עבור לתוכן

חיבור רצועת לדים למסך שתפעל עם כפתור במחשב

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה לחבר רצועת לדים למסך שתפעל עם לחיצת כפתור שמפעיל את הלדים של המאוורר הקדמי של המארז.

אבל.. אין לי מושג איך עושים את זה, לאן מחברים, את מה מחברים, איפה קונים מה קונים וכו.. בעצם אני לא יודע כלום.

אפשר עזרה קצת לדעת איך אני עושה את זה ומה אני מחבר? אשמח לדעת גם מה אני אמור לקנות.

תמונות מצורפות,

אביב.

[attachment deleted by admin]

פורסם

תפתח את הפאנל של המחשב ותצלם את החיבר של המפסק הזה מבפנים

פורסם
  • מחבר

גם אחרי שהוצאתי את הפנאל ובניסיון של חצי שעה לא הצלחתי להגיע ולראות את המפסק מבפנים.

מה אפשר לעשות? :S

פורסם

תמונות

פורסם
  • מחבר

טוב, אחרי עבודת חקר במחשב הכי קרוב שהצלחתי לגלות על המפסק הזה שיוצא ממנו חיבור מולקס.

אחרי זה קצת בדקתי עוד כמה דברים וגיליתי שהחיבור הזה:

210420111374.jpg

הוא בעצם החיבור של הלדים, אם אני מנתק את זה המאורר ממשיך לפעול אך האורות נכבים, זהו החיבור כנראה שמחובר למפסק, כי את האורות האלה אני מחבר ומדליק עם המפסק.

אז אם הבנתי נכון, אני צריך לקנות רצועת לדים ומפצל ופשוט לחבר את המפצל לחיבור הזה ואז יהיה לי גם את האור של המאוורר וגם את האור של הרצועת לדים שתחובר לאחורי המסך.

אני צודק?

אפשר לקנות כבל מאריך כזה לאורך 1-2 מטר בערך?

הנה עוד כמה תמונות הכי קרובות שהצלחתי להשיג.

210420111369.jpg

210420111370.jpg

[attachment deleted by admin]

פורסם

נראה מתאים

אם החוטים מחוברים למפסק פשוט לא אמורה להיות בעיה של עומס מהלדים שאתה מוסיף. אם יש שם משהוא אלקטרוני (משנה בהירות וכו) יכולה להיות בעיה של עומס

כל כבל אם 2 חוטים או יותר יתאים לזה, לא צריך כבל מיוחד

את החיבור אתה יכול למצוא במעבדת מחשבים (יתכן שיש להם מאוורר שהם זורקים אם חיבור כזה וכו)

אתה יכול לתכנן את החיבור של הלדים באתר http://led.linear1.org/led.wiz

רוב הסיכויים שיש שם 12 V (חיבור של מאוורר), אם לא אז 5 או 7 V

באתר הזה יש בעיה (נותן לפעמים תכנון לא תקין), כדיי שהוא לא יעשה אותה תכתוב 11.99 V במקום 12 V (או 4.99 במקום 5) וכו ב source voltage

המתח של הלדים לפי הצבעים שאתה רוצה

זרם של לד 10 mA בלד רגיל (בדרך כלל ניתן לעלות עד 20 mA אבל זה מקצר את אורך החיים של הלד)

פורסם
  • מחבר

איך קוראים לחיבור הזה?

אני מתכנן לקנות רצועת לדים מוכנה ופשוט לחבר אותה עם החיבור הזה, לא להלחים או משהו כזה.

כשאני הולך לחנות מחשבים, וקונה רצועת לדים, איזה חיבור אני צריך לבקש וכמה מתח ?

תודה.

פורסם

תבדוק כמה מתח יש בחיבור הזה

תחבר אליו את אחד מהמאווררים ותבדוק אם הוא עובד במהירות מלאה (12 V) או נמוכה (5 / 7 V). אתה תצתרך פס לדים מתאים למתח הזה

החיבור של המאוורר נקרא חיבור 3 pin למאוורר. בדרך כלל לא יהיה להם את החיבור לבד אלא דברים כמו מתאם ממולקס לחיבור כזה וההיפך / מאוורר שיש לו את החיבור וכו. אתה עדיין תצתרך לחתוך ולחבר חוטים

פורסם
  • מחבר

אני לא יכול פשוט לקנות רצועת לדים עם חיבור מולקס וחבר אותם עם מתאם לחיבור 3 פינים?

פורסם

אתה יכול

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים