עבור לתוכן

בדיקת חומרה ותחזוקת מחשב

Featured Replies

פורסם

אני לא יודע אם אני במקום הנכון פשוט לא ידעתי איפה לכתוב את זה...

אני קניתי מחשב חדש .. וראיתי פה בפורום כל מני דברים של בדיקת טמפרטורות OCCT וכו .. ואין לי מושג מה זה בדברים האלה .. מה הם עושים ומה צריך לעשות ...

עכשיו מה שאני רוצה לדעת זה שקונים מחשב חדש איזה דברים חייבים לבדוק אותם חום טמפרטורות מעבד וכו ?

תנו לי קצת אינדקציה מה לעשות ואיך ועם מה ולמה ... אני פשוט מרגיש מבולבל ולא יודע מה צריך לעשות והאם זה חשוב או לא... תעזרו לי בבקשה תודה

פורסם

אם הכל עובד בצורה תקינה ואם אתה לא מבצע OC (אני מניח שמשם הגיעה ההמלצה לבדוק את הטמפרטורות ולהשתמש ב-OCCT כדי לאמץ את המעבד) אז גם אין לך ממש מה לבדוק ובטח שאין צורך לתחזק את המערכת.

בכל מקרה אם אתה כן רוצה לעשות את הדברים שהומלצו לך, אין פה פתרון קסם. יש את האתרים של התוכנות שם מוסבר איך להשתמש בהן (רובן גם מאוד אינטואיטיביות). לכן השלב הראשון הוא להבין מה אתה עושה במערכת, וזה כולל ללמוד חומר רקע אם כרגע הידע שלך לא מספיק, ורק לאחר מכן לבצע.

בשלב הזה אתה מוזמן לחזור לפורום ולשאול שאלות ממוקדות על בעיות שנתקלת בהן (רצוי לאחר שניסית לפתור אותן לבד או להבין לבד מה צריך לעשות, כי רק ככה לומדים) או כדי להתייעץ באופן נקודתי יותר בנושאים שונים.

מעבר לזה אתה לא צריך לתחזק את המערכת, לא מבחינה תוכנתית ולא מבחינת חומרה (למעט לנקות אותה מדי תקופה).

כמו כן, תערוך בבקשה את הכותרת כדי שתהיה עניינית.

פורסם
  • מחבר

תשמע אני קניתי מחשב חדש לפני כמה ימים .. הכל בסדר ובינתיים אני לא עושה שום OC אז אין לי מה לפחד מחום גבוהה או לבדוק אם כל הטמפרטורות בסדר נכון ? בסה"כ רציתי להיות רגוע שכל החומרה עובדת כמו שצריך ושלא יהיה משהו חריג .. ממה שהבנתי ממך אם אין תדברים האלה אז אין לי מה לבדוק ואין צורך נכון ?

פורסם

בדיקות הן אף פעם לא חובה, הן המלצה ו/או נובעות מתוך הרצון של בעל המערכת לוודא שהכל תקין.

ניתן להריץ בדיקות שונות (טמפ' במאמץ, לוודא שהמעבד מגיע לתדר המרבי במאמץ ועוד) וניתן גם לא. כל אחד ומה שמתאים לו או עובד בשבילו.

כל עוד שהמערכת עובדת בצורה תקינה אז מבחינתך כמשתמש קצה הכל בסדר.

פורסם
  • מחבר

תודה אחשלי 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים