עבור לתוכן

המלצה לאל-פסק 500~ - פרטים בפנים

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

חייב לומר שפשוט תענוג לקבל ממך מידע!

לגבי הזמן שבו תחזיק הסוללה.. האמת שלא ממש מעניין אותי שהבטריה תחזיק הרבה זמן את המחשב. יותר חשוב לי שכאשר תיהיה הפסקת חשמל והאל-פסק יתחיל לעבוד על הבטריה, המחשב ידע לכבות את עצמו מסודר, אפילו אחרי דקה-שתיים. (וגם שישלח לי איזה SNMP קטן..)

באם אקנה את הFSP ותרצה לפתוח אותו ולהציץ לבפנים, אתה מוזמן!

ושוב, תודה רבה על המידע וההמלצות!

פורסם

ב "אורך חיים" של הסוללה אני מתכוון לא רק לזמן בהפסקת חשמל, אלא כמות ההפסקות חשמל שה UPS הולך לעבור עד שהסוללה תישרף

ב UPS שיש לו מעט מדיי סוללות (כלומר זרם גבוה מדיי לכל סוללה) הוא עושה חרקירי לסוללות בכל הפסקת חשמל, אז אל תצפה מהסוללות להחזיק הרבה

ב UPS שיש לו מספיק סוללות (כלומר זרם בסוללה מתאים לנתוני יצרן של הסוללה) הסוללות יחזיקו עד כמה שנים לפי האורך חיים הנורמלי

גם הזמן כיבוי משפיע - כמה שתגדיר את המחשב לכיבוי מהיר יותר אתה תשמור אל הסוללות במצב טוב יותר. חלק משמעותי מהנזק לסוללות קורה כשהן עומדות ריקות במשך הפסקת חשמל אחריי שה UPS עבד עד המקסימום זמן שהוא מחזיק

הזמן שה UPS מחזיק מחושב ככה :

הסוללות הם 12 V ובדרך כלל 7 AH

מתח x גודל כל סוללה x כמות סוללות = כמות אנרגיה חשמלית טעונה בתוך ה UPS : ב UPS אם 2 סוללות סטנדרטיות נקבל :

12x7x2 = 168 VAH

המחשב לא לוקח בדרך כלל את המקסימום VA שלו, אלא חצי. נניח מחשב של 1000 VA לוקח 500 VA (בדרך כלל פחות)

168/500 = 0.336 H

כלומר כ 20 דקות

זה הערכה מאוד לא מדוייקת מכמה סיבות. בדרך כלל הזמן יהיה קצר יותר משמעותית, לפעמים פי 2 ויותר :

כשפורקים סוללה בזרם גבוה ה AH הפקטיבי שלה יורד. למשל מתוך ה 7 AH ניתן יהיה לנצל רק 5 AH בזרם גבוה (וההיפך נכון - בזרם נמוך ניתן להוציא מהסוללה 9 AH ויותר) (סתם מספרים לדוגמא)

ה UPS עצמו לוקח כמות מסויימת של חשמל, לא הכול עובר למחשב

המעגל ב UPS שבודק כמה סוללה נשאר יכול להחליט שהסוללה ריקה כשהיא עדיין לא

הסוללה היא 7 AH כשהיא חדשה, ה AH שלה יורד אם הזמן

המחשב לא לוקח בדיוק את ה AH שחישבנו (תלוי מה הוא מריץ באותו רגע)

כל ה UPSים מגיעים אם תוכנות שונות, אני לא מכיר את התוכנות האלה

חלק מה UPSים מגיעים אם ציפ גנרי כזה או אחר ואז ניתן לקבל ממנו בקרה בתוכנות גנריות ולא רק התוכנה של היצרן (UPSים כאלה טובים יותר בקטע הזה). תוכנות גנריות מכילות לעיתים קרובות פיצרים כמו שליחת אימייל ודברים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים