עבור לתוכן

בעיה| לא ניתן לעשות BOOT ל-CD היתכן?

Featured Replies

פורסם

ברשותי מחשב עם מערכת הפעלה WIN7 וברצוני לחזור לXP.

כאשר אני מכניס דיסק התקנה מקורי של XP ומגדיר בביוס BOOT דרך הCD (בעדיפות ראשונה וגם ניסיתי דרך הCD בלבד!) המחשב לא עולה ומציד לי מסך שחור שבו רשום שעליי להכניס דיסק לכונן וללחוץ על מקש כלשהו. כמובן שזה המצב הנוכחי אבל הCD לא מזוהה ע"י המחשב.

לעומת זאת כאשר אני נכנס למחשב שלי הCD כן מזהה את הדיסק הנוכחי.

מה עליי לעשות? תודה מראש, אריאל

פורסם

תבדוק ב-BOIS בסדר התקני האתחול אם מופיעות לך גם האפשרות CDROM וגם דגם הכונן האופטי שלך. במקרה כזה עליך לבחור כמובן בדגם הכונן האופטי שלך ולא באפשרות הכלליות יותר CDROM.

ביצעת בעבר אתחול מדיסק ההתקנה הזה? כלומר אתה יודע בוודאות שלא מדובר בבעיה בדיסק עצמו?

פורסם
  • מחבר

תבדוק ב-BOIS בסדר התקני האתחול אם מופיעות לך גם האפשרות CDROM וגם דגם הכונן האופטי שלך. במקרה כזה עליך לבחור כמובן בדגם הכונן האופטי שלך ולא באפשרות הכלליות יותר CDROM.

ביצעת בעבר אתחול מדיסק ההתקנה הזה? כלומר אתה יודע בוודאות שלא מדובר בבעיה בדיסק עצמו?

מופיע לי CDROM , HDD וFLOOPY

הדיסק מקורי של ווינדווס וביצעתי דרכו איתחול ככה שלא מדובר בבעיה בדיסק עצמו.

פורסם

לצורך בדיקה תנסה לבצע אתחול מדיסק אחר. אם אין לך דיסק כזה זמין תוריד LiveCD של הפצת Linux ותבדוק איתו.

פורסם
  • מחבר

לצורך בדיקה תנסה לבצע אתחול מדיסק אחר. אם אין לך דיסק כזה זמין תוריד LiveCD של הפצת Linux ותבדוק איתו.

אותה שגיאה. כמו כן אני חושב שכדאי לציין שהכונן הוא גם צורב DVD , הכונן מזהה במחשב שלי דיסקים וקורא אותם אך הצורב לא עובד עם כל תוכנת צריבה קיימת באחריות.

פורסם

אולי הכונן עצמו תקול באמת, קשה לי לקבוע בוודאות.

אם יש לך אפשרות לבצע אתחול מ-USB תוכל להתקין את המערכת מהחסן נייד (אם יש לך).

אם לא, אולי תוכל להשאיל כונן לצורך ההתקנה.

כהערת אגב, אני ממליץ לך להשאר עם 7. אולי הסיבה שאתה רוצה להחליף היא שאתה לא רגיל למערכת או כל סיבה אחרת, אבל חזרה ל-XP היא לא ממש הפתרון בטווח הארוך.

פורסם
  • מחבר

בדקתי עם CrystalDiskInfo מהכונן בסדר גמור

לגבי התקנת הווינדווס מהUSB - אני אנסה את זה בימים הקרובים תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים