עבור לתוכן

עזרה בקשר לרכישת אל פסק

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין לרכוש אל פסק שיחובר למס מכשירים. המטרה העיקרית שלו היא להגן על מקרן שברשותי.

קודם כל אני מבין שבאל פסק מעבר לכך שהוא למעשה בטריה גדולה, הוא גם מספק הגנה למכשיר שמחובר, האם אני צודק? כי אם זה המקרה אני מבין שזה לא חכם להשתמש בו עבור, נגיד, קונסולת XBOX, בה לממיר חשמל יש הגנות בעצמו? (אמרו לי שזה יכול לגרום בעיות...)

כעיקרון אני מחבר לאותו שקע בעזרת מפצל מקרן וXBOX, לעיתים גם הלאפטופ, ולצערי כבר חוויתי בעבר קפיצת מתח בבית שגרמה לפיצוץ הנורה של המקרן ומאז אני די חרד לו. בתחילה קניתי לו מגן ברקים, שדרכו הוא תמיד מחובר, ואני דואג לנתקו מהחשמל כשהוא לא בשימוש....לא מזמן חווינו הפסקות חשמל ואני מעוניין באל-פסק כך שאוכל לסגור את המקרן כמו שצריך, וחשבתי שאם אני כבר קונה אחד אז אולי עדיף כבר שישמש להכל ביחד, ניחא ההפסק הכללי לא גדול במיוחד (מקרן סביבות 250W והאקס בוקס 220W והמחשב כ 50W). אבל אם לא כדאי למכשירים האחרים אז אני כבר אקנה רק למקרן, אז אם אפשר המלצות על דגם מסויים, או אם למישהו יש משהו להוסיף בקשר להגנה של המכשיר, או בכללי יכול להעביר חוות דעת על המצב אני אשמח.

תודה מראש.

פורסם

הגנות נגד נזק לחומרה :

השהיה או UPS - מנפילות מהירות של המתח. רוב ה UPSים עוברים לסוללה מספיק מהר שמה שמחובר אליהם לא מספיק להרגיש נפילת מתח משמעותית. במגן ברקים (לא UPS) המגן משאיר את המתח מנותק כמה דקות אחריי הנפילה כדיי למנוע סדרה של כמה חזרות ונפילות מהירות

מתח גבוה / נמוך - ממתח שנמצא מחוץ לתחום הבטוח לאורך זמן. UPSים יש להם AVR מובנ הם יכולים לתקן את המתח לתחום התקין. מגן ברקים יכול רק לנתק את המתח (בחלק מהמקרים אל ידיי מעגל אלקטרוני ובחלק אל ידיי זה שהוא סופג את המתח בעצמו ונשרף)

ברקים - ממכות קצרות של מתח גבוה מאוד. בהרבה UPSים אין הגנה מספיקה נגד זה ורצוי להוסיף אליהם מגן ברקים. במגן ברקים יש רכיבים שסופגים את המכה ונשרפים

ההתנגשויות האפשריות בין UPSים ומגיני ברקים והציוד הם :

הגנת ברקים ומתח מ UPS - אם מחברים את המגן ברקים בצורה שהוא מקבל מתח מה UPS (בזמן הפסקת חשמל), הוא יכול להישרף ולקצר את ה UPS

הגנת UPS והשהיה - אם מחברים את ה UPS כך שהוא מקבל הגנת השהיה ממגן ברקים, ההשהיה תגרום לו לגמור את הסוללות גם אם הנפילת מתח היתה רק לכמה שניות - זה הורס את הסוללות

ספק PFC - בציוד מסויים (יכול להיות גם ב XBOX ומסכים וכו אבל במסכים זה פחות נפוץ) יש בספקים Active PFC או Passive PFC. ציוד כזה יש להפעיל אם UPS שנותן גל דומה ל sine

אין התנגשות של הגנות בתוך הספק וכו' שאתה אמרת

במקרן יש מנרת מטאל הלייד או דומה - היא מתפוצצת לפעמים בלי קשר לנפילות מתח

לא צריך לנתק מהחשמל - תכבה את ה switch מאחור (לייד הכניסת חשמל) זה מנתק בצורה מוחלטת. (כמובן אחריי שכיבית את המרקן ונתת לו להתקרר אם מאוורר עובד)

תבדוק מה ה W ו A המדוייק של כל הציוד, סוג של הספק במחשב, וכמה המחשב לוקח לפי האתר http://antec.outervision.com

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המפורטת, אז לפי מה שאתה אומר ניתן לשים מגן ברקים ולחבר אליו אל פסק, אך אם המגן הוא בעל השהייה הדבר יגרום לריקון הסוללה... אז אם אפשר במשפט אחד לפרט מה כדאי לי לעשות, האם לקנות אל פסק (ואם כבר של איזה חברה\סוג) ולחבר אותו למגן ברקים מתאים?

פורסם

מחברים למפצל.

מגן ברקים בכניסה אחת של המפצל והאלפסק לכניסה אחרת באותו מפצל.

כך אתה מקבל הגנה מברקים ולא מושפע מההפלות מתח שעושה המגן.

פורסם

^ בדיוק כך

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים