עבור לתוכן

שאלה על השכרת דירה OT

Featured Replies

פורסם

בלי להפוך את הדיון הזה לעוד טלנובלה......אבל אני בן 26 ונמאס לי סופית לגור עם ההורים שלי שעושים לי את המוות ומשגעים אותי בצורה שבא לי כבר לישון ברכב ולא לישון איתם. אני לא משלם שכר דירה ואוכל וכדומה אבל זה בא על חשבון נזק נפשי ועצבים. עכשיו אף פעם לא גרתי לבד......

המצב שלי: אני עובד בעבודה שאני מקבל ממנה בערך 5200 נטו בחודש ועוד אני מחזיק רכב שעליו זה איזה 700 דלק בחודש.

ואני עובד בראשון לציון ולא לומד.

האם זה אפשרי למצוא דירת חדר בראשון לציון שלא תגמור לי את כל המשכורת בלי אופציה לחסוך 1000 שקל בצד כל חודש??

או לחפש דירה עם שותפים משהו? נגיד שכתוב באתר יד 2 - דירה עם 3 שותפים או 2 שותפים וסכום 1800 שקל על השכרה - זה אומר שרוצים ממני 1800 או שזה יתחלק בין כל השוכרים? נגיד אם אני מרוויח 5 נטו בחודש - ואני אכנס לדירה עם 2 שותפים או 3. כמה לדעתכם ילך לי כסף רק על דברים שצריך בלי להוסיף אינטרנט ואוכל וכדומה?

ואם אני נגיד מקבל מהעבודה 500 שקל החזר נסיעות בחודש הם ידעו שעברתי דירה למקום יותר קרוב?

תודה מראש, אני שואל כי אולי יש פה סטודנטים שיודעים וכדומה

פורסם

המחיר של יד 2 זה כמובן לשותף יחיד(ברוב המקרים, 1800 נשמע קצת גבוה, אבל אם מדובר בדירה עם 3 חדרי שינה במרכז זה דיי הגיוני, וכמובן שכולל ארנונה לפחות).

ב-5200 שקל לחודש אתה לא תוכל למצוא דירה לבד ולחסוך 1000 שקל, לא ברשל"צ אלא אם אתה רוצה לגור בשכונות הגטו של העיר בין פחי האשפה לאתיופים. היום אי אפשר למצוא דירות חדר קטנות, אישית אני משכיר דירת 3 חדרים חדשה "לבד"(עם בת זוג, אבל לא בדיוק גרים ביחד) באריאל. ההבדל במחירים בין דירות קטנות, חדר וחצי - 2.5 שהן לא מחולקות לבין דירות גדולות יותר הוא דיי נמוך, קרי זה לא שנגיד אתה משלם X שקל על חדר, או אפילו על מטר רבוע. באותו בניין למשל אפשר למצוא דירת 3 חדרים ב3000 שקל, ודירת 4 חדרים ב-3200.

דירות קטנות היום לא בונים, ולמצוא דירות חדר באזור שבן אדם נורמאלי יהיה מוכן לגור בו אי אפשר, ודירת חדר מחולקת לרוב תראה כמו דירת "גג" שבנויה מפחונים באזור התחנה המרכזית בתל אביב.

בנוסף אל תשקח ארנונה, חשמל, מים, גז, ואפילו אינטרנט, שלא נדבר על הוצאות מזון שגבוהות בד"כ לפחות כמו הוצאות השכ"ד.

לא כולם אותו הדבר, יש אנשים שמעדיפים לקנות בטבע מרקט ויש אנשים שמעדיפים לקנות בשוק, כל אחד יכול להסתדר בתנאים שונים, ללא תלות ישירה במצב הכלכלי שלו או ההכנסה שלו לטוב ולרע.

אם אתה רוצה לבחון את היכולת שלך לכלכל את עצמך באופן וודאי תעשה ניסוי מאוד פשוט, במשך חודשיים תקנה אוכל לבד, זאת ההוצאה הגדולה ביותר שלך מלבד דירה. לעלות הזאת תוסיף כמה מאות שקלים על מוצרי בסיס אחרים כמו מוצרי ניקוי והגיינה, את המחיר הממוצע לחבילת האינטרנט שאתה תצתרך, וטלביזיה וטלפון קוי אם אתה מעוניין בזה. תוסיף לעלות הזאתי כ-150 שקל לחודש על חשמל, 75 שקל על גז, ואת העלות של שכר הדירה הארנונה, וועד הבית וכו', תוסיף 10-20% לכל הסכום על מנת לבדוק אם אתה יכול לשאת בהוצאות פתאומיות וזה מה שיעלה לך לגור לבד..

אבל בכל מקרה אם אתה מעוניין להשאר באזור רשל"צ, אז בישובים באזור במיוחד ליד רחובות ניתן למצוא יופי של יחידות דיור מאובזרות ומרוהטות בכ2000-2500 שקל לחודש בד"כ כולל כל החשבונות.

פורסם
  • מחבר

המחיר של יד 2 זה כמובן לשותף יחיד(ברוב המקרים, 1800 נשמע קצת גבוה, אבל אם מדובר בדירה עם 3 חדרי שינה במרכז זה דיי הגיוני, וכמובן שכולל ארנונה לפחות).

ב-5200 שקל לחודש אתה לא תוכל למצוא דירה לבד ולחסוך 1000 שקל, לא ברשל"צ אלא אם אתה רוצה לגור בשכונות הגטו של העיר בין פחי האשפה לאתיופים. היום אי אפשר למצוא דירות חדר קטנות, אישית אני משכיר דירת 3 חדרים חדשה "לבד"(עם בת זוג, אבל לא בדיוק גרים ביחד) באריאל. ההבדל במחירים בין דירות קטנות, חדר וחצי - 2.5 שהן לא מחולקות לבין דירות גדולות יותר הוא דיי נמוך, קרי זה לא שנגיד אתה משלם X שקל על חדר, או אפילו על מטר רבוע. באותו בניין למשל אפשר למצוא דירת 3 חדרים ב3000 שקל, ודירת 4 חדרים ב-3200.

דירות קטנות היום לא בונים, ולמצוא דירות חדר באזור שבן אדם נורמאלי יהיה מוכן לגור בו אי אפשר, ודירת חדר מחולקת לרוב תראה כמו דירת "גג" שבנויה מפחונים באזור התחנה המרכזית בתל אביב.

בנוסף אל תשקח ארנונה, חשמל, מים, גז, ואפילו אינטרנט, שלא נדבר על הוצאות מזון שגבוהות בד"כ לפחות כמו הוצאות השכ"ד.

לא כולם אותו הדבר, יש אנשים שמעדיפים לקנות בטבע מרקט ויש אנשים שמעדיפים לקנות בשוק, כל אחד יכול להסתדר בתנאים שונים, ללא תלות ישירה במצב הכלכלי שלו או ההכנסה שלו לטוב ולרע.

אם אתה רוצה לבחון את היכולת שלך לכלכל את עצמך באופן וודאי תעשה ניסוי מאוד פשוט, במשך חודשיים תקנה אוכל לבד, זאת ההוצאה הגדולה ביותר שלך מלבד דירה. לעלות הזאת תוסיף כמה מאות שקלים על מוצרי בסיס אחרים כמו מוצרי ניקוי והגיינה, את המחיר הממוצע לחבילת האינטרנט שאתה תצתרך, וטלביזיה וטלפון קוי אם אתה מעוניין בזה. תוסיף לעלות הזאתי כ-150 שקל לחודש על חשמל, 75 שקל על גז, ואת העלות של שכר הדירה הארנונה, וועד הבית וכו', תוסיף 10-20% לכל הסכום על מנת לבדוק אם אתה יכול לשאת בהוצאות פתאומיות וזה מה שיעלה לך לגור לבד..

אבל בכל מקרה אם אתה מעוניין להשאר באזור רשל"צ, אז בישובים באזור במיוחד ליד רחובות ניתן למצוא יופי של יחידות דיור מאובזרות ומרוהטות בכ2000-2500 שקל לחודש בד"כ כולל כל החשבונות.

שמע לשלם 1800 שקל בחודש זה טירוף כולה על חדר מסריח. ראיתי שיש בבאר יעקב שזה לפני ראשון ב1000 שקל לחודש ואז ארנונה זה עוד 100-200 ש"ח. כלומר 1200 שקל בחודש רק על הדירה והשאר זה הוצאות רגילות של אוכל. לא נראה לי שזה יגיע למעל 2000 שקל בחודש.

+ דלק. נגיד 3000? נו ישאר לי 2000 שקל בצד כל חודש. בעיה. מצד שני אני יכול להסתדר עם ההורים שלי לתת להם כל חודש כסף אבל גם אם אני יתן זה עדיין לא שקט נפשי אני צריך לראות מה שהם רבים ביניהם ועם האחים שלי, אני מחפש לבוא הבית להיות בשקט לגמרי אחרי העבודה חבל שאין דירות חדר במחיר נורמלי.

פורסם

יש סיבה למה בבאר יעקב זה עולה 1000 שקל(שוב לדעתי זה קרוואן אבל ניחא), זה האמא של כל החורים, אפילו יחסית לישובי השפלה..

אפשר להשכיר אחלה ווילה אפילו עם בריכה בהתנחלות ביוה"ש ב2000 שקל.. עדיין תוסיף על זה את ההוצאות הנלוות מרחק גדול יותר = יותר דלק, מגורים במקום כמו באר יעקוב, עם אוכלוסיה דתית וחרדית מאוד גדולה יחסית, וישוב דיי עני עם יחסית מעט שירותים מוסיפים עלויות נלוות, בד"כ של מנסיעות לצרכי של קניות וקבלת שרותים אחרים. ושוב אני לא יודע למה אתה חושב שתוציא רק 800 שקל על הוצאות מחיה בחודש מלבד הוצאות דירה, ליטר חלב היום עולה 6 שקל, קופסאת קוטג' 6 וחצי, קופסאת טונה 5-6 שקלים, 30 ביצים יעלו לך כ40 שקל, שלא נדבר על בשר ומוצרים אחרים כמו ירקות ופרות. תבדוק טוב מאוד כמה עולה לך המזון שלך, ולא לא חייבים לקנות בעדן טבע מדובר על מוצרי בסיס במחיר זהה יחסית ברוב המקרים(כמובן שיש מקומות "זולים" יותר, לקנות טונה עאבד במחסני מזון טירה יהיה כלל הנראה זול יותר, בשאר המקומות לא משנה אם זה שפע שוק, שופר סל דיל, או מגה בעיר המחיר יהיה זהה~)... ככה שתבדוק טוב טוב כמה עולה לך המזון ושאר הדברים שאתה צריך למחיה.

למצוא דירה עם שותפים זאת לא בעיה, הבעיה היא למצוא דירה עם שותפים "בחור" יחסי(ורשל"צ זה לא גוש דן בכל הנוגע להיצא של שותפים אקראיים), ולא עם חברים.

הבעיה היא שאתה בן 26, ולא יצאת עדיין מהבית זה קצת מתרחק מהגיל שבו משכירים ווילה עם ג'קוזי בישוב עם כמה חברים במחיר מגוחך יחסית.

במצב שלך תשכיר עם מישהו שאתה מכיר כמו חבר לעבודה או בת זוג, למה אם אתה לא מסתדר עם ההורים הדבר האחרון שאתה צריך זה שותף שאתה לא מכיר...

פורסם

ממליץ לך למצוא 2 שותפים ולשכור דירת 3 חדרים + סלון (או אפשר רק 3 חדרים בלי סלון), בבאר שבע (ההבדל במחירים בתקופה האחרונה לא כזה גדול מראשל"צ וכל איזורי הצפון-מרכז) יעלה לך 3000 ש"ח שכ"ד לדירה שכזו בשכונה יחסית טובה, תחלקו ביניכם יוצא 1000 ש"ח. תוסיף לזה חשמל - 250 לחלק ל-3, ארנונה - 300-400 לחלק ל-3, מים - 150? לחלק ל-3, אינטרנט לחלק ל-3, טלפון ביתי אם אתה צריך והכל יצא לך סביבות ה-1300 ש"ח לאדם לחודש. תקח השקעה חד-פעמית של גג 1500 ש"ח לאדם על הובלות, רהיטים חדשים\יד שניה, שיפוצים וכדומה

אוכל (אמיתי, לא נקנקיות ובמבה מהסופר), הגיינה נקיון וכו' יעלה לך סביבות ה-600-700 ש"ח לחודש לאדם

אתה יוצא עם 2000 ש"ח

+ 700 ש"ח על דלק יוצא לך 2700 ש"ח לחודש

תוסיף לזה 300 ש"ח שמדי פעם תחרוג פה ושם

יוצא לך 2200 ש"ח לשים בצד, אתה חי בסבבה לגמרי בלי לחץ כספי. זה בהנחה כמובן שיש לך חלק מהרהיטים בבעלותך ואתה מוכן לכל מה שצריך לדעת ולעשות כשאתה גר ללא ההורים. (נקיון, כביסה וכו')

פורסם
  • מחבר

ממליץ לך למצוא 2 שותפים ולשכור דירת 3 חדרים + סלון (או אפשר רק 3 חדרים בלי סלון), בבאר שבע (ההבדל במחירים בתקופה האחרונה לא כזה גדול מראשל"צ וכל איזורי הצפון-מרכז) יעלה לך 3000 ש"ח שכ"ד לדירה שכזו בשכונה יחסית טובה, תחלקו ביניכם יוצא 1000 ש"ח. תוסיף לזה חשמל - 250 לחלק ל-3, ארנונה - 300-400 לחלק ל-3, מים - 150? לחלק ל-3, אינטרנט לחלק ל-3, טלפון ביתי אם אתה צריך והכל יצא לך סביבות ה-1300 ש"ח לאדם לחודש. תקח השקעה חד-פעמית של גג 1500 ש"ח לאדם על הובלות, רהיטים חדשים\יד שניה, שיפוצים וכדומה

אוכל (אמיתי, לא נקנקיות ובמבה מהסופר), הגיינה נקיון וכו' יעלה לך סביבות ה-600-700 ש"ח לחודש לאדם

אתה יוצא עם 2000 ש"ח

+ 700 ש"ח על דלק יוצא לך 2700 ש"ח לחודש

תוסיף לזה 300 ש"ח שמדי פעם תחרוג פה ושם

יוצא לך 2200 ש"ח לשים בצד, אתה חי בסבבה לגמרי בלי לחץ כספי. זה בהנחה כמובן שיש לך חלק מהרהיטים בבעלותך ואתה מוכן לכל מה שצריך לדעת ולעשות כשאתה גר ללא ההורים. (נקיון, כביסה וכו')

לא איזה באר שבע אני עובד בראשון לציון, כל הקטע זה גם להשאר בעיר ואז לחסוך כסף על דלק.

ראיתי בראשון ב1200 שקל דירות עם 2 שותפים גם ב1100 שקל. ארנונה יחסית יקרה בין 600- ל800

אז בעקרון שורה תחתונה זה להשאר עם 3000 שקל בחודש מחוץ למשכורת זה ממש ביוקר.

גם להסתדר עם 2 שותפים יכול להיות קשה...איך אני אמור להכיר את האופי שלהם בעיה.

אולי כדאי 2 שותפות?? או שאני אסגור עם ההורים שלתת להם 1000 שקל בחודש ושיעזבו אותי בשקט.

בעיה....אבל אני אלך לראות קצת דירות לראות מי האנשים זה גם יכול להיות חוויה שותפים לא?

פורסם

אתה יודע לקרוא?

פורסם

1. תשמע מהנסיון שלי אתה לא יודע על איזה שותפים תיפול. הם יכולים להיות נוחרים/נרקומנים/הומואים שמביאים את החברים שלהם הביתה ועוד כל מיני דברים כאלה. כלומר לא ממליץ לך להשכיר עם אנשים שאתה לא מכיר או לא לומד איתם ומעביר איתם חלק ניכר מהיום-יום.

2. ניסית לברר דירות ברמת אליהו? זאת שכונה מעורבל ויש שם גם רוסים וצברים וזה גם קרוב מאוד לנווה ים, ככה שאתה יכול להגיע לדירה רק בשביל לישון.

3. תנסה לברר אולי תוכל לגור בחינם בתמורה לסיעוד קשישים.

4. יש מקומות קרובים לראשל"צ כמו בית-דגן, אזור, חמד, נצר סירני וגם רמלה. תברר שם דירות.

5. אם כבר שותפים אז עדיף שאתה תנהל את הראיון ותבחר את מי שאתה רוצה, כלומר תשכיר דירה ותתלה מודעות שמזמינים אנשים להצטרף אליך.

6. תבקש מכל מיני חברים שיבררו בשבילך מיוזמתם לגבי שותפות בדירה. לפעמים מוצאים חבר של חבר שגם כן מחפש דירה.

7. הערה אחרונה - לא חייבים דירה. אפשר לשפץ ואן או משאית קטנה. כל מה שעל גלגלים לא משלמים ארנונה וזה יכול להשתלם לטווח הרחוק, במיוחד אם אתה מתכוון לישון בעיקר. ישנתי פעם בונדורה ששופצה וזה היה חוויה כייפית. לשיקולך

פורסם
7. הערה אחרונה - לא חייבים דירה. אפשר לשפץ ואן או משאית קטנה. כל מה שעל גלגלים לא משלמים ארנונה וזה יכול להשתלם לטווח הרחוק, במיוחד אם אתה מתכוון לישון בעיקר. ישנתי פעם בונדורה ששופצה וזה היה חוויה כייפית. לשיקולך

אתה עספור המקורי? ;D יש תמונות לדבר הזה? זה יותר מעניין מחיפושי דירה בראשון..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים