עבור לתוכן

בעיית תאימות בין ספקי Seasonic ללוחות DFI Lanparty

Featured Replies

פורסם

היי,

לאחרונה התפגר לי הספק כוח, ושמתי עין על ה-Seasonic M12II 620W.

יש לי מחשב עם לוח DFI Lanparty p45 t2rs, ושמעתי שיש בעיית תאימות מסויימת בין הספק ולוחות אם של DFI.

גוגל לא מספר הרבה, אבל מצאתי את זה: http://www.overclock.net/power-supplies/48476-seasonic-problems-wirh-dfi-lanpartys.html

השרשור די קצר, ומדבר בעיקר על לוחות nf4.

רציתי לשאול אם מישהו מריץ בהצלחה קומבינציה של זוג הרכיבים הנ"ל.

תודה.

פורסם
  • מחבר

היי, שאלה בהמשך להודעה הקודמת.

אני די בטוח שהספק כוח הוא הרכיב שהלך, אבל אני צריך עוד דעה.

הספק כוח הנוכחי שלי הוא zalman zm600-hp, והוא מריץ מפרט של לוח אם DFI LP P45 t2rs plus, מעבד Q9550, וכרטיס מסך GTX260. שום דבר לא ב-OC.

לעניין, כיביתי את המחשב בלילה, ובבוקר הוא סירב להתניע. יש לי בלוח לדים אינדיקטיביים שאומרים באיזה שלב של הבוט הלוח נמצא, והם נתקעו על 88 (=מוות של הלוח), וריצדו באור חלש כאילו שהם לא מקבלים מספיק חשמל. בנוסף, רק המאוורר של המעבד עבד.

ניתקתי את החשמל מהכרטיס מסך, והנורות הפסיקו לרצד, אבל עדיין נשארו על 88, וכל המאווררים לא מגיבים חוץ מהמאוורר של המעבד.

חיברתי את הספק למחשב אחר, והתופעה חוזרת גם שם. חיברתי ספק Antec 380W למחשב הבעייתי, והוא עושה POST בלי בעיה.

על פניו נראה שהבעיה בספק.

קניתי ספק Seasonic M12II 620W (אמרו שלא אמורה להיות בעיה עם הלוח, אבל מקסימום אין בעיה להחליף), וכשחיברתי אותו למחשב התופעה חוזרת על עצמה. הלוח נתקע על 88, ורק המאוורר של המעבד פועל. התופעה קיימת עם הספק החדש גם במחשב השני שלי.

נראה לי כמו צירוף מקרים ממש גרוע של ספק חדש תקול. יש למישהו רעיון אחר?

תודה!

פורסם

לצערי ומניסיון אחד הלוחות הבעייתים ביותר שנפלנו עליו, פשוט אותה הבעיה שאתה מתאר!

הסימפטום שאתה מתאר תואם בדיוק לבעיה של הלוחות האלו, יתכן ולא אבל בסבירות גדולה תחליף ללוחות יותר מוצלחים..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים