עבור לתוכן

ניקוי אבק בעזרת הקומפרסור בתחנות דלק

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

המארז שלי כבר מלא אבק והוא מתחיל להתחמם

חשבתי לנקות אותו לפני שהקיץ מגיע

פעם שעברה פתחתי ופירקתי אותו עד הבורג האחרון

הוא אומנם הפך למצוחצח כמו חדש אבל לקח לי איזה 5-6 שעות (יש לי מלא דברים בפנים) וזה ממש היה מעיף

הפעם חשבתי להעיף את האבק עם הקומפרסור הזה שיש בתחנות דלק לניפוח גלגלים

השאלה הראשונה שלי היא איך אני גורם לו "להתיז" אוויר כמו סוג של אקדח (כי תכלס יש לו כמו כפתור כזה שברגע שהונטיל של הגלגל לוחץ עליו הוא מוציא אוויר)?

והשאלה השניה שלי היא האם לחץ האוויר משנה פה? אני לא רוצה להרוס שם דבר במחשב....

האם מישהו ניסה את זה כבר פעם?

אשמח לתגובות

פורסם

אני לא יודע איך בדיוק הקומפ' עובד בתחנות הדלק אז אין לי איך לענות לתשובתך,

אבל אני כן יכול לומר לך שאני מנקה אחת לכמה זמן את המחשב עם הקומפ' שיש לי בבית זה פשוט מנקה מעולה ולא נגרם שום נזק.

פורסם

אני חושב שאם יראו אותך בתחנת דלק מנקה את המחשב עם הקומפרסור יכול להיות שתמצא את עצמך עם הונטיל בעין... ;D

בכל מקרה, אני יודע שבאייבורי בתל אביב למשל יש להם גם קומפרסור והם עושים ניקוי בתשלום. אני תמיד מנקה עם שואב זה פשוט חוסך לי את ההתעסקות עם האבק שיוצא. יכול להיות שאם אתה גר בבית פרטי אולי שווה להשאיל קומפרסור ממישהו ולנקות.

פורסם

עדיף שלא.

בתוך האוויר שדוחסים לתוך הקומפרסור יש לחות

עם עובדי התחנה לא ניקזו אוויר מהקופרסור

כל המים שנוצרו מהלחות יוצאים דרך הצינור מילוי אוויר.

ואת זה המחשב לא אוהב.

פורסם
  • מחבר

עדיף שלא.

בתוך האוויר שדוחסים לתוך הקומפרסור יש לחות

עם עובדי התחנה לא ניקזו אוויר מהקופרסור

כל המים שנוצרו מהלחות יוצאים דרך הצינור מילוי אוויר.

ואת זה המחשב לא אוהב.

לא ממש הבנתי

איך מגיעה לחות לקומפרסור?

ואיך זה שבאייבורי עושים את זה ככה ולא קורה כלום?

אז איך בקיץ המחשב שלנו מתמודד עם 70+ אחוזי לחות שיש במרכז?

אני חושב שאם יראו אותך בתחנת דלק מנקה את המחשב עם הקומפרסור יכול להיות שתמצא את עצמך עם הונטיל בעין... ;D

בכל מקרה, אני יודע שבאייבורי בתל אביב למשל יש להם גם קומפרסור והם עושים ניקוי בתשלום. אני תמיד מנקה עם שואב זה פשוט חוסך לי את ההתעסקות עם האבק שיוצא. יכול להיות שאם אתה גר בבית פרטי אולי שווה להשאיל קומפרסור ממישהו ולנקות.

מה רע בלהשתמש בקומפרסור של התחנה? זה כמו שאני יבוא עם כדור כדי לנפח...

כן אני יודע שבאייבורי עושים את זה בתשלום אבל חבל על ה100 שקל האלה (משהו כזה)

למרות שלהם יש באמת איזה אביזר בצורת אקדח שמתלבש על הפיה של הצינור וממש יש לזה הדק שהוא לוחץ וזה מתיז אוויר

חשבתי אולי מישהו יודע איפה משיגים כזה או אולי איזה טריק בלי האביזר הזה

פורסם

למה לא להשתמש עם ספריי אויר דחוס?

30 שקל לספריי שיחזיק לך ניקוי או שתיים...

PDSDU400.jpg

פורסם
  • מחבר

כי הלחץ של הדבר הזה מגוחך לעומת לחץ של קומפרסור

ופחית אחת לא מספיקה למארז פול טאוור (יותר בכיוון של 2-3)

פורסם

אממ נירא לי שאפשרי לנקות בעזרתו(בעצמי לא ניסייתי )אבל יש מצב !(תזהר -אחריותך בלבד!)

הכי טוב קומפרסור ביתי ,או שואב אבק ומברשת -שעה וסיימתה

פורסם
  • מחבר

אממ נירא לי שאפשרי לנקות בעזרתו(בעצמי לא ניסייתי )אבל יש מצב !(תזהר -אחריותך בלבד!)

הכי טוב קומפרסור ביתי ,או שואב אבק ומברשת -שעה וסיימתה

בעזרת מה? הפחית ספריי אוויר דחוס?

ניקיתי עם זה פעם

זה ממש לא חזק ביחס לקומפרסור בתחנות דלק וגם צריך לפרק את החלקים כדי שהלחץ (הלא כל כך חזק מלכתחילה) יגיע לכל מקום

פורסם

מייבש שיער שמזרים גם אויר קר דרך פייה צרה מורכבת. יש כאלה ב 130 שח עם זרם אויר חזק מאד.

פורסם

מה? ספריי אוויר דחוס בא בעוצמה מספיק חזקה - בטח יותר מכל פן...

אני מסתפק בספרי כזה, לא צריך להשתולל - לתת כמה שפריצים על גופי הקירור, מאווררים, ספק והשאר עם שואב.

הספריי יכול להספיק ליותר מ-3 פעמים.

פורסם

הספריי חלש משמעותית מהפן בו אני משתמש, והוא גם מספיק ליותר מ-3 בחזקת חמש,

וזה יוצא שהוא זול מהספריי לפחות פי 24.

פורסם
  • מחבר

חברים יקרים

אנחנו קצת סוטים מהדיון

אני מכיר את הספריי הזה ואני יודע על מה אני מדבר שאני אומר שהוא לא מתאים לי

אם מישהו מכיר שיטה או טריק להשתמש בקומפרסור של התחנות דלק אני אשמח לשמוע כי חבל לי לשלם את ה100 שקל האלה לאייבורי

פורסם

בתחנת הדלת שאני מתדלק בה הורידו את "פין הביטחון" הזה שעוצר מהאוויר לצאת, וכשאתה פשוט בוחר לחץ מסויים ואתה לוחץ על כפתור ההפעלה, הוא מתחיל להזרים אוויר כמו מטורף.

אם היה אצלך כזה דבר זה היה טוב :)

פורסם

לא מנקים עם אויר דחוס מקומפרסור תעשייתי כמו זה של תחנות דלק.

זה מלא לחות שבדחיסה הופכת לטיפות קטנטנות ומגיעות ללוח האם.

זה מלא ברסיסי שמן שנוצרים מאדי השמן שבתוך הקומפרסור וגם הם הופכים לרסיסים קטנים.

גם אם היה נקז וקרב סינון מתאימים ברמה תעשייתית (ובטוח שאין כי זה עולה כסף וצריך לטפל ולהחליף) עדיין לא היה נקי מספיק.

פן לשיער כאשר החום לא מופעל יעשה עבודה מצויינת ! אחריו אפשר לעבור עם ספריי של אויר יבש (שלמעשה יש בו תערובת גזים ששומרת על היעדר לחות). להחזיק ביד אחת את המאוורר של המעבד שלא יסתובב תוך כדי העבודה ובשניה לכוון את פיית הפן הזה במרחק של 10 ס"מ ממנו.

לפני זה לעבור עם מברשת קטנה ודקה. לפעמים צריך לעבור עם מברגון או מהדק נייר פתוח כדי לסלק את שכבת השמיכה של שערות האבק שמכסה את גוף הקירור שמתחת למאוורר (תלוי בכמות הליכלוך ורמת ההזנחה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים