עבור לתוכן

מבקש הסבר לגבי מהירות ליבה, זיכרונות וכד' עבור כ. מסך

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום היקרים,

יש לי כרטיס מסך GeForce4 MX440 בעל 128MB זיכרון מסוג DDR של חברת PalitDaytona. הכרטיס עובד ב AGP X8. קניתי את הכרטיס לפני כ3-4 חודשים.

אני יודע שזה לא כרטיס מסך נחשב במיוחד ועדיף היה לקנות ATI כלשהו (ממשפחת 9000 ומעלה), אבל זה מה יש.

חוץ מזה - כבר עשיתי חיפוש בפורום (גם ב"תצוגה וגרפיקה" וגם ב"אוברקלוקינג, ...") ולא מצאתי את מה שאני מחפש. חיפשתי גם באינטרנט ומצאתי ביקורות שמשבחות את הכרטיס הזה (יחסית לדגם הספציפי הזה), אבל לא מצאתי את מה שאני צריך. גם המפרט הטכני שיש באתר החברה לא עזר. לכן אני פונה אליכם.

אני מעוניין לקבל הסברים לגבי הנתונים הבאים:

1. לגבי הזיכרון - על המדבקה שעל הקופסה רשום: 128MB 128-bit DDR. למה בדיוק מתייחס ה 128bit - האם לרוחב הפס שיש לזיכרון מול ה GPU (המעבד הגרפי)?

2. במפרט שעל הקופסה רשום: Graphics Core 256-bit. למה בדיוק מתייחס ה 256bit?

3. רשום שיש לי 2 רכיבי RAMDAC, שכל אחד מהם פועל ב 350MHz. אם הבנתי נכון, הרכיב הנ"ל אחראי להמרת האות הדיגיטלי לאנלוגי ואז לשליחתו למסך/טלויזיה. לכרטיס עצמו יש 3 יציאות - א. היציאה הרגילה למסך (15-פינים), יציאת טלויזיה (S-Video) ויציאת DVI. מה אומר הערך 350MHz ברכיב (מן הסתם משפיע על איכות התמונה) ומה נחשב ערך "טוב" לרכיב הנ"ל. חוץ מזה - 3 יציאות, 2 רכיבים - איך זה מסתדר?

4. הכרטיס עצמו תומך ב X4 וב X8. אם אני קובע ב BIOS בחירה אוטומטית, הכרטיס עובד ב X4. קביעה ידנית ל X8 גורמת לכרטיס לעבוד ב X8. אמרו לי בחנות, שכנראה ה BIOS של כרטיס המסך צרוב עם Default של X4 במקום X8 וזה לא קריטי. מה דעתכם?

5. זאת השאלה הכי חשובה מבחינתי - מהירות הליבה ומהירות הזיכרון. לפי תוכנת AIDA32, מהירות הליבה (GPU Clock) עומדת על 274MHz ומהירות הזיכרון - Real Clock=300MHz DDR, Effective Clock=601MHz. על הקופסה רשום שלדגם של הכרטיס שלי (GeForce4 MX440 GPU with AGP8X), הערך Effective Memory Clock Rate צריך להיות 512MHz. לא ביצעתי שום OC על הכרטיס, או על כל רכיב אחר במערכת. הבעיה היא שיש לי בעיות יציבות במערכת (לפעמים המחשב פשוט קופא והמסך נכבה בלי שום סיבה ובלי התראה מוקדמת - ורק עם Reset ניתן להחזיר את המחשב לחיים) ורציתי לדעת האם זה קשור לכרטיס מסך ולתופעה שציינתי. האם הסטייה הזו תקינה ומקובלת (הזיכרון עובד ב 117% מהערך שבו הוא אמור לעבוד)?

6. קרוב שלי קנה כרטיס זהה לשלי, רק של חברת Sparkle. אצלו הכרטיס עובד ב X4 - יש לו P3 וזיכרון שעובד ב 133MHz. לפי תוכנת AIDA32, ה GPU Clock שלו הוא 250MHz ומהירות הזיכרון - Real Clock=165MHz DDR, Effective Clock=331MHz. האם יש כאן משהו לא בסדר?

7. לפי מה שאני יודע, כרטיס המסך הוא מחשב בפני עצמו (מעבד, זיכרון) והמהירות הפנימית של הליבה והזיכרון של כ. המסך לא אמורה להיות מושפעת מאופן חיבורו למחשב. ערך ה Bandwidth (רוחב פס לזיכרון המחשב) כן אמור להיות מושפע - לפי אופן הממשק מול המחשב. אצל הקרוב הערך הוא כ 5.3GB/s ואצלי זה כ 9.6GB/s. החישוב אמור להיות: רוחב פס = מהירות שעון מעשית * כמות בתים לשעה (כאן זה 128bit/8 = 16Bytes). התוצאות בשני המקרים - נכונה. אשמח לגלות היכן אני טועה.

לכל מי שהגיע עד לכאן וקרא את כל ההודעה - תודה.

ולמי שיענה (אפילו חלקית) - תודה רבה.

פורסם

1) ה 128 ביט זה הרוחב פס של הזכרון.

4) ממש לא קריטי.

5) תראה, הכרטיס שלך בעיקרון אמור להיות 250 מגה הרץ לליבה ו 333 לזכרון, עכשיו, יש חברות שעושות אוברקלוק לכרטיס שלהם אבל הם גם עושות קירור חזק יותר. בכל זאת, אין מצב שהזכרון שלך עובד ב 600 מגה הרץ, לגבי הליבה המהירויות נראות סבירות אבל אני משאר שהזכרון שלך לא עובד כרגע באוברקלוק של מעל ל 350 מגה הרץ.

6) קרוב שלך קנה כרטיס MX440 "קלאסי", שמצוייד במהירויות שעון שציינתי למעלה.

אני לא מאמין שרוחב הפס של הכרטיס שלך הוא 9.3GB/S , ה TI שלי הוא 8...

פורסם
  • מחבר

War-Hammer, תודה על התגובה המהירה.

צירפתי תצלום מסך של AIDA32. כמו שניתן לראות, אני משתמש בגירסה האחרונה (3.85). האם יכול להיות שהתוכנה מזייפת?

האם יש תוכנות אחרות שבהן אני יכול להשתמש כדי למצוא את מהירויות הליבה והזיכרון?

דבר נוסף - הוספתי את האפשרות לשנות את מהירות הליבה והזיכרון של כרטיס המסך דרך הדרייברים של Nvidia. הערך הראשוני שהדרייבר מראה הוא 275MHz לליבה ו 300MHz לזיכרון. לא שיניתי את הערכים האלו בכלל בשום מצב.

אגב, הכרטיס מגיע ללא מאוורר (רק heatsink) - שלחתי מייל לחברה והם ענו שזה תקין וככה הכרטיס מופץ

MX440%2D1.JPG

פורסם

כמו שאמרתי, הכרטיס שלך רץ באוברקלוק קטן שהחברה עשתה, ומהירות הליבה היא 247 ומהירות הזכרונות היא 350, אין מה לדאוג הכל סביר...

פורסם
  • מחבר

לפי מה קבעת שמהירות הזיכרונות היא 350MHz?

אם מהירות ה RAMDAC מתייחסת למהירות הזיכרון, למה מתייחסים ערכי Real Clock ו Effective Clock?

אם מהירות ה BUS היא 600 (300 * 2 - בגלל ה DDR), הרי גם המעבד וגם הזיכרון צריכים לעבוד באותה מהירות (מקביל ל FSB בלוח-אם), לא?.

אני יודע שזאת נראית שאלה מיותרת, אבל לא מצאתי בשום מקום הסבר לנושא הנ"ל ורציתי לדעת האם הכל תקין בכרטיס המסך שלי.

פורסם

אצלך ה DDR לא מוכפל, זתומרת, הוא כן אבל אם אתה לוקח 175 ומכפיל אז מתקבלת לך המהירות המבוקשת כמו שמודדים ברדאונים.

אין לי הסבר בשבילך לשאלה, אני פשוט יודע ש RAMDAC זה מהירות הזכרון הפנימי, ומה הקשר ללוח אם ?

פורסם

RAMDAC לא קשור בשום צורה לזיכרון של הכרטיס.

זה רכיב שמקבל פריים מוכן מה GPU בצורה של תמונה עם X*Y פיקסלים ומתרגם אותה לאותות אנלוגיים R,G,B,Vsync,Hsync.

ככל שהתדר שלו גבוה יותר הוא מסוגל לטפל ברזולוציות ותדרי רענון גבוהים יותר.

פורסם
  • מחבר

War-Hammer, זאת קצת גלישה מהנושא, אבל ההקבלה שלי ללוח-אם של מחשב היא כזאת:

כרטיס המסך הוא מחשב בפני עצמו - הוא מכיל מעבד (GPU) וזיכרון, כמו כל מחשב רגיל.

במחשב רגיל יש מהירות מעבד, מהירות זיכרון ומהירות BUS בין המעבד לזיכרון (מה שנקרא FSB). הזיכרון של המחשב פועל במהירות של ה-FSB (למרות שבחלק מהמקרים הוא יכול לעבוד גם יותר מהר - כמו זיכרון DDR400 במחשב שיש לו FSB של 333 - הזיכרון "משדר" למעבד ב 333) ולמעבד בד"כ יש מהירות גבוהה הרבה יותר.

בכרטיס המסך יש מעבד (אצלי במהירות 274MHz), זיכרון ו BUS (אצלי עובד ב 600MHz - לפי AIDA32 - בגלל שהוא DDR). מכאן שהזיכרון של כ. המסך "משדר" ל GPU ב 600MHz.

מקווה שההקבלה מובנת.

ולעניין - מי שיכול לפרסם את התוצאות של כרטיס המסך שלו כמו אצלי ב AIDA32, אבקש לפרסמם (רצוי מי שיודע בדיוק מה המהירויות הליבה והזיכרון של כ. המסך או/ו שיש לו כרטיס מסך מדגם MX440) כדי שנוכל להשוות ולראות בדיוק מה מתייחס למה.

פורסם

יש לי פה MX440SE X8 שמזדהה ב AIDA כ 250 ליבה ו 400 זיכרון (שזה תקין).

AIDA תלוייה בדרייברים בשביל לזהות את הדברים האלו, יכול להיות שהם פשוט קצת מתנהגים מוזר, פה יש 44.03

פורסם
  • מחבר

אני משתמש בדרייברים האחרונים של Nvidia - גירסה 52.16.

אני חושב שהתוצאות היו זהות גם כשהשתמשתי בסט הדרייברים הקודם (לא זוכר את המספר - אולי 44.03 כמו אצלך).

הכרטיס שלי הוא לא SE (אני לא יודע עד כמה זה משפיע).

כשאתה רושם מהירות זיכרון של 400MHz אתה מתכוון למהירות מעשית (Effective Clock)?

פורסם

גרסאת ה MX440 לא SE אמורה לפעול על 275 ליבה ו 500 זיכרון (לגרסאת ה 8X)

ה 400 אצלי זה אכן האפקטיבי (200 אמיתי).

פורסם
  • מחבר

מאיפה אני משיג את הנתונים האלו?

באתר של Nvidia מוזכר בקשר לכרטיס הזה רק ה bandwidth, שעומד על 8GB/s (ואצלי הוא מעל 9.3GB/s).

באתר של היצרן (Palit), לא מוזכרים הנתונים שאני מעוניין בהם.

אני מקווה שאני לא מציק יותר מדי, אבל אני רוצה לדעת האם כרטיס המסך מתפקד נכון. בהשוואה של הביצועים של הכרטיס שלי מול ביצועים של כרטיסי מסך מאותו דגם באתר של תוכנת Aquamark 2003, הכרטיס שלי מראה ביצועים נחותים יותר (יש חלוקה לניקוד למעבד ולניקוד לכרטיס המסך).

אשמח להפניות לאתרים שייתנו לי מידע בנושא, שמות של תוכנות שיציגו את מהירות הליבה והזיכרונות של כ. המסך וכמו כן לתשובות לשאר השאלות ששאלתי בהתחלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים