עבור לתוכן

המלצה לאל-פסק 500~ - פרטים בפנים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש המלצה לאל-פסק בתקציב של 500 שח לערך.

אני שוקל לחבר את הדברים הבאים:

מחשב

System Type: Single Processor

Motherboard: Regular - Desktop

CPU: Intel Core 2 Duo E6550 2333 MHz Conroe

CPU Utilization (TDP): 90% TDP

RAM: 2 Sticks DDR2 SDRAM

Video Card: AMD Radeon HD 2600 XT 512MB

Video Type: Single Card

SCSI HDD 7200 rpm: 4 HDDs

DVD-RW/DVD+RW Drive: 1 Drive

Keyboard and mouse: Yes

System Load: 90 %

Recommended Minimum

PSU Wattage: 330 Watts

+2 דיסקים חיצוניים קשיחים שאינם ECOGREEN

טלויזיה SAMSUNG PS50C550

Power supply: AC100 - 240V 50/60Hz

Power Consumption (Max): 340 Watts

Power Consumption (IEC 62087 Edition 2): 180 Watts

http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-audio-video/television/plasma-tv/PS50C550G1WXXU/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification

קדם מגבר לפטיפון - Cambridge Audio Azur 540P

Max. Power Consumption: 5W

Gain @ 1kHz: 39dB

Nominal output: 300mV

Sensitivity for nominal output: 3.35mV

THD 20Hz-20kHz: <0.009%

RIAA curve accuracy <+/-0.65dB 25Hz-20kHz 20Hz-50kHz (subsonic filter off)

http://www.cambridgeaudio.com/specifications.php?PID=28&Title=Specifications

ראוטר - TL-WR1043ND

Output: 12VDC / 1.5A Switching PSU

http://www.tp-link.com/products/productDetails.asp?class=&content=spe&pmodel=TL-WR1043ND

האם יש טעם לחבר את המגבר גם כן? או לשים מאחוריו רק מגן ברקים? כנ"ל לגבי הקדם מגבר לפטיפון, האם זה עלול לגרום לרעשים?

מה לגבי סאב אקטיבי?

תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

מישהו? המלצה?

פורסם

איזה ספק ?

פורסם
  • מחבר

אני עם מארז של SONATA III בעל ספק EarthWatts 500-watt

פורסם

PFC ?

80+ ?

מה אתה רוצה לקבל אם ה UPS ?

פורסם
  • מחבר

אכן כך, הספק הוא ACTIVE PFC ולצידו רשום 80 PLUS.

אני רוצה למנוע כל מיני נפילות מתח ובכך לשמור על המחשב.

אין לי צורך לעבוד עם המחשב בעת הפסקת חשמל, אלא בעת נפילת מתח או הפסקת חשמל שידע לכבות את עצמו מסודר.

לגבי הטלויזיה, הקדם מגבר והראוטר, אני מניח שארצה שהחשמל לא "יקפוץ" ויהרוס שם משהו...

פורסם

מחשב (לא כולל ספק) - 330 W

מחשב כולל ספק - 412 W ו 453 VA

טלויזיה - 180 W ו 360 VA (ורצוי לקחת כאן מקדם ביטחון כי התקן IEC הוא מדידה בתנאים מסויימים ולא בהכרח מקסימום)

http://www.google.com/search?q=IEC+62087+Edition+2&ie=UTF-8&oe=UTF-8

כוננים קשיחים לא כולל ספק (אם יש ספק חיצוני) - 10 W כל אחד

כוננים קשיחים כולל ספק חיצוני - 12 W ו 25 VA כל אחד

כוננים קשיחים 2.5in שמחוברים ל USB ללא ספק - 2.5 W ו 2.75 VA תוספת למחשב לכל כונן

ראוטר לא כולל ספק - 18 W

ראוטר כולל ספק - 24 W ו 48 VA

הקדם מגבר וצוד קול יכולים לקבל נזק מעבודה אל UPS (לפחות ב UPS זול) ולכן לא נחבר אותו ל UPS

הכול ביחד - 641 W ו 911 VA

זרם סוללה 76 A (ב 2 סוללות - 38 A מסוללה)

לא יכנס ב UPS רגיל של 1000 VA בגלל ה W (הוא נותן בערך 600 W מקס'). יכול לעבוד אבל אל תבנה אל זה (קפיצה במאמץ של המעבד בזמן שהמחשב סוגר את התוכנות --> קריסה של ה UPS)

אם מעיפים את הראוטר ואת אחד מהכוננים מה UPS (או שהכוננים הם 2.5in) אז ייכנס בדיוק (גבולי) ועדיין ללא מקדם ביטחון לטלויזיה - ה UPS יכול לא להחזיק

אם אתה מוריד ל 600 W (מעביר חלק מהציוד מחוץ ל UPS או בונה אל זה שה UPS יחזיק יותר) תיקח משהוא כמו FSP EP1000

אפשרות אחרת שתיקח 2 UPSים קטנים יותר - אחד של 480 W (כמו FSP EP850) למחשב ואחד של 360 W (כמו FSP EP650) לכל היתר. תקבל יותר מקדם ביטחון אבל יתכן שתהיה לך בעיה להגדיר כיבוי ל UPS השני (שלא מחזיק את המחשב)

ה UPSים של אדוויס PRPC לדעתי נותנים גל לא דומה ל sine (לא בדקתי את הגל אבל הרכיבים בתוך ה UPS לא נראים כמו רכיבים שנותנים sine). אם לטלויזיה אין PFC (תבדוקבוודאות, לפעמים לא כתוב אבל יש) אז ניתן לחבר אותה ל UPS של אדוויס ללא בעיה

רצוי שתוסיף ל UPS/ים מגן ברקים GPT SC9 COOL/ELEC או המגן של Q-protectors, כדיי לקבל הגנות לציוד שלא מחובר ל UPS

אם אתה רוצה משהוא אמין יותר - יעלה יותר מ 500 שקל

פורסם
  • מחבר

וואו.

תענוג לקרוא את הפוסטים שלך! תודה רבה!

אין לי בעיה להרחיב את התקציב, פשוט חשבתי ש500 שח זה דיי והותר. האם יש אל פסק כדאי יותר בטווח ה750 שח?

או שעדיין עדיף 2 UPSים קטנים?

אגב, איך אני יודע אם לטלויזיה יש PFC?

וכמובן שאוסיף מגן ברקים מאחורי ציוד ללא UPS.

שוב תודה!

פורסם

מה הנתונים של הכוננים הקשיחים ? (3.5 / 2.5 ? יש ספק חיצוני ? הם מחוברים בו זמנית ? הם מחוברים קבוע או מנותקים רוב הזמן ?)

יתכן שניתן להוריד כאן ל 600 W או פחות ולקחת את ה UPS הרגיל 1000 VA

ב 750 שקל אין משהוא שאני הייתי ממליץ (בזאפ). ה UPSים הבאמת טובים מתחילים מעל 1000

לדעתי האפשרות הכי מציאותית היא להוריד את העומס ל 600 W או פחות (לוותר אל חיבור של משהוא ל UPS) או לקחת 2 UPSים קטנים יותר אבל אז יכולה להיות בעיה של כיבוי אוטומטי של ה UPS השני (ומאוד לא מומלץ שהוא יעבוד ללא כיבוי אוטומטי כי הוא יגמור סוללות)

פורסם
  • מחבר

כרגע יש לי 2 כוננים קשיחים פנימיים ו2 כוננים חיצוניים 3.5' (כמובן כוללים ספק) לגיבויי, הם מחוברים תמידית כאשר בכל לילה מתבצע סינכרון בן תיקיות מהדיסקים הפנימיים לחיצוניים.

אני אוותר על דיסק חיצוני אחד, כנ"ל גם על הראוטר ואשים אותו מאחורי מגן ברקים.

ז"א ביחד 36W פחות, מה שמשאיר אותי עם 605W.

נמצא בדיוק על המילימטר, לא?

היית מוותר על משהו אחר?

פורסם

הכוננים כן חשוב שיהיו אל UPS. אם מתחילה הפסקת חשמל בזמן גיבוי אתה לא רוצה שיקרה להם משהוא

(הסיכוי לנזק חמור נמוך אם מערכות קבצים שתומכות ב journal : כל המערכות הנפוצות חוץ מ fat32 ו exfat - אבל עדיין)

הכרטיס מסך הוא ליבה 1 או 2 ? הכרטיס שבחרת באתר הוא של ליבה 1

בכמ הוא יקח הרבה פחות מהמקסימום כשהוא לא במאמץ. אם אתה לא משחק בזמן שהכוננים מחוברים אז המחשב יקח פחות ממה שחישבנו והכוננים יכנסו ב 600 W

את הראוטר תשאיר בחוץ

פורסם
  • מחבר

הכרטיס מסך אכן בעל ליבה אחת ועם קירור פסיבי.

הוא לעולם לא במאמץ כי המקסימום שפתוח אצלי הוא כלכליסט, YNET ו-FOOBAR.

אני לא משחק במחשב.

בסרטים, המעבד מתאמץ ולא הכרטיס מסך?

בכל מקרה, אתה ממליץ על הFSP? ניתן להחליף לו סוללות כשהן מתרוקנות?

אגב, למה לא ADVICE? חברה ישראלית?

פורסם

הכרטיס מסך לפעמים כן מתאמץ בדברים כמו סרטים ופלאש

בסרטים הכרטיס מסך מתאמץ אבל בדרך כלל דיי רחוק מהמקסימום

ב FSP ניתן להחליף סוללות

הספק של המחשב הוא PFC ולכן הוא צריך גל דומה ל sine. בנתונים של אדוויס (לסדרה הזולה PRPC, יתכן שגם PRV) כתוב שהוא נותן גל כזה, אבל ראיתי את הרכיבים שיש בתוך ה UPS והם נראים לי כמו רכיבים של גל מרובע ולא sine (כלומר שמה שכתוב בנתונים לא נכון ויתכן שתהיה בעיה אם ספק PFC)

את ה UPSים של FSP אני לא מכיר (ולא ראיתי בעצמי), אבל יש לי ציפיות מהם כי FSP היא חברה איכותית בספקים למחשב, ובדגמים של עד 1000 VA (לא כולל 1000) יש להם סוללות חזקות יותר מאדוויס

אם אני אראה את ה UPS של FSP בעצמי אני אוכל להמליץ יותר בוודאות

לאדוויס יש סדרה איכותית מאוד Smart Line (הדגמים SL1000 וכו) שאיכותית הרבה יותר מ FSP ומכל ה UPSים הזולים של אדוויס, אבל הם עולים מעל 1000 - 1500 שקל

פורסם
  • מחבר

היי,

מה זה אומר אם זה לא מוציא גל סינוס טהור? במה זה יכול לפגום?

המחיר של Advice SL1000 הוא 1300, לדעתך יש טעם להשקיע באל-פסק כזה?

מעניין אותי לדעת אם אל-פסק ב500 שקל זה זול מידי ולא נותן תמורה... ולכן, לקנות בזול ובסוף לשלם ביוקר?

אגב, לא ראיתי יותר מידי REVIEWים על האל-פסק של FSP.. אמור להלחיץ אותי? אולי הם טובים לספקים למחשב ולא באל-פסק?

פורסם

ספק ללא PFC יכול לעבוד אם כל גל

ספק Active PFC מכיל מעגל שאמור לתת לזרם שהספק מושך צורה דומה ל sine וכך להוריד קפיצות זרם (ואת ההספק המדומה). כשהספק מקבל מבחוץ גל אם צורה רחוקה מדיי מ sine המעגל הזה יכול להיכשל (להתכבות או להישרף). בפורום יש כמה משתמשים אם ספקים כמו S12 אל אדוויס PRPC וזה עובד להם, אבל יכול להיות נזק איטי ולא מיידי ולכן לא מומלץ

ספק Passive PFC מכיל סליל נוסף בניסת המתח כדיי להוריד את הגובה של הקפיצות זרם של הספק. אבל כשנותנים לסליל גל מרובע הוא ממיר אותו לסדרה של מכות מתח וכל זה הולך לתוך המחשב. כמו ב Active PFC, הספק יכול לעבוד ויכול להיות נזק איטי ולא מיידי

חישוב כדאיות של UPS : מחיר UPS < מחיר נזק למחשב ונזק תוצאתי x סיכוי

לאדוויס SL1000 ול FSP EF-100 יש אותם נתונים בדיוק (1000 VA ו 600 W ואותם סוללות בפנים), והבדל במחיר של פי 3. תחשוב למה

ה UPSים האלה נותנים רמות שונות של הגנה ושל אמינות

ה UPSים ב 500 שקל מיועדים להגנה בסיסית אל מחשב ביתי. בייצור שלהם חותכים פינות, שמים רכיבים חלשים שיתחממו לטמפ' גבוהות כשה UPS עובד (בהנחה שהם יחזיקו כמה דקות עד שהסוללה של ה UPS נגמרת בכל מקרה וכו), סוללות שלא באמת מחזיקות, וכו. ניתן לצפות מ UPS כזה להגן אל מחשב שלא לוקח יותר מדיי חשמל, ולהיות מוכן לזה שתבוא הפסקת חשמל שתגמור אותו

העובדה שיש לך מחשב ביתי בינוני ואנחנו לא מוצאים UPS נורמלי וזול אומרת שה UPSים הקיימים ב 500 שקל מיועדים לשימוש אם מחשב כזה. היצרן בונה אל זה שהמחשב לא יהיה בעומס בדיוק ברגע שמתחילה הפסקת חשמל והנחות דומות אחרות. התוצאה - UPS קטן וחלש, שאם הוא יצתרך להתמודד באמת אם המחשב בעומס מלא הוא יקרוס

ה UPSים ב 1300 שקל בנויים כמו ש UPS אמור להיות בנוי. הם מכילים רכיבים שמתוכננים למה שכתוב אליהם, אין רכיב חלש שהולך ונשרף עוד קצת אם כל הפסקת חשמל. זה UPS שניתן לסמוך אליו

ה UPSים הממש יקרים - online ודומים מיועדים להגנה אל מחשבים קריטיים שאם קורה להם משהוא יכולות להיות השלכות כבדות (מחשבי בקרה וכו)

אני לא ראיתי אליהם כלום, והם דיי חדשים. ההנחות שלי אליהם מבוססות אל :

סוללות חזקות יותר בדגמים עד 1000 VA (לא כולל 1000 VA) : אומרות שה UPS יכול להחזיק עומס גבוה יותר וזמן ארוך יותר (הנקודה החלשה ברוב ה UPSים האלה היא סוללה)

זה שה UPS יכול להחזיק זמן ארוך יותר אומר שאם יש בו רכיב שמתחמם, הוא כנראה יתחמם פחות מה UPSים היותר זולים כי הרכיב חייב להחזיק זמן ארוך יותר. זה אומר שה UPS כנראה אמין יותר

המפרט של FSP מלא יותר. אדוויס לפעמים לא כותבים דברים פשוטים כמו איזה סוללות או את ההספק ב W, וזה לא סימן של אמינות גבוהה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים