עבור לתוכן

בעית התחממות יוצאת דופן

Featured Replies

פורסם

אני מנסה לעזור למשפחה נטולת תקציב למדי.

המערכת הקיימת:

P4 2.6GHZ אמנם ב775 אך ללא תמיכה בHT.

1.5GB של זיכרון DDR400

לוח של אינטל צ'יפסט 915G

כרטיס מסך SAPPHIRE 2400PRO

קשיח 80GB של WD בחיבור SATA

צורב DVD של LG - ז"ל - כבר תקופה

ספק 300W של FSP - ז"ל - עקב כמות מאד גדולה של הפסקות חשמל עקב תקופת שיפוצים שבק חיים.

מארז ג'נרי עם שני מאוררי 8CM רועשים למדי.

קירור של SPIRE שלא תמיד בכלל מתחיל להסתובב.

כרטיס רשת 10/100 בPCI - אין מובנה בלוח.

החלפתי ספק ובדקתי את המערכת. בעוד שהקשיח, הזיכרון, כרטיס המסך וכרטיס הרשת תקינים, ואני מאמין שגם הלוח בסדר - וללא קבלים מנופחים. המעבד הגיע גם במנוחה לטמפרטורות של 48-80 והמערכת אף כבתה (גם כשהמאורר של הקירור כן הסתובב).

החלפתי משחה וקירור לקירור סטוק ישן של אינטל שיש לי - המערכת אמנם עברה 3 לולאות של LINX ולא נכבתה, אבל הטמפרטורה במנוחה עדיין יושבת סביב ה50 מעלות - והדבר המעניין הוא שזה ללא תלות של ממש בכלום. אני יכול להפעיל אותו אחרי שעה והטמפרטורה תהיה כמה דקות כ46 מעלות ואז בלי שום סיבה (כשאני עדיין בBIOS) תעלה ל74 מעלות - ושוב - בלי לעשות כלום!

אני לא רוצה להחזיר להם את המערכת ושתוך חודש אני שוב פעם אקבל אותו בטענה שהמחשב נכבה לעיתים.

1. מה הסבירות שהמעבד לא תקין?

2. תיקון של קירור (ALPINE 7 PRO) + ספק HEC 300W + צורב DVD יוצא כ300 ש"ח. האם שווה להשקיע את הכסף במערכת כזו? לשם הרעיון באם ההחלטה שתתקבל היא לקנות מערכת חדשה, יהיה מדובר במערכת שמשחקים הם אחד השימושים בה (אבל לא ברמה גבוהה) בתקציב של כ1500 ש"ח.

פורסם

בדקתה שאין מדבקה על המעבד ?

פורסם
  • מחבר

וודאי, כמובן שגם ניקיתי אותו מהמשחה הקודמת. וגם את הקירור הזמני ניקיתי. אני כן שם לב שגם גוף הקירור הזמני וגם המקורי שניהם חמים מאד למגע יותר ממה שהגיוני.

פורסם

אני ממליץ לך לפתוח את דופן המארז ולכוון מול המעבד מאורר חדר גדול ככל האפשר בשביל לספק כמות גדולה של אויר קר

זה יתן לך אינדקציה אם הבעיה היא באמת בקירור או במעבד עצמו

פורסם

וודאי, כמובן שגם ניקיתי אותו מהמשחה הקודמת. וגם את הקירור הזמני ניקיתי. אני כן שם לב שגם גוף הקירור הזמני וגם המקורי שניהם חמים מאד למגע יותר ממה שהגיוני.

האם שמת משחה חדשה ? והאם הנחת את צלעות הקירור כמו שצריך ? הם נעולים בתופסנים שלהם ?

פורסם
  • מחבר

ברור שהחלפתי את המשחה בחדשה. ווידאתי שהגוף יושב היטב וכל ארבעת התופסנים מחוזקים כיאות.

לגבי מאורר החדר הגדול. אתה טוען שאם המעבד ימשיך לשבת על טמפרטורה גבוהה גם אז, אז ניתן יהיה לומר שהוא לא תקין. אני חושב על זה ככה: כרגע הוא אצלי עם מארז פתוח ושני קירורים לא מסוגלים להחזיק אותו בטמפרטורות הגיוניות. נניח ועם המאוורר חדר מכוון הוא כן ימצא תחת שליטה, סביר שגוף הקירור שאני אצטרך בשבילו יהיה רציני כלומר יקר. האם זה שווה את זה?

פורסם

לא שווה להשקיע סכומים גבוהים במחשב כזה

אבל תנסה לעשות את הניסוי הזה

המעבד לא ב- OC אני מקווה

ועוד שיטה שיכולה להרוויח לך כמה מעלות זה להנמיך את מתח המעבד בביוס

פורסם
  • מחבר

המעבד לא בOC כמובן. זה לוח של אינטל.

עד לכמה אפשר לרדת במתח של מעבד כזה ושישאר יציב? אם אני לא טועה הדגם הוא 505.

פורסם

לדעתי שווה להשקיע בקירור (למעבד + שני מאווררי ה- 8cm הרועשים).

המארז והחלקים נקיים?

הכבלים מסודרים היטב כך שהם לא מפריעים לזרימת האוויר בפנים?

כל ההגדרות ב- BIOS מוגדרות ל- optimized defaults?

לדעתי את הבדיקות מעתה תבצע במארז סגור.

פורסם
  • מחבר

המחשב עבר ניקוי.

ההגדרות בBIOS אכן על OPTIMIZED.

להתחיל להחליף את המאוררים, פשוט ירים פה את העלויות.

נקודת המפתח, לפחות כמו שאני רואה אותה היא כזו:

יש להחליף בטוח: ספק + צורב + קירור למעבד. זה בהנחה כמובן שבוחרים לתקן את זה. בחירה בצורב LG פשוט + ספק 300W של HEC + קירור ALPINE 7 PRO יביאו לכ280 ש"ח. לשם הרעיון, מערכת בסיסית ב1200 ש"ח מועכת את הביצועים של המערכת המקרטעת הזו מכל כיוון, כאשר אני מאמין שאם המערכת תוחלף היא תוחלף במערכת בעלות של כ1500 ש"ח. לכן לשם הרעיון אני הולך להעריך את שוויה של המערכת הקיימת - כרגע מבלי החלקים שצריך להחליף בכ400 ש"ח וכאשר היא תקינה בהנחה באמת שהמעבד כן תקין, בכ600 ש"ח. כך שזה נראה אבסורדי למדי להשקיע בה סכום של 280 ש"ח.

פורסם

יש לי לוח ABIT IS7-V2 (פנטיום 4 HT 478) שמריץ את המעבד בדיוק במהירות סטוק, אבל המעבד איתו מתחמם ל 20 - 30 מעלות יותר ממהשהוא מתחמם בלוחות אחרים במהירות סטוק, אבל עובד יציב לגמרי ולא קורס

הפתרון הפשוט - תנסה להוריד מהירות ומתח בביוס, או תחליף למעבד חלש יותר

תקנה חומרה מיד שניה יצא הרבה יותר זול ותוכל לקנות לוח חדש (מיד שניה) במה שתחסוך + תוספת קטנה

או שתמכור את המערכת הקיימת ותקנה מערכת 478 זולה וחזקה יותר

פורסם

לא אם היא מספקת אותם לצרכיהם.

עבודה נכונה ותחזוקה של מערכת ההפעלה יביאו לנוחות מירבית בעבודה עם המחשב.

פורסם

יש כאן בעיה של מעבד שמתחמם בסטוק לטמפ' לא תקינות. מערכת ההפעלה חייבת להיות במצב גרוע מאוד כדי להיות תקועה ב 100 %, ועדיין המעבד לא אמור להגיע לטמפ' כאלה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים