עבור לתוכן

טיפים לויזה לארה"ב

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מתכנן לעשות טיול בארה"ב באוגוסט/ספטמבר/אוקטובר.

יש לי ויזה מלפני כמעט 10 שנים, ותוקפה עומד לפוג בסביבות אוגוסט.

מהי הדרך הכי מהירה לסטודנט להוציא ויזה לארה"ב?

אני מניח שאהיה חייב לחכות בתור, אבל האם ניתן לבצע חלק מהתהליך באינטרנט?

פורסם

אין דרך מהירה

אתה צריך למלא טופס DS160 באינטרנט (חפש בגוגל)

לחכות לראיון בדואר ולשלם אגרה..

אם אני לא טועה הראיונות הם בתחילת מאי הבא

כנס לפורום ב-visaform.co.il יש שם מידע מאוד מועיל

דרך אגב, אני לא ממליץ לשלם למישהו שימלא לך את ה-DS160 כי עם אנגלית סבירה אתה יכול לעשות את זה לבד וזה סתם בזבוז כסף.

פורסם

יש ראיונות כל הזמן, פשוט צריך להיכנס לאתר השגרירות ולפתוח יוזר ולקבוע ראיון

בתקופת הקיץ יש יותר לחץ (כי יותר אנשים רוצים להוציא ויזה) כמובן, אבל אם אתה מתכנן רק באוגוסט לטוס אז לא אמורה להיות בעיה עד אז.

מה שכן, בראיון עצמו כדאי שתביא מסמכים שמעידים על כוונתך לחזור לארץ, כמו למשל חוזה שכירות/בעלות על דירה,

הצהרה מהאוניברסיטה שאתה אמור להמשיך ללמוד גם שנה הבאה, מכתב מהמעסיק שאומר שאתה אמור לעבוד אצלו

אחרי שאתה חוזר מחו"ל וכד', כדי שהם לא יחשבו שאתה מתכוון להישאר שם בצורה לא חוקית ואז לא יביאו לך ויזה.

פורסם

כמו שאמרו כאן לפניי עדיף לעשות את זה כמה שיותר מוקדם, כדי שלא יתקע לך את הטיול. אם אתה ממשיך בלימודים בשנה הבאה, מומלץ מאוד להביא אישור מהאונ' שבו רשום בבירור שאתה סטודנט שאמור להמשיך ללמוד. בכל מקרה, מכל הסיפורים שאני שומע של אנשים, ברוב המקרים ההחלטה כבר ידועה כמעט לפני שהגעת לשגרירות, שמעתי מקרים בודדים שבהם ביקשו ממישהו להציג את האישורים או משהו כזה. אם הייתה לך ויזה עד היום ונכנסת ויצאת מארה"ב בלי שעשית להם בעיות, אין להם סיבה לעכב אותך. רק תעשה את זה מסודר וכמה שיותר מהר שלא יהיה לך בעיה כי בקיץ זה סיוט.

פורסם

האמת שכן יש סיבה - בשנים האחרונות שגרירות ארה"ב מסרבת באופן כמעט גורף ויזות לצעירים, זה בה בתגובה לכמות הענקית של משוחררים טריים שנוסעים לאהר"ב על מנת לעבוד בעגלות.

יכול להיות שאם תתן להם מסמכים שכבר נרשמת לשנה הבאה באוניברסיטה הם כן יתנו לך ויזה, אבל בכל מקרה במקומך לא הייתי קונה כרטיסי טיסה לפני שקיבלת אישור סופי.

פורסם
  • מחבר

אני לא עובד, אז אני לא יכול לקבל מכתב מהמעסיק. גם הקטע של הדירה די בעייתי.

האוניברסיטה באמת נותנת אישור שאני אמור להמשיך גם שנה הבאה? (אני אקצין - הרי אם מישהו למשל נכשל בכל המקצועות, אז הוא לא ימשיך. איך הם יכולים לתת אישור כזה?). אם כן, מאיפה משיגים אישור כזה?

ולמה אומרים שלסטודנטים יותר קל באופן משמעותי להשיג ויזה?

פורסם

אישור שאתה מתכוון להמשיך שנה הבאה = אישור על תשלום לאוניברסיטה עבור שנת לימודים או כל דבר דומה שמוכיח שאתה מתכוון ללמוד שנה הבאה.

זה לא בהכרח חייב להיות (אם כי עדיף) מסמך רשמי של האוניברסיטה שנרשמת לשנה הבאה.

פורסם

האמת שכן יש סיבה - בשנים האחרונות שגרירות ארה"ב מסרבת באופן כמעט גורף ויזות לצעירים, זה בה בתגובה לכמות הענקית של משוחררים טריים שנוסעים לאהר"ב על מנת לעבוד בעגלות.

יכול להיות שאם תתן להם מסמכים שכבר נרשמת לשנה הבאה באוניברסיטה הם כן יתנו לך ויזה, אבל בכל מקרה במקומך לא הייתי קונה כרטיסי טיסה לפני שקיבלת אישור סופי.

בגלל זה קודם כל חשוב לא לתת להם סיבה לחשוד בך.

אומנם שמעתי על מקרים שאפילו איש קבע (קצין) נדחה.. אז אי אפשר לדעת בדיוק מה הקריטריונים שלהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים