עבור לתוכן

חיבור PWR_FAN1 בלוח ASUS P8P67 PRO - מה זה?

Featured Replies

פורסם

(אני מקווה שזה הפורום)

בעמוד 2-24 של מדריך למשתמש מוזכר החיבור למאוורר שנקרא PWR_FAN1. לא מצאתי שום הסבר לגבי התפקיד שלו.

במארז המחשב שלי ישנו מקום המיועד למאוורר קטן שמקרר את המעבד מצדו ההפוך של הלוח. יכול להיות שהחיבור הזה מיועד למאוורר הזה? או שזהו בכלל הקירור של הזיכרון?

חיברתי אליו את אחד המאווררים של המארז וראיתי שהמאוורר בקושי מסתובב והמהירות שלו לא משתנה גם כשהמחשב מתחיל להיות חם (אני לא סגור על זה ב- 100 אחוז).

מה קובע את הסל"ד בחיבור ה- PWR_FAN1? טמפרטורה של איזה רכיב?

הספר של הלוח הזה קצת דפוק.

פורסם

אתה יכול לחבר לשם איזה מאוורר שאתה רוצה..זה חיבור כללי..אם זה היה חיבור של רכיב היה רשום לך לדגומא:

CPUֹ_FAN וכו..

וזה חיבור שנשלט על ידי PWM..מה שאומר שאם יש למאוורר שלך חיבור 4 פינים וחיברות אותו לשם...בביוס יש הגדרות שמתחייסות לשילטה על המאוורר..אתה יכול לשנות אותם או לבטל בהתאם למה שנראה לך..

ולא הבנתי למה "הספר" דפוק..

פורסם

לא נכון.

PWR_FAN1 כשמו כן הוא - חיבור למאוורר של ספק הכח ( חיבור מספר 1 )

ברוב ספקי הכח החדשים כיום החיבור הוא לשם ניתור פעולת המאוורר בספק כח ואפשרות שליטה עליו ע"י תוכנה ( בד"כ חיבור בצבע חום )

אם לא מצאת חיבור כזה לספק כח שלך - לא נורא זה לא כזה משנה.

לא נחפור יותר מדי אבל אתה לא אמור לחבר לשם איזה מאוורר שאתה רוצה ( יש לך מספיק חיבור CHA_FAN לשם כך ), אך אם אתה מתעקש לחבר לשם בכל זאת מאוורר מארז זה יעבוד איטי. זה שניסה לעזור לפני - מצטער כשאני רואה כאלה שטויות אני חייב להגיב, ובכל מקרה PWR_FAN אף פעם לא יהיה חיבור של 4 פינים.

צודק השואל, חוברת ההדרכה שמלווה את הלוח "דפוקה" כי היא לא מפרטת (בכלל ) מהם ההבדלים בין החיבורים השונים ולמה הם משמשים. חבל.

פורסם

משום מה אני ראיתי PWN FAN ולא PWR :-X

בכל מקרה..זה עדיין לא משנה הרבה...שכן כמעט אין שום ספק שמגיע עם מחבר חיצוני למאוורר שלו..

ולכן אתה יכול לחבר לשם איזה מאוורר שתרצה..השליטה זהה..זה בסך הכל שם.. ;)

פורסם
  • מחבר

תודה, עכשיו הכל ברור.

יש לי ספק כח HEC COUGAR 700W CM ולא הייתי מחבר את המאוורר שלו ללוח אם גם אם הייתה לי אפשרות כזאת. הספק לוקח את אוויר שלו מחוץ למארז וגם "זורק" אותו החוצה אז ככה שבגדול הוא נשאר מחוץ לתמונה. אני לא מצליח לשמוע אותו עובד גם תחת עומס. אולי בגלל שהוא חדש. בכל מצב, הוא עושה את עבודה שלו בצורה מצוינת והוא הספק הכי טוב שהיה לי אי פעם.

אני הולך לוותר לגמרי על ה-PWR_FAN. מפני שקיבלתי בקר KAZE SERVER של SCYTHE וכרגע לא חסר לי לאן לחבר את המאווררים שלי.

שוב תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים