עבור לתוכן

[יעוץ]לימודים

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ס

אז ככה כמו שאפשר לראות אני עוד מעט משתחרר מהכלא הזה שנקרא צה"ל ואני כבר מתחיל להריץ תוכניות מה ללמוד ואיפה

כרגע מה שהכי נראה לי זה ללמוד ניהול רשתות עם התמחות במערכות מידע כנראה בג'ון ברייס שהבנתי שזה המקום הכי רציני שיש

למרות שיש גם את האקר יו שגם נשמעים לי סבבה לגמרי והם גם נותנים מלגה אז אם יש פה חבר'ה שלומדים את זה עכשיו(לא משנה איפה) או שלומדים משהו אחר בג'ון ברייס/בהאקר יו אשמח לשמוע ממכם קצת חוות דעת

תודה וחג שמח!

פורסם

אם יש לך ראש ללימודים לך תעשה תואר, לא איזה קורס קקיוני בברייס.

פורסם
  • מחבר

עזוב אותי מתואר,לתואר אני צריך להשלים ולשפר בגרויות לעשות פסיכומטרי וגם להרחיב ל4 יחידות מתמטיקה

כל זה ייקח לי שנה ויותר שבזמן הזה אני כבר יכול לסיים ללמוד ת'קורס

מה גם שאם יש לי תעודה כזאת אני מרוויח לפחות 8-9 נטו(ואת זה מקורות יודעי דבר אמרו לי) ואני לא צריך להרוויח יותר מזה

אם יהיה לי תואר אז אני ירוויח טיפ-טיפה יותר מזה,בקיצור לא משתלם לי ללמוד לתואר כרגע(אולי בעתיד כן,אני לא פוסל את האפשרות)

פורסם

אם יש לך עצבים - פתוחה.

פורסם

מה גם שאם יש לי תעודה כזאת אני מרוויח לפחות 8-9 נטו(ואת זה מקורות יודעי דבר אמרו לי) ואני לא צריך להרוויח יותר מזה

אני מקווה שאתה לוקח כל מה שאומרים לך עם קמצוץ של מלח, בעיקר אם זה מישהו שיש לו אינטרס בנושא.

אבל נניח לנקודה הזאת בצד, ה"אני לא צריך להרוויח יותר מזה" זה מן הסתם נכון עבור ילד בן 21~ שעכשיו משתחרר מהצבא,

אבל אם תחשוב קצת קדימה תואר זה השקעה עדיפה על פני לימודי תעודה כאלה.

8-9 אולי יספיק לך עכשיו אבל כמה אפשרויות קידום יהיו לך עם תעודה מעאפנה ממכללה שקר כלשהו בעתיד שתהיה מעוניין במשכורת יותר גבוהה?

פורסם

אם אתה חושב שמשהו ישלם לך 8-9 נטו (כלומר 12 - 13 ברוטו) על סמך הסמכה של ג'ון ברייס או האקר יו - אתה קצת אופטימי או נאיבי.

אל תחפש קיצורי דרך , או תתפשר על זה שגם אם תמצא תפקיד על סמך ההסמכות האלו (מה שיהיה די קשה) , זה יהיה איזה תפקיד QA או תמיכה ב5 ברוטו לרוב. (שלא לדבר על מעסיקים שההסמכות האלו מענינות להם בדיוק את ה... , בטח בתפקידים רציניים יותר , איפה שמסננים אפילו בוגרי תואר ראשון ללא ניסיון)

ליביו

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה על כל הדעות ובכל זאת אשמח לשמוע אנשים שלומדים את מה שאני מתעניין בו

פורסם

אוקיי תודה רבה על כל הדעות ובכל זאת אשמח לשמוע אנשים שלומדים את מה שאני מתעניין בו

ילדון,תחשוב על זה כך. שכר של 8-9 נטו משקף שכר של 14-15 ברוטו בערך. האם נראה לך שאם למדת קורס אחד במכללה מסכנה תקבל משכורת כזו? אני מזכיר לך שזה משכורת שתמקם אותך באחד העשירונים העליונים במשק,ללא תואר ולימודים. שוב,לא יודע מי סיפר לך את השטות הזאת אבל אם אתה מאמין לה אתה או נאיבי או מטומטם. יש פה מספיק חבר'ה שעובדים בתעשיה, ומנסים להסביר לך בעדינות שכדי להרוויח סכומים כאלה צריך להיכנס לאקדמיה וללמוד תואר (ורצוי מאונב') מהנדס. אפתיע ואומר לך שגם בתור מהנדס לא כולם מגיעים למשכורות כאלה,אך שם מדובר במשכורות תחיליות.

מקווה שתחליט לשמוע לקול ההיגיון

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מצטער על ההקפצה אבל רק עכשיו יצא לי לראות את התגובות

בקיצור עירערתם לי את הביטחון לגמרי אין לי מושג מה ללמוד ואני גם לא כל כך בטוח שאם אני ילמד תכנות אני יצליח בזה כי בתיכון נכשלתי בזה ואני גם חלש יחסית במתמטיקה אז באמת שאין לי מושג מה ללמוד מה שמעניין אותי זה רק מחשבים,תקשורת המונים ותחום הסלולר

פורסם

הקורסים האלה היום זה בולשיט, כל דבר פחות מתואר ראשון זה בולשיט.

האפשרות הכי טובה שיש לך כרגע זה הנדסאי, כתואר זה לא שווה שום דבר, במיוחד לא למישהו שאחרי צבא. אבל, אם תסיים תואר הנדסאי עם ממוצע של 80 ומעלה אתה יכול להמשיך לתואר ראשון, זה יהיה מאוד קשה אבל פחות קשה מאוניברסיטה פתוחה. הנדסאי כתואר לא יעזור לך, כהנדסאי בכל מקום ידרשו ממך 3 שנות ניסיון, שזה אומר לעשות הנדסאי לפני הצבא ולשרת בתפקיד שקשור למה שלמדת.

אם לא הצלחת בתיכון אין לך מה לחשוב על ללמוד עוד תכנות, זה לא ניהיה קל יותר. אלקטרוניקה (תקשורת) גם לא מקצוע קל במיוחד, ידרוש ממך ידע בסיסי בתכנות (עדיף 5 יחידות), הרבה מתמטיקה (5 יחידות לבסיס ויותר מזה לאחר כך, אפשר גם 4 אבל אז צריך הרבה השלמות) ופיזיקה (שוב עדיף 5 יחידות כבסיס), כמובן שזה מתיחס לתואר, בהנדסאי יש פחות דגש על הדברים האלה וגם אם חסר לך ידע שדרוש יעשו לך השלמה מהירה.

פורסם
  • מחבר

הנדסאי אתה אומר?אבל הנדסאי של מה?

פורסם

תבדוק מה יש ותבחר מה שניראה לך :nixweiss:

לאנשים יש את הדפקט הזה של ללכת ללמוד מחשבים, לדעתי כיום זה בחירה דיי גרועה (יותר מידי אנשים). תבדוק דברים אחרים, אדריכלות, אלקטרוניקה, חשמל יש הרבה.

פורסם
  • מחבר

טוב אני יפתח את הספר הגדול של הלימודים כשאני יגיע הביתה ואז נהיה יותר חכמים,אדריכלות לא מעניין אותי וגם חשמל לא כל כך(הבנתי שזה הרבה נוסחאות וחפירות)

פורסם

יש הרבה אנשים שהולכים ללמוד מחשבים בלי הPASSION והרצון וההבנה האמיתית של התחום (שהוא קשה ולדוגמא לפותח התרד הזה - כנראה לא מתאים ברמות הגבוהות).

בשורה התחתונה - אין קיצורי דרך כדי להגיע לתפקידים ש"משחקים" בלפתור בעיות במחשב ומקבלים הרבה כסף + ביטחון תעסוקתי.

ליביו

פורסם

:P

באמת שאני לא מבין אותך, אתה חושב ללכת ללמוד מחשבים למרות שאתה יודע שאתה לא טוב בזה. אתה חושב ללכת ללמוד אלקטרוניקה (תקשורת) אבל אתה לא רוצה ללמוד מתמטיקה. בו אני אגלה לך סוד, כל מה שקשור לאלקטרוניקה ותקשורת זה תרגילים במתמטיקה, רכיבים מסויימים ישמשו כמספרים/נעלמים ואחרים ישמשו לפעולות השונות (כפל, חילוק, חזקה, פעולות לוגיות וכו').

בקיצור כל מה שאתה רוצה ללמוד אתה לא תלמד אז נשאר לך להתפשר על מקצוע שפחות ניראה לך או לשבת וללמוד מתמטיקה :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים