עבור לתוכן

ניתוח לב פתוח לHP DM3-1044NR לאחר חוויה טראומטית

Featured Replies

פורסם

אהלן וסאהלן חברים יקרים,

ביוני הקרוב אני יוצא להקיף את העולם עם 0 תיקים, כחלק ממסע/פרויקט שלי, והתכנון היה לקנות מקבוק אייר 11.6, שכן קראתי עליו דברים נפלאים, והוא נכנס לי בדיוק בכיס של מה שאני לובש. עכשיו, תכננתי למכור את המחשב הנוכחי שלי (שאני מבסוט עליו מאוד, מאוד, מאוד.), כי הנחתי שהוא יהיה מעט גדול מדי בשביל כל הסיפור, וגם ההארד דרייב הרגיל שלו לא יעמוד לאורך זמן בכל מהמורות הדרך.

לפני כמה ימים נסעתי ל"למטייל" על מנת לקנות כמה דברים קטנים, והמחשב נפל לי מהתיק על הכביש. המסך הלך, ומסתבר שגם ההארד דרייב. אז חשבתי "על הדרך" להחליף לו את ההארד דרייב ולנסות להשתמש בו, במקום לרכוש מק. לפחות לעת עתה.

המפרט המקורי הוא :

13.3� Diagonal High-Definition HP LED BrightView Widescreen Display (1366 x 768)

Intel Pentium SU4100 1.3 GHz (2 MB/800 MHz)

4 GB DDR3 1066 MHz

320 GB SATA 7200 RPM

Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD

המחשב הזה באמת מצוין. 1.9ק"ג, היה סוחב לי בתחילת דרכו בסביבות ה9 שעות בפאוור סייבר, מזרים לי סרטי הייץ' די חלק לסלון, מקלדת מצוינת. בקיצור, באמת אני מרוצה ממנו. השאלות שלי הן:

א. מצאתי שהפנל המקורי של המסך הזה הוא AUO102C של AU OPTRONICS. ביקשתי מהמעבדה שישימו לי את הפנל הזה, איך אני יודע שבאמת שמו אותו ולא אחד אחר? ובכלל, עד כמה נוראיים הפאנלים החלופיים שמעבדות שמות לניידים?

ב. אני לא זקוק ליותר מ40 ג'יגה SSD, לכן חשבתי לקנות את הX25-V של אינטל. איך הוא מבחינת ביצועים? האם אני אחוש שיפור ביחס להארד דיסק הקודם שלי, שהוא 7200RPM?

ג. ההגיון שלי אומר לי שאני אמור להרגיש גם שיפור בזמן סוללה. עד כמה?

ד. האם שווה כל הסיפור הזה בכלל? אני פוחד שיש נזק לטווח הרחוק במחשב ועוד כמה חודשים עוד כמה חלקים ילכו בגלל אותה נפילה..

ה. קראתי בהשוואת הSSDים בעמוד הראשי של האתר, שצריך לבדוק שהבקר SATA לא מגביל את המהירות של הSSD כשרוצים להחליף ללפטופ. האם הבקר של הDM3 יהווה מגבלה? הבקר הוא Intel® ICH9M-E/M SATA AHCI Controller

ו. האם יש SSD אחר שאתם ממליצים עליו, במידה ולא הX25-V ?

תודה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה חברים,

שועל ותיק בHWZONE המעודכן בעולם המחשבים נכון לכמה שנים אחורה :)

פורסם
  • מחבר

עריכה: לא משנה

פורסם
  • מחבר

*הקפצה* (חבל לי לפתוח ת'רד חדש, זה כבר הגיע לעמוד השני)

פורסם

הX25 SSD של אינטל עם מהירות קריאה של 250 וכתיבה 75.. וזה מצוין לעומת 60/60 של הארדיסק רגיל..

אני חושב שאתה תהיה מרוצה

ואני לא רואה סיבה שSATA ישן יגביל מהירות לSSD..

מכיוון שיש לSATA מגבלת מהירות של 3GB לשניה.. אז למה שתהיה בעיה?

פורסם
  • מחבר

אין לי מושג.. זה מה שכתוב בהשוואת ראש בראש של כונני SSD האחרונה בעמוד הבית של האתר.. אז הנחתי שלא יזיק לשאול :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים