עבור לתוכן

תאימות התקן חדש - יציאת USB3 החדשה ודיסקאוןקי ישן יותר של USB2?

Featured Replies

פורסם

אם יש יציאת USB3 החדשה במחשב - האם עדיין ניתן להשתמש עם דיסקאוןקי ישן יותר של USB2? (וכמובן להשאר במהירות USB2)

ולהפך האם ניתן להשתמש ביציאת USB2 הישנה במחשב - עם דיסקאוןקי חדש של USB3 ? (כמובן במהירות USB2)

תודה.

פורסם

כן, יש תאימות לאחור.

פורסם
  • מחבר

יש הערכה כיום , לגבי כמה מהיר יותר ה USB3 מהקודם?

פורסם

רוחב הפס התיאורטי של ממשק ה-USB 3.0 הוא 4.8 Gbps (גיגה-סיביות לשנייה) או 600 MBps (מגה-בייט לשנייה).

בניכוי תקורה (ופה גם יש תלות בפרוטוקול התקשורת) ניתן לקבל רוחב פס מעשי של 3.2 Gbtis או 400 MBps.

לשם השוואה בחיבור USB 2.0 ניתן לקבל קצב העברה בפועל (שוב, תלוי פרוטוקול) של כ-60 MBps.

כך שיש כאן בהחלט שיפור משמעותי. אולם, כאן המקום לציין מספר דברים:

1. כדי לנצל את רוחב הפס אתה צריך התקן בממשק USB 3.0, בקר USB 3.0 (בלוח האם או כרטיס הרחבה) ושהם יהיו מחוברים ביניהם בכבל USB 3.0. בכל מקרה אחר רוחב הפס יוגבל על-ידי האיטי מבין השלושה (ברוב המקרים נכון להיום מדובר על USB 2.0).

2. זה שלהתקן מסוים יש ממשק USB 3.0 לא אומר שתוכל להעביר מידע במלוא רוחב הפס המעשי של הממשק. כוננים קשיחים הם הדוגמה הטובה ביותר לכך. מה שמגביל את קצב העברת הנתונים הוא המנגנון המכני של הכונן. כיום כונן קשיח המחובר ב-USB 2.0 מוגבל מעט על-ידי ממשק החיבור ולכן קצב העברת הנתונים יהיה נמוך ממה שאפשר לקבל, אולם גם חיבורו ב-USB 3.0 (בתנאי שמתקיימים התנאים שבסעיף 1), אם כי יניב שיפור בהשוואה ל-USB 2.0, לא יגרום להעברת נתונים בקצב של 400 MBps מכיוון שהכונן המכני עצמו לא מסוגל להעביר נתונים בקצבים כאלה.

פורסם
  • מחבר

וואו תודה על התשובה המפורטת.

האם היום כבר אפשר לרכוש במחיר נורמלי דיסאוןקי או הארדיסק נייד (ללא חשמל, לצורכי גיבוי למשל) עם USB3 ?

האם מחשב נייד שמצויין שיש לו USB3 מוכן כבר לשמוש מהיר כזה, בהנחה שקונים את העזרים הנל? או שצריך עוד משהו?

:gguyz:

פורסם

מחשב נייד שכתוב שיש לו חיבורי USB 3.0 מכיל בקר שכזה ולכן מהצד של הבקר יש תמיכה.

אני לא ראיתי החסנים ניידים בעלי ממשק USB 3.0 במחיר משתלם במיוחד, אבל אני גם לא ממש בקיא בשוק אז אולי אני לא לגמרי מדייק.

לגבי כוננים קשיחים, יש. אתה גם יכול פשוט לקנות כונן קשיח רגיל (הרי גם כונן קשיח "חיצוני" הוא בסך הכל כונן רגיל בתוך מארז) ומארז חיצוני ולבנות לך כזה.

לגבי כונני 2.5" שלרוב לא זקוקים לחיבור לחשמל, אני לא ממש יודע.

בכל מקרה, אני רוצה שוב להזכיר שנכון שברוב המקרים שכונן בחיבור כזה ייתן קצב העברת נתונים גבוה יותר מזה של USB 2.0 אבל לא מדובר פה על קצבים שמתקרבים אפילו לרוחב הפס של הממשק.

את השאלות על הכוננים עצמם אני מציע לך להפנות לפורום 'אמצעי אחסון'. תעיין בסטיקי, ואם עדיין יהיו לך שאלות לגבי רכישת כונן כזה פתח שם דיון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים