הכוונה להעלות את ביצועי המעבד אז לאיזו רמה יגיע 640 מומהר ל : 955, 965, 970 אולי ל 1075? עדיין כל אלה יהיו פחות מוצלחים בגיימינג מה I3

הנה עוד דוגמאות טיפוסיות לביצועי משחק בהגדרות גבוהות (שזה מה שחשוב):

JustCause2.png

ועוד אחת:

AvP.png

שורה תחתונה:

לא תרגיש הבדל אם תשב מול המחשב. בין אם זה יהיה אתלון משולש (בדוגמה הזאת) ובין אם יהיו אלה חזקים יותר.

פורסם

OK אני מקבל את רוב מה שאתה אומר על ANAND אבל אם אתה מאוד סומך על TOMS אז מה אתה אומר על סיכום הבנצ'ים הבא : (ולא רק על סמך 2)

AveragePerformance.png

פורסם

גם אם יבחר להסתמך רק על ה 2 האלה, עדיין ה 2100 מראה עליונות ב 10% על ה 640 וכל זה באותו מחיר, אז מה עדיף? ...

פורסם

גם אם יבחר להסתמך רק על ה 2 האלה, עדיין ה 2100 מראה עליונות ב 10% על ה 640 וכל זה באותו מחיר, אז מה עדיף? ...

לא אותו מחיר

ב-SKYPC

מעבד Intel Core i3-2100 Box

₪641

מעבד AMD Athlon II X3 450 Box

₪407

מעבד AMD Athlon II X4 640 Box

₪525

פורסם

תתעדכן skypc פשטו את הרגל...

פורסם

1. SkyPC כנראה שכבר לא רלוונטית בטווח הזמן הקרוב ואולי בכלל. לא שזה קשור לנושא הדיון אבל אם כבר הוזכרה חשבתי שכדאי לציין זאת.

2. כמעט לכל מבחן ביצועים שיציג אחד, ניתן למצוא מבחן ביצועים ממקור אחר שיראה גם אחרת. לכן כל קרבות מבחני הביצועים האלה כמעט אף פעם לא ממש מוכיחים משהו באופן חד-משמעי.

3. כמו שכבר אמרתי:

כמו כל מבחן ביצועים -- הנתונים, גם אם מניחים שהם מדוייקים, נכונים לרגע הבדיקה. מחר לצורך העניין יכול להיות שינוי כזה או אחר במנועי המשחקים/דרישות החומרה של מערכת כזאת או אחרת וכל הנתונים הנ"ל לא יהיו שווים הרבה. כמו כן, מספיק שהמשחק או היישום (אם לדבר ברמה כללית יותר) שבו אתה משתמש שונים מהותית מהמשחקים/יישומים שבמבחן הביצועים הנ"ל ושוב הנתונים לא ממש תקפים לגביך. לכן מבחן ביצועים זה משהו נחמד, גם עוזר לקבל מדד כללי על ביצועים של רכיבי חומרה בסביבות שונות, אבל מכאן ועד הסתמכות עליו באופן מוחלט וחד-משמעי המרחק גדול.1

האם ניתן להתעלם ממגמת שוק התוכנה לעבר מעבר הדרגתי לכיוון תמיכה הולכת וגדלה בריבוי ליבות? לדעתי לא. אחרים בדיון פה חושבים שכן. אני לפחות לא יכול לחזות את העתיד ולא מתיימר לעשות זאת, וההמלצה שניתנה פה, כמו בדיונים נוספים בפורום באותו נושא, מסתמכת בחלקה גם על כך שיש מגמה ברורה כזאת בשוק התוכנה, מגמה שאני לא יכול להיות בטוח בהמשכה, אבל גם לא רואה סיבה שתפסק. המגמה גם הגיעה אל שוק המשחקים, אולי עדין לא בצורה מובחנת לגמרי, אבל היא קיימת (תוך הסתייגות מכך שאני לא גיימר ולכן מסתמך פה על עדויות וחומר תיאורטי שקראתי ברחבי הרשת ופה בפורום).

הוויכוח הזה עקר מתוכן, אבל אני באמת לא מבין למה להמליץ היום למישהו על מעבד כפול ליבה במחיר הזה למערכת שאינה משרדית או HTPC או לכזה שלא בעל בתקציב מוגבל ומתעקש רק על מערכת של Intel.

בכל אופן, kobiperez, במה שלא תבחר (או יותר נכון חברך) לא ממש תטעה מבחינת מה שתקבל בפועל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים