עבור לתוכן

שאלה|מעגל פתיחת וסגירת מגש

Featured Replies

פורסם

כחלק מההכנות לפרוייקט המודינג הראשון שלי(וו הו=]) אני מנסה לבנות מעגל שבו מתג ומנוע, וכאשר מדליקים את המתג המנוע מסתובב לצד אחד ומזיז משטח כלשהו(כמו כונן דיסקים שנפתח) ונעצר כשהמשטח יצא עד הסוף, וכשמכבים את המתג המנוע מסתובב לצד השני ומחזיר את המשטח(שוב, כמו כונן דיסקים----רק שבמקום כפתור לחיץ יש מתג שנשאר במקום האחרון אליו הזזת אותו), ואני רוצה לעשות את זה בלי מעגלים משולבים(צ'יפים)

*אני רוצה לציין מראש שחוץ מאתר אחד ופיזיקה של כיתה י"ב, בחיים לא למדתי אלקטרוניקה-אבל ראיתי אנשים שעשו את זה=]*

אחרי מספיק התחבטויות עם עצמי(בניית סכמה של מה שאני רוצה לעשות כמו בתכנה ואז שרטוט כל חלק ואז שילוב ותיקון ועוד) הגעתי למעגל המצורף, אבל הוא משתמש ב3 מקורות מתח שונים ואני לא בטוח שהוא פועל(אני מאמין שאני יודע להשתמש בטרנזיסטורים, אבל שוב-לא למדתי את זה באמת)

אתם יכולים להציע לי מעגל יותר נורמלי שיעשה את העבודה?

תודה מראש=]

ד"א-במעגל, המתג העליון הוא זה שנשלט ע"י המשתמש ו2 המתגים התחתונים נמצאים בכל צד ומציינים שהמגש:

2-נפתח עד הסוף

3-נסגר עד הסוף

[attachment deleted by admin]

פורסם

מעגל כמעט ללא אלקטרוניקה אבל מחייב מפסקים מסובכים יותר

S1 - מפסק מחליף כפול אם 6 חיבורים

חייב להיות מפסק Break Before Make כלומר מפסק אם ידית אל ציר (מפסקים שהידית שלהם תמיד עומדת באלכסון - כמו כחול כזה אם ידית מתכת)

מפסק Make Before Break כמו השחור הזה שיש לו ידית ישרה שמזיזים קדימה ואחורה - יגרום לקצר ברגע שתנסה להזיז אותו

S2 ו S3 - לחצנים בקצוות של המגש. אלה לחצנים "הפוכים" כלומר כשלוחצים אותם הם מנתקים את המעגל ולא מחברים אותו

D1 ו D2 - דיודות. במנוע שלוקח עד 1A תשים 1N4007 או משהוא דומה

C1 - קבל להגנה אל D1 ו D2 (בלי הקבל הזה אתה יכול לשרוף אותן אחריי כמה הפעלות). בגודל כמה uF לפחות, רצוי יותר. (ניתן לשים במקומו מיישר וקבל אלקטרוליטי)

אם אתה רוצה מעגל שלא צריך מפסקים מיוחדים אז תן תשובה וננסה משהוא אחר

פורסם

עריכה !! יש טעות במעגל השני אל תבנה אותו !!

המפסקים כאן פשוטים יותר :

המשתמש שולט אם מפסק מחליף פשוט (ולא כפול) אבל עדיין המפסק חייב להיות Break Before Make אחרת אתה שורף את הטרנזיסטורים

הלחצנים של הקצוות הם רגילים ולא "הפוכים"

הדיודות D1 D2 יכולות להיות קטנות ולזרם נמוך אבל תשים משהוא שיקח Forward Voltage לפחות כמו הטרנזיסטור כשהוא פתוח (ניתן לחבר כמה דיודות בטור אבל אל תשים zener)

הטרנזיסטורים Q1 ו Q2 הם NPNים לזרם של המנוע

הנגדים R לבחור כך שהטרנזיסטור יהיה או ברוייה או מנותק אבל לא באמצע באף שלב של העבודה

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה והאיכותית(אפילו בערב חג!=]), אבל:1) סליחה, שכחתי לציין-S1 חייב להיות מפסק פשוט עם 2 מצבים(אני רוצה מפסק מנעול=])

2)באיזה מעגל יש טעות?

3)הבעיה שלי עם מעגלים שמכילים צ'יפים ניתנים לתיכנות היא שאין לי דרך לצרוב אותם(אלא אם כן אתם מכירים שירות השכרת צורבים באיזור י-ם P=), אבל אם אתם מכירים IC שיפתור לי את הבעיה זה יהיה נהדר...

4)כעקרון אין לי בעיה עם מפסקים מיוחדים......(החשבת את מפסקי ה.N.C כמיוחדים?)

5)

הדיודות D1 D2 יכולות להיות קטנות ולזרם נמוך אבל תשים משהוא שיקח Forward Voltage לפחות כמו הטרנזיסטור כשהוא פתוח (ניתן לחבר כמה דיודות בטור אבל אל תשים zener)
--לא הבנתי את המודגש

לידע כללי-המעגל שבניתי היה עובד בעיקרון? ואם הייתי משתמש ב3 בטריות קטנות ומגבר זרם?

ושאלה אחרת לאותו פרוייקט-אני יכול להחליף את הממסר במעגל הזה בטרנזיסטור NPN?

http://www.simprojects.nl/images/Image12.gif

והמעגל הזה ייתן לי זרם רגעי כל פעם שאני מזיז את המפסק נכון? ואם אני ינתק את החיבור של המפסק לאדמה זה ייתן לי זרם רגעי רק כשאני מזיז ללמעלה?כשאני מזיז ללמטה לא יקרה כלום, ואז כשאני מזיז ללמעלה שוב זה יפעל?

פורסם

המעגל הראשון אמור לעבוד כמו שהוא

במעגל השני יש פאק בתכנון (קלטתי רק אחריי שציירתי אותו), בקיצור - אחריי שהמגש מגיע עד הסוף והמנוע מתכבה הטרנזיסטור השני ייפתח מהזרם שעובר דרך המנוע ויגרום לקצר. כדיי למנוע את זה תוסיף דיודות כדיי לבטל את המסלול הזה ואז הוא יהיה בסדר

המטרה של הדיודות D1 D2 היא לוודא שהטרנזיסטור שאמור להיות מנותק הוא מנותק לגמרי, ולא נשאר קצת פתוח (יש מתח קטן אל C-E של הטרנזיסטור שנמצא ברוויה והוא יכול להגיע ל Bשל השני ולפתוח אותו קצת). הדיודות מורידות את המתח ב 0.7 V וכך ניתן להוריד את המתח הזה

המפסקים המיוחדים הם NC (יש הרבה פחות לחצנים NC מ NO) והחשיבות שהמפסק המחליף יהיה Break Before Make

פורסם
  • מחבר

המעגל הראשון לא טוב לי בגלל שהמפסק שאני רוצה לעבוד איתו לא טוב למעגל.

לא הבנתי מה לעשות במעגל השני(אם אתה יכול להוסיף שרטוט... וערכים?)

ומה לגבי המעגל הלא קשור שהבאתי?

פורסם

מחר אני אביא מעגל חדש

המעגל הראשון לא יעבוד :

PB1 סוגר מעגל של קצר

Q2 הפוך

המעגל של V1 צף ולכן לא יכול להשפיע אל Q1 ו Q2

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה=]

פורסם

איזה הגבלות יש לך אל המפסקים / לאיזה צד של המקור מתח אתה רוצה שיהיו מחוברים / וכו ?

פורסם
  • מחבר

ההגבלה היחידה שיש לי היא המפסק שהמשתמש רואה:מפסק NO פשוט.

פורסם

המעגל הזה מור לעבוד אבל יש בו race condition - אם המשתמש מעביר את המפסק בזמן שהמגש זז יכול לקרות קצר לזמן קצר מאוד אם הטרנזיסטור שאמור להתנתק עדיין לא התנתק סופית

ניתן לשים טרנזיסטורים גדולים שפשוט יכולים לעמוד בקצר כזה או להוסיף מעגל השהיה שיוודא שבזמן המעבר יהיה רגע שבו המעגל מנותק לגמרי ב 2 הכיוונים

לערכי רכיבים צריך את הערכים שלך - מתח וזרם עבודה / זרם הפעלה של המנוע וכו

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.=]

אני אשתמש בחיבור מולקס מהספק(5V,3A(למרות שכתוב לי עוד אחד של 5V עם 40A. מה זה?!) ) ובמנוע של כונן דיסקים(אין עליו דירוג אנרגיה, אני אחבר לו טרימר של 10K עד הסוף ואוריד את ההתנגדות עד שהוא יפעל במהירות סבירה)

שאלה לגבי זה-לחבר את המינוס של המעגל לאדמה של המולקס או ל-5V של המולקס? ואני צריך הגנה כלשהי לספק?

ומה לגבי המעגל האחר שהבאתי? אני יוכל לחבר בו טרנזיסטורי NPN במקום הממסר? ואם אני ינתק את החיבור של המפסק לאדמה הוא יפעל עדיין?(אני לא מכיר קבלים, האם כשהקבל ינותק הוא יישאר טעון וכאשר המפסק יחובר שוב המעגל פשוט לא יפעל? אם כן, איך פותרים את זה?)

(תזכורת:הכוונה למעגל הזה:http://www.simprojects.nl/images/Image12.gif והוא נועד להפוך מפסק קבוע למפסק רגעי)

פורסם

במקום טרימר תוסיף 2 נגדי הספק למעגל (בטור ל C של Q1 ו Q2) - כמה ohm או פחות והספק 5 W בערך. הם גם יפתרו את הבעיה של הקצר. טרימר הוא נגד להספק נמוך מאוד, אתה כנראה תשרוף אותו

מתח 5 V מתקבל מ 5V (אדום) ואדמה (שחור). אל תשתמש אם -5V - הוא מסילה חלשה מאוד (0.1 - 0.5 A) ולא קיים בכלל בספקים חדשים

בעיקרון הספק אמור להיות יכול להגן אל עצמו (אל תצפה לזה בספק גנרי). אם המעגל כאן לא יכול להגיע למצב של קצר פנימי (למשל בגלל 2 טרנזיסטורים שפתוחים בו זמנית מ + ו -) לא צריך הגנות נוספות

אם אתה שם את הנגדי הספק אתה מגביל את הזרם ל 5 V חלקיי ההתנגדות שלהם (פחות מזה כי יש נפילת מתח אל המנוע / טרנזיסטורים וכו)

הטרנזיסטורים חייבים להיות לזרם מתאים ואם קירור מתאים

פורסם
  • מחבר

אז לשים עליהם מאוורר פשוט 8" או שמספיק להצמיד אליהם צלעות?

ומה זה הC של הטרנזיסטורים?הקולקטור?

ומה הערכים של שאר הרכיבים?

פורסם

הקירור והרכיבים האחרים תלויים בזרם של המנוע ובטרנזיסטורים שאתה משתמש. בדרך כלל תצתרך לשים צלעות קירור ללא מאוורר

הנגדים אמורים להיות כך שהטרנזיסטורים יהיו כל הזמן ברוויה או מנותקים ולא באמצע (המצב באמצע הוא זה שבו הם מתחממים משמעותית)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים