עבור לתוכן

צריך עזרה עם דואר ישראל

Featured Replies

פורסם

בלי להיכנס ליותר מדי פרטים הנה השתלשלות מקרים מהירה:

1. בתאריך ה28.2.11 הגיעה חבילה מארה"ב לישראל כשחלק מהחבילה הזאת מיועד אלי

2. ב28.2.11 בערב קיבלתי לידי את החבילה ואחרי בדיקה מהירה מסתבר שהמכס גרם נזק לחבילה בעזרת הפתיחה ה"חכמה" שלהם באמצעות סכין יפני שחתך את מה שהיה בחבילה כמעט ל2

3. ב2.3.11 הגעתי לסניך הדואר הקרוב אלי בשביל להגיש תלונה מקומית, באותו הסניף אמרו לי לגשת לסניף המרכזי ולהגיש תלונה נפרדת בדבר החבילה מחול (להגיש תלונה נוספת בהליך אחר)

4. ב3.3.11 הגשתי תלונה בסניף המרכזי

היום, 8.4.11 קיבלתי מכתב מה4.4.11 שמודיע לי שבגלל שלא בדקתי את החבילה בעת הקבלה שלה אלא רק לאחר מס' ימים אז הם לא נושאים באחריות על הנזק

הבעיה היחידה שלי היא שאני מנסה לברר את "זמן התלונה" המקובל בנושא הזה, ומגיע רק לדבר אחד

12.4.5 אם החקירה לבירור גורלה של החבילה לא הוגשה במועד הקבוע בסעיף 2 לעיל.

הבעיה היא שבשום מקום בדואר חבילות מחול לא אומרים מהו המועד הקבוע בסעיף 2

זאת הבקשה העיקרית שלי, לברר מהו הזמן הקבוע בחוק

בדואר הפנים ארצי מוגדר הזמן כ:

6.1.1 דבר הנזק הובא לידיעת פקיד הדואר בעת מסירת דבר הדואר לנמען, או בהזדמנות הסבירה הראשונה לאחר מכן, ומולא דו"ח נזק.
פורסם

אני לא מבין, כשהלכת לקבל את החבילה בסניף בדקת אותה?

לפי הסיפור שלך נשמע שמישהו אחר קיבל את החבילה, לא בדק אותה בסניף, פתח אותה בבית, כשאתה קיבלת את החלק שלך בחבילה גילית שחתכו לך משהו. אם אתה רוצה עכשיו לשכנע את הדואר שזה קרה בגללם ולא מהרגע שזה עזב את הסניף אז אתה לא תצליח.

פורסם
  • מחבר

ביום שבו מישהו בפועל יפתח חבילה בגודל ארגז בסניף של הדואר ויתחיל לפזר כל מה שבפנים בשביל לבדוק שהכל תקין, אני אסכים עם זה

את הדואר אני לא צריך לשכנע, יש נהלים לכל דבר. ותאמין לי, אין דבר כזה לחייב מישהו לבדיקה של משהו במקום כי לא תמיד אתה יכול לבדוק

פורסם

אין שום סיבה שהדואר יקח אחריות על נזק שהופיע אחרי שעזבת את הסניף. זה אותו הדבר בכל חברות המשלוחים כמו פדקס ו UPS מהרגע שחתמת המשלוח הוא באחריותך המלאה. לפי העקרון שלך אני יכול להזמין כד חרסינה של 20,000 שקל לשבור אותו בדרך מהדואר לאוטו ולחייב את הדואר לשלם לי.

זה בדיוק מה שהנהלים של הדואר יגידו לך, אבל אתה כמובן מוזמן לחשוב אחרת. בהצלחה!

פורסם

אז זה אומר שאני מחוייב לקרוע לגזרים את העטיפה במקום לפני שאני חותם רק כדי שאני אוכל לערער על מצב הפריט?

פורסם

אין שום סיבה שהדואר יקח אחריות על נזק שהופיע אחרי שעזבת את הסניף. זה אותו הדבר בכל חברות המשלוחים כמו פדקס ו UPS מהרגע שחתמת המשלוח הוא באחריותך המלאה. לפי העקרון שלך אני יכול להזמין כד חרסינה של 20,000 שקל לשבור אותו בדרך מהדואר לאוטו ולחייב את הדואר לשלם לי.

זה בדיוק מה שהנהלים של הדואר יגידו לך, אבל אתה כמובן מוזמן לחשוב אחרת. בהצלחה!

ממש לא. בכל חברת שילוח נורמלית אתה תקבל פיצוי על נזק שנגרם למשלוח, וזה לא משנה אם בדקת את החבילה לפני החתימה או אחריה. יש לו קייס מוצק.

פורסם
ממש לא. בכל חברת שילוח נורמלית אתה תקבל פיצוי על נזק שנגרם למשלוח, וזה לא משנה אם בדקת את החבילה לפני החתימה או אחריה. יש לו קייס מוצק.

סבבה, שילך על זה. תעדכן מה תקבל מהדואר.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שלא שמת לב למה שכתבתי בפוסט ההתחלתי

6.1.1 דבר הנזק הובא לידיעת פקיד הדואר בעת מסירת דבר הדואר לנמען, [glow=red,2,300]או בהזדמנות הסבירה הראשונה לאחר מכן[/glow], ומולא דו"ח נזק.

הבעיה היא שפה מדברים על משלוח פנים ארצי, בבין לאומי אומרים "מועד הקבוע בסעיף 2" רק שלא כתוב סעיף 2 בשום מקום שאומר מועד

פורסם
  • מחבר

מדברים על "מזמן המשלוח" אני רוצה לדעת "מזמן הקבלה" כי מחר כשאני אלך לסניף המרכזי בעיר אוכל לדחוף את הסעיף הזה לפקידה הנחמדה שתנסה להגיד לי שהדואר צודק במקרה הזה, למרות ש3 ימים אחרי הקבלה נחשב לא רק לסביר אלא מאוד סביר לדעתי

פורסם

אין מזמן הקבלה, יש מזמן המשלוח. המועד הקובע בחוק הוא זמן המשלוח.

פורסם
  • מחבר

הייתי דיברתי, צריך לשלוח פקס חדש ולהמתין מחדש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים