עבור לתוכן

כרטיס אשראי

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מצאתי את הכרטיס הבא:

https://www.leumi-card.co.il/he-IL/Cards/Pages/LCFreeInt.aspx

נשמע בדיוק לצרכים שלי, מה ההבדל בין בינ"ל לזהב?

ועוד משהו - השמועה אומרת שצריך שיהיה לי קודם כרטיס אשראי אחר לפני שאני מקבל את הFREE, זה נכון?

• תגובות 34
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני הזמנתי את הכרטיס הזה לפני כמה ימים, ההבדל בין הכרטיס הזה לכרטיסים אחרים של לאומי קארד זה שאתה לא מקבל שום הטבות, בשאר הכרטיסים אתה מקבל כל מיני מבצעים והנחות ושטויות כאלה ואחרות בזה כל מה שאתה מקבל זה את הכרטיס אשראי בלי כוכבים ומבצעים - וכמובן, בלי דמי כרטיס שזה הסיבה העיקרית שלקחתי אותו.

לגבי זה שצריך קודם כרטיס אשראי אחר אני באמת לא יודע כי היה לי כרטיס אשראי אחר שלהם, אבל זה לא נשמע לי הגיוני, בכל מקרה אם אתה רוצה לשאר הכרטיסים שלהם יש שנה ראשונה בחינם.

פורסם

כרטיס אשראי זה הסרטן החדש של המצב הכלכלי הירוד של חלק לא מבוטל של האנשים.

פורסם

^^ מובטל + אשראי ללא הגבלה = אסון

ה FREE ניראה טוב.. אם אתה לא צריך הטבות וכו'. ההטבות של לאומי דווקא די טובות.

פורסם

כרטיס אשראי זה הסרטן החדש של המצב הכלכלי הירוד של חלק לא מבוטל של האנשים.

כרטיס אשראי לא מכניס אנשים לצרות כלכליות, התנהלות כלכלית מטומטמת מכניסה אנשים לצרות כלכליות.

פורסם

^ נכון, אבל אי מתן אשראי והלוואות לאנשים כאלו, הייתה מונעת מהם להכנס לצרות. מן הסתם זה יהיה בניגוד לאינטרס הבנקים וחברות האשראי, שגוזרות קופון יפה מהריביות שאותם אנשים ישלמו.

פורסם

לא יש ישראכראט, לאומיקארד, וויזה כאל... כל חברה מייצגת אחת או יותר מחברות הPCI העולמיות, מאסטרקארד, מאסטרו, דיינרס וכו'.

עמלת כרטיס היא ממש לא 6 שקלים לחודש, יש כרטיסים שהעמלות מגיעות לאלפי שקלים(כמו מועדון הסנטוריון למשל) עמלה ממוצעת לכרטיס עומדת על כ150-200 שקל בשנה, וכל כרטיס(מלבד מיוחדים) היום הוא ללא עמלות השאלה היא פשוט מה גובה החיוב החודשי המינימאלי(או מספר פעולות בנקאיות במקרה וזה כרטיס בנקאי) שצריך להגיע אליהם בחודש.

עמלת חיוב נדחה היא עמלה לתשלומים, מה שהביטוח או מפעל הפיס מחייבים זה לא תשלומים זה חיוב מתחדש בדומה להוראה קבע, בדיוק כמו שאתה משלם חשבונות בכרטיס האשראי, אתה מאשר לחברה לחייב את האשראי שלך על פי פרקי הזמן המוסכמים.

אני מציע להרבה אנשים כאן לפנות שעה מהיום וללכת לבנק ולבקש הסבר על מערכת האשראי וכרטיסי החיוב בארץ...

תלוי איזה סוג כרטיס. יש אנשים שירצו כרטיס פרימיום/זהב כי זה מטפח להם את האגו (ידוע שמותגים מצליחים מאוד, כמו בשמים ומעצבי אופנה שלא תרמו דבר לאנושות אבל הם מליארדרים). ויכול להיות שאתה צודק לגבי מפעל הפיס אבל הביטוח לא נחשב חיוב מתמשך כי הסכום ידוע מראש ואני לא צריך להודיע על הפסקה כמו בפיס.

אני הזמנתי את הכרטיס הזה לפני כמה ימים, ההבדל בין הכרטיס הזה לכרטיסים אחרים של לאומי קארד זה שאתה לא מקבל שום הטבות, בשאר הכרטיסים אתה מקבל כל מיני מבצעים והנחות ושטויות כאלה ואחרות בזה כל מה שאתה מקבל זה את הכרטיס אשראי בלי כוכבים ומבצעים - וכמובן, בלי דמי כרטיס שזה הסיבה העיקרית שלקחתי אותו.

לפעמים ההטבות של מועדוני הלקוחות שוות, למשל מי שקונה במשביר לצרכן או בשופרסל.

^ נכון, אבל אי מתן אשראי והלוואות לאנשים כאלו, הייתה מונעת מהם להכנס לצרות. מן הסתם זה יהיה בניגוד לאינטרס הבנקים וחברות האשראי, שגוזרות קופון יפה מהריביות שאותם אנשים ישלמו.

אבל אף אחד לא הכריח אותם להיכנס לזה. אתה רוצה שיהיה משטר שיקבע לאזרחים איך להתנהג? לא עדיף שכל אחד יעשה בחירות בעצמו?
פורסם

חברת כרטיסי האשראי היא לא הבייביסיטר של אף אחד, יש רק מישהו אחד להאשים אם הוצאת יותר כסף ממה שהכנסת (טוב, אפשר להאשים גם את הגורל המר ולפעמים זה גם יהיה נכון..)

בן אדם שמוציא כסף רק הכרטיס אשראי עדיין לא חסם אותו לא צריך את הכרטיס אשראי בשביל להיכנס לחובות, בן אדם כזה גם בלי כרטיס אשראי היה מבזבז את כל הכסף שלו, זה לא משנה אם זה כרטיס אשראי, מזומן, צ'קים או השטר בעלות על הרכב שלו.

לחלק כן, לי לא, ורוב הסיכויים שגם לפותח הדיון לא (אלה אם כן יש לו אישה וילדים אני בספק אם הוא קונה מספיק בשופרסל בשביל להרוויח מזה). יש כמה הטבות שוות בלאומי קארד, אני עשיתי את השיקולים שלי והחלטתי שאני יחסוך יותר עם כרטיס FREE.

פורסם

אבל אף אחד לא הכריח אותם להיכנס לזה. אתה רוצה שיהיה משטר שיקבע לאזרחים איך להתנהג? לא עדיף שכל אחד יעשה בחירות בעצמו?

אני מאוד בעד לתת לכל אחד את החופש לבחור, גם אם הבחירה היא בפועל לרעתו.

המצב כאן מעט שונה - לבן אדם למשל אין כסף לקנות מכונית, אז אתה בא ומציע לו הלוואה שאתה יודע כמעט בוודאות שהוא לא יעמוד בה. אתה לא עושה זאת מתוך אלטרואיזם נעלה, אלא משיקולי רווח אישי בלבד. אתה נותן לבן אדם אפשרות בחירה שלא אמורה להיות כלל קיימת, והאפשרות מוצגת בעיניו כלגיטימית ביותר (בניגוד להלוואה בשוק האפור למשל).

חברת כרטיסי האשראי היא לא הבייביסיטר של אף אחד, יש רק מישהו אחד להאשים אם הוצאת יותר כסף ממה שהכנסת (טוב, אפשר להאשים גם את הגורל המר ולפעמים זה גם יהיה נכון..)

בן אדם שמוציא כסף רק הכרטיס אשראי עדיין לא חסם אותו לא צריך את הכרטיס אשראי בשביל להיכנס לחובות, בן אדם כזה גם בלי כרטיס אשראי היה מבזבז את כל הכסף שלו, זה לא משנה אם זה כרטיס אשראי, מזומן, צ'קים או השטר בעלות על הרכב שלו.

ברור שהבן אדם אשם אם הוא לא יודע להתנהל כלכלית, אך למה לתת לו להכניס את עצמו למצב כזה - אתה יודע הרי שאין לו כסף. יש הבדל בין לבזבז את כל המזומן שבידך, לבין להכנס לחובות אשראי/הלוואות וכו'. לבן אדם כזה לא צריך גם לתת צ'קים.

כל הקונספט של לחיות על כסף שאין לך, מוביל לאבדון.

פורסם

אתה לא עושה זאת מתוך אלטרואיזם נעלה, אלא משיקולי רווח אישי בלבד. אתה נותן לבן אדם אפשרות בחירה שלא אמורה להיות כלל קיימת, והאפשרות מוצגת בעיניו כלגיטימית ביותר (בניגוד להלוואה בשוק האפור למשל).

אם מישהו חושב שהבנקים או חברות האשראי נותנים לך להיכנס לחובות משיקולי אלטרואיזם הרי שהם מפגרים.

הלוואות קיימות משחר ההיסטוריה, היום הן מאוד פשוטות ונגישות לכולם - "זה לא הלוואה, זה רק קצת מינוס בבנק"...

וזה שהרבה אנשים חיים מעבר ליכולתם הכלכלית על סמך כסף שאולי מתישהו יהיה להם זאת בעיה שלהם, ולא של המלווה.

האינטרס היחיד שיש (ושצריך להיות) למלווה זה כסף, ועל פי זה הוא פועל.

זה לא מאחריותן של חברות מסחריות לדאוג לאינטרסים הכלכליים של כל אחד ואחד, ומי שלא מסוגל לדאוג לאינטרסים האישיים שלו, ובכן, בעיה שלו.

פורסם

תלוי איזה סוג כרטיס. יש אנשים שירצו כרטיס פרימיום/זהב כי זה מטפח להם את האגו (ידוע שמותגים מצליחים מאוד, כמו בשמים ומעצבי אופנה שלא תרמו דבר לאנושות אבל הם מליארדרים). ויכול להיות שאתה צודק לגבי מפעל הפיס אבל הביטוח לא נחשב חיוב מתמשך כי הסכום ידוע מראש ואני לא צריך להודיע על הפסקה כמו בפיס.

שוב זה לא משנה כמה כרטיסים יש לך, אם יש לך כרטיסים בנקאיים כולם יושבים על אותה מסגרת אשראי לא משנה אם יש לך אחד או 2000, בהתחשב שאין היום עמלה על שום כרטיס(ומי שמשלם עמלה הוא מפגר) בטח שלא בשנה הראשונה אין שום סיבה למה לא לעשות כרטיסי אשראי של מועדונים, זה חוסך לא מעט כסף, ובהתחשב שכולם בסופו של דבר יושבים על אותה מסגרת זה לא מסכן אותך מבחינה כלכלית. מה עוד שכרטיסי זהב זה לא כרטיסי פרמיום, רוצה פרמיום תקח סנטוריון, תשלם 2000 שקל בשנה ומצד שני תקבל שירות קונסיירג' עולמי 24/7 שיעשה כל דבר שתרצה(זמין בצורה מוגבלת גם בכרטיסי הBuisness "הרגילים" של AMEX, והשתמשתי בו מספר לא קטן של פעמים בחו"ל מאוד נוח כשאתה רוצה לקנות כרטיסים למופעים או לעשות הזמנה במסעדות, אתה מתקשר ועונה לך בחורה נחמד בעברית שעושה לך את הכל בחינם).. בשנתיים האחרונות לא ראיתי שום כרטיס שהוא לא "זהב" מבחינת כרטיסי מועדונים, והיום בין זהב פלטינה, או דילדו סגול אין הבדל כיוון שמסגרת האשראי כבר לא קשורה לכרטיס.

היום הדבר החכם לעשות זה להחזיק במספר "רב" של כרטיסים בנקאיים על פי כמות מועדוני הצרכנות שאתם משתמשים בהם, לפחות אחד של סופר, והצתרך לארגונים אחרים "במרמה" זה לא דבר קשה, הם לא מוודאים את זה ברוב המקרים... ובנוסף להחזיק בכרטיס אשראי חוץ בנקאי לצרכי חירום, הלוואות של הכרטיסים הללו בד"כ עדיפות על ההלוואות של הבנקים ולמי שאין קרן השתלמות בשביל לקיחת הלוואה בריבית אפסית על חשבון הקרן כדאי להחזיק אחד למקרי חרום שצריך לקחת בהן הלוואות גישור..

פורסם

....

וזה שהרבה אנשים חיים מעבר ליכולתם הכלכלית על סמך כסף שאולי מתישהו יהיה להם זאת בעיה שלהם, ולא של המלווה.

האינטרס היחיד שיש (ושצריך להיות) למלווה זה כסף, ועל פי זה הוא פועל.

זה לא מאחריותן של חברות מסחריות לדאוג לאינטרסים הכלכליים של כל אחד ואחד, ומי שלא מסוגל לדאוג לאינטרסים האישיים שלו, ובכן, בעיה שלו.

אבל זאת הופכת להיות בין היתר בעיה של החברה בה הם חיים...

כמו כן, זה שיש אנשים טיפשים, לא אומר שצריך לדפוק אותם. לא יכול לצאת שום דבר טוב מלתת לאחד כזה כרטיס אשראי עם מסגרת מפוצצת לבזבוזים.

אני מניח שאתה נגד הלוואות בשוק האפור, ולא רק בגלל הריבית המקובלת והדרכים לגבייתה. רבים מאותם אנשים לא יקחו הלוואה כזו ולו רק בגלל שזה נתפס כמשהו לא לגיטימי. מצד שני, הם לא מרגישים שיש משהו לא בסדר בכך שהם חייבים באופן קבוע 20K לבנק ומשלמים על כך בריבית.

זאת לא מטרה של הבנק לדאוג לאותם אנשים, אך מן הראוי שמעבר לכך שהמדינה תדאג להשכלה צרכנית וכלכלית לאזרחיה, היא תדאג לרגולציה כלשהי על הבנקים בתחום, היות וחלק גדול מהאנשים תופסים את הבנק כגוף שהוא בצד שלהם (אתה רוצה לקנות רכב לצאת מהדיכאון של הפיטורים? בוא, יש לנו אחלה הלוואה לתת לך...).

פורסם

יש מקרים שיש בהן צורך ואפילו כדאי לקחת הלוואות, והבנקים זה המקום האחרון לחפש אותן, אנשים עם קרנות שלוקחים הלוואה מהבנק הם מפגרים כיוון שבכל חברת ביטוח\פנסיה היום אפשר לקחת הלוואה על חשבון הקרן ללא ריבית(או עם ריבית אפסית נמוכה מהפריים). אנשים למשל שהתפטרו או פוטרו ומחכים למענק פיצויים דבר שיכול לקחת חודש חודשיים בהרבה מקרים צריכים לקחת הלוואות גישור, ורוב הלוואות אפילו האשראי המהיר של הבנק\חברת האשראי מגיעות עם ריביות נמוכות יותר מהאוברדראפט, מה עוד שהלוואה בד"כ לא חונקת את מסגרת האשראי הנזיל מה שאומר שכוח הקניה המידי של לוקח ההלוואה לא נפגע.. בנוסף ברוב המקרים עדיף לקחת הלוואות גישור מלשבור חסכונות..

פורסם

אני לא מדבר על הלוואות באופן כללי. אני מדבר על אשראי והלוואות לאנשים שברור שאין שום סיכוי שיוכלו לעמוד בתשלומים.

פורסם

אנשים שאין סיכוי שיוכלו לעמוד בתשלומים לא יקבל אשראי והלוואות ברוב המקרים, האמת היא שאם כבר רוב האנשים סולדים מהלוואות ולא לוקחים אותם מתי שצריך, עדיף בהרבה לקחת הלוואה מאשר למכור ניירות ערך או לפתוח קרן חסכון כלשהי כיוון שמאבדים הרבה יותר כסף מהריבית על הלוואה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים