עבור לתוכן

חיברתי כבל HDMI לTV והכל עובד...אבל יש לי בTV פסים אופקיים שרצים באיטיות...למה?

Featured Replies

פורסם

קרה גם לי (אם הוט + כבל VGA + מסך CRT מחובר למחשב) ומחשב של מישהוא אחר שסידרתי (מודם אינטרנט של הוט + מחשב, אבל שם היה מעורב גם ספק גנרי לא תקין)

הגיוני יותר שתהיה בעיה עם VGA, לעומת זאת HDMI הוא דיגיטאלי... אני חושב דווקא שהבעיה בטלויזיה שלו (פגם ייצור).

חלאס לקרוא להארקה אדמה

רגיל לקרוא לה ככה... לא מבין מה הבעיה עם זה :)

פורסם

אפשר לקרוא הארקה אדמה , כמו שברק מתפרק באדמה ,

גם הכבל הצהוב שהוא הארקה , מחובר לאדמה ....

בגלל זה קוראים לזה כבל אדמה

אז זהו שהמושג אדמה שנוי במחלוקת כי יש כאלה שכאשר אומרים אדמה מתכוונים ל- 0

בגלל זה בשביל למנוע הטעיות עדיף לקרוא להארקה בשמה.

פורסם

אין שום הטעיות , כולם יודעים שכבל אדמה הוא הכבל הצהוב שכל מה שהוא עושה

זה לקחת חשמל עודף ולפרק אותו באדמה

פורסם
הגיוני יותר שתהיה בעיה עם VGA, לעומת זאת HDMI הוא דיגיטאלי... אני חושב דווקא שהבעיה בטלויזיה שלו (פגם ייצור).

וגם כאן - הבעיה היא לא כשהוא רואה משהוא מה HDMI אלא מחיבור אנלוגי מהממיר של הוט

כשמתעסקים אם חשמל ההתייחסות לחוט 0 היא כמו לחוט L. לא ניתן להניח שאין בו מתח, ממש לא ניתן לחבר אותו למארזים מתכתיים, ולא נכון לקרוא לו אדמה (למרות שהוא כן מחובר לאדמה בחיבור הראשי של הבית)

פורסם

האמת שיש לו עוד שימוש כמו היתחשמלות במצב של היתחשמלות הוא מקפיץ את הפקק הראשי בארון חשמל.

קוראים לזה כבל אדמה או הארכה איך שתרצה הסיבה כי הוא מחובר לאדמה.

עריכה: כרגע קראתי את הנושא האחרון ואין לי ממש מושג לגבי 0 או L אני מכיר כבל הארכה(אדמה) אחד

השמח שמישהו יסביר לי קצת את הנושא.

פורסם

לא מדוייק

כבל אדמה מחובר למארז מתכתי. אם נוגע במארז (מבפנים) חוט L של 240 V, הזרם עובר מהמארז לאדמה דרך הכבל אדמה. זה נותן 2 דברים :

המתח אל המארז יהיה נמוך כי הוא מחובר לאדמה

קורה קצר שמפיל את המפסק בלוח חשמל (מפסק זרם יתר רגיל - גם אם אין פחת. מפסק פחת אם קיים יקפוץ אבל בגלל הירידת זרם לאדמה ולא בגלל הקצר) וכך גורם לניתוק של החשמל לפניי שמישהוא נוגע במארז ומתחשמל. הקצר יקרה מיידית ולא צריך לחכות שמישהוא יגע במארז

"במקרה של התחשמלות" כלומר ברגע שמישהוא נוגע במארז שכבר היה אליו מתח מקודם, קופץ מפסק פחת ולא מפסק זרם יתר. הפחת עובד בלי קשר לחוט אדמה ויכול להגן גם אם אין חוט אדמה

בחשמל רגיל של בית יש :

פאזה L ~ - מעביר זרם של המעגל, נמצא במתח 240 V AC

אפס N 0 - מעביר זרם של המעגל, נמצא במתח 0 V (יכול להיות 240 V בזמן חיבור או ניתוק או במקרים של תקלות, ולכן חייבים "להיזהר ממנו" בדיוק כמו מ L)

אדמה E - מחובר ישירות לאדמה ולא מעביר זרם במצב תקין. מחובר למארזים מתכתיים והוא מיועד לזה שניתן לגעת בו / בדברים שהוא מחובר אליהם

פורסם

אוקי פחות או יותר כמו שחשבתי ,אבל בכל זאת ניזהר ומעדיף שאין מגע ביני לבין הכבלים כמו שהסברתה פאזה אפס ואדמה.

אני יודע שיש דרכים לדעת מה מעביר זרם וכמה ואים זה תקין, אבל הדרך היחידה שאני בדקתי אי פעם זה עים טסטר.

פורסם

אתה נוגע בחוט של האדמה בכל פעם שאתה נוגע במארז של המחשב שלך, מארז מתכתי אחר בבית, ברזים של מים, עמודי חשמל ממתכת ודברים אחרים

אתה לא אמור לגעת ב L או N, הם אלה שיכולים להיות תחת מתח 240 V

פורסם

"במקרה של התחשמלות" כלומר ברגע שמישהוא נוגע במארז שכבר היה אליו מתח מקודם, קופץ מפסק פחת ולא מפסק זרם יתר. הפחת עובד בלי קשר לחוט אדמה ויכול להגן גם אם אין חוט אדמה

איך ? כל הפואנטה של הפחת מבוססת על קיום הארקה למכשירי חשמל שאין להם בידוד כפול

בארץ מתח הרשת הוא 220 ולא 240

ולא יכול להיות מתח על פין בודד אלא פוטנציאל (רשמתה איפה שהוא שאתה אלקטרונאי אז תזכר שמתח זה הפרש פוטנציאלים)

פורסם

אני לא בטוח שכולם כאן מכירים "פוטנציאל", אבל כולם כן מכירים "מתח". הכוונה שלי היא למתח כלפיי האדמה

חיבור אדמה ופחת הם 2 הגנות שונות שעובדות בנפרד אחת מהשניה :

במערכת אם אדמה וללא פחת :

חוט L נוגע מבפנים במארז. מיידית קורה קצר בין L ואדמה, עובר במעגל זרם קצר (מאות A או יותר) ומקפיץ את המפסק זרם יתר

אם תתחשמל במערכת כזאת מ L לאדמה (כלומר תיגע ב L במצב שבו הוא לא התקצר לאדמה בעצמו) אתה תמשיך להחתחשמל כי הכמה עשרות / מאות mA לא הולכים להקפיץ מפסק זרם יתר של 10 A או יותר

במערכת אם פחת וללא אדמה :

חוט L נוגע במארז מתכתי. לא קורה כלום, המארז נשאר מחובר במתח 240 V כלפיי האדמה (כשמישהוא נוגע בו, הוא יתחשמל לזמן קצר מאוד עד שהמפסק פחת יגיב). ברגע שמישהוא מתחשמל (ומעביר זרם לאדמה מקומית כמו רצפה, לא לחוט אדמה במערכת החשמל) הפחת רואה זרם לא זהה ב L ו N הראשיים (והזרם ש "נעלם" - כמה עשרות או מאות mA - הוא הזרם שמישהוא מתחשמל ממנו) ומנתק

אם תחבר קצר בין L ו N, המפסק פחת לא יקפוץ כי לא משנה לו כמה זרם עובר, משנה רק L פחות N (הוא קופץ כשיש שם 30 mA)

ברוב הבתים יש אדמה ופחת ביחד. כש L נוגע במארז קורה קצר והמפסק זרם יתר מגיב לזרם של הקצר, והפחת מגיב לזה שהיה זרם שנכנס ב L ולא יצא ב N (יצא בחוט האדמה במקום) ולא לזה שהזרם היה גבוה

פורסם

ברוב הבתים יש אדמה ופחת ביחד.

הכל נכון מאוד וחיכיתי שתגיד את המשפט הנ"ל. כי שילוב של פחת והארקה נותן הגנה כפולה: אם יש קצר פאזה למארז אז יקפוץ הפחת ואם הוא כשל אז יקפוץ המגן זרם.

הערה: במצב של קצר פאזה למארז רוב הסיכויים שיקפוץ קודם הפחת ולא המתג זרם כי לפחת יש זמן תגובה מהיר (רשום על הפחת)

פורסם

אם אני דוחף שתי אצבעות לשקע, הפחת לא יקפוץ, ובגלל ההתנגדות של הגוף אז גם הזרם יתר לא יעשה כלום? [אני לא צוחק, רק רוצה לראות אם הבנתי]

פורסם

אם תדחוף 2 אצבעות לשקע ותהיה מבודד מהאדמה (כך שכל הזרם הוא בין L ו N בלבד) הפחת לא יקפוץ

אם תהיה בנוסף גם מחובר לאדמה (כך שיעברו לאדמה 30 mA או יותר) הפחת כן יקפוץ

מפסק זרם יתר לא יקפוץ

פורסם

הא! אז עדיף לתקוע אצבעות לשקע כשאתה רטוב!

תודה...החכמתי :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים