עבור לתוכן

לנהגים שבנינו.. איך אתם בולמים עם רגל שמאל או ימין?

Featured Replies

פורסם

אני מתייחס כרגע לרכב בעל גיר אוטומטי בלבד ולא ידני.

אז אני אישית נהג די צעיר שמחזיק רישיון כולה שנתיים, איכשהו התרגלתי לנהוג באופן הבא , רגל שמאל על הברקס ורגל ימין על הגז.

שאלתי את מי שקרוב אלי חברים/משפחה והם די צחקו עלי שאני נוהג ככה למרות שניסתי להסביר שאני מרגיש שליטה טובה יותר על הרכב ככה [האמת לא שיצא לי לנהוג בצורה אחרת , פשוט עם רגל אחת זה לא נוח לי ].

ברשת באתרים בעברית אין ממש מידע על חבר'ה שנוהגים ככה , בשונה מחו"ל שיש שלל מידע על זה ,

תחת הערך

Left-foot braking

נ.ב יצא לי לבלום בלימת חירום פעם או פעמיים ולא הרגשתי שאני הולך להתבלבל או משהו כזה אגב..

• תגובות 58
  • צפיות 12.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כעקרון ימין, אך לאחר רכישת הגרנדה פונטו הרובוטית שלי, אני נאלץ להתחיל לתרגל תזמון של רגל שמאל וימין (ימין - גז / שמאל - ברקס, סימולטנית).

הסיבה לכך היא שבשנת הייצור של הרכב שלי (07') לא היתה כלולה מערכת למניעת התדרדרות הרכב, כך שכל עוד אינני נוגע בגז כלל ואע"פי שהתיבה מסונכרנת כביכול על הילוך ראשון (או שני, או רוורס), אין חיבור בפועל של המנוע עם הגיר, כך שהרכב במצב ניוטראל והוא מתדרדר אחורה/קדימה בהתאם לשיפוע.

פורסם

עם רגל ימין

אבל יש לי חבר שהוא גם כמוך, שנתתי לו לנסוע ברכב שלי הוא עם 2 רגליים..

אבל זה כנראה בגלל שהוא רגיל לגיר ידני (קלאץ')

פורסם

מי שרגיל לידני ילחץ על השטיח כל הזמן לא על הברקס עם רגל שמאל :cool2:

פורסם

עם רגל ימין. נהגי ראלי נוהגים עם רגל ימין על הגז ושמאל על הברקס, אבל בנהיגה יומיומית אתה לא באמת נדרש למהירות תגובה שכזו...

פורסם

ברכב אוטומטי כבר קרה לי איזה פעמיים שלחצתי בכל הכח על הבלם כי הרגשתי צורך להעביר הילוך...

פורסם

:lol:

באוטומט אני נוהג עם שתי הרגליים, חשוב אבל להתרגל גם עם רגל ימין בלבד.

פורסם

זה לא קארטינג אתה לא אמור להשתמש בשתי הרגליים... רגל שמאל זה רק לקלאץ'

פורסם

תלוי באופי של הנסיעה.

בנסיעה מאוד רגועה אני בולם עם ימין(שיוט על כביש 6, לדוגמא), בשאר(נסיעה בתנועה צפופה\בתוך העיר) עם שמאל.

בסופו של דבר רוב הזמן אני בולם עם שמאל.

פורסם

אני אישית (וכל הנהגים שאני מכיר בערך) בולם בדרך הרגיל - קרי, ברגל ימין.

אבל ידוע לי שסבתא שלי בולמת כמוך.

פורסם

אחרי שנתיים שלא נהגתי על אוטומט,באתי ללחוץ על הברקס עם שמאל מתוך הרגל ללחוץ על הקלאץ',ועשיתי חראקה כמו מפגר וכל הקפה נשפך לי על ה***.אז למדתי לקח ופשוט הוזזתי וקפלתי את רגל שמאל ממש לצד בשביל לא לצאת טמבל..

הצעה שלי,תשתמש עם ימין ותפתת קורדינציה.. :)

פורסם

אם הצלחת להרגיל את עצמך לבלום עם רגל שמאל על הברקס ( מבלי לעשות נזק מיותר לך ולסובבים אותך בכביש ) זה בתנאי ואתה עושה הקפה של מסלול לשבירת זמנים = זכית !

יותר מכך זה מיותר :)

פורסם

אני לא שמעתי על דבר שכזה, זה חריג לבלום ברגל שמאל אבל זה עניין של הרגל.

מה שכן הסיכוי שלך לשחיקת בלמים גבוה יותר.

פורסם

כי אתה יכול בטעות להניח את הרגל על הבלם מבלי להרגיש.

כששיחקתי בסימולטורים עם ההגה הישן שלי (2 פדאלים) הייתי משתמש ברגל שמאל לבלימה, כי זה מהיר יותר. ברכב אמיתי זה קצת בעייתי מאחר ואני רגיל לקלאץ וקלאץ בכל הרכבים משמעותית יותר קשה מהבלם, אלא אם אין תגבור לבלמים. מה שקורה בפועל שברכב אוטומטי \ רובוטי, אם אני אנסה לבלום עם רגל שמאלה, אני אלחץ חזק מידי על הבלם.

בעקרון אם אתם מסוגלים לבלום כרגיל עם רגל שמאל, אין בעיה. השאלה היחידה מה קורה בבלימת חרום? איך אתם מחזיקים את עצמך בכיסא? אנשים שנוהגים רגיל דוחפים את עצמך לתוך הכיסא, בין אם במודע או לא, בעזרת רגל שמאל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים