עבור לתוכן

נפקדות בצה"ל וסוגי כלא

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים,

למישהו יש איזהשהו ידע בעניין נפקדות בצה"ל - מתי בערך העונש הופך לכליאה ואיזו מין כליאה? (מה זה המחבוש הזה? האם מחבוש = פשוט בית כלא צבאי כמו כלא 6 או מה?)

נניח שאני נפקד למשך 10 יום, ואז רופא מחליט לשלוח אותי לועדה רפואית עם המלצה לשחרר אותי משירות, והועדה הרפואית מחליטה לשחרר אותי משירות, לא יענישו אותי, נכון? ואם אני מחליט להתגייס לצה"ל אחר כך (לא בתור מתנדב) כשאבריא, האם יהיה רשום לי שהייתי נפקד או שיפתחו לי דף חדש?

תודה ;)

פורסם

אם אתה שואל את השאלות האלו לפני שאתה מתגייס אתה דביל.

פורסם
  • מחבר

אם אתה שואל את השאלות האלו לפני שאתה מתגייס אתה דביל.

אני כבר בצבא... וזה לא עזר במיוחד

פורסם

סביר מאוד להניח שלא יקבלו אותך אם היית נפקד, בכל מקרה עד 30 יום אתה לא נחשב עריק ועל נפקדות ללא עבירות קודמות לא מקבלים מכבוש, תקבל שבועיים ריתוק..

פורסם
  • מחבר

סביר מאוד להניח שלא יקבלו אותך אם היית נפקד, בכל מקרה עד 30 יום אתה לא נחשב עריק ועל נפקדות ללא עבירות קודמות לא מקבלים מכבוש, תקבל שבועיים ריתוק..

כשאתה אומר לא יקבלו אותי אתה מתכוון אם אני ארצה אחר כך להתגייס?

ויש לך איזה ביסוס לקטע שעל נפקדות ללא עבירות קודמות אני אקבל שבועיים ריתוק? (אמא שלי משוכנעת שיזרקו אותי לכלא ואני צריך להוכיח לה שלא יעשו דבר כזה. אגב, יש לי דווקא עבירת נפקדות קודמת על נפקדות של פחות מ24 שעות. הלכתי לביקור רופא, הרופא אמר שאני צריך לנוח בבית ליום אחד, אבל בגלל שזה לא היה גימלים בכל זאת שפטו אותי וקיבלתי נזיפה+קנס...)

פורסם

אתה מחפש לעשות בעיות בצבא? נפקדות זה לא הפתרון לכלום.

אתה מנסה לקבל פטור משירות ואז להתנדב בשביל לא לקבל עונש :bash:

פורסם
  • מחבר

אתה מחפש לעשות בעיות בצבא? נפקדות זה לא הפתרון לכלום.

אתה מנסה לקבל פטור משירות ואז להתנדב בשביל לא לקבל עונש :bash:

לא מתכנן להתנדב, מתכנן להתגייס כמו שצריך כשאבריא, אל תקפוץ למסקנות כשאתה לא יודע את העובדות

פורסם

תראה .. על נפקדות אפשר להכניס לכלא גם על יום/יומיים

הכל תלוי בשופט ובמצב רוח שלו.

אבל כפי שזכור לי - הייתי בהמון משפטים (ליווי) , נפקדות תקפה ל45 יום. אחרי זה אתה נכנס לעריקות שזה כבר תחום השיפוט של המשטרה הצבאית.

בכל אופן תראה את זה ככה:

עונש מינימלי - ריתוק :שבוע עד שלושה *נזיפה/קנס במידה ובאמת הייתה לך סיבה מוצדקת לנפקדות והשופט קיבל לילה קודם מאישתו/חברתו.

עונש מקסימלי - מחבוש/מאסר/כלא : לרוב אין מקום באף אחד מהם ואתה תמתין עד לתחילת ריצוי העונש. שבוע עד 21 יום.

אם הבעיה הרפואית שלך רצינית אז ייתכן שהרופא לא ימצא אותך כשיר להישלח לכלא והעונש יומר לריתוק.

אם תישלך לכלא תוכל להוציא פטורים והקלות בהתאם למצב הרפואי.

אני אומר לך מראש שהנפקדות לא שווה - כי אתה תיאלץ לשלם על זה בזמן שלך.

תקבע לעצמך הפניות מכאן ועד להודעה חדשה - במסגרת הבעיה שלך ובנוסף לזה גם בדיקות אחרות שאתה יכול להנפיץ ולעשות (דם,צילומים,אף אוזן גרון ETC).

כך יתרגלו ויבינו את המסר שאותך לא רואים בבסיס! כי יש בעיה רפואית וצריך לטפל בה!

ועוד דבר תשתדל להיצמד לרופאים המומחים בחר"פ כדי לקבל את הפטורים/הקלות המלצות ETC

רופאי היחידה הם סתם נבלות שעובדים יד ביד עם הפיקוד. (עד כמה שזה נשמע מפגר והזוי - הרי רופא צריך לשמור על סודיות המטופל ולדאוג לבריאות שלו לפני הכל. לא תאמין איזה גועל נפש הולך ביחידות היום, רופאים ומפקדים מתייעצים ביניהם על פטורים הקלות ומה באמת מגיע לכל חייל).

תהיה בריא.

פורסם

אתה שוכח משהו מאוד חשוב, הדרגה של השופט זה הדבר החשוב ביותר בעניין הזה, בהרבה יחידות המשפט הזה מתבצע ע"י סרן, לפעמים אפילו סגן או נגד על תקן\בלי, כל עוד לא מדובר בסא"ל(או על תקן) שהוא גם קש"ב מעל לשבועיים הוא לא יכול לקבל.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה אנשים :)

לא רוצה לקבוע הפניות כי אני לא כאן בשביל לעשות לצבא צרות... אני רק רוצה שישחררו אותי כדי שאני אוכל להחלים

לילה(?) טוב

פורסם

אתה יכול לבקש דח"ש עד שתחלים, בפועל אני חושב שזה בדיוק מה שאתה רוצה.

פורסם

נשמע כמו בדיוק מה שימנע ממך את כל הטרטורים והבלגנים (הדח"ש).

פורסם

כשאתה אומר לא יקבלו אותי אתה מתכוון אם אני ארצה אחר כך להתגייס?

ויש לך איזה ביסוס לקטע שעל נפקדות ללא עבירות קודמות אני אקבל שבועיים ריתוק? (אמא שלי משוכנעת שיזרקו אותי לכלא ואני צריך להוכיח לה שלא יעשו דבר כזה. אגב, יש לי דווקא עבירת נפקדות קודמת על נפקדות של פחות מ24 שעות. הלכתי לביקור רופא, הרופא אמר שאני צריך לנוח בבית ליום אחד, אבל בגלל שזה לא היה גימלים בכל זאת שפטו אותי וקיבלתי נזיפה+קנס...)

לא יודע איך זה היום,

לא היו לי שום עבירות אחרות במהלך הסדיר ואפילו חזרתי לקבע,

אבל נפקדתי 9 ימים וקיבלתי 21 בכלא 4, (אימון מתקדם)

במהלך הנפקדות המ"פ בא לבקר אותי (מסרתי לו את הנשק וסגרתי את הדלת)

אז קח בחשבון שהכל תלוי בשופט ובדרגתו.

אני נפקדתי בגלל שהייתי אמור לסגור שבת ורציתי להגיע למשחק כדורגל חשוב אז פשוט לא חזרתי לבסיס בשבת שלפני עד אחרי המשחק :screwy:

מה שכן, שנה לאחר מכן הזכרתי למפקדים שיש משחק חשוב ואין מצב שאני אחמיץ אותו, הם אישרו לי במהלך השבת לצאת למשחק ולחזור באותו היום.

פורסם

אני קיבלתי שבועיים ריתוק על יום אחד של נפקדות (פלוס עוד יומיים של חצי נפקדות פה ושם).

למה? בגלל שהמפקדת שלי הייתה אחת הגרועות.

ברחתי, הלכתי לקב"ן, הוצאתי את הלב הלכתי הבייתה, ושבעויים אחרי יצאתי על 21.

אני אזרח ארצות הברית, אז לי אישית זה לא מזיק.

פורסם

אתה שוכח משהו מאוד חשוב, הדרגה של השופט זה הדבר החשוב ביותר בעניין הזה, בהרבה יחידות המשפט הזה מתבצע ע"י סרן, לפעמים אפילו סגן או נגד על תקן\בלי, כל עוד לא מדובר בסא"ל(או על תקן) שהוא גם קש"ב מעל לשבועיים הוא לא יכול לקבל.

זה נכון.

אבל כמו שאמרתי אם רוצים לדפוק אותו אז אותו סרן/סגן פונה לסא"ל ביחידה ומבקש ממנו לתת לחייל "טיפול מסור".

אישית הכרתי המון מקרים בהם הקצין שיפוט החליט שהוא מעביר את המשפט לגורם בכיר יותר ע"מ שאותו חייל יקבל את העונש המקסימלי.

המצב יכול להיות גם הפוך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים