עבור לתוכן

שאלה| מייצב זרם במנוע

Featured Replies

פורסם

אהלן, יש לי מנוע של מכסחת דשא, למנוע יש אלטרנטור, האלטרנטור מוציא זרם AV, כדי לטעון את המצבר צריך DC, אני צודק?

עכשיו, כדי להמיר את הAC לDC, אני צריך מייצב זרם, Rectifier, איך בוחרים מייצב זרם כזה? האם מייצב זרם דומה לדיודה או שהוא גדול יותר? כמה רגליים יש למייצב זרם כזה?

תודה, יונתן.

פורסם

אלטרנטור יכול להוציא AC או pulsed DC. בכל מקרה אתה תצתרך מטען (לא מייצב זרם)

מטען הכי פשוט - מיישר מ 4 דיודות + נגד להגבלת טעינה. מטעין בסדר אבל מגיע בקלות לטעינת יתר ויכול להרוס את הסוללה אם משתמשים איתו קבוע והרבה זמן

מטען יותר מתקדם floating charge - מיישר מ 4 דיודות + מייצב LM317 או דומה ל 14.5 - 15.1 V / מייצב 7815 + דיודה ביציאה + נגד הגבלת זרם. מטעין באיטיות אבל לא מגיע בכזאת קלות לטעינת יתר

מטען מלא - מיישר 4 דיודות ואז מעגל שבודק את המתח של הסוללה ומחליף מצבים בהתאמה

לסוללה יש זרם טעינה מקס'. ב SLA (סוללות אטומות) הוא בערך 0.3 C - למשל 2.1 A בסוללה 7 AH. לזרם הזה אתה אמור להתאים את יתר המעגל

בדרך כלל אם תחבר סוללה ללא הגבלת זרם טעינה היא תיקח כמה A מקס' (עד 5 - 10 A) (ויהיו עליות וירידות שונות בזמן שהיא נטענת) אבל יתכנו מקרים שהיא תנסה למשוך זרם טעינה גבוה יותר. תתאים את המעגל לזרם של (המתח של האלטרנטור - המתח הכי נמוך שהסוללה יכולה להגיע - איבוד מתח בדיודות וכו) / התנגדות במעגל כדיי שלא תשרוף את הדיודות והמייצב וכו

פורסם
  • מחבר

בקיצור מה שאתה אומר לי פה, זה שצריך לחפש חלק חילוף למנוע, את המייצב המקורי של המנוע ולחבר אותו פשוט.

אגב, בתגובה הראשונה כתבתי שהאלטרנטור מוציא AC, אבל לאחר בדיקה קצרה התגלה שהוא מוציא DC.

הוא מוציא 2 חוטים, הם לא פלוס ומינוס לפי דעתי, אתה אולי יודע מה כל אחד מהם?

ואם זה כבר DC, אני לא צריך מייצב זרם בכלל, אז מה כן עושים כדי להגיע למצב טעינה?

פורסם

לא חייב חלקים מקוריים. ניתן לחבר סתם דיודות וכו' ולקבל טעינה. אם המטען המקורי מכיל מעגל מסובך יותר זה אומר שיש לו בקרת טעינה וכו' והוא טוב יותר לסוללה אבל לא אומר שהוא חובה כדיי להטעין

סוללה תיטען אם אתה תיתן לה מתח גבוה יותר מהמתח שלה. הוא לא חייב להיות מיוצב - אתה יכול ליישר חצי גל או גל שלם ולהטעין בזמן הפיקים כשהמתח גבוה יותר מהמתח של הסוללה. מתח מיוצב טוב יותר

האלטרנטור יכול להוציא pulsed DC - אתה עדיין תצתרך לחבר דיודה כדיי שהאלטרנטור לא ירוקן את הסוללה כשהוא לא מונע. אם אתה יודע מה הקוטביות תשים דיודה אחת (ותוכל להשאיר 0.7 V יותר לסוללה) אם לא אז תשים גשר מ 4 דיודות

פורסם
  • מחבר

לא חייב חלקים מקוריים. ניתן לחבר סתם דיודות וכו' ולקבל טעינה. אם המטען המקורי מכיל מעגל מסובך יותר זה אומר שיש לו בקרת טעינה וכו' והוא טוב יותר לסוללה אבל לא אומר שהוא חובה כדיי להטעין

סוללה תיטען אם אתה תיתן לה מתח גבוה יותר מהמתח שלה. הוא לא חייב להיות מיוצב - אתה יכול ליישר חצי גל או גל שלם ולהטעין בזמן הפיקים כשהמתח גבוה יותר מהמתח של הסוללה. מתח מיוצב טוב יותר

האלטרנטור יכול להוציא pulsed DC - אתה עדיין תצתרך לחבר דיודה כדיי שהאלטרנטור לא ירוקן את הסוללה כשהוא לא מונע. אם אתה יודע מה הקוטביות תשים דיודה אחת (ותוכל להשאיר 0.7 V יותר לסוללה) אם לא אז תשים גשר מ 4 דיודות

משום שאין לי את הסרטוט של המעגל המקורי (בינתיים) אני אשאיר את האלטרנטור מנותק, אני אמשיך לחפש בעקבות הסרטוט המקורי של המנוע הזה עם האלטרנטור הזה, חבל שאם אני אטעה מחוסר ידע המצבר יגמר ו\או יהיה חיבור בין + ל - או סתם חיבורים לא נכונים.

עריכה:

מצאתי את הטקסט הזה באינטרנט עכשיו:

a half alternator is only for battery charging (this wire has a little diode), if there's a whole ring, you can power some lights too with the second half (no diode in the wire)....

מה שזה אומר, שלא רק שאני לא צריך דיודה, אני חושב שאני יודע מה כל אחד מהחיבורים עושים.

האחד הולך לHeadLights, השני הולך לבטריה.

עכשיו, איך לבדוק איפה ישנה דיודה ואיפה לא?

פורסם

אם אתה מחבר דיודה בין האלטרנטור והסוללה היא לא תזרים זרם לאלטרנטור, גם אם יש לך טעויות בחיבור של האלטרנטור עצמו

כדיי לקבל טעינה מ AC בכל מצב תחבר 4 דיודות

אתה יכול לבדוק אם בדיקה ויזואלית ומולטימטר אם יש בתוך האלטרנטור דיודה. אם אתה לא בטוח תוסיף דיודה מבחוץ - תקבל 0.7 V פחות אבל תהיה בטוח שהוא לא יוריד את הסוללה

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

אם אתה מחבר דיודה בין האלטרנטור והסוללה היא לא תזרים זרם לאלטרנטור, גם אם יש לך טעויות בחיבור של האלטרנטור עצמו

כדיי לקבל טעינה מ AC בכל מצב תחבר 4 דיודות

אתה יכול לבדוק אם בדיקה ויזואלית ומולטימטר אם יש בתוך האלטרנטור דיודה. אם אתה לא בטוח תוסיף דיודה מבחוץ - תקבל 0.7 V פחות אבל תהיה בטוח שהוא לא יוריד את הסוללה

זה רעיון טוב, אני כנראה באמת יחבר עוד דיודה, אבל באמת חבל על ה0.7v האלה, אבל זה חשוב לצרכי בטחון.

אגב, עכשיו כשאני חושב על זה:

בחוט אחד יש דיודה, בחוט שני אין.

כל מה שאני צריך לעשות זה להדליק את המנוע (בעצם להפעיל את האלטרנטור בכך), לחבר לנורה או משהו שעובד על 12v, בחוט עם הדיודה הנורה לא תדלק, בחוט ללא הדיודה הנורה תדלק וככה אני אדע איפה הדיודה ואחסוך 0.7v וקניית דיודה חדשה שתשבור אותי כלכלית.

מה אתה אומר, הניסוי יביא תוצאות?

פורסם

לא - המנורה תידלק בכל מקרה (זה לא משנה אם יש שם דיודה)

ואל תהיה בטוח שהאלטרנטור שלך זהה לאחד במדריך שמצאת

פורסם
  • מחבר

לא - המנורה תידלק בכל מקרה (זה לא משנה אם יש שם דיודה)

ואל תהיה בטוח שהאלטרנטור שלך זהה לאחד במדריך שמצאת

אני לא בטוח, אבל בכל הסרטוטים של המנועים שאני מוצא באינטרנט (מנועי Briggs and Straton) שיש להם אלטרנטור Dual Circuit, אחד משמש לטעינה, השני למנורות קדמיות (aka HeadLights).

אם אתה אומר שפשוט כדאי לשים דיודה, אני ישבור קופת חסכון אמשכן את הבית ואקנה דיודה כזאת, אני צריך דיודה של 12v, יש לך במקרה שם של דיודה מומלצת :)?

פורסם

כל דיודה שיכולה להעביר כמה A ומחזיקה מתח הפוך 40 - 50 V. אתה יכול למצוא כמה כאלה בספק גנרי שרוף (תביא מהמעבדת מחשבים הקרובה). אם יש פשרות שהאלטרנטור מוציא pulsed DC או שיש בתוכו דיודה תחבר את הדיודה השניה באותו כיוון

תצתרך נגד להגביל את הזרם - מנורת ליבון 12 V בהספק 50 W בערך תהיה נגד מתאים

אם תחבר יציאה של האלטרנטור שמוציא מעל 15 V בערך תקבל טעינה. אם תשאיר את זה מחובר הרבה זמן תקבל גם טעינת יתר (אתה יכו לעשות הפסקות ולבדוק אם מולטימטר מה המתח של הסוללה. אם המתח הגיע ל 13.8 - 14.4 V לא בזמן טעינה אז הסוללה מלאה)

תבדוק איזה אלטרנטור יש לך ואם הוא dual circuit או סתם 2 חוטים שמוציאים AC וכו ואם יש בתוכו דיודה

איך המערכת היתה מחוברת לפניי ?

פורסם
  • מחבר

בקשר לדיודה, יש לי ספק של מחשב בבית, אני אפרק אותו בהמשך היום, אני עובד כטכנאי אז ספק בהישג יד - יש לי.

אוכל להשתמש במנורד הליבון גם כאינדיקציה לפעילות הטעינה, זה רעיון נחמד.

בקשר לOvercharge, אני יחשוב על לחבר וולטמטר קבוע למצבר ולשים אותו בלוח המחוונים של הטרקטור (בו תהיה את נורת הליבון, Ampermeter, וולטמטר, ובעתיד ספידומטר).

האלטרנטור שלי הוא באמת Dual, הוא לא סתם 2 חוטים שמוציאים AC, ולאחר חיפוש קצת ארוך ושילוב של ידע מוקדם וטלפון לאדם שמבין, אכן מדובר בדואל סירקיט.

המערכת הייתה מחוברת לפני כמו שהיא מחוברת עכשיו, פשוט בניתי את כל מערכת ההתנעה מחדש, ולא הצלחתי להבין איך לשלב את האלטרנטור בסיפור, זה יצר קצת בלבול אבל כעת היא מחוברת כמו פעם. פשוט אני רוצה לדעת שהיא בטיחותית מכיוון שמדובר במנוע ישן ובחיבורים ישנים.

שאלה קצרה אבל חשובה, שימוש בנורת ליבון כנגד, האם באמת מדובר ברעיון טוב?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים