עבור לתוכן

הכח אדם שאני עובד בו מחסיר לי כסף מהמשכורת

Featured Replies

פורסם

צהריים טובים.

ב10 לחודש כמו שכולם יודעים מקבלים משכורות,בקיצור הסיפור הוא שעבדתי בחודש שעבר כ7 ימיי עבודה,והזאתי בכח אדם(נוי שם בדוי)הכריזה שעבדתי בתלוש רק כ5 ימים.

בסך הכל חסר לי עוד כ380 שקלים,אני לפני צבא וכל שקל חשוב לי בשביל הרישיון כרגע,חשוב לציין שיש לי את כל התאריכים שעבדתי,מה אפשר לעשות בנושא הזה?,יש לי גם חברים שהם עבדו איתי באותם ימים והם יקבלו תכסף על זה ואני לא.

מה אתם מציעים לי לעשות?,כמובן שאני יושב לי על הראש כל יום והולך למשרד ושואל מה הולך.

פורסם

תכתוב לה את מגילת אסתר עם המפתח על האוטו.

מה זאת אומרת מה לעשות? דיברת איתם? שאלת אותם למה חסרים לך יומיים בתלוש? מה הם ענו לך?

איזו תשובה אתה מצפה לקבל בדיוק חוץ מללכת ולדבר איתם?

פורסם

אולי הם סוגרים חודש מוקדם יותר או שעבדת גם כמה ימים באפריל ?

פורסם
  • מחבר

לא אני סגור על כמה ימים שעבדתי,מסתבר שגם לחבר אחר גם חסר יום עבודה 1.

מיני - שהלכתי לקחת ממנה צ'ק ותלוש משכורת ישר אמרתי לה את זה,באתי יום אחרי היא אמרה לי היא שלחה כמה טפסים לברר את הכל ושהיא ''תהיה איתי בקשר'',מחר אני מתכנן ללכת אליה ולראות מה הולך.

השאלה היא במידה והיא לא תביא לי את הכסף,יש פה איזה אפשרות לתבוע אותם?,איך אני אמור גם לספק הוכחות חוץ מזה שיש לי עדים?

פורסם

תשרוף את המקום. תמיד מעביר את המסר.

פורסם

עדים זה מספיק טוב כהוכחה, אבל אם הם לא משתפים פעולה בדרכי נועם יש כאן בעיה קלה: אנו מדברים על סכום של כמה מאות שקלים לכל היותר, נכון? תביעה בבית משפט לתביעות קטנות לוקחת לא מעט זמן, והאגרות יעלו לך כנראה בערך כמו הסכום אותו אתה תובע (שלא לדבר על הפסד ימי עבודה לצורך הדיון - אם בכלל התהליך יסתיים לפני שתתגייס). בסוף כנראה תזכה, אבל זה יהיה בעוד שנתיים, ובינתיים רק תוציא זמן וכסף על ההליך המשפטי. לחילופין, אם תבחר לתבוע אותם כשיהיה לך יותר זמן וקצת כסף פנוי, כנראה שעד אז העדים יעלמו וכל העניין יישכח, אפילו אם עדיין לא תחול התיישנות.

למה אני מפרט את כל זה? לא כדי לבאס אותך (אם כי ברור לי שגם זה יקרה) אלא כדי שתבין איך מעסיקך חושב - הוא מבין שלא סביר שתתבע אותו ושאשכרה תתמיד בתהליך מספיק בשביל לקבל ממנו משהו... והוא יכול להרשות לעצמו את ההימור הזה כי גם אם וכאשר תזכה בתביעה, הוא יצטרך לשלם את מה שהיה צריך לשלם ממילא, פלוס הוצאות משפט, ולא שקל יותר. שום קנסות, שום פיצויים מוגדלים, שום אחריות אישית. נאדה.

פורסם

ויק, אתה פשוט מדהים אותי. בשביל חלק כלשהו במחשב אתה מוכן להילחם בקרב סכינים, אבל בשביל משכורת אתה מקפל את הזנב בן הרגליים ובורח לילל מתחת לכיסא. מניסיון אישי רשת מסוימת לא שילמה לי עבור שלושה ימי עבודה. רדפתי אחרי מנהל הסניף במשך שלושה חודשים. בסופו של דבר שלחתי מכתב מאיים למשרד החברה בדואר רשום עם אישור מסירה. למחרת קיבלתי את הכסף.

אתה פשוט לא מבין איזה קנסות מעסיק יכול לחטוף בגלל הלנת שכר. ישברו לו את כל העצמות.

פורסם

אז כנראה שלא הבנת את דברי, לב. לא הצעתי לוותר, להיפך - דברי כוונו לכך שיבין עם מי יש לו עסק ומאיזו נקודת הנחה המישהו הזה פועל.

פורסם

צודק. טעות שלי.

פורסם

לפני הגשת תביעה (בהנחה וכל העסק זה לא טעות ולא יסתדר כבר מחר) הייתי ממליץ על הגשת תלונה למשרד התמ"ת.

הם יכולים לתבוע בעצמם מעסיקים על סמך עדויות והוכחות שיש לך וזה יחסוך לך את כאב הראש של לעשות את זה בעצמך

ויש להם נטייה לקחת די ברצינות הלנת שכר של בני נוער כי הם יודעים שבני נוער מנוצלים על ידי הרבה מאוד מעסיקים.

פורסם
  • מחבר

ויק - את האמת שיש לי המון זמן פנוי(יותר מדיי אפילו),והעדים הם החברים הכי טובים שלי במקרה,אלה שאני מסתובב איתם בלילות ויוצא איתם וגם אלה שאני עובד איתם.

ולמה שבבית משפט לתביעות קטנות תביעה מסויימת תקח כ'כ הרבה זמן?זה לא אמור להיות מתוקתק?,גג חודש?

היום הלכתי לכלבה הזאת,שוב פעם אמרה לי שהיא שכחה ושיש אצלה עומס כרגע וכל זה..ושהיא תטפל בזה ''ותהיה איתי בקשר'',ל2 החברים שלי שהם עבדו שעות נוספות החסירו להם 50 שקל כל אחד מהמשכורת,וחבר אחר החסירו לו יום עבודה 1.

פורסם

מה אני אגיד, מהניסיון שלי עם חברות כוח אדם (הייתה תקופה, זה עבר לי) רובן עושות בעיות

מה שכן, בסוף זה מסתדר במיוחד אם אתה מזכיר להן שהתמ"ת ובית המשפט זה משהו ש"אין לך בעיה ללכת אליו" עכשיו בתקופה של פסח אבל באמת יש עומסים בחברות השונות ובלגן עם עובדים ( אני יודע... בגלל שיחה אקראית בחדר כושר אתמול כבר רצו שאני אצא היום לעבוד במקום מסויים.)

פסח זה תקופה של בעיות ברוב מקומות התעסוקה ה"לא מסודרים" כמו חברות כוח אדם שאצלהם משתנים אנשים על בסיס יומי בערך והנהלת החשבונות שלהם היא בזבל

פורסם
  • מחבר

כה אתה צודק,הכח אדם שאני עובד בו לעומת האחרים שיש לי בעיר זה ממש שוק,אין שמה עובדים קבועים והרוב זה צעירים בני 16-17 שעובדים פעמיים שלוש בחודש,ומצד אחד אפשר להבין למה היא החסירה לי 400 שקל כי היה איזה יום שאיזה אחד קבוע לא רשם את השמות של העובדים,וזה לא הגיע לה,ועוד יום שעבדתי באיזה מקום שרשמו את השם משפחה שלי הפוך(לא הבנתי איך לעזאזל),ככה שבסדר אפשר להבין אני מאמין שהכל יהיה בסדר,אני רק מקווה שהיא לא תגיד לי שהכסף הזה יכנס לי במשכורת הבאה,אני יכול לדרוש שזה יבוא לי ישר בתשלום עכשיו ולא במשכורת הבאה?

ונקווה לטוב בסך הכל,אם יהיה עידכונים אני יעדכן.

פורסם

לדרוש תשלום מידי אתה יכול, אבל זה לא סביר (כאמור "שוק") לרוב מעבירים את זה למשכורות הבאה כי זה הצורה הכי פשוטה בשבילם לשלם לך ולא להתחיל להוציא כספים בזמנים לא מוגדרים (זה ישמע לאנשים מוזר אבל ככה העולם עובד)

פורסם

ויק - את האמת שיש לי המון זמן פנוי(יותר מדיי אפילו),והעדים הם החברים הכי טובים שלי במקרה,אלה שאני מסתובב איתם בלילות ויוצא איתם וגם אלה שאני עובד איתם.

ולמה שבבית משפט לתביעות קטנות תביעה מסויימת תקח כ'כ הרבה זמן?זה לא אמור להיות מתוקתק?,גג חודש?

היום הלכתי לכלבה הזאת,שוב פעם אמרה לי שהיא שכחה ושיש אצלה עומס כרגע וכל זה..ושהיא תטפל בזה ''ותהיה איתי בקשר'',ל2 החברים שלי שהם עבדו שעות נוספות החסירו להם 50 שקל כל אחד מהמשכורת,וחבר אחר החסירו לו יום עבודה 1.

1. אין טעם לקרוא לה כלבה , הכסף שלא שולם לך תאמין לי שלא הולך לכיס שלה , סך הכל טעות אנוש.

2. במידה ויש עדין בעיה תדבר עם המעביד הישיר שלך שיצהיר שוב פעם על ימי העבודה שלך.

3. תרגע לא בריא לכעוס ולהיכנס לפאניקה סתם..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים