עבור לתוכן

אפליקציות זבל רק באנדרואיד? מסתבר שלא...סטיב ג'ובס עושה ניקיון לפסח

Featured Replies

פורסם

אני באמת מטגן צ'יפס במקדונלד'ס ;D

כשחושבים על זה.. קניתי את הסמארטפון אחרי שהתחלתי לטגן את הצ'יפס :cool2:

פורסם

אני לא ניתקלתי בסיטואציה שהייתי חייב לצלם משהו ביום שגרתי. לטיול אני לוקח מצלמה אמיתית, לא חרטא עם מספרים פיצוציים ואופטיקה ב-1.90. אדם שחייב GPS על בסיס יומיומי לפרנסתו כגון טכנאי שטח או נהג מקצועי מקבל מכשיר GPS ייעודי על חשבון העבודה. בשביל לחרוג ממסלול בית -> עבודה -> בית -> סופר אפשר לקנות GPS ייעודי ב-400 ש"ח ולהשתמש בו כשצריך או להחזיק אטלס כבישים ברכב. (מאוד שימושי ולא יקר) ווידיאו על מסך 3.5 אינץ'? מי צריך את זה בכלל?

זו הבעיה שלי עם סמארטפונים. מדובר במכשירים יקרים שלא עושים שום דבר כמו שצריך ולא באמת משפרים את רמת החיים. מהפכה? לעשות השוואה בין אינטרנט לסמארטפון? אולי תעשו השוואה בין אנדרואיד למודל T של הנרי פורד?

יום רביעי, 8:30 בבוקר. אתה עומד ברמזוק בדרך לעבודה, פתאום מישהו נותן לך נשיקה קלה לפגוש האחורי. מי שיש לו נוקיה ב-300 לא ממש יוכל לצלם את זה, מי שיש לו טלפון עם מצלמה יוכל ואני לא חושב שיש משמעות לאיכות האופטיקה בתמונות מסוג זה.

אותו יום, 19:00 בערך. אתה עצבני מהתאונה ורוצה לצאת קצת לרוץ כדי להרגע. אתה רוצה לקחת איתך טלפון כדי שאם חו"ח יקרה משהו לא תהיה מנותק ונגן זה MUST בריצה. מצד שני, לסחוב שני מכשירים בכיס זה כבר קצת מפריע, לא?

עברו יומיים, שישי בערך. אתה נוסע עם חברים שלך לפאב. בספונטניות החלטתם לנסוע למקום אחר ממיליון ואחת סיבות אפשריות, אבל אתם לא יודעים איך להגיע. סבי להניח שלרוב האנשים אין סתם ככה GPS ברכב ולכן אתה שולף את הסמארטפון שלך ומנווט אתכם ליעד.

נסעת לחופשה משפחתית והתפנה לכם קצת זמן אז רציתם לדחוף סיור במבשלת הבירה הקרובה. אבל זה לא היה בתכנון המקורי אז אין לך מושג מתי היא פתוחה או האם צריך להזמין מקום מראש. נכנסת לאינטרנט בטלפון, מצאת את הטלפון שלה וביררת הכל.

באותו ערב אתה יושב עם אח שלך בחדר במלון ואתה מספר לו על סרטוון קורע שראית. אתה שולף את הטלפון, נכנס ליוטיוב ומראה לו את הוידיאו.

כל אלה הן סיטואציות מהיום יום שקרו לכולנו שבהן הסמארטפון הוכיח את עצמו. ברור שכל מצלמת P&S עדיפה על מצלמה של 99% מהסמארטפונים בעולם ושGPS יעודי עדיף על GPS של טלפון סלולרי ברוב המצבים וכו' וכו' וכו'. זה עדיין לא סותר את זה שלפעמים נקלעת למצבים שלא תכננת במדויק ואתה צריך את היכולות האלה ומכשיר קטן שעולה 1500-2000 שקל (ואם אתה ממש קמצן יש כאלה ב-1000 שקל ופחות שיעשו את זה גם).

פורסם

ברור שכל מצלמת P&S עדיפה על מצלמה של 99% מהסמארטפונים בעולם ושGPS יעודי עדיף על GPS של טלפון סלולרי ברוב המצבים וכו' וכו' וכו'.

זה גם ממש לא נכון בימינו, מצלמות בסמארטפונים משתוות לרוב מצלמות ה P&S שקיימות.

ו GPSים בסמארטפונים משתווים ואפילו עדיפים במקרים מסויימים על GPSים יעודיים, במיוחד במקרה של WAZE שאפשר להתקין על כל סמארטפון

ונותנת לך ניווט חברתי כשאתה מחובר לרשת ורואה בזמן אמת דיווחים של משתמשים אחרים:

על תאונות, משטרות, מצלמות והמכשיר מחשב לך עומסי תנועה על בסיס מהירות התנועה של מכשירים אחרים ברשת ומציע לך נתיב אחר בהתאם.

פורסם

אני עדיין מעדיף מצלמה אמיתית על מצלמה של טלפון, ואני מכובן לא מדבר על P&S ב-200 שקל אלא משהו קצת יותר רציני כיוון שטלפון לא יכול להתחרות בעדשה גדולה יורת פיזית, חיישן גדול יותר פיזית, זום אופטי וכו'.

כנ"ל לגבי GPS - אל תשכח שGPS של טלפון תלוי בקליטת הרשת הסלולרית - אם אני נמצא באזור ללא כיסוי או כיסוי גרוע כל היתרונות של ה-WAZE מתבטלים (לצורך העניין - ניווט בחו"ל בלי SIM מקומי עם חבילת DATA) ורוב הטלפונים משתמשים ברכיב A-GPS (כלומר ASSISTED) ומניסיוני על הטלפון שלי ללא קליטה ה-GPS פשוט לא עובד או עובד בצורה מזעזעת. בנוסף, GPS יעודי יגיע בד"כ עם מסך יותר גדול מ-4" (ומניסיוני ההבדל בין 4 ל-4.5" בנהיגה הוא עצום, ורוב הטלפונים מגיעים עם מסך קטן יותר מ-4") ועם מטען לרכב (סוללה היא בד"כ הבעיה הכי גדולה של המסמארטפון) ושבכל חור באירופה או ארה"ב GPS בסיסי עולה כמה עשרות יורואים/דולרים (או לחילופין בסביבות 5 יורו/דולר ליום בשכירת רכב ואפילו 0 אם אתה שוכר רכב שמגיע עם GPS מובנה) נושא עלות המפות לגמרי לא רלוונטי. לעומת זאת, ניווט רגלי עירוני עם GPS בטלפון זה פשוט תענוג :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים