עבור לתוכן

פיזו או רמקול?

Featured Replies

פורסם

היי,

אני עדיין ממשיך להתעניין בסונארים והשאלה החדשה היא למה בחישני מרחק מבוססי הד משתמשים ברכיבי PIEZO? ולא ברמקול פשוט מבוסס על סליל?

פורסם
  • מחבר

עברתי על המצגת ועדיין זה לא עונה למה לא להשתמש בפיזואלקטרי שהתפוקה שלו נמוכה יחסית לדינאמי - למרות שזה מסובך יותר להכנה לתדרים הללו זה אפשרי.

פורסם
סיכום:

טכנולוגיה מאד פשוטה למימוש

מוגבלת למשרעת קטנה ולכן מתאימה לפעולה בתדירויות גבוהות – טוויטרים

מחיר נמוך

עונה על הכל:מחיר,פשטות ותדירויות גבוהות. אני מניח שאפשר להשתמש ברמקולים רגילים, אבל פשוט אלה עדיפים.

עברתי על המצגת ועדיין זה לא עונה למה לא להשתמש בפיזואלקטרי שהתפוקה שלו נמוכה יחסית לדינאמי - למרות שזה מסובך יותר להכנה לתדרים הללו זה אפשרי.

אתה ענית לעצמך

פורסם

איזה מצגת יפה :yelclap:

אבל מישהו יכול להסביר לי את הקטע עם האיפנון, לא הבנתי את זה.

מה בדיוק לא הבנת?

למה הגל מתבטל, למה הפתרונות פותרים את זה,למה צריך את הפיכת הפאזה,איך מממשים את הפיכת הפאזה?

יש לך רקע בפיזיקה?

(שאלות כדי לדעת מה ואיך להסביר=])

פורסם

למה הגל מתבטל...

יש לי רקע בפיזיקה ואת השאר הבנתי.

אני זוכר פשוט שכל עניין הגל המבטל צריך בעצם להתחיל מגל שחוזר, וכאן זה מתפצל אם זה חוזר ממקור שהוא צפוף יותר או פחות מהחומר ממנו בקע, אבל כאן זה אוויר לאוויר.... אלא אם כן שכחתי משהו....

פורסם

כי כשהממברנה זזה לכיוון אחד היא אמנם דוחפת אוויר בצד החיצוני, אבל היא מושכת את האוויר בצד הפנימי של הרמקול(נסה את זה:קח חתיכת עץ או כל דבר עם שטח פנים גדול יחסית לרוחבו ושים מאונך במים ותזיז לכיוון אחד:המים יעלו מצד אחד וירדו מהצד השני). בגלל הקוטן של הרמקול ומהירות הקול, יוצא מצב שהגל האחורי(שהוא הפוך לגל הקדמי כי הממברנה יצרה אותו הפוך) מגיע לאזניים כמעט באותו זמן כמו הגל הקדמי, ולכן מאפס אותו.

פורסם

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים