עבור לתוכן

שאלות בנוגע לחוזה שכירות

Featured Replies

פורסם

היי,

אני בתהליכים של שכירת דירה, ולאחר שמצאתי אחת שנראית לי, הוצג בפני החוזה.

אני לא אעלה את כולו, אך אצ'טט חלקים ממנו:

א.

4.15. כי בתום תקופת השכירות ובפינוי המושכר יעביר את המושכר לידי המשכירים ו/או שוכרים חלופיים כשהמושכר צבוע בצבע לבן ו/או בצבע אחר שיוסכם על המשכירים לרבות לאחר תיקון הקירות וכל תיקון אחר לדרישת המשכירים. צביעת ותיקון המושכר כאמור תבוצע ביסודיות ובמקצועיות ולשביעות רצון המשכירים.

האם זהו דבר מקובל? להסכים לדבר כזה?

מדובר בדירת 2 חדרים.. אין שום בעיה לצבוע לבד, וגם אם כן, שכירת בעל מקצוע תיהיה זולה.

ב.

7.3. בנוסף על האמור לעיל, השוכר אינו רשאי לבצע כל קידוח ו/או חור ו/או שבירה מכל מין וסוג שהוא בכל חלק ו/או מתקן במושכר למעט בקירותיו הפנימיים והחשופים של הנכס.

הסעיף לא ברור כ"כ, האם אפשר לקבל הסבר? איפה עוד אפשר לעשות שינוי חוץ מהקירות הפנימיים והחיצוניים? :-\

היו לי עוד כמה דברים בלתי ברורים.. אבל הבהרתי עם בעל הבית :)

ובנוסף, כל אלה שיש להם כבר ניסיון בשכירת דירה,

אשמח לטיפים, עשה אל תעשה וכו'! :xyxthumbs:

תודה.

פורסם

לגבי 4.15: הסעיף הזה לא נראה לי. אם אתה חיי בצורה סבירה , אני לא מוצא שאתה צריך להיות אחראי לתחזוקה של הצבע של הקיר.

דבר איתו על זה. אם מבחינתו זה קאסוס בלי, אז תעשה את השיקול שלך.

7.3: עושה רושם סטנדרטי לגמרי. אפשר לשבור ולהחליף את הרצפות אם אתה משום מה רוצה לעשות את זה על חשבונך.

תהיה חכם ותבדוק עם בעל הדירה לפני שאתה עושה כל חור במשהו בדירה.

בכלל החוזה חשוב, אבל היחסים עם בעל הדירה מנסיון שלי יותר חשובים.

בהצלחה.

פורסם

לצבוע ולתקן את הקירות בדירה זה סעיף סטנדרטי לגמרי , THAT SAID , הניסוח הנ"ל הוא קצת דרקוני אבל לא טרגדיה.

הסעיף השני שהבאת רק מציין שמותר לך ליקדוח על קירות חשופים פנימיים - כלומר לדוגמא - לא תוכל:

א. להתקין מזגן ללא אישור בעל הדירה.

ב. לקדוח בחדר האמבטיה באיזורים עם קרמיקות.

וכמובן דברים לא סבירים כמו לשבור קירות , בלטות וכו...

כמו שהבחור מעלי סיכם - היחסים עם בעל הדירה הם החלק החשוב.

אם בעל הדירה נראה לך אדם נעים שאפשר להסתדר איתו - תוכל לישון רגוע , אם הוא פוץ קרציה שבנוסף לסעיפים הנ"ל עושה רושם של קמצן או אדם מעיק - צפה פגיעה.

פורסם

את 4.15 תשנה השוכר יעביר\יחזיר את הנכס במצב שהוא קיבל אותו תוך כדי התחשבו בבלאי סביר, ותצלם כל קיר וכל בלטה בבית לפני שאתה נכנס לדירה.

את הסעיף השני תשנה להשוכר לא יעשה כל שינוי בדירה בלא בלא בלא ללא רשות מבעל הדירה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים