עבור לתוכן

החלפתי קירור לכרטיס מסך SAPPHIRE X1650 PRO ויש בעיות....

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי שאלה, לאחי יש כרטיס מסך SAPPHIRE ATI RADEON X1650 PRO

והמאוורר של הקירור שלו נשרף, אז חיפשתי לקנות איזה קירור טוב לכרטיס...

אז מצאתי ‎ Accelero L2 Pro‎ של ארקטיק קולינג ב80 שח בKSP

בדקתי איתם אם יש מצב שזה אמור להתאים בעיקרון רשום לפי הוראות יצרן שכן וגם לפי מה שהם אומרים

ואמרו שאם אני לא פותח אני יכול להחזיר, בסוף החלטתי שאני פותח כי אחרת למה קניתי את זה

פתחתי והייתה בעיה קטנה עם רגל של הבסיס שנגעה באיזשהו אלמנט על המעגל של הכרטיס

אז הורדתי את החלק הבעייתי, והוא לא נוגע באותו חלק כסוף על המעגל של הכרטיס

אבל אחר כך הייתה בעיה נוספת כשבאתי לבדוק אם הכרטיס בכלל עובד עכשיו...

הכנסתי את הפינים של הכרטיס מסך אל תוך הסוקט של הPCI-E כמו שצריך כמובן

וחיברתי את הכבל שיוצא מהמאוורר של הכרטיס מסך עם עוד כבל מאריך שקיבלתי איתו של 12 V לכבל חשמל שיוצא מהספק כח

הייתה בעיה שבגלל שהכרטיס מסך יחסית נמוך, והתקנתי עליו קירור די מסיבי ושבאורגינל הקירור שלו הוא די מינימליסטי וקטנצ'יק אז קרה מצב שלא שמתי לב אבל המתכת של הגוף קירור נגעה בקבלים שהיו בין הPCI-E של הכרטיס מסך לבין השורה הבאה של הPCI-E וכנראה בעוד איזשהו רכיב שם.... והיה שם חתיכת קצר....

באתי להכניס את הכבל של החשמל מהמחשב ופאףףףף...... הקפיץ את הפחת ועשה צבע זהוב כזה בהבזק מהשקע...

אחרי זה שמתי לב, כשבאתי להוציא את הכרטיס מסך ולהחזיר את הקודם...

הכרטיס מסך שלי יש לו רווח בין הקירור לפינים אחר כך רק שמתי לב , טוב הוא גם LP

בכל אופן הסתכלתי איך הלוח אם של אחי נראה, ואצלו גם יש לו בעיה דומה עם קבלים שנמצאים שם בין הסוקט של הכרטיס מסך לסוקט הבא של הPCI-E

אז יש בכלל טעם לנסות לעשות משהו עם זה? או שאולי לחפש קירור יותר קטן?

איפה אפשר למצוא קירור קטן כזה שיכול להתאים לכרטיס מסך הזה בכלל?

יש למישהו מושג?

פורסם

אם זה נגע בכבל , אתה צריך כנראה כרגע להחליף את כל הלוח עצמו ...

רוב הסיכויים שזה גרם לקבלים נפוחים על הלוח

בנוסף , רוב הסיכויים הוא שהכרטיס מסך ניזוק כתוצאה מכך ,

בדוק זאת

פורסם
  • מחבר

העלתי EVEREST והטמפרטורות גם של הכרטיס מסך שלי (HD5770) וגם של הלוח אם והמעבד הכל נראה תקין טמפרטורות קרירות.

וכשפתחתי את המארז לאחר הקצר לא היה סימן לקבלים נפוחים או רכיבים חרוכים , הדבר היחידי שקרה זה שהמגע של האפס בכבל של החשמל התפחם.

הדבר היחידי שיכול להיות זה אולי משהו שהיה קורה לספק כח עקב מעבר החשמל דרך הכבל למגעים של הספק כח , רק שם הייתה סגירת מעגל, אבל המחשב לא הודלק, בכל מקרה הכל עובד תקין, יש אפשרות לבדוק את הכרטיס מסך הX1650 PRO ללא חיבורו לחשמל איכשהו?

או ללא חיבורו ללוח אם?לבדוק שהוא תקין לפני שמכניסים אותו?אם זה על ידי מדידת התנגדויות בין רכיבים או לא יודע באילו דרכים אפשר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים