עבור לתוכן

הסיבה לטבע והתרבות המוסלמית = נישואים לבני דודים מדרגה ראשונה.

Featured Replies

פורסם

ברור שזה לא יהיה כתוב, אופי בצורה מסויימת זה גנטי לחלוטין, זה לא אומר שבן אדם עם נטיה לאלימות בגלל גנים מסויימים יהיה אלים מבחינת Nature vs Nurture יש פה משחק כוחות לא קטן.. מה שכן יקרה זה שהגנים האלה אם קיימים באוכלוסיה יהיו נפוצים יותר כאשר יש רביה בין בני זוג עם מבחר גנטי קטן. וכן היהודים סבלו מזה מאוד, כמות המחלות הגנטיות שיש לנו היא לא קטנה שלא נדבר יחסית על המבנה הפיזי "הדל" של רוב היהודים, הקריקטורה של היהודי הנמוך עם האף הגדול היא לא המצאה של אנטישמים, יחסית לרוב צפון אירופה היהודי האירופאי הממוצע היה נראה כמו גרגמל...

• תגובות 30
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

שמשון ויובב מנסים לטחון את המציאות עד לאבק שמתנדף ברוח.

לא מדובר ב3%.

אם זה היה המצב לא היינו רואים דוגמאות כמו הפקיסטנים באגליה שמהווים 33% מככככככככככככככככוווולללל המחלות הגנטיות אצל תינוקות בבריטניה למרות שהם מהווים רק 3% מהלידות בבריטניה.

אם תעשו חשבון תגלו שמדובר ביותר מ1000% (תקנו אותי אם אני טועה).

אין ספק שמצב בו יש דורות על גבי דורות שבו אותו קוד גנטי מתחבר עם אותו קוד גנטי מוביל לחיזוק בעיות ולדפיקויות מרובות.

המדע הוכיח זאת אלפי שנים.

גם מבחינה תרבותית התופעה הזאת קיימת.

וזה גם דבר מאוד מעניין באיסלם, שסובל מהתבדלות תרבותית וחיזוק יתר של תופעות שליליות.

פורסם

גם אם הנתון של 30% יותר נכון, עד שלא תביא לי מחקר מדעי (מעבר למה שדובי אומר, שסה"כ יש בו משהו אבל הוא לא מוכח לפי הידוע לי) שמוכיח קשר בין גנטיקה להתנהגות ורלוונטי לנושא הזה הדיון הזה כל מה שכתבת פה בעניין הוא בגדר שטויות.

פורסם

ברור שזה לא יהיה כתוב, אופי בצורה מסויימת זה גנטי לחלוטין, זה לא אומר שבן אדם עם נטיה לאלימות בגלל גנים מסויימים יהיה אלים מבחינת Nature vs Nurture יש פה משחק כוחות לא קטן.. מה שכן יקרה זה שהגנים האלה אם קיימים באוכלוסיה יהיו נפוצים יותר כאשר יש רביה בין בני זוג עם מבחר גנטי קטן. וכן היהודים סבלו מזה מאוד, כמות המחלות הגנטיות שיש לנו היא לא קטנה שלא נדבר יחסית על המבנה הפיזי "הדל" של רוב היהודים, הקריקטורה של היהודי הנמוך עם האף הגדול היא לא המצאה של אנטישמים, יחסית לרוב צפון אירופה היהודי האירופאי הממוצע היה נראה כמו גרגמל...

אני לא טוען שנישואים בין בני דודים זה דבר חיובי (במיוחד כאשר זה מבוצע לאורך כמה דורות ולא רק פעם אחת),

אבל מכאן ועד להאשים את זה בכל תכונות האופי הרעות שכביכול יש למוסלמים?

למה שזה יגרום דווקא לתכונות אופי שאותן Art Tatum מחשיב לרעות?

האם חוכמה למשל לא יכולה לעבור ככה בתורשה (בהנחה והיא תורשתית... או לפחות חלק ממנה הוא תורשתי)?

למה רק תכונות "שליליות" יכולות לעבור ככה בתורשה? (ושוב, מי קובע מה זה תכונה שלילית?)

גם מבחינה תרבותית התופעה הזאת קיימת.

וזה גם דבר מאוד מעניין באיסלם, שסובל מהתבדלות תרבותית וחיזוק יתר של תופעות שליליות.

מה עניין שמיטה להר סיני? או בעברית מודרנית - מה לעזאזל הקשר?

סבבה, נניח לצורך הדיון שנישואים בין בני דודים גורמים למחלות גנטיות כאלה ואחרות ושהן נפוצות במיוחד אצל מוסלמים.

מה הקשר בין זה לבין התרבות המוסלמית (שמדבריך משתמע בפירוש שאתה חושב שהיא נחותה)?

המדע הוכיח זאת אלפי שנים.

אני משער שאתה מתכוון לכל המחקר המדעי שנערך בנושא באלפי השנים שעברו מאז שגילו את הגנום האנושי?

פורסם
  • מחבר

תקשורת בין אנשים לא שווים אינה אפשרית.

או שאתה באמת לא יודע כלום והשלילה שלך באה מבורות (כמו גם מהרגל מגונה).

או שאתה סתם מיתמם.

אי אפשר לדון בלי להביא מחקרים מדעיים שמוכיחים בדיוק את מה שאני טוען ?

חסרות דוגמאות בעולם שאפשר ללמוד מהם את הדבר ?

אם רק היה מדובר בנושא דת רוני היה אומר תביא מקור.

כל העולם על כל מה שיש בו זה המקור.

לי זה טבעי והגיוני שתופעות לא רצויות יתפתחו במצב כזה.

והבאתי הוכחות לזה.

הטענה שלך שמדובר רק במחלות גנטיות כמו סיסיטיקפיברוזיס וכדומה ולא במחלות גנטיות שמשפיעות על הPSYCHE היא זאת שלא הגיונית.

הגנטיקה קשורה להכל.

ניורוביולוגיה גם כלולה בביולוגיה.

וגנטיקה משפיעה גם על ניורוביולוגיה.

אותם תופעות שקשורות ברצפים גנטים מהסוג המדובר יתממשו גם בניורוביולוגיה.

המבנה הכימי של המוח גם נתון לשינויים והשפעות גנטיות.

וזה כולל את כל התכונות בסיס שקיימות באדם מלידה ומשפיעים על מי שהוא.

יש כאן מקום לדיון על NATURE VS NURTURE ברמה הניורוביולוגית, כמו שדובי אמר קודם.

אם זה אין לי בעיה, כי באמת יש כאן וויכוח לגיטימי על הגורמים ורמת השפעתם.

אני גם מוכן להיכנס לאפיגנטיקה והשפעות סביבתיות שעלולות להחליש או לחזק גנים קיימים.

אבל להתעלם לגמרי מהרלוונטיות של הגנטיקה על גוף ונפש האדם במיוחד במצבים קיצוניים כמו זה שבבסיס הדיון.

סלחו לי שימשון ויובב.

אני לא רוצה לתפוס עליכם תחת ולעשות פוזה.

אני גם לא רוצה שללא שום ידע בנושא מיד תתקפו ותשללו את הדבר בלי חשיבה ודיון מעמיק.

לא פתחתי את הדיון בשביל לשחק פינג פונג או איגרוף תאילנדי.

פורסם

אז בשביל מה פתחת את הדיון? בשביל שתוכל להרגיש טוב עם עצמך שאתה שייך לגזע נעלה יותר?

אז בעצם תן לי להבין... אתה טוען שכל העולם (או לפחות חלק גדול מאוד ממנו) המוסלמי חולה בנפשו?

כלומר, יש את האלה שחולים במחלות גנטיות מסויימות שנובעות מ"הכלאה" בתוך המשפחה והשאר חולים בנפשם?

וגם האלה שאין להם אבחנה רפואית כלשהי הרי שגם הם "חולים" בעצלנות, אגרסיביות, אפתטיות וכד'.

זה בעצם מה שאתה אומר?

כי אם כן, אז תסביר לי בבקשה, מה ההבדל בינך ובין חברינו הטוב, יוזף גבלס?

(http://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Goebbels)

ובלי קשר, איך מכניסים קישור בצורה נורמלית בפורום החדש הזה? (שאני כותב X אך הלינק מפנה לכתובת Y כלשהי)

פורסם
  • מחבר

קודם כל אני לא כתבתי את הכותרת.

זה תרגום של כתבה מאתר חדשות אירופאי גדול ומוכר.

והלינק לכתבה המקורית מצורף

המסקנות הנובעות מזה הם שיש לזה השפעה על הטבע של האומות המוסלמיות במידה כזאת או אחרת.

כמה השפעה יש ובאיזה מובנים בדיוק קשה לומר.

אפשר רק לנחש.

זה נושא כל כך מורכב במציאות אנושית מורכבת.

בדיוק בשביל זה פתחתי את הדיון.

לנסות לעבד את הכתבה הזאת ואולי לדון על האפשרויות שעולות ממנה.

פורסם

דיון עם ריח גזענות חריף, וזה בא מפיו של ימני שמאוד לא אוהב ערבים.

ממליץ למנהלים לנעול, לא שונה מכל תיאורית גזענית אחרת.

פורסם

אני קראתי מחקר שאומר שלגנטיקה יש השפעה על התנהגות של אדם, אבל היא כלום לעומת ההשפעות הסביבתיות, כלומר, איך הוא גדל להיות. יחס של משהו כמו 20 אחוז גנטיקה ו-80 אחוז מה שהוא גדל להיות ברחוב ובבית הספר ובעבודה. כלומר - ייתכן והמוסלמים תוקפניים ואלימים כי הסביבה שלהם כזאת.

הדיון הזה בהחלט עלול להגרר ל"אני שונא ערבים" ו"הם דפוקים ואנחנו לא וכאלה". דיונים כאלה כבר קראתי מספיק.

פורסם
  • מחבר

אם יש בזה שמץ של אמת אז זה חלק מהמציאות ולא גזענות.

יש מקומות כמו מצרים למשל שיש שם אוכלוסיה גדולה שאין לה אפילו השכלה בסיסית.

יש משפט שאומר: הגנב מסתתר באפלה. (למה שהוא יסתתר באור ?...)

אם יש קשר בין אוכלוסיות שעברו מחנק גנטי קשה לבין אינטליגנציה אז איפה עוד הם הסתתרו ?

אולי אם נבדוק נגלה שיש קשר מסוים בין הדברים ?

אולי יש כאן מעגל של נסיבות שמחזקות אחת את השניה (בדיוק כמו בנישואי משפחה חוזרים ונשנים) שהאוכלוסיה מחלישה את התרבות והתרבות מחלישה את האוכלוסיה וחוזר חלילה.

וחלק מהמעגל הזה משפיע ומושפע מגנטיקה, כמו גם מגורמים אחרים.

גם אם זה רק השפעה חלקית, ורק על אוכלוסיות מסוימות, ורק במקומות מסוימים, ברגע שמדובר בקנה מידה גדול מאוד כמו שמצביעה הכתבה, האם זה לא דבר שראוי לשקול כגורם רלוונטי במעגל שמוביל לירידה באיכות האנושית וקטליסט לבעיות אנושיות ?

וכמו שהגנטיקאים אומרים ומצוין בכתבה המקורית הרי שאפשר לפתור את זה בעזרת עירוי של גנים חדשים.

כמו גם את שאר הבעיות שיש בתרבות המוסלמית שאפשר לפתור בעזרת עירוי של תרבויות וערכים אחרים.

אולי זה הכל חלק ממארג המציאות באומות האיסלם.

וזה קיים גם ברמה הביולוגית וגם הסוציולוגית.

ובאופן מדהים, שינוי בתבנית הקיימת בכל אחת מהרמות תשפיע גם על האחרות.

ולכן אני מאוד אוהב את הכתבה הזאת כדוגמה מערכתית לבעיות טבע האיסלם.

היא באה לתאר אמת ברמה אחת, ומביאה איתה תיאור של אמת דומה שקיימת ברמות אחרות.

פורסם

אז ככה:

אתה טוען שבמצרים יש אוכלוסיה רבה שאין לה השכלה בסיסית - אמת לאמיתה. בוא אני אגלה לך - גם באירופה, גם בארה"ב וגם בישראל יש הרבה מאוד אנשים עם השכלה לוקה בחסר או לא קיימת - ואני גם אגלה לך שהם לא ערבים.

אתה גם טוען שבסביבות חלשות כלכלית ו/או אינטיליגנטית כמות הפושעים ו/או הממורמרים תהיה גדולה יותר.

שתי הטענות הנ"ל ככל הנראה נכונות, אבל מה הקשר ביניהן לבין גנטיקה?

גם אדם עם IQ 150 יפנה לפשע אם אין לו אלטרנטיבה, ואדם עם IQ 80 יהיה "מתורבת" אם הוא יגדל בסביבה המתאימה.

אם תטען שבגלל הסביבה לאוכלוסיה המוסלמית יש בעיות כאלה וכאלה אני אהיה מוכן להתדיין על זה בהיגיון, אבל אתה טוען טענה מטופשת שבגלל שאחוזים המחלות הגנטיות אצל מוסלמים גבוה יותר אז יש את אותן בעיות.

אם בתוך החברה החרדית התופעה קיימת (ואני די בטוח שבהיקף גדול מאוד), אז רוב החרדים טיפשים ואלימים ולא יודע מה אתה עוד רוצה לטעון? שנינו יודעים שזה בולשיט, אבל לך זה נוח כי "איסלאם זה נחות".

בסה"כ אתה בעצמך טענת ש:

כמו גם את שאר הבעיות שיש בתרבות המוסלמית שאפשר לפתור בעזרת עירוי של תרבויות וערכים אחרים.

כלומר אתה בעצמך טוען שהבעיה תיפתר ע"י שינוי סביבת הגידול.

דבר אחד קטן נוסף, כמו שאני פונה אליך בכבוד ולא מזלזל אני דורש שלא תזלזל בי. השם שלי הוא יואב, לא יובב.

פורסם
  • מחבר

אני לא אומר שהגנטיקה היא הגורם היחיד.

אני גם לא טוען שזה הגורם העיקרי.

לפי הנתונים קשה להימלט מהמסקנה שאולי זה גורם בעל השפעה מסוימת הדרגתית לאורך זמן על אוכלוסיות מסוימות.

השפעה מחזקת של דברים מסוימים.

השפעה מחלישה של דברים אחרים.

אם תעשה בדיקת אינטליגנציה לכל תושבי מצרים סביר להניח שהממוצע שלהם יהיה נמוך יחסית.

אנחנו יודעים שיש לזה מגוון של גורמים.

בוא נניח לרגע שיש לנו מחשב שמדמה ומחשב את המציאות.

עכשיו בוא ניקח את מצרים וננמיך או נעלה את האחוזים של נישואי בני דודים מדרגה ראשונה לאורך 5 דורות ונבדוק את ההשפעה על קו הזמן.

בהנחה שחוץ מזה לא שינינו כלום ונקודם הפתיחה של כל סימולציה זהה, האם לא יהיה שום שינוי ?

אני מאמין שיהיה למרות שקשה מאוד לצפות בדיוק איך זה יתגלגל וישפיע על המערכות אחרות.

מחלות גנטיות אנו יודעים שמושפעות במידה רבה מאוד מהעניין.

גם תכונות אופי ופיזיולוגיה מושפעות במידה רבה מאוד מהעניין (אפשר ללמוד מהכלאות גנטיות בחיות, שנעשות ומתועדות מאות ואלפי שנים).

סביר להניח שלנישואים בין בני דודים במשך דורות על גבי דורות יש השפעות לא מועטות.

פורסם

מיד כשסיימתי לקרוא את הכתבה הסתכלתי מי כתב אותה:

Ann Barnhardt is a livestock and grain commodity broker and marketing consultant, American patriot, traditional Catholic, and unwitting counter-revolutionary blogger. She can be reached through her business at www.barnhardt.biz.

ואז נכנסתי ללינק שמופיע שם. וואו. במיוחד אהבתי את הפיסקה הבאה שמופיעה באתר:

The Libyan action and the Obama regime's insertion of U.S. assets into that theater is merely a shaping action - a positioning of pieces on a chessboard in anticipation of a checkmate. The Libyan action, which they admit has no tactical plan or defined objective of any kind, is merely establishing the precedent of the Executive Branch unilaterally taking the United States to war with NO legal, constitutional or Congressional involvement - all in the name of "human rights".

The real target in all of this is Israel. The Obama regime has passively watched, and even supported and fomented behind the scenes, the destabilization of the muslim world. Through this, they are enabling and encouraging a muslim attack against Israel. If Israel defends itself, the Obama regime will then use this as an excuse to move U.S. assets AGAINST ISRAEL ITSELF. This will trigger World War 3.

אני לא מכיר את אתר החדשות הזה, אבל אם אלה האנשים שכותבים בו, אני אתקשה להאמין אפילו לעובדות שהם מציינים.

פורסם
  • מחבר

האתר הזה גם מביא לפעמים כתבות מבלוגים של אנשים.

כל הכתבה והדיון הזה מבוסס על הנתונים הסטטיסטים.

אם אתה רוצה למשוך את השטיח מתחת לכל הדיון הזה אתה צריך לתקוף את אמיתות הנתונים הסטטיסטים.

אני עשיתי חיפוש ומצאתי המון התייחסויות לנתונים האלה.

מסתבר שזה דבר ידוע שעליו יש המון כתבות ודעות.

לא מעט דיונים בנושא נסגרו ונמחקו בגלל הכעס שזה עורר אצל אוכלוסיות מסוימות, או הגזענות שזה עורר אצל אחרים.

והסיפור הזה של נישואי בני דודים קורה באומות המוסלמיות כבר 50 דורות (1400 שנה).

הנתונים הסטטיסטים שהבאתי מהכתבה הם הערכה הסטטיסטית המינימלית.

במקומות אחרים מציינים גם אחוזים גבוהים יותר.

פורסם

זה משפיע על הצאצאים שלהם. לא על האנשים שמתחתנים :facepalm:

אם היית חושב קצת, היית שם לב שהתגובה שלי היתה לדבריו של השניצל:

...אתה מודע לעובדה שעד לפני פחות ממאה שנה זה היה נפוץ מאוד גם אצל היהודים (לפחות במדינות אירופה, אני לא יודע לגבי שאר היהודים בעולם)?

אז בנימה מבודחת הבאתי דוגמא שמחזקת את דבריו. הבאתי לא סתם יהודי, אלא יהודי

גאון, מפורסם, ופציפיסט.

לא טרחתי בפוסט המקורי לצטט את שניצל, כי חשבתי שזה די מובן מאליו שהדברים נכתבו כתגובה

למה שהוא כתב קודם. אכן, צריך אינטליגנציה מינימלית כדי להבין את זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים