עבור לתוכן

שאלות - גאמ''א ופסיכומטרי

Featured Replies

פורסם

לפני זמן מה פתחתי פה אשכול שהיה אמור לעזור לי להבין את הכיוון שלי בעתיד, הוא באמת עזר !

אבל עדין יש כמה דברים שעדיין לא ברורים לי ולצערי לא מצאתי תשובה הולמת:

גאמא- כולם אומרים שאם מתקבלים לשם אז ישר זורקים אותי לעבודה בלי שום הכנה, זה די מלחיץ =\

מהיא "העבודה הזו בלי הכנה" ? אני התחלתי לקרוא (כמה שאני יכול בתקופת בגרות עמוסה... ) וכל החומר שיש לי הוא ברמת התאוריה והבנת השפה ופעולותיה, אבל מעבר לזה אני לא יודע... אני אמור לדעת איך להפוך את הקוד לתוכנית מעוצבת ועובדת? מה אני אמור לדעת?

מכל החששות האלה יצרתי לעצמי תוכנית ב' - עתודה .

הבנתי שכדי להגיע לעתודה אני אצטרך לעשות פסיכומטרי בחופש במקום כלשהו שמקבל הכרה מהצבא, תקנו אותי אם אני טועה.

אם אני מקבל ציון נמוך ועושה עוד מבחן, האם הציון הראשון ירדוף אותי? או שיחליפו אותו בציון החדש ובזה נגמר הסיפור?

תודה רבה רבה לעונים !

פורסם

רוב מסלולי גאמא הם בעצם קורסים. לומדים בהם, ואחרי זה יש חפיפות, והעסק מתגלגל. אף אחד לא מצפה שתהיה מתכנת ותיק מהיום הראשון.

תזכור שלוקחים לשם אנשים שיש להם פוטנציאל גבוה וגם יודעים דברים מתקדמים שמפרידים אותם מהמאסות של המתראיינים. אז אם תקח תחום מסוים ותלמד אותו טוב ובאופן מעמיק, זה יתן לך יתרון משמעותי. (למשל, OOP מתקדם, מבני נתונים ואלגוריתמיקה, חישוב מקבילי, רשתות...)

בקשר לעתודה. פסיכומטרי זה פסיכומטרי. אתה צריך רק ציון של המבחן, אתה בכלל לא חייב לגשת לקורס, למרות שזה מומלץ כמובן. כלומר כל קורס שתקח יהיה בסדר, ואת הצבא זה לא מעניין.

הציון בפסיכומטרי תמיד נחשב הציון האחרון שאתה עושה. באופן כללי אני ממליץ ללמוד טוב בפעם הראשונה ולקבל ציון שתהיה מרוצה ממנו, כי לעשות עוד פעם זה סתם באסה מיותרת.

פורסם
  • מחבר

SPITTED - אם המידע על הפסיכומטרי נכון אני ממש ממש מודה לך , הוקל לי מאוד =]

זה לא שאני לא מתכוון ללמוד טוב לקראת הפסיכומטרי , זה פשוט שהסבירו לי שבמידה ואני רוצה להגיע לעתודה אז אני צריך לדבר דחוף עם לשכת גיוס ולעשות פסיכומטרי בזמן הקרוב (מאוד)

אלכס - קראתי בעיון את אשכולך , לא ממש הקנה לי את הידע שרציתי להשיג לגבי גאמא (אני מחפש משהו בכיוון של דוגמאות אישיות של אנשים בגאמא שיסבירו כיצד הכל מתנהל , כי את מה שרשום אצלך באשכול ראיתי כבר בהרבה ניסוחים אך זה כללי מידי ... )

אני רואה שאתה בעל ידע רב בעניין , ובהזדמנות זו אני אשמח לוודא משהו -

האם חוץ מגאמא ועתודה זה- http://www.tikshuv.idf.il/site/General.aspx?catId=60698&docId=73169 המסלול היחיד שקשור למחשבים שאני יכול לקחת בצה''ל ?

(בורכתי בפרופיל 97 ... )

תודה רבה לשניכם !

פורסם

הציון בפסיכומטרי תמיד נחשב הציון האחרון שאתה עושה. באופן כללי אני ממליץ ללמוד טוב בפעם הראשונה ולקבל ציון שתהיה מרוצה ממנו, כי לעשות עוד פעם זה סתם באסה מיותרת.

הציון הכי גבוה שהוצאת הוא זה שנחשב לצורך הקבלה, לא האחרון.

הבנתי שכדי להגיע לעתודה אני אצטרך לעשות פסיכומטרי בחופש במקום כלשהו שמקבל הכרה מהצבא, תקנו אותי אם אני טועה.

אם אני מקבל ציון נמוך ועושה עוד מבחן, האם הציון הראשון ירדוף אותי? או שיחליפו אותו בציון החדש ובזה נגמר הסיפור?

כמו שאמרתי, הציון הכי גבוה הוא זה שנחשב, אבל אתה לא יכול להיבחן בשני מועדים רצופים.

פורסם

כדי להתקבל לגאמ"א אתה צריך להיות כשרוני במיוחד ובצורה בולטת, הם שואלים הרבה על פרויקטים שהיו לך ותעסוקה בתחום, אם אין לך את זה, קשה לי להאמין שתתקבל.

בנוגע לעתודה, שכח מקורס, הבחינה שלך בעוד עשרה/שלושה עשר ימים, וזה יעלה לך כפול בגלל מועד הרישום המאוחר, אם אני לא טועה.

אני מציע לך לדחות גיוס ולעשות פסיכומטרי במועד אחר, כך שתוכל להתכונן קצת ולא לבזבז כסף, למרות שיכול להיות שאתה מהאנשים שלא צריכים את ההכנות.

פורסם

המבחני קבלה בגמ"א הם מאוד קשים. אם אתה מצליח להתקבל לשם, אתה יכול להיות בטוח שאתה מתאים, ושתצליח להתמודד עם מה שידרשו ממך.

בג"מא יש הרבה מסלולים שונים. חבר שלי שנמצא באחד מהמסלולים, עבר קודם קורס הכנה קצר לפני שהוא התחיל בעבודה.

בקשר לפסיכומטרי, הציון מהמבחן האחרון שלך הוא זה שקובע.

פורסם

אתה טועה מאוד, בתור מישהו שעבר את המבחנים, דווקא אותם אתה יכול לעבור בלי הרבה ידע.

הראיונות הם הקאץ' העיקרי במיונים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם על התגובות ! שאלותיי נענו !

WILDFIRE - אתה די מלחיץ אותי, אני יודע שאני צריך לעשות את הפסיכו הרבה מראש אבל לא חשבתי שזה יהיה עכשיו , יש לי עוד שנה וכמה חדשים עד הגיוס , זה לא יכול לחכות לפחות לחופש ?

פורסם

חשבתי שאתה מתגייס השנה, במקרה שלך תירשם לעתודה בשנה הבאה ואז לא תהיה לך בעיה.

פורסם

אם מעניין אותך ללכת לעתודה, תברר על האפשרות של עתודה בלי פסיכומטרי (למיטב הבנתי זה מסלול חדש שפתחו השנה).

פורסם

אתה טועה מאוד, בתור מישהו שעבר את המבחנים, דווקא אותם אתה יכול לעבור בלי הרבה ידע.

הראיונות הם הקאץ' העיקרי במיונים.

בהחלט,

החשבתי אותם כחלק ממבחני הקבלה פשוט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים