עבור לתוכן

בניית מעגל הגברה סטריאו

Featured Replies

פורסם

חבל לשים נגד במקביל. תצטרך נגד הספק, וסתם תשרוף עוד חום. קח בחשבון שרמקול של 8 אוהם יהיה 8 אוהם רק בתדרים מסוימים, ויכול לרדת גם ל-2אוהם ומטה בתדרים אחרים (בדר"כ נמוכים).

אגב, 11010010110, אני מניח שאתה מדבר על Zobel Network, הוא מיועד לפצות על ההשראות של העומס (רמקולים) בכדי למנוע חוסר יציבות. ובנוגע לקבל האלקטרוליטי, יכול להיות שאתה מדבר על קבל צימוד? כמעט ולא רואים אותם בימינו כיוון שבעת עבודה עם ספקים כפולים מתח ה-offset בדר"כ נמוך מאוד (עשרות מילי-וולטים לכל היותר) ואין שום סיכון לרמקולים. במגברים שעובדים ממסילה בודדת, או מגברים שבהם נדרשת הרבה עבודה בשביל לשמור על מתח DC נמוך במוצא מכניסים קבלים צימוד (במגברי מנורות בדר"כ בוחרים בשנאים שגם מורידים את ה-DC וגם מנחיתים את התנגדות המוצא של המגבר - אם כי במגברי מנורות להספקים נמוכים יש לפעמים קיבול במקום שנאי ואז מקבלים מגבר OTL).

פורסם
  • מחבר

אוקי אני לא ישים נגד במקביל. אתה יודע משהוא אולי לגבי שאר השאלות ששאלתי? (רגל 14 ו-5 למשל)?

פורסם

זה דורש ממני לפתוח את דפי המפרט, אז לא :)

חכה לתשובה מ-11010010110, הוא מכיר את השבב לכן ייתכן והוא ידע מה לענות לך בלי לחפור בדפי המפרט.

פורסם

תחבר את הרמקול 8 ohm כמו שהוא ללא נגד מקביל. יתכן שאתה לא תוכל לנצל את ההספק המלא ככה (הרמקול יקח 1/2 מהזרם של רמקול 4 ohm כלומר 1/2 מההספק, במציאות קצת יותר כי אתה תקבל מתח גבוה יותר)

תנסה לתת לרכיבה מתח כמה שיותר גבוה - המקס' שלו 18 V, תנסה לתת לפחות 15 V. כך תוכל להגיע להספק גבוה יותר (תצתרך גם קירור בהתאמה)

במפרט מצוייר קבל 100 uF מ 4 לאדמה. לדעתי רצוי שתחבר שם במקביל את ה 100 uF שהם רוצים (לא קריטי 100, בטח יעבוד גם אם 47 או 220 וגם מספרים רחוקים יותר) + קבל פוליאסטר (או דומה) של 1 uF או קצת יותר במקביל (לקבל פוליאסטר יש ESR נמוך יותר)

כנל תוסיף קבל אלקטרוליטי גדול וקבל פוליאסטר במקביל ב VCC

לא הבנתי מהמפרט באיזה מצב המיוט מופעל (כשהמתח ל 14 מחובר או מנותק) תנסה את 2 המצבים. אם יש קול כשהמתח מנותק אז תשאיר את 14 מנותק אל תחבר לאדמה

בנגד / קבל ביציאה (החלק שאני לא יודע מה התפקיד שלו) התכוונתי למה שבתמונה

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

מה לגבי אמפר בכניסה? אני מחבר לו 5 אמפר ו- 13.5 וולט. זה יספיק?

אני לא מחבר את הנגד קבל במקביל לרמקול.

לגבי הקבלים האלקטרוליטים, עמידות מתח של 25 וולט יספיק להם או לקחת גדולים יותר?

פורסם

האמפר RMS הוא הספק של הרמקולים / המתח / ה efficiency של המגבר

למשל : 2 רמקולים של 26 W כל אחד, מתח 13 V, מגבר efficiency 66% : תקבל 6A

האמפר פיק הרבה יותר גבוה (נראה לי פי כמה) והספק אמור להחזיק אותו בלי נפילה במתח אחרת אתה תקבל עיוותים בצליל (ובווליום גבוה וספק לא איכותי אתה יכול גם לשרוף את הספק אחריי כמה זמן)

קבל גדול מ VCC לאדמה בכניסת מתח למגבר אמור להוריד את הזרם פיק מהספק

קבלים ל 25 V מספיקים, אבל 35 V יותר טוב

תשים לב ל ESR של הקבלים, קבלים אם ESR גבוה מדיי יכולים לגרום להפרעות בצליל / פיקים של זרם גבוה בספק / אוליי להתנפח אחריי כמה זמן של עבודה בווליום גבוה

פורסם
  • מחבר

סבבה. תודה על העזרה ;D

אני יעדכן מה קורה עם המעגל ואם יהיו קשיים.

אגב יש לך מושג כמה עולה הרכיב?

פורסם

בנגד / קבל ביציאה (החלק שאני לא יודע מה התפקיד שלו) התכוונתי למה שבתמונה

זה בדיוק Zobel כפי שרשמתי, הוא מיועד לשמור על המגבר יציב.

מתן, תבדוק ב:http://www.taydaelectronics.com

אני מזמין מהם מדיי פעם. יש מינימום 5$ הזמנה, אבל המשלוח דיי זול. אני לא יודע אם כל החלקים מקוריים, אבל עד כה אני דיי מרוצה מהם. הזמנתי מהם פעם אחרונה לפני יומיים חלקים למגבר כלשהו שאני מתכנן והם שלחו אותם תוך בערך 24 שעות. אם יש להם את החלקים שאתה צריך אז הם מקור נוח מאוד לרכיבים.

פורסם
  • מחבר

האמת שאתר ממש טוב!! איך הגיע תוך 24 שעות? הם בארץ?

פורסם

פירקתי כמה chip amps מטלויזיות CRT זרוקות שמצאתי

פורסם
  • מחבר

יש לי מערכת סטריאו ישנה עם מגש לדיסקים ושני קלטות כמו של פעם, בעבר היא הייתה גם מחוברת לשני רמקולים. יכול להיות שיש בא chip-amp כל שהוא?

פורסם

יכול להיות אבל לא נראה לי

פורסם

האמת שאתר ממש טוב!! איך הגיע תוך 24 שעות? הם בארץ?

לא הגיעו תוך 24 שעות, נשלחו תוך 24 שעות :)

בדר"כ לוקח למשלוחים בערך שבוע-שבועיים להגיע. יחסית מהר כשמתחשבים בזה שהמשלוח עולה 2$ בערך.

פורסם
  • מחבר

אההה טוב הגיוני עכשיו.

אין להם את ה- TDA1554 אבל יש להם משהוא דומה (TDA1557) אם אני לא טועה אפילו יותר טוב!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים